CNA a mentinut, marti, amenda de 50.000 de lei data postului Antena 3 pentru emisiunea "Sinteza zilei" in care au fost batjocoriti mai multi jurnalisti. Tot marti, CNA a amendat Nasul TV pentru o emisiune cu mesaje "antisemite", dar si postul Prima TV, pentru secvente violente sau cu limbaj vulgar in serialul "Iubiri secrete". In zona radio,Paginademedia.roscrie ca, din martie, jurnalistul Catalin Tolontan va avea o rubrica saptamanala la Europa FM.

  • CNA si-a mentinut, marti, amenda de 50.000 data postului Antena 3 in cazul emisiunii "Sinteza zilei" din luna ianuarie, in care au fost ridiculizati mai multi jurnalisti. Trei membri CNA solicitasera rediscutarea acestei sanctiuni - ce s-a suprapus cu o alta, de 70.000 de lei, data postului B1 TV. Dupa mai multe amanari, amenda pentru Antena 3 a fost rediscutata astazi, dar o propunere ca ea sa fie majorata la 70.000 de lei a primit doar doua voturi - ale membrilor CNA Florin Gabrea si Valentin Jucan - fapt pentru care amenda initiala a fost mentinuta.
  • Postul Nasul TV a fost amendat, marti, de CNA pentru o emisiune din 20 ianuarie, realizata de Laurentiu Primo, pentru incalcarea regulilor ce interzic antisemitismul in programele de televiziune. In emisiunea respectiva, realizatorul a facut o serie de comentarii legate de vizita presedintelui Traian Basescu in Israel. Amenda a tinut cont si de mai multe emisiuni in care forul audiovizual a considerat ca s-a facut publicitate mascata.
  • Tot in sedinta de marti, CNA a amendat postul Prima TV cu 10.000 de lei pentru serialul "Iubiri secrete", in cazul caruia s-a constatat ca mai multe episoade au inclus secvente de violenta si limbaj vulgar, ce au incalcat legislatia privind protectia minorilor.
  • Paginademedia.ro scrie ca, din luna martie, jurnalistul Catalin Tolontan va avea o rubrica saptamanala la Europa FM, unde si Ovidiu Ioanitoaia isi va relua emisiunea "Tribuna zero". Tolontan va avea rubrica de cateva minute in fiecare marti, in cadrul matinalului, cand va comenta cele mai importante subiecte ale zilei, indiferent de domeniu.