Facebook a lansat un nou serviciu care permite membrilor sa comunice prietenilor locul in care se afla, in timp real. Facebook Places este primul serviciu de acest fel al retei de socializare, bazat pe locatie, pentru persoanele care au smartphone-uri echipate cu functia de urmarire prin satelit. Serviciul este initial disponibil doar in SUA, insa compania va lansa Places si la nivel mondial, cel mai probabil in cateva luni, a declarat un purtator de cuvant al Facebook Marea Britanie.

Facebook a lansat serviciul PlacesFoto: Reuters

Facebook sustine ca intimitatea este un element cheie al noului serviciu, utilizatorii avand posibilitatea de a controla "destinatia" catre care se indreapta informatiile privind localizarea lor curenta. Site-ul a fost anterior criticat pentru faptul ca nu reuseste sa protejeze informatiile pe care membrii retelei le posteaza pe profilurile lor.

Potentialul comercial al serviciului Places este ca utilizatorii vor avea posibilitatea de a comunica locul in care se afla de cate ori doresc, lasand astfel calea deschisa pentru oferte sau sugestii despre locurile din apropiere. Cu toate acestea, reprezentantii Facebook au declarat ca nu au avut planuri imediate de a "exploata" acest aspect, insa piata de publicitate condusa de catre intreprinderile mici, cum ar fi restaurantele si magazinele este estimata la zeci de miliarde de dolari pe an in Statele Unite si a atras companii online, precum Google si Yelp.