ASF a făcut recurs împotriva deciziei Curții de Apel care a anulat sancțiunile către fosta șefă NN Pensii, în scandalul posibilei naționalizări a pilonului II

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Marţi, 29 ianuarie 2019, 16:21 Economie | Asigurari


Raluca Tintoiu, fosta sefa NN Pensii
Foto: Hotnews
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a depus vineri, 25 ianuarie, recursul împotriva deciziei Curții de Apel București care a anulat sancțiunile impuse de această autoritate, în 2017, către Raluca Țintoiu, fosta șefă a NN Pensii. Informațiile transmise de NN prin e-mail către 300.000 de clienți cu privire la discuțiile publice privind posibila naționalizare a fondurilor de pensii private 'nu au fost false sau înșelătoare', iar "mesajul nu a creat starea de pericol invocată, nefiind de natură să prejudicieze stabilitatea și sustenabilitatea sistemului fondurilor de pensii private", potrivit motivării Curții.

Ce a declarat avocata ASF, Raluca-Andreea Niculescu-Gorpin, pentru HotNews.ro:

 • "Vă confirm depunerea recursului la sfârșitul săptămânii trecute, vineri mai exact, recursul fiind întemeiat pe identificarea mai multor motive de nelegalitate dintre cele prevazute de Art. 488 NCPCiv (n.a Noul Cod de Procedură Civilă), solicitandu-se casarea în parte a hotărârii, respectiv a soluției pronunțate de CAB (n.a Curtea de Apel) în ceea ce privește anularea Deciziei de Sanționare a Doamnei Țintoiu și acordarea de daune morale pentru pretinsele prejudicii de imagine suferite.
 • În caz de admitere a recursului, ICCJ poate să rețină cauza pe rol și să rejudece fondul pe aceste capete de cerere sau să trimită cauza spre rejudecare, în limitele casării, înapoi la Curtea de Apel București, Secția a VIII- a Contencios Administrativ și fiscal.
 • Nu pot expune la acest moment motivele de recurs, acestea urmează să fie comunicate părții adverse, conform legii, întrucât avem în vedere, ca și până acum, ca dosarul să facă exclusiv obiectul analizei instanței, în speță Înalta Curte, ca instanță de control judiciar.
 • În esență, prin hotărârea pronunțată pe fondul cauzei, Curtea de Apel a respins ca neîntemeiate toate criticile aduse de doamna Țintoiu cu privire la pretinsele motive de anulare pe criterii de nelegalitate a Deciziei de Sancționare nr.541/14.04.2017, instanța constatând că ASF a respectat toate procedurile legale cu privire la audierea reclamantei, astfel încât dreptul acesteia la apărare nu a fost încalcat, precum și modalitatea de efectuare a controalelor, convocarea membrilor Consiliului ASF, și cvorumul necesar pentru adoptarea Deciziei. Nu în ultimul rând, Curtea de Apel a constată că Decizia de sancționare a fost legal motivată în fapt și în drept.", a declarat marți pentru HotNews.ro Raluca-Andreea Niculescu-Gorpin, avocata care reprezintă ASF în acest dosar.

Aceasta a mai precizat că recursul a fost depus la Curtea de Apel București, care îl va trimite la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) și abia apoi se va da termen, dar acest lucru poate dura și mai mult de o lună de zile.

 • Curtea de Apel a decis, într-adevăr, că ASF a respectat procedura legală, dar a constatat că nu au existat faptele pentru care s-au aplicat sancțiuni către fosta șefă NN

HotNews.ro a prezentat în exclusivitate în 15 ianuarie 2019 motivarea deciziei Curții de Apel București în acest caz. Instanța a decis într-adevăr, că ASF a respectat procedura legală și că a avut cvorum în luarea deciziei, doar că faptele pentru care a aplicat sancțiunile nu au întrunit elementele constitutive ale contravenției.

Informațiile transmise de NN prin e-mail către aproape 300.000 de clienți cu privire la discuțiile publice privind posibila naționalizare a fondurilor de pensii private 'nu au fost false sau înșelătoare', iar "mesajul nu a creat starea de pericol invocată, nefiind de natură să prejudicieze stabilitatea și sustenabilitatea sistemului fondurilor de pensii private", arată Curtea de Apel în motivarea deciziei de anulare a sancțiunilor impuse de ASF fostei șefe a NN Pensii.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2602 vizualizari

 • +5 (5 voturi)    
  cine din asf va plati (Marţi, 29 ianuarie 2019, 16:29)

  Antenistontel [utilizator]

  despagubirile si si cheltuielile de judecata?!
 • 0 (0 voturi)    
  contestatie (Marţi, 29 ianuarie 2019, 22:19)

  Ilidia [utilizator]

  Deci, babeste, daca actiunea ASF a fost respinsa ptr. ca infractiunea nu exista, ce conteste ASF !?


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by