BCR Asigurari de Viata, parte a grupului austriac de asigurari VIG, a subscris in primele noua luni din acest an prime brute in valoare de 262,2 milioane lei, in crestere cu 13,7% comparativ cu aceeasi perioada a anului 2010, insa profitul companiei a scazut cu 42,5% pana la 16,6 milioane lei, conform datelor financiare prezentate vineri de asigurator. In perioada mentionata asiguratorul a facut catre clienti plati in valoare de 21,9 milioane lei pentru evenimentele asigurate.

In aceasta perioada de referinta, marja de solvabilitate a fost de 1,54%, fata de nivelul minim cerut de lege care este 1.

  • "Rezultatele inregistrate in primele noua luni ale acestui an se inscriu in trendul prognozat pentru aceasta perioada si ne reconfirma pozitia de lider bancassurance si companie stabila pe piata romaneasca a asigurarilor de viata", a declarat Florina Vizinteanu, presedinte directorat BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance Group.

BCR Asigurari de Viata este o companie membra a grupului Vienna Insurance Group (VIG). Grupul austriac se afla pe primul loc in piata de asigurari locala prin veniturile inregistrate de companiile detinute, respectiv BCR Asigurari de Viata, BCR Asigurari, Omniasig si Asirom.