Una dintre variantele discutate, vineri, la Guvern a fost impozitarea pensiilor sub 1.000 lei, dar ideea ca si aceste venituri ale pensionarilor sa fie taxate nu a fost agreata de catre liderii partidelor care sustin PDL, acestia refuzand sa isi asume raspunderea politica pentru o astfel de masura.

"A fost ridicata in discutie si varianta impozitarii pensiilor mai mici de 1.000 lei, dar propunerea nu a fost acceptata politic", au declarat pentru Mediafax surse prezente la intalnirea de vineri seara a liderilor Coalitiei.

Guvernul si Fondul Monetar International discuta 6-7 variante de mentinere a deficitului bugetar in limita a 6,8% din PIB, dintre care cele mai multe prevad cresteri de taxe, fara ca la acest moment sa se discute si de impozitarea pensiilor sub 1.000 lei, potrivit reprezentantului Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu: "Exista 6-7 variante in discutie pentru mentinerea deficitului bugetar in tinta de 6,8% din PIB, dintre care cele mai multe se refera la cresteri de taxe. Nu s-a ajuns, la acest moment, la o discutie privind impozitarea pensiilor sub 1.000 lei".

Guvernul s-a reunit, sambata, incepand cu ora 10:00, intr-o sedinta extraordinara, pentru a discuta solutiile economice care se impun in urma deciziei CCR de a declara neconstitutionale mai multe articole ale legilor de austeritate asupra carora Executivul si-a asumat raspunderea. Emil Boc a anuntat, vineri, ca Guvernul are un plan de masuri alternative, care va fi facut public dupa noi negocieri cu FMI, CE si BM.

Surse guvernamentale au declarat, pentru HotNews.ro, ca varianta cea mai probabila, propusa si de FMI, este cresterea TVA la 24%, cresterea cotei unice la 20% si reducerea cheltuielilor salariale cu cel putin 20%.