Dezvoltatorii romani pot vinde de la 1 mai aplicatii pentru Android prin magazinul online Google Play direct din Romania si vor putea incasa veniturile in lei, dupa ce Google a adaugat Romania, alaturi de alte sapte state, pe lista tarilor din care pot fi deschise conturi Google Play Merchant. Pana la 1 mai, dezvoltatorii romani aveau posibilitatea sa ofere utilizatorilor doar aplicatii Android gratuite, iar pentru vanzare era necesara deschiderea de firme si conturi Google Play Merchant in tarile in care compania americana furniza acest serviciu, informeaza Mediafax.

Dupa adaugarea celor opt tari, Google permite vanzarea de aplicatii in Google Play din 45 de tari, potrivit portalului online AndroidCentral.

Alaturi de Romania, pe lista au fost incluse si Grecia, Luxembourg, Arabia Saudita, Slovacia, Turcia, Ucraina si Vietnam. Un update al consolei destinate dezvoltatorilor pentru Play Store ii notifica pe acestia de schimbari si ofera informatii despre cum pot incepe sa vanda aplicatii.

Dezvoltatorii care vor sa obtina un cont Google Play Merchant dar nu au publicat pana in prezent aplicatii gratuite vor achita o taxa de inregistrare de 25 de dolari.

Numarul tarilor din care utilizatorii finali pot cumpara aplicatii din Play Store se situeaza in prezent la 134, inclusiv Romania, iar cel al tarilor din care dezvoltatorii pot incarca aplicatii gratuite este de 150.