Google a anunțat marți că a exclus de pe platforma sa de publicitate site-ul specializat în finanțe ZeroHedge, din cauza abundenței comentariilor "periculoase și denigratoare" împotriva manifestanților pentru egalitatea de drepturi, scrie AFP.

Zero Hedge, privat de reclama prin GoogleFoto: Zero Hedge

ZeroHedge s-a remarcat în criza din 2008 prin tonul caustic legat de lumea marilor finanțe și de burse și critic atât la adresa sectorului cât și a Washingtonului, precum și prin îndrăzneala predicțiilor.

Mai recent, site-ul a atras utilizatori care și-au multiplicat remarcile de ură sau chiar deschis rasiste.

"Avem o conduită strictă privind editorii, care reglementează tipul de conținut în care pot fi inserate reclamele, inclusiv comentariile de pe site. Este o conduită pe care o urmăm de mult timp", explicat un purtător de cuvânt al Google.

Gigantul IT a implementat în 2017 modalități care împiedică achiziția de spații publicitare pe site-uri controversate.

ZeroHedge a afirmat că își rezervă dreptul de recurs la această decizie. "Sperăm să rezolvăm această problemă și să continuăm să facem ce știm mai bine: să prezentăm cititorilor adevărul, oricât de deranjant ar fi", potrivit unui mesaje postat pe site.

Un alt site, The Federalist, a primit un avertisment din partea Google, înainte de a fi supus aceluiași tratament, din motive similare.

Acest site american de știri, situat foarte la dreapta, este acuzat printre altele că a răspândit știri false legate de pandemia de coronavirus.