Moneda nationala s-a apreciat miercuri in fata monedei europene, pentru a treia zi consecutiv, cursul de referinta publicat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) fiind de 4,2488 lei pentru un euro, in scadere cu 0,91 bani comparativ cu nivelul din ziua anterioara.

Pe piata valutara, moneda nationala s-a tranzactionat in sedinta de marti intr-un interval strans, pe fondul unor volume reduse specifice verii. Cel mai apreciat nivel al zilei a fost 4,25 lei/euro, iar la inchiderea sedintei moneda nationala era cotata la 4,2550 unitati/euro.

Economistii ING Bank apreciza ca leul ar putea avea o evolutie statica miercuri, in conditiile unui apetit pentru risc fragil pe fondul scaderilor modeste ale actiunilor asiatice si a castigurilor importante de pe piata din SUA. "Evolutia monedei locale ar putea fi influentata de datele privind bunurile de folosinta indelungata din SUA pentru luna iulie, ce sunt programate sa fie anuntate astazi", se arata intr-o nota a bancii.

Leul a castigat teren si in fata dolarului american, cursul BNR fiind de 2,9385 lei pentru un dolar, fata de 2,9394 lei/dolar cat a fost marti.

Comparativ cu ziua anterioara, leul a castigat 1,25 bani in fata francului elvetian, cursul ajungand la 3,7210 lei/franc. In acelasi timp, 100 de yeni japonezi au fost cotati la 3,8407 lei, dupa ce marti cursul bancii centrale a fost de 3,8398 lei pentru 100 de yeni.