HTC One (M8), noul varf de gama a producatorului taiwanez, a fost lansat joi in mod oficial si in Romania. Noua generatie a modelului HTC One vine cu o constructie din metal care impresioneaza si cu imbunatatiri aproape la fiecare capitol fata de modelul de anul trecut (M7). Noul telefon urmeaza a fi disponibil in retelele de telefonie mobila din Romania incepand de vineri, insa HTC nu a oferit detalii cu privire la pret. Cu toate acestea, pe site-urile din tara dedicate tehnologiei terminalul de 16 GB se vinde la preturi de 2.900-3.000 de lei.

Noul HTC One (M8)Foto: Hotnews

UPDATE:Orange listeaza pe site preturile pentru noul model HTC One (M8): 259 de euro cu abonamentul Pantera 44 sau 649* de euro la liber. (*Anterior, pe 10 aprilie, Orange listase un pret de 599 de euro la liber)

UPDATE 2 (luni, 14 aprilie): Noul HTC One (M8) este disponibil la Cosmote la pretul de 999 lei impreuna cu abonamentul Free XL pe 24 de luni, care pentru 45 euro pe luna (TVA inclus), ofera nelimitat comunicare nationala, internationala in Zona 1 si in retea, SMS-uri nationale si in retea, precum si trafic de date (viteza scade dupa depasirea traficului de date recomandat de 4GB). Fara contract, smartphone-ul este vandut de Cosmote la pretul de 2.999 lei. La Vodafone, preturile pentru HTC One (M8) incep de la 99 euro impreuna cu abonament lunar de 59 de euro pentru 2 ani. La liber, Vodafone il vinde cu 649 de euro.

Noul HTC One (M8) impresioneaza prin corpul sau realizat din metal in proportie de 90%, imbunatatind reteta constructiei din aluminiu pe care a prezentat-o anul trecut cu modelul M7.

documente

HTC One (M8) Specificatii tehnice

(25 Mar 2014) PDF, 72KB

Noua generatie HTC One dispune de cu un ecran de 5 inci, full HD (1080p) cu butoane virtuale pe ecran, un sistem de camere duale pe spate (o camera de 4.1 Megapixeli "UltraPixel" si o camera secundara de 2.1 Mpx pentru detalii de profunzime) si o camera frontala cu unghi larg de 5 Megapixeli.

La fel ca si pe modelul anterior, noul HTC One dispune de doua boxe frontale "BoomSound".

In plus, noul model vine cu o serie de comenzi rapide de acces si cu Sense 6, noua interfata software dipusa pe deasupra sistemului de operare.

M8 este dotat cu un procesor quad-core de 2,3 GHz Qualcomm Snapdragon 801 si este compatibil cu tehnologia 4G LTE. Smartphone-ul ruleaza cea mai recenta versiune a sistemului de operare Android, 4.4.2 KitKat.

Potrivit HTC, pentru noua generatie Sense, compania a pus mai mult acces pe personalizare.

Primele impresii

  • Din start trebuie sa spunem ca HTC One M8 impresioneaza prin corpul sau din metal si constructia fara aproape nici o imbinare. Metalul parca se revarsa de pe spate si imbratiseaza telefonul pana la ecran. In mana telefonul este foarte placut la atingere si se aseaza numai bine in palma, in ciuda dimensiunilor sale putin mai mari decat ale predecesorului. In plus, modelul in culoarea "Gunmetal gray" da o nota aparte designului, imbinand ideea de elegant cu cea de industrial.
  • Terminalul se misca extrem de fluent, iar timpii de raspuns au fost foarte rapizi. Ca o comparatie, telefonul ni s-a parut chiar mai rapid decat Nexus 5, un model despre care in review-ul HotNews.ro am scris ca "pare a fi cel mai rapid telefon produs vreodata". Prea multe despre Sense 6 nu putem spune deocamdata, dar vom detalia in review-ul ce va urma.
  • Boxele fontale (sau "Boomsound") sunt si mai puternice decat cele de pe modelul anterior, iar volumul in plus nu a sacrificat din claritate, ci dimpotriva.
  • Nu am reusit sa testam prea multe functii din camera, insa ca o prima impresie putem spune ca aplicatia se misca fluent, iar timpul de focus este extrem de rapid, mult mai rapid decat pe modelul precedent. Despre alte aspecte privind camera vom discuta intr-un review ce va urma pe HotNews.ro

Mai multe detalii despre telefon puteti citi aici:

FOTOGALERIE:

Spatele telefonului

Textura aparenta pe modelul Gunmetal Gray:

HotNews.ro pe Blinfeed:

Duo Camera pe HTC One M8:

Camera frontala de 5 Megapixeli cu unghi larg:

Butonul de volum si slotul pentru cardul MicroSD (pana la 128 GB):

Comparatie: HTC One M7 (stanga) vs HTC One M8 (dreapta)

HTC One M8 din fata: