​Vodafone Romania va organiza o licitatie pentru alegerea unei agentii care sa-i administreze contul de media, aflat in prezent la OMD Romania, a anuntat, miercuri, Paginademedia.ro. Sursa citata scrie ca, astfel, contul de media al Vodafone "pleaca" de la OMD in Romania. Insa, contactati de HotNews.ro, reprezentantii de comunicare ai Vodafone s-au limitat sa retransmita doar declaratia lui Angus Slater, noul chief marketing officer al companiei, potrivit caruia aceasta va organiza o licitatie pentru activitatea de media buying.

Angus Slater, chief marketing officer Vodafone:

  • "Vodafone Romania va organiza un pitch pentru activitatea de media buying, ca parte a strategiei noastre de a ne asigura in permanenta ca suntem competitivi din punctul de vedere al prezentei si contractelor incheiate pe piata locala."

Contactat la randul sau de HotNews.ro, Cristian Mucichescu, managing director OMD Romania, a spus ca nu poate comenta pe marginea acestui subiect.

Decizia de organizare a unei licitatii vine la doar o luna dupa ce Angus Slater si-a preluat atributiile de sef peste marketingul Vodafone si la sapte luni dupa ce Inaki Berroeta a preluat conducerea Vodafone Romania, in locul Lilianei Solomon - avansata director of operations - Europe Region in cadrul companiei.

  • In urma unui acord global incheiat de grupul Vodafone cu reteaua OMD, in 2009, Vodafone Romania si-a mutat contul de media, de la 1 februarie 2010, de la McCann Erickson la OMD. Vodafone lucrase timp de 12 ani cu agentia McCann, la care si-a mentinut contul de creatie publicitara. In ianuarie 2010, seful McCann, Bogdan Enoiu, afirma pentru HotNews.ro ca "vom fi intotdeauna pregatiti - ca sa spun asa asteptam la colt oportunitatea sa redevenim partenerii si pe media ai Vodafone. Vom fi extrem de proactivi". In mai 2010, au aparut speculatii referitoare la revenirea contului media al Vodafone la McCann Erickson incepand din vara anului trecut, lucru care, insa, nu s-a intamplat.