Afacerile Omniasig au crescut cu 19,36% pana la peste 457,6 milioane lei in prima jumatate a acestui an/Valoarea despagubirilor platite a depasit 242,9 milioane de lei

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Marţi, 6 octombrie 2015, 14:37 Economie | Asigurari

Omniasig VIG a anuntat marti ca valoarea primelor brute subscrise in primele sase luni din acest an a crescut cu 19,36% fata de aceeasi perioada a anului trecut, depasind 457,6 milioane lei. Omniasig, al doilea mare asigurator local in functie de veniturile din prime realizate anul trecut, a mai anuntat ca in prima jumatate din acest an a platit despagubiri in valoare de peste 242,92 milioane lei si ca profitul inregistrat, conform standardelor IFRS, a fost in valoare de 3,48 milioane lei.

Dupa 20 de ani de activitate pe piata din Romania, Omniasig a anuntat marti, 6 octombrie, ca are indicatori de solvabilitate si lichiditate la nivele ridicate. Astfel, capitalul social al companiei este de 439,65 milioane lei, marja de solvabilitate disponibila este de 227 milioane lei, gradul de solvabilitate este de 164% si coeficientul de lichiditate de 1,69, valori cu mult peste pragul legal. Omniasig sustine ca detine cel mai mare capital social de pe piata romaneasca de asigurari.

In portofoliul de produse, segmentul asigurarilor auto (RCA si CASCO) detine ponderea cea mai mare din portofoliu, atingand o valoare cumulata a primelor brute subscrise de 326,80 milioane lei, cu 31,48% mai mult decat in perioada similara din 2014.

Mai exact, pe RCA, Omniasig a subscris prime brute in valoare de 182,03 milioane lei, iar pe CASCO a subscris prime brute in valoare de 144,78 milioane lei.

Asiguratorul a primit 398 de reclamatii in prima jumatate din acest an, in scadere cu 39,88% fata de perioada similara a anului trecut. Numarul total de reclamatii reprezinta un procent de 0,05% din numarul total de polite active si de 1,04% din numarul total de dosare de dauna platite in aceasta perioada. Din cele 398 reclamatii primite, numai 59 au fost intemeiate, ceea ce reprezinta o scadere de 58,74% in comparatie cu primul semestru din 2014, spune compania.

Omniasig VIG este o societate administrata in sistem dualist, a carei conducere este asigurata de Directorat, sub supravegherea si coordonarea Consiliului de Supraveghere. Compania are un portofoliu de peste 100 produse si o retea teritoriala extinsa, dintre care 33 de sucursale, organizate in 6 regiuni si 87 de agentii. Asiguratorul detine o retea de vanzari, reprezentata de 1200 agenti si 400 brokeri.

Omniasig este parte a grupului financiar austriac Vienna Insurance Group (VIG), care mai detine pe piata locala Asirom si BCR Asigurari de Viata.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Doar furând meserie, merge. N-ai cum - Loredana Groza, interviu în turneul ADOR

Un interviu luat în miez de noapte, în mașina care ne aducea la București, prin viscol și ceață. O întoarcere în timpul albumului Atitudine. Este momentul reinventării, momentul în care Loredana Groza a realizat că altfel nu se poate. Că totul depinde de ea. compoziția, cântarea, re-creerea. Partea a doua a reportajului de turneu Ador. Prima parte, "Lori din Onești, Ador la Ploiești", poate fi văzută AICI.

336 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI


Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică