Samsung a anunțat miercuri lansarea smartphone-ului Galaxy S20 FE care păstrează o bună parte dintre funcțiile seriei S20, dar are un peț ceva mai accesibil. S20 FE are ecran de 6,5 inci, bateria este de 4.500 mAh, iar data de la care va fi disponibil este 2 octombrie. Prețul pornește de la 749 euro.

Sasmung Galaxy S20 FEFoto: Samsung

FE vine de la Fan Edition, iar ecranul de 6.5 inci plasează telefonul între mai micul S20 și modelul mai mare S20 Plus. Telefonul are zoom optic 3X, memorie RAM de 8 GB și cameră de selfie de 32 MP. Ecranul este din sticlă Gorilla Glass 3, cadrul este din aluminiu, iar spatele este din plastic.

Specificații:

Display: 6,5 inci, HD Super AMOLED, infinity display, 1080X2400 pixeli, 407 ppi, rata de refresh 120 Hz

Greutate: 190 de grame

Cameră:

  • Frontală

Cameră selfie de 32 M

  • Cameră Triplă Spate:

Cameră Ultra Wide de 12MP

- Pixel size: 1.12μm

- F2.2(123 ˚)

Cameră Wide-angle de 12MP

- Dual Pixel AF, OIS

- Pixel size: 1.8μm

- F1.8(79˚)

Cameră Telephoto de 8MP

- Pixel size: 1.0μm

- F2.4(32˚)

Space Zoom

- 3x Zoom optic

- Până la 30x Super Resolution Zoom

- OIS (Stabilizare optică a imaginii)

Memorie: 8GB RAM (LPDDR5) cu 128/256GB stocare internă la versiunea LTE

6GB RAM (LPDDR5) cu 128GB stocare internă la versiunea 5G

Baterie: 4.500 mAh

Sistem de operare: Android 10:

Senzori: Senzor optic de amprentă digitală, accelerometru, barometru, senzor giroscopic, senzor geomagnetic, senzor Hall, senzor de proximitate, senzor de lumină ambientală.

Ce spune compania despre camere

”Galaxy S20 FE vine echipat cu o cameră principală pro-grade și o cameră de selfie de 32MP bazată pe tehnologia tetra-binning, care le permit utilizatorilor să surprindă instantaneu cea mai bună imagine pentru rețelele sociale.

Cu senzorii mari de imagine de pe Galaxy S20 FE, capabili de o procesare a imaginii din mai multe cadre, puteți realiza fotografii mai bogate și mai vibrante – chiar și în condiții slabe de lumină. Procesarea imaginii din mai multe cadre, în modul nocturn cu integrarea cadrului AI, stabilizează imaginea automat în momentul înregistrării sau fotografierii unui subiect, astfel încât să vă puteți concentra asupra distracției.

Și, deși pot exista momente când distanța fizică poate fi un impediment, puternicul Space Zoom 30X de pe Galaxy S20 FE le permite utilizatorilor să se apropie suficient de mult pentru a surprinde fotografia dorită”.

Telefonul va fi dsponibil din 2 octombrie în șase variante de culoare: Cloud Red, Cloud Orange, Cloud Lavender, Cloud Mint, Cloud Navy și Cloud White 4.

Compania lasă de înțeles că a lansat acest telefon ca răspuns la criza COVID, practic o alternativă la modelele mai scumpe din gama S20.

”COVID-19 a schimbat treptat lumea și modul în care fiecare obișnuia să își desfășoare activitățile de zi cu zi, iar tehnologia a început să joace acum un rol mult mai crucial. Acesta este motivul pentru care Samsung a creat noul Galaxy S20 FE, pentru a oferi experiențe de top care să satisfacă preferințele a cât mai mulți utilizatori”, spune compania.