Banca Nationala Romaniei (BNR) a publicat miercuri un curs de referinta de 4,2385 lei pentru un euro, nivel cu aproape 0,3 bani mai mic decat cel din ziua anterioara. Marti, un euro era cotat de banca centrala la 4,2356 lei.

Economistul ING, Vlad Muscalu, apreciza ca evolutia statica a monedei nationale va continua. El mai arata ca avansul inregistrat in ziua anterioara de principalele burse "indica o zi favorabila pentru activele cu risc mai ridicat, dar este posibil ca acest lucru sa nu se materializeze pentru leu deoarece acesta s-a dovedit destul de reticent pe parcursul ultimelor sedinte".

Vlad Muscalu precizeaza ca tendinta de depreciere a leului a fost vizibila si in sedinta de marti, desi monedele regionale au reusit sa se aprecieze. "In timp ce volumele reduse specifice verii ar putea explica evolutia diferita fata de regiune, aceasta poate fi interpretata totodata ca un semn al potentialului limitat de apreciere al leului de la nivelul curent", se arata intr-un raport al economistului ING.

Leul s-a apreciat din nou in fata dolarului american, cursul ajungand la 3,2839 lei pentru un dolar, de la 3,2876 lei pentru un dolar, cat era marti.

Francul elvetian a fost cotat miercuri la 3,1561 lei, cu 0,13 bani mai putin decat in ziua anterioara, iar 100 de yeni japonezi au fost cotati la 3,8506 lei, dupa ce marti erau cotati la 3,8540 lei.

Gramul de aur costa miercuri 129,31 lei, dupa ce marti a fost cotat la 129,54 lei.