Sebastian Vladescu: Urmatoarea transa din imprumutul de la FMI ajunge in Romania pe 1 sau 2 iulie
In privinta deciziei de majorare a TVA, Sebastian Vladescu spune ca "Imi dau seama ca ceea ce propusesem era foarte bun (scaderea salariilor si pensiilor - n. red) si nu imi place ca trebuie sa iau the second best solution (majorarea TVA - n.red). Am luat decizia de nevoie, nu de voie. Acordul cu FMI este esential pentru Romania".
Ministrul Finantelor este de parere ca si leul se va redresa, in momentul sosirii banilor din imprumutul de la FMI.
Sebastian Vladescu mai spune ca, pentru a putea majora salariile bugetarilor, este necesara concedierea a 100 de mii de angajati din sistem: "In 2011, vom avea un buget care functioneaza cu 30 si ceva de miliarde si cu 1.290.000 de angajati. Ca sa putem mari salariile, va fi nevoie sa plece din sector 100.000 de oameni."
Sebastian Vladescu a admis ca majorarea TVA atrage dupa sine si o inflatie mai mare, insa a evitat sa avanseze o cifra in acest sens.

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
Ca si la celelalte transe, o buna parte din bani va fi aruncata pe piata ca sa nu creasca cursul valutar si implicit preturile. Cata nestiinta.
Am si eu doua intrebari:
Unul din rolurile BNR-ului este sa tina sub control preturile.
1. Ce solutii a adoptat pana acum BNR pentru mentinerea preturilor?
2. Sa ne explice BNR de ce in Germania litrul de ulei este 0.43 eurocenti (aprox. 2 lei) iar in Romania este aprox. 5 lei? Diferente notabile sunt si la alte produse.
Astept raspunsuri Domnule Guvernator.
Eu zic sa va apucati deja sa scrieti la legea aia prin care dati afara din bugetarii care o "ard" efectiv. Firme nu mai sunt asa multe, deci serviciile sutelor de mii de bugetari nu mai sunt necesare.
Asa cum 300.000 de salariati din privat au plecat, daca pastram procentul, 150.000 de bugetari trebuie sa plece. Macar raman mai putini incompetenti si mai putin incompetenti (preferabil).
Vedeti cum faceti ca "pensionarii" de la CCR, Justitie sa ia pensia dupa contributie. Oricum au salarii mari si contributia pe masura si traiul si l-au asigurat din SPAGI!
Jos cu securistii!
'ai nu manebuni!
Guvernul trebuie sa fie fff.dur, sa le asigure indemnizatiile de somaj si atat. Eu lucrez in sistemul bugetar de vreo 20 de ani. AU FOST ADUSE PE BANI PUBLICI NISTE BATE !!!
Banii vin la timp ca sa poata smecherii de la guvernare si acolitii lor destepti sa plece in vacanta,
Cat pe ce erau sa faca concediile la Mamaia.. acum Coasta de Azut ii asteapta cu bratele deschise (Videanu dixit)