Jean-Claude Juncker a propus ca Google, Facebook, Twitter și alte platforme online să fie amendate dacă nu înlătură într-o oră din momentul postării conținutul extremist, scrie Reuters. În martie Bruxelles-ul le dădea companiilor tehnologice trei luni pentru a dovedi că acționează pentru a înlătura tot mai rapid postările radicale, dar autoritățile UE par să fi ajuns la concluzia că progresele sunt prea lente fără legislație punitivă.

Comisia EuropeanaFoto: Hotnews

Comisia Europeană vrea să fie eliminate în cel mult o oră postările cu caracter extremist și cele care promovează ideile unor astfel de grupuri.

”O oră este fereastra de timp decisivă în care se poate produce cel mai mult rău”, a spus Jean-Claude Juncker, în discursul anual despre Starea Uniunii Europene.

Propunerea va trebui să aibă susținerea statelor UE, dar și a Parlamentului European. Platformele online vor trebui să ia și măsuri proactive pentru a dezvolta noi unelte prin care abuzurile să fie înlăturate rapid.

Furnizorii de servicii vor fi obligați să prezinte rapoarte anuale de transparență pentru a arăta cum s-au schimbat lucrurile. Pedeapsa maximă pentru cei care nu elimină în repetate rânduri la termen conținutul extremist este amendă ce poate atinge 4% din cifra de afaceri la nivel global.