Cătălin Blebea, membru al Consiliului de Administrație al TVR propus în funcție de guvernul Dăncilă, dar și angajat cu studii medii la Televiziunea publică, este somat de șeful Comisiei de cultură din Camera Deputaților, Gigel Știrbu, să demisioneze din conducerea instituției. Cererea vine după apariția informației că Blebea a fost trimis în judecată în dosarul Realitatea Media de la DIICOT.

Cladirea TVRFoto: TVR

Gigel Știrbu spune, într-un comunicat remis marți HotNews.ro, că este "inadmisibil ca o astfel de persoană să facă parte din Consiliul de Administrație al Televiziunii publice". El solicită "demisia domnului Cătălin Blebea din toate funcțiile publice pe care le deține în acest moment. Voi propune Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă a Camerei Deputaților să ia în discuție această situație de neacceptat din Consiliul de Administrați al SRTv".

În acest sens, Știrbu invocă informația - publicată inițial de G4Media.ro - că Blebea "a fost trimis în judecată pentru un prejudiciu de peste 2,6 milioane de euro în dosarul Realitatea Media de la DIICOT. Cătălin Blebea, fost director adjunct al Realitatea Media şi fost director al Global Video Media este acuzat de evaziune fiscală de peste 800 de mii de euro şi de spălare de bani. În perioada 2006 şi 2008, pe când Realitatea tv îşi extindea reţeaua de staţii locale, ar fi încheiat mai multe contracte fictive pentru prestări servicii în domeniul audiovizualului și aşa ar fi delapidat patrimoniul Realitatea Media şi Global Video Media cu 1,6 milioane de euro şi nu ar fi plătit TVA şi impozit pe profit de peste 800.000 de euro."

Parlamentarul liberal Gigel Știrbu - care insistă pe faptul că Blebea a fost numit de guvernul Vioricăi Dăncilă, actual candidat la președinție - afirmă că "este un atu esențial și o condiție de bază a Televiziunii Române ca membrii Consiliului de Administrație să beneficieze de încrederea publicului pentru îndeplinirea misiunii sale de a fi principala sursă de informație, educație și divertisment a românilor."

  • Procesul la care face trimitere G4Media.ro a început la Tribunalul București și îi are ca inculpați pe Blebea Cătălin, Ifteni Ion și Licănescu Lia.

Cătălin Blebea a intrat prima dată în CA al TVR în 2014, la propunerea PSD. El a fost numit din nou în martie 2018, la propunerea Guvernului Dăncilă. Cel mai recent, el a atras atenția prin faptul că a câștigat, în aprilie a.c., un post de jurnalist TV cu studii medii la TVR 2.