Ministrul britanic pentru Afaceri: "Suntem ingrijorati ca bancile nu actioneaza pentru interesul national"
Propunerea lui Cable vine in contextul in care guvernul incearca sa se asigure ca tara nu va trebui sa indure o noua criza a creditelor. Cifrele de la Bank of England au aratat ca imprumuturile pentru intreprinderi au scazut constant.
"In acest moment discutam cu ele intr-o maniera amiabila si le monitorizam, dar daca asta nu functioneaza, exista combinatii de recompense si sanctiuni care pot fi aplicate. Incercam sa vedem daca bancile ar trebui sa plateasca dividende si bonusuri cand banii aceia ar putea fi folositi pentru a sprijini mici afaceri", a declarat Cable.
Ministrul va dori sa impuna un cod nou pentru toate bancile in loc sa opteze pentru unul voluntar, care sa se aplice numai bancilor cu capital majoritar de stat.
In propunerea sa, Cable va prezenta masuri de tipul unor "acorduri de creditare", care vor face legaturi intre nivelurile de creditare si bonusurile bancherilor si platile dividendelor.

Guvernul ia în calcul „un statut special” pentru restaurante: Dacă își vor vaccina tot personalul să nu mai fie legați de rata de incidență
Din primăvară până-n toamnă, pandemia a dus la creșterea de 4 ori a românilor descurajați în a-și găsi un job
Trei scenarii pe termen scurt ale mediului de afaceri. De ce nu vor scădea prețurile la imobiliare și la cât ar putea ajunge euro
VIDEO Criza din Coaliție, săptămâna a doua. Prima ședință a Coaliției după demiterea lui Voiculescu, fără o nominalizare pentru Ministerul Sănătății. Kelemen, întrebat dacă e necesară intervenția președintelui: Nu e nevoie
Cercetătorii au descoperit cele mai precise informații de până acum privind emisiile radio rapide
INTERVIU Cum vede educația o elevă româncă admisă la Oxford. Mara Pîndaru: Trebuie introdusă mai mult tehnologia în procesul de învățare / Care este principala problema a sistemului de învățământ din România
Cum sa nu actioneze bancherii in interesul national??? Doar aceasta este premisa de la care pornesc toti politicienii, nu? Mai ales cand au pompat atatea miliarde de euro sau dolari din banii publicii in banci, care sunt niste organizatii private!
Lasand gluma la o parte, toata aceasta "operatiune de salvare a bancilor" este jaful mileniului. Au luat sute de miliarde din banii publici, din banii oamenilor si i-au dat bancilor. Care banci au santajat tarile intr-un mod teribil: "ori ne dati acesti banii ori va scufundam economiile". Iar acum politicienii fac pe prostii!
Cei care cer altora sa urmareasca ”interesul national” sa faca bine sa-si infiinteze firme,sa investeasca banii lor proprii,sa nu astepte profit,ci sa urmareasca doar interesul national (care o fi acela...),dar pe banii lor,nu pe banii altora.
Bancile care au fost ajutate cu bani publici,au fost imprumutate(unele deja au returnat banii) sau statul a primit actiuni in schimb. Daca cineva stie UN SINGUR caz in care un stat a bagat niste miliarde in vreo banca fara sa ceara nimic in schimb,va rog sa-l spuneti; eu nu am auzit de asa ceva ...
Helloo? wake up! Bancile britanice si-ar pune si tricolorul Argentinei la intrare daca i-ar aduce dobanzi mai bune. :))
Uite ca un ministru de dreapta dintr-o tara ultra-occidentala nu se jeneaza sa promoveze deschis conceptul de interes national si de patriotism economic.
Ar fi bine ca romanii care nu prea au iesit din tara sau au facut-o doar ca turisti sa priceapa ca statele vestice prospere au ajuns sa domine prin promovarea unui nationalism cultural si economic foarte agresiv (nu mai zic de ala politico-militar) si au ajuns bogate prin promovarea pana la exces a creditului si imprumutului.
Romania nu trebuie sa ezite in a-si apara interesul national in orice negociere-discutie in UE sau in plan international, nu trebuie sa aiba nici o retinere in a incuraja patriotismul economic (bani cheltuiti in tara, pe marfuri romanesti si in magazine cu patroni romani).
Sarkozy al Frantei nu s-a sfiit sa ameninte Renault cu represalii fiscale pt a o convinge sa inchida o fabrica in Cehia si sa redeschida una in Franta!
Romanii sa inteleaga ceva f. simplu; globalizarea e doar cadrul unei lupte national-economice, nu o capitulare in fata dumpingului chinez sau turc.
Cu cat vom cheltui mai multi bani la noi in tara, pt produse facute in tara, cu atat vom contribui la propria noastra prosperitate si la intarirea tarii adica la propria securitate economica si financiara.
Egoismul elitist si cocalarismul bmw-ist sunt o otrava ce distruge, lent dar sigur, intreaga societate, inclusiv pe cei care le promoveaza.
Oricine face bani in Romania are o datorie fata de Romania si de romani. E valabil si pt banci.