CE: O intrerupere a intenetului timp de o luna in Europa sau SUA ar aduce pierderi economice de peste 150 miliarde euro
"Atacurile cibernetice au devenit o unelta in mainile crimei organizate, uin mijloc de a santaja companiile si organizatiiloe, de a profita de slabiciunile oamenilor", spune comisarul Reding.
Ea considera ca cele 27 de state membre au fost neglijente in acest domeniu si, desi exista o agentie de securitate a retelelor, ENISA, ea e folosita mai mult pentru schimb de informatii si nu poate fi centrul apararii impotriva atacurilor informatice.
Protectia retelelor informatice din UE este o prioritate, deoarece atacurile recente impotriva Estoniei, Lituaniei si Georgiei dovedesc ca in urmatorul deceniu exista o probabilitate de 10-20% ca retelele informatice sa fie tinta unui atac de proportii.
Reding spune ca trebuie sa existe un 'Mister Cyber Security', un "tar" al securitatii care sa detina autoritatea de a actiona imediat daca un atac se produce. E nevoie de un "jandarm" al securitatii care sa coordoneze fortele de securitate si sa puna la punct tactici care sa imbunatateasca nivelul de rezistenta al retelelor.

Sondaj printre români despre vaccinul antiCOVID: 30% din respondenți spun că nu se vaccinează și 40% nu cred în eficacitatea vaccinurilor / 77% vor redeschiderea școlilor pe 8 februarie
O treime dintre pacienții cu Covid-19 se întorc în spital în următoarele 5 luni cu boli de inimă, de ficat sau cu diabet, iar unul din opt moare - amplu studiu britanic
Axionul ar putea să existe - Apar noi dovezi despre o particulă misterioasă a cărei poveste a început acum peste 40 de ani
Tiger, HBO Go: Un documentar despre mărirea și decăderea celui mai bun jucător de golf din toate timpurile. Dar nu numai
Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
Interesant pe ce se dau banii, chiar și în UE...
Adrian
"E nevoie de un "jandarm" al securitatii care sa coordoneze fortele de securitate "
cam stim noi ce pot face jandarmii daca vor...
Cand o sa crape, nu o sa zica nimeni ca asta e, ca oricum a fost ieftin. O sa urle toti ca vor banii inapoi, dar nimeni nu vrea sa investeasca in securitate.
Nici eu nu cred ca organismul ala de control este o solutie buna si nici nu cred ca este o solutie fiabila - aia care au scris propunerea asta sigur nu erau prea in domeniu... Dar nevoia de mai multa siguranta exista si trebuie gasite solutii!
Adrian
Noa, un pic de speriat, dar, pana nu se intampla de chiar nu o sa ne dam seama cat suntem de "integrati", cat de nesigure sunt unele retele si cate milioane de calculatoare sunt compromise deja si pot fi folosite in atacuri. Pe de alta parte o luna mi se pare o perioada imensa. Lucrez in domeniu si nu cred ca orice problema, oricat de grava nu poate fi rezolvata in maxim cateva zile. Si apoi Internetul este o retea descentralizata, deci izolari si reporniri partiale ar functiona ca solutii de urgenta.
Un politist atotputernic nu va exista niciodata pentru ca nici o tara nu va permite alteia sa dicteze ce se intampla in infrastructura ei. E ca si cum ai da cheile infrastructurii Iran-ului unui american... right...
Toate serverele importante (gen control curent, apa etc) au programe facute sa poata functiona independent si nu toti cei ce le programeaza sint din India.
Ideea exista se cheama casting (sau alt nume) adica ca utilizator sa ai drept de acces limitat (pe tara/segment etc) si e valabil si pt utilizatori si pt cei ce dau servicii.
Evident in acest certificat va fi numele posesorului si orice acces va fi insotit de el deci adio anonimitate. (o sa fie interesant ca o sa apara falsuri furturi etc)
Una peste alta sint interese imense in speciala ale asociatiei cazinourilor din sua care nu sint deloc veseli ca americanul isi da banul in alte tari. (in SUA - tara libera e interzis sa joci la cazino pe internet)
Una peste alta scopul e cenzura si controlul iar ca motive vor fi protectia (copiilor) impotriva virusilor (pornografiei) sau alte motive gen cel de mai sus.
cu un sistem de operare care functioneaza in peste 80 % din pc-uri ...intrebati-va ce si cum urmeaza ?!?!
Legile informatiei
· Informatia pe care nu o ai este cea pe care o vrei.
· Informatia pe care o vrei nu este cea de care ai nevoie.
· Informatia de care ai nevoie nu este cea pe care o poti obtine.
· Informatia pe care o pot obtine costa mai mult decat poti sa platesti.
Vorbim peste 5 ani da' la ...o bere ...ca tel, net si alte forme de comunicare vor devini istorie ......
Cine stie ce spun intelege!
Si calul de-a lungul istoriei a fost un bun mijloc de transport :)