Proiectul bugetului pe 2022 a început să fie dezbătut în Comisiile reunite de buget-finanțe din Parlament la puțin după ora 14:00. Dezbaterile au fost scurte, cu tot cu prezentarea Ministerului Finanțelor. A pus doar Claudiu Năsui (USR) câteva întrebări la care a răspuns Daniela Pescaru, secretar de stat în Ministerul Finanțelor.

Dezbateri buget 2022 in comisiile de buget-finanteFoto: Hotnews

Unele întrebări au fost legate de bugetele serviciilor, iar Daniela Pescaru a răspuns aproape cu aceleași cuvinte ca luni în CES. HotNews.ro a scris despre motivele creșterii bugetelor Serviciilor, în versiunea Ministerului Finanțelor.

S-a trecut la votul pe textul legii, articol cu articol.

16:35 Administrația Prezidențială, Înaltă Curte de Casație și Justiție, Ministerul Energiei, Senat, Consiliul Legislativ, Curtea de Conturi - aviz favorabil în forma inițială.

15:21 S-au votat aproape toate articolele. Au mai rămas câteva ce vor fi votate după ce se va termina cu anexele. Acum s-a luat o pauza.

15:13 S-a adoptat un amendament la articolul 47, respectiv eliminarea alineatelor 3, 8 și 9 din articol.

Din motivare se înțelege că anumite companii de stat nu pot să mărească salariul minim pentru că au costuri prea mari cu energia. Așadar, ar urma să le poată mări.

În realitate, aceste modificări oferă și posibilitatea de creștere a salariilor angajaților CFR.

(25 voturi pentru, 7 împotrivă)

15:05: S-a făcut o corecție tehnică pe textul Legii la cererea Ministerului Finanțelor (la art. 43). Acum prevede că ordonatorii pot să-și introducă proiecte în cursul anului pe măsura ce primesc fonduri europene/donații.

14: 55 USR a avut un amendament dar a fost respins, privind abrogarea finanțării Academiei Oamenilor de Știința din România.