Antena 1 si Realitatea TV participa prin statiile locale la campania pentru europarlamentare
"Asta inseamna ca cel putin statiile respective vor lua bani din publicitate electorala si emisiuni electorale. Cat timp nu se amesteca segmentele platite cu continutul editorial, nimic de reprosat", comenteaza Comanescu pe blogul sau.
Posturile de radio si de televiziune private interesate sa participe la campanie prin emisiuni electorale aveau obligatia sa anunte acest lucru pana la data de 21 aprilie, potrivit deciziei CNA din 26 martie, privind regulile de desfasurare a campaniei in audiovizual. Aceeasi decizie prevede ca in perioada 22-28 aprilie competitorii electorali trebuie sa se adreseze in scris posturilor private care si-au manifestat oficial interesul, pentru a solicita si timpii de antena pe care intentioneaza sa-i utilizeze.
Potrivit reglementarilor privind desfasurarea campaniei pentru europarlamentare in audiovizual, posturile pot reflecta campania in cadrul jurnalelor de stiri, avand deplina "libertate si raspundere editoriala". La ultimele alegeri, candidatii au avut posibilitatea sa includa materiale de campanie in stiri electorale, la sfarsitul jurnalelor de stiri, dar anul acesta redactiile sunt invitate sa reflecte campania prin propriile materiale jurnalistice.
Contra cost sunt emisiunile de promovare si spoturile electorale, care trebuie marcate ca atare pe toata durata lor.

Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
INTERVIU cu ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu: Prin trecut și „milionul de mesageri români din Germania, ne leagă de această țară și germani un extraordinar patrimoniu comun”
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"