Fără Noua casă, piața imobiliară consider că ar avea probleme foarte mari, a declarat Cristian Cosmin, director general adjunct la FNGCIMM, într-o conferință organizată de Oxygen Events. „A avut anul acest un buget de 1,5 miliarde. A fost epuizat cam de o lună”, a spus el.

Constructii locuinteFoto: Hotnews

În unele colțuri din zona administrației se vorbește despre faptul că programul Noua Casă va fi modificat în sensul de a deveni social, adică principala idee este micșorarea plafonului creditului, ce acum este 140.000 euro. Așadar, în teorie, ar putea să scadă prețurile multor apartamente dacă se întâmplă asta.

Cristian Cosmin a vorbit și despre programul Agro IMM Invest.

„A fost un program dedicat sectorului agro care a fost lansat anul acesta. E o măsură generoasă care nu vine numai cu chestiuni care țin de 2 rambursări pe an sau mărirea perioadei de grație, ci vorbim în primul rând de un grant care a fost acordat, de 10% pentru firmele din acest domeniu”, a spus el.

• Dacă inițial am avut un buget de 1 miliard lei, acum, prin glisarea plafonului, de 15 miliarde pe domeniul agro (s-a făcut o glisare a Agro din banii IMM Invest) se tinde spre 4 miliarde lei. Anul viitor, din informațiile mele, Guvernul va aloca 5 miliarde lei pentru acest program.