Elon Musk a prezis joi că viitorul inteligenței artificiale (AI) va fi o „eră a abundenței”, cu un „venit universal ridicat” mai degrabă decât un venit de bază universal, dar a avertizat că „roboții umanoizi” ar putea alunga oamenii, potrivit AFP.

Elon MuskFoto: Mandel Ngan / AFP / Profimedia Images

Proprietarul SpaceX și Tesla a vorbit în timpul unei conversații cu premierul britanic Rishi Sunak, în marja primului Summit Global AI din Bletchley Park, Marea Britanie.

El a considerat că va veni un moment în care „nu va mai fi nevoie de locuri de muncă”, în timpul unei întâlniri față în față cu Sunak, mai târziu la Londra.

În schimb, locurile de muncă vor fi doar pentru cei care își doresc unul pentru „satisfacție personală”, a adăugat el.

Inteligența artificială a fost ca „un geniu magic” care îți îndeplinește toate dorințele, a continuat Elon Musk, amintindu-ne totodată că astfel de basme se termină rareori cu bine.

„Una dintre provocările viitorului este cum să găsim un sens în viață”, a spus el.

În opinia sa, „ar trebui să fim foarte îngrijorați” de roboții umanoizi care „te pot urmări oriunde”.

Și „ce se întâmplă dacă într-o zi primește o actualizare de software și nu mai este atât de prietenos?”, a întrebat Musk.

Miliardarul din domeniul tehnologiei a subliniat astfel importanța de a avea un comutator fizic.

Întâlnirea de două zile de la Bletchley s-a încheiat joi, iar guvernele occidentale și companiile implicate au convenit asupra unui nou regim de testare a siguranței, în ceea ce se numește „frontiera” următoarei generații de inteligență artificială.