Grupul Discovery și-ar fi pierdut interesul de a cumpăra Central European Media Enterprises (CME), a cărui vânzare este discutată din primăvară, potrivit ziarului economic slovac Hospodarske Noviny, preluat de Bloomberg și Seeking Alpha. Singurul potențial cumpărător ar fi miliardarul ceh Petr Kellner și grupul său de investiții PPF.

Logo CMEFoto: Hotnews

CME a anunțat, în martie, că boardul său director împreună cu managementul și cu echipe de consilieri iau în discuție "alternative strategice", printre care vânzarea companiei, vânzarea unor părți ale acesteia, fuziunea cu un partener strategic, recapitalizare sau executarea în continuare a planului de afaceri - detalii aici.

  • În iunie, presa cehă a semnalat că discuții pentru preluarea CME - care deține operațiuni în 5 țări, incluziv posturile TV Markiza în Slovacia și Nova în Republica Cehă - ar purta grupul Discovery și fondul de investiții al lui Kellner, PFF - detalii aici.

Acum Hospodarsky Noviny scrie că Petr Kellner ar fi rămas singurul interesat și că un deznodământ al discuțiilor - așteptat inițial la finele lunii iulie sau începutul lui august - ar fi amânat până luna viitoare, motivul ținând de preț.