Programul Samsung prin care utilizatorii pot încerca să-şi repare singuri dispozitivele stricate ajunge în Europa, după ce a fost lansat anul trecut în Statele Unite, scrie news.ro. Serviciul va fi disponibil până la sfârșitul lunii iunie în opt țări de pe bătrânul continent.

SamsungFoto: Vlad Barza / HotNews.ro

Samsung îşi aduce în Europa programul self repair, care vizează câteva dintre cele mai recente smartphone-uri şi laptopuri ale companiei. Până la finele acestei luni, serviciul ar trebui să fie disponibil în Belgia, Franţa, Italia, Olanda, Polonia, Spania, Suedia şi Regatul Unit.

În program sunt incluse smartphone-urile din seriile Galaxy S20, S21 şi S22. De observat că, la fel ca în Statele Unite, în momentul lansării lipseşte cea mai nouă serie, Galaxy S23.

Prin acest program, clienţii companiei pot cumpăra atât componentele necesare reparaţiei, cât şi instrumentele de care au nevoie pentru realizarea acesteia. Setul de instrumente pentru reparaţii costă până în 30 de euro.

Preţurile pentru componente diferă de la caz la caz şi de la model la model, componentele pentru modelele mai noi fiind, evident, mai scumpe.

Spre exemplu, un ecran pentru Galaxy S22 Ultra costă 310 euro în Germania, iar un port de alimentare pentru Galaxy S20 este disponibil pentru 50 de euro.

În program sunt incluse şi laptopurile Galaxy Book Pro şi Galaxy Book Pro 360, fiind disponibile pentru acestea carcasa faţă, carcasa spate, ecran, baterie, touchpad, tasta de pornire cu cititor de amprenta şi picioarele din cauciuc.

Pentru derularea programului, Samsung colaborează cu unii dintre distribuitorii locali autorizaţi, prin intermediul cărora sunt livrate kit-urile şi componentele necesare reparaţiilor.