Consiliul National al Audiovizualului a acordat, marti, amenzi posturilor Antena 1, OTV si Realitatea TV, pentru nereguli legate de promovarea practicilor oculte, servicii medicale neconventionale sau, in ultimul caz, afirmatii nefondate si scoase din context.

CNA a amendat postul Realitatea Tv pentru difuzarea pe croll a unor afirmatii nefondate si scoase din context pe care deputata independenta Daniela Buruiana le-a lansat la adresa vicepresedintelui PRM Lucian Bolcas. Invitata in emisiunea "Oamenii Realitatii" moderata de Adrian Ursu, Buruiana a declarat despre Bolcas, fostul ei coleg de partid, ca a trecut de cel putin doua ori pe la dezalcoolizare.

In consecinta, membrii CNA au decis sa amendeze postul Realitatea TV cu 2500 lei pentru difuzarea afirmatiei acuzatoare scoasa din context, pe croll, dupa finalul emisiunii si pe parcursul zilei urmatoare.

Desi in cadrul emisiunii "Oamenii Realitatii" moderatorul si-a avertizat invitata ca face afirmatii ce nu pot fi probate, difuzarea lor intr-un cadru care nu permite nici un drept la replica se sanctioneaza conform Codului de reglementare a continutului audiovizual.

Tot azi, CNA a amendat si posturile de televiziune Antena 1 si OTV, cu 2500 lei si respectiv 10 000 lei pentru emisiunea "Tele-Zodiac" in care sunt promovati diversi clarvazatori si alte practici oculte, fara respectarea regulilor privind publicitatea din Codul de reglementare a continutului audiovizual.

De altfel, OTV se mentine detasat in topul amenzilor CNA, primind, tot azi, o a doua amenda de 10.000 lei pentru publicitate pe fata la servicii medicale neconventionale prezentate in emisiunea "Lumea de azi, lumea de maine".