Jurnalistul Catalin Tolontan critica pe blogul sau, intr-un post intitulat "Cind Marica il deschide pe Ponta", modul in care televiziunea Romania TV a transmis meciul nationalei de fotbal, vineri seara. "Un baraj asteptat de un deceniu este folosit ca sa multiplice imaginea unor colegi de partid ai proprietarului TV", a scris el. Tolontan mentioneaza ca, inainte de inceperea partidei, "s-au perindat la microfon" Liviu Dragnea, Titus Corlatean, Valeriu Zgonea si Victor Ponta, plus "cei doi senatori si doi deputati, analisti in studiourile de la Bucuresti". "Putin a lipsit ca televiziunea deputatului Sebastian Ghita sa inscriptioneze trioul Dragnea - Zgonea - Ponta pe "cartonul" cu echipa de start a Romaniei", comenteaza ironic Tolontan.

"Urit a inceput meciul la Romania TV! Cei 250.000 de euro in transmiterea partidei de la Atena s-au developat intr-un marketing politic de tot risul. Idee excelenta, investitie scumpa, publicitate ieftina! In ora fierbinte dinainte de baraj s-au perindat la microfon, in ordine, Liviu Dragnea, Valeriu Zgonea si, sa traiti!, Victor Ponta. Premierul a aparut precum Nicolae Ceausescu la vechile Revelioane, fix cu un sfert de ora inainte de fluierul de start. Dupa el, n-au mai fost decit publicitatea si Marica, tulind-o din cercul de la centrul terenului. "Ponta nu e prost, l-au vazut 5 milioane de oameni care se uita acum la televizor. O data pe an ai ocazia asta", mi-a transmis, instantaneu, un amic dintr-o regie de publicitate", scrie Catalin Tolontan pe blog.

"N-o fi prost, dar am mai vazut scena. "Sa tineti cu PSD asa cum tineti cu echipa nationala!", striga Puiu Iordanescu pe scenele electorale din Ilfov in 2004, uluindu-i pe microbisti, care ii cautau prin iarba tiglele cazute de pe casa. Nu se mai vazuse asa ceva! A fost momentul in care si PSD, si nationala si-au furat-o. Acum, ridicolul redivivus. Nu s-a mai vazut asa ceva. Un premier in avanpremiera unui meci al "tricolorilor"! Un baraj asteptat de un deceniu este folosit ca sa multiplice imaginea unor colegi de partid ai proprietarului TV. Putin a lipsit ca televiziunea deputatului Sebastian Ghita sa inscriptioneze trioul Dragnea - Zgonea - Ponta pe "cartonul" cu echipa de start a Romaniei", continua acesta.

Tolontan revine apoi si cu un update: "Mai multi cititori ma cearta ca nu l-am inclus in lista vorbitorilor pe Titus Corlatean, cel care a evoluat intre Dragnea si Zgonea. Plus cei doi senatori si doi deputati, analisti in studiourile de la Bucuresti. Rectific. Ar trebui facuta o caseta tehnica PSD, cu note, dupa acest meci", a scris el.

Postul de stiri Romania TV a achizitionat drepturile de transmisie pentru meciul Grecia - Romania, prima mansa din barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial de fotbal din 2014, partida ce s-a disputat vineri, 15 noiembrie, la Pireu. Potrivit Gazetei Sporturilor, Romania TV ar fi platit 250.000 de euro pentru a transmite meciul tur.

Partida retur va fi transmisa de Antena 1, marti, 19 noiembrie, de pe Arena Nationala, de la ora 21:00, ca parte a contractului cu Federatia Romana de Fotbal pentru jocurile de pe teren propriu din preliminarii.