Apropo de harta de căldură a Bucureștiului, care a fost publicată recent, s-a văzut foarte clar că dacă betonăm și extindem la nesfârșit spațiul cu asfalt, evident că nu o să îmbunătățim și nu o să contribuim la reducerea creșterii de temperatură urbană ci, din contră, o să contribuim la creșterea acesteia, a declarat conf.univ. Bogdan Suditu, profesor asociat Universitatea din București, Asociația de Dezvoltare Comunitară Zona Metropolitană București.

Caniculă în BucureștiFoto: AGERPRES

Potrivit acestuia, obiectivele asumate de Guvern (în privința schimbărilor climatice n.r.), de foarte multe ori ele nu sunt urmărite prin tot soiul de acțiuni ale autorităților publice.

„Vara aceasta a fost foarte fierbinte. Sunt absolut convins că subiectul e mai aproape de decidenți, de cetățeni, să conștientizeze toate aceste schimbări, în așa fel încât fiecare dintre autorități în limitele responsabilităților lor să acționeze”, a spus el, în cadrul unei conferințe organizată de Oxygen Events.

Potrivit acestuia, foarte multă lume știe că au mai fost schimbări climatice de-a lungul evoluției speciei noastre, dar acum ne aflăm într-un nou context pe care îl trăim zilnic și, cu singuranță, trebuie să vedem ce are diferit față de alte momente din evoluția societății umane.