Matinalul realizat de Buzdugan si Morar la Radio Zu a fost amendat, joi, de CNA pentru limbajul vulgar folosit in doua editii ale emisiunii. Patru retele de cablu din teritoriu au fost la randul lor amendate pentru ca au retransmis programe fara avizul CNA. Revista The One lanseaza o versiune pentru iPad.

  • CNA a amendat, in sedinta de joi, postul Radio ZU cu 10.000 de lei pentru editiile din 29 octombrie si 5 noiembrie, in care realizatorii Daniel Buzdugan si Mihai Morar au folosit un limbaj licentios, incalcand astfel reglementarile privind protectia minorilor. In editia din 29 octombrie, emisiunea a continut un fragment in care persoana vizata a apelat la injuraturi, in timp timp ce in editia din 5 noiembrie farsa a avut subiect sexual, folosindu-se un limbaj vulgar. In aceeasi sedinta, Kiss FM a primit o somatie publica pentru o emisiune in care a fost comentat in mod vulgar un articol pe teme sexuale publicat intr-o publicatie tabloida, precum si pentru difuzarea unui spot ce contravine regulilor ce interzic publicitatea pentru servicii medicale publice, de stat si private. Iar Radio 21 a fost somat pentru incalcarea regulilor ce interzic materialele cu continut comercial mascat.
  • Tot in sedinta de joi, CNA a amendat mai multe companii de cablu pentru ca si-au modificat oferta de posturi TV fara acordul Consiliului. Au fost amendate, astfel, societatile Interaction Blue SRL (15.000 de lei) si CCC Blue Telecom SA, TV SAT 2002 SRL, Toro Media SRL (cate 10.000 de lei). Mediafax noteaza ca CCC Blue Telecom este controlata de omul de afaceri Catalin Chelu, retinut sambata de procurorii DNA, firma fiind amendata pentru ca a retransmis, fara avizul CNA, peste 30 de posturi TV in localitati din mai multe judete din sudul si estul tarii.
  • The One lanseaza o versiune pentru iPad a revistei, scrie Mediafax. Aceasta va pastra rubricile importante din varianta print si va include un editorial saptamanal semnat de Andreea Esca.