Samsung a lansat cel mai nou smartwatch al sau, Gear S2 care se vrea a fi un rival redutabil pentru ceasul Apple. Gear S2 vine in doua versiuni, una mai moderna si una retro, existand si variante cu 3G. Compania spune ca bateria tine doua-trei zile, memoria RAM este de 512 MB, iar stocarea interna este de 4 GB. Compania va prezenta ceasul pe 3 septembrie, la IFA Berlin.

Samsung Gear S2Foto: Samsung

Gear S2 are procesor Dual core 1.0 GHz, ruleaza sistemul de operare Tizen, iar greutatea dispozitivului variaza intre 42 si 51 de grame, in functie de specificatii.

Cum descrie compania cele doua versiuni: Gear S2 si Gear S2 clasic. "Gear S2 clasic este ideal pentru utilizatorii in cautarea unui design atemporal, acesta avand finisaje negre si o bratara neagra din piele, in timp ce Gear S2 este perfect pentru cei care prefera designul minimal si modern si sunt mereu in miscare".

"Samsung Gear S2 dispune de un design circular, specificatii tehnice avansate si o interfata intuitiva, care le permite utilizatorilor sa isi imbunatateasca si sa isi personalizeze experienta de utilizare, pentru mai mult confort si distractie", mai spune compania.

O noutate o reprezinta cadranul rotativ unic al lui Gear S2, existand si doua butoane: Home si Back. Ecranul circular are 1,2 inci, iar rezolutia este 360x360, 302ppi.

"Utilizatorii pot alege dispozitivul Gear S2 cu conexiune 3G, care integreaza primul e-SIM din lume cu capacitati vocale, pentru efectuarea rapida a activitatilor, fara sa aiba telefonul mereu aproape de ei", spune compania.

Ceasul dispune de accelerometru, giroscop, senzor de puls, ambientlight si barometru.

Bateria Li-Ion de 250 mAh are o autonomie de doua-trei zile, promite compania.

"Samsung Gear S2 este echipat cu tehnologie NFC, care permite efectuarea de plati mobile. Samsung colaboreaza cu o retea vasta de parteneri din diferite industrii pentru a-si extinde functionalitatea accesoriilor smart si pentru a le oferi utilizatorilor posibilitatea de a-si folosi ceasul inteligent pe post de cheie la masina sau la casa sau pentru a-si controla casele smart de la distanta".

Samsung Gear S2 va fi disponibil in doua variante: carcasa si bratara gri sau carcasa argintie si bratara alba. Samsung Gear S2 clasic va fi disponibil cu o carcasa neagra si bratara de piele.