Compania de software GlobaLogic, care a anunțat la final de 2022 că va prelua firma românească Fortech, spune că va continua expansiunea în România, unde Fortech are 1.150 de angajați, dintre care 800 la Cluj. GlobalLogic are 28.000 de angajați în lume, dintre care 12.000 în Europa. Creșterea estimată pentru România la numărul de angajați este 25%.

GlobalLogicFoto: Vlad Barza / HotNews.ro

Întrebat de HotNews.ro, Călin Văduva, CEO al Fortech, a spus că numărul de angajați va crește cu siguranță în 2023, precizând faptul că încă se lucrează la planurile de integrare și de expansiune, dat fiind că finalizarea achiziției s-a făcut la început de februarie.

Ca urmare a dezvoltării business-ului în România, GlobalLogic estimează o creștere de până la 25% a echipei locale, principala sursă de creștere fiind atragerea de clienți din domeniile sănătății, auto, industrial și telecomunicații.

Compania de inginerie software GlobalLogic a fost preluată în 2021 de conglomeratul industrial japonez Hitachi, pentru 9,5 miliarde dolari.

Cine este GlobalLogic

GlobalLogic are 28.000 de angajați în 15 țări, 12.000 dintre ei fiind în Europa. Compania are 6.500 de angajați în Ucraina și 2.200 în Polonia. În UK sunt 800 de oameni, iar în Slovacia, 450.

Călin Văduva, CEO Fortech

GlobalLogic are peste 500 de clienți, în domenii precum automotive, retail, comunicații, sănătate și automatizare industrială. Grupul furnizează și produse software „end-to-end”.

GlobalLogic spune că și-a exprimat dorința de a intra pe piața din Romania încă de acum câțiva ani, fiind atrasă de forța de muncă locală din domeniul IT: ingineri/programatori, testeri, arhitecți, designeri UX/UI, care stăpânesc limbajul specific și dețin experiență în domeniu.

Cine este Fortech

Fortech este o companie de servicii software cu sediul central în Cluj-Napoca și are 1.150 de angajați. Deține și hub-uri de inginerie în Oradea, Iași, Brașov și București. Compania a fost înființată în 2003, de Călin Văduva, Ana Silvia Banabic și Dorel Banabic și avea atunci doar câțiva angajați, dar a crescut susținut în ultimii ani.

Veniturile Fortech au fost de 300 milioane lei anul trecut.

În prezent sunt 800 de oameni la Cluj, 150 la Oradea, 110 la Iași și 80 la Brașov.

Prezența GlobalLogic în Europa, număr de angajați

În noiembrie 2022 a fost anunțat faptul că firma românească de software Fortech urmează să fie cumpărată integral de grupul tech GlobalLogic, din Silicon Valley, California, membru al conglomeratului japonez Hitachi. Nu a fost comunicată oficial suma, dar pe surse a apărut informația că ar fi în jurul a 250 milioane dolari.

GlobalLogic anunțase pe 7 februarie finalizarea cu succes a achiziției Fortech care, de atunci, operează ca o filială deținută integral de GlobalLogic.

Cu sediul central în Silicon Valley (la San Jose, California), GlobalLogic operează studiouri de proiectare și centre de inginerie în întreaga lume, având clienți din industria auto, comunicații, servicii financiare, sănătate, producție, media și divertisment, semiconductori și tehnologie.