Prețurile RCA au crescut masiv la unii asigurători, pe fondul posibilului faliment al City Insurance: Ce trebuie să știi dacă ești client sau păgubit la acest asigurător

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Miercuri, 15 septembrie 2021, 6:01 Economie | Asigurari


accident rutier
Foto: Fagarasul tau
​Mai mulți asigurători au crescut semnificativ prețurile RCA în ultimele 10 zile pe fondul problemelor mari în care se află liderul pieței - City Insurance, companie cu peste 3 milioane de clienți, care este aproape de procedura de faliment. Datele brokerilor consultate de HotNews.ro arată că Euroins, al doilea mare asigurător RCA, cu prețuri la fel de mici ca City, a majorat tarifele și cu 600 de lei în unele cazuri, iar alți asigurători au urmat același trend.


Problemele grave în care se află liderul RCA, City Insurance, încep să se resimtă în piața de asigurări.

În timp ce unele service-uri auto refuză să mai facă reparații celor care prezintă polițe RCA de la City Insurance, de teamă că un potențial faliment declarat al firmei de asigurări va face să nu-și mai recupereze banii, principalii rivali ai City pe piața RCA au crescut semnificativ prețurile polițelor.


Euroins a crescut prețurile și cu 600 de lei în unele cazuri, iar ceilalți asigurători au crescut și ei prețurile imediat


Date furnizate de un broker în asigurări, care a dorit să-și păstreze anonimatul, arată că în ultimele 10 zile, prețurile RCA au fost majorate și cu 600 de lei în unele cazuri.

Trebuie știut că brokerii în asigurări au un program comparativ în care introduc datele clientului, ale mașinii, de când trebuie să intre în vigoare asigurarea RCA și asigurătorii le transmit apoi ofertele.

Brokerul mai sus amintit ne-a prezentat cazul unui șofer care a venit să-și asigure mașina - un Renault Laguna, fabricat în 2005, cu o capacitate cilindrică de 1870 cmc.

Ofertele transmise de asigurători în data de 3 septembrie arătau astfel:


Click pentru a deschide


1. Euroins, al doilea mare asigurător RCA după City Insurance, avea cel mai mic preț pentru o asigurare RCA pe 6 luni: 418,6 lei. Pentru un RCA pe 12 luni, prețul creștea la 813,94 de lei.
2. City Insurance avea al doilea cel mai mic preț la un RCA pe 6 luni: 444,78 de lei. În schimb avea cel mai mic preț din piață pentru un RCA pe 12 luni, respectiv 693,4 lei.

Pe următoarele locuri se situau:

3. Grawe: 536,5 lei (pe 6 luni) sau 1073 lei (pe 12 luni)
4. Allianz: 775 lei (pe 6 luni) sau 1.127 lei (pe 12 luni)
5. Omniasig: 839 lei (pe 6 luni) sau 1.398 lei (pe 12 luni)
6. Asirom: 1.066 lei (pe 6 luni) sau 1604 lei (pe 12 luni)
7. Uniqa: 1.214 lei (pe 6 luni) sau 1840 lei (pe 12 luni)
8. Groupama: 1.325 lei (pe 6 luni) sau 1.426 lei (pe 12 luni)
9. Generali: 1.639 lei (pe 6 luni) sau 1.772 lei (pe 12 luni)

 • Cu decontare directă, serviciul opțional care îți permite să-ți repari mașina la propriul asigurător prețurile asigurările RCA sunt semnificativ mai mari, dar chiar și așa City Insurance și Euroins au printre cele mai mici prețuri.

În doar 10 zile, în contextul problemelor tot mai mari ale City Insurance, cei mai mulți asigurători au crescut prețurile RCA. Vorbim de aceeași mașină și de oferte transmise de asigurători în data de 14 septembrie.

Mișcarea se vede cel mai bine la Euroins, care avea cele mai mici prețuri, după care s-au luat și alți asigurători. Excepție fac Generali, Uniqa și Asirom care nu au modificat prețurile, dar acestea erau oricum mari.


Click pentru a deschide


Ce schimbări de prețuri s-au făcut în ultimele 10 zile:

1. Euroins a crescut cu aproape 185 de lei prețul RCA (pe 6 luni) și cu peste 600 de lei prețul RCA pe 12 luni.
2. Grawe a crescut cu aproape 400 de lei prețul RCA (pe 6 luni) și cu peste 300 de lei prețul RCA pe 12 luni.
3. Allianz a crescut cu 180 de lei prețul RCA (pe 6 luni) și cu peste 40 de lei prețul RCA pe 12 luni.
4. Omniasig a crescut cu peste 400 de lei prețul RCA (pe 6 luni) și cu peste 500 de lei prețul RCA pe 12 luni.
5. Groupama a crescut ușor cu peste 45 de lei atât prețul RCA (pe 6 luni) cât și prețul RCA (pe 12 luni).

 • Notă: În tabelul 2, nu mai apare City Insurance deoarece clientul s-a dus la alt broker și a încheiat asigurare la acest asigurător, motiv pentru care atunci când interoghezi programul apare mesajul că există o poliță valabilă pentru acest autovehicul la City, care nu-ți mai transmite oferta sa, susține brokerul care ne-a furnizat aceste date. Acesta spune însă că prețurile la City erau neschimbate cel puțin în data de 13 septembrie când a verificat, iar clientul nu-și încheiase încă asigurarea.

"În contextul problemelor grave în care se află City, aproape de faliment, Euroins profită și s-a dus semnificativ în sus cu prețurile. Nu mai stă cu prețurile jos ca să nu intre poate în problemele pe care le are acum City Insurance, dar prețurile majorate sunt în continuare sub ale celorlalți jucători din piață, astfel încât să și încaseze.

La ceilalți asigurători, explicația creșterilor de prețuri este că s-au ferit să nu rămână ei cu cele mai mici prețuri, având în vedere că nici până acum nu și-au manifestat interesul puternic de a vinde RCA și practic s-au dus după Euroins cu prețurile", a precizat pentru HotNews.ro brokerul în asigurări.


Ce trebuie să știi dacă ești client sau păgubit la City Insurance, dacă ASF demarează procedura falimentului împotriva acestei societăți


Cât de gravă este acum situația City Insurance? Societatea nu se mai află în legalitate, după cum a afirmat pentru HotNews.ro Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).


ASF a anunțat anterior că în conturile City Insurance nu au intrat cele 150 milioane de euro - pentru a atinge cerința minimă de capital necesară pentru a funcționa în continuare și că va analiza situația și va lua deciziile care se impun.

 • De regulă, ședințele Consiliului ASF au loc miercurea, astfel că o decizie în cazul City Insurance ar putea fi anunțată chiar în cursul acestei zile.

În cel mai negru scenariu, așa cum s-a întâmplat în cazul Astra ori Carpatica, ASF poate decide să retragă autorizația de funcționare a City Insurance ca urmare a constatării stării de insolvență și să promoveze în instanță cererea de deschidere a procedurii de faliment.

 • Ce trebuie să știi dacă ești client City Insurance: De ce polița RCA nu este numai despre terți, ci și despre tine

Dacă ai mașina asigurată la City Insurance, trebuie să știi că asigurarea rămâne validă până la expirare, denunțare din partea titularilor sau denunțare din partea lichidatorului judiciar.

 • 'Orice cetățean care are în acest moment o poliță încheiată cu City Insurance poate denunța absolut legal această poliță, încheind în aceeași zi o altă poliță cu un asigurator decent, fără probleme. Pierde poate în jur de 200 de lei, dar câștigă mult mai mult în momentul în care riscul unui eveniment nefericit se materializează”, a precizat marți pentru HotNews.ro reprezentantul unuia din cei mai mari brokeri din piață, care a preferat să nu își dea numele pentru că legal nu poate oferi asemenea recomandări.

Cu privire la această posibilă denunțăre a poliței, un cititor HotNews.ro chiar a întrebat:
 • Ce în lumea asta m-ar determina să denunț contractul care expiră anul viitor și eventual să plătesc din momentul curent mai mult pentru o altă poliță RCA, la alt asigurator?

Clienții City Insurance trebuie să știe că orice asigurare RCA validă, indiferent de cât de puțin costă, permite despăgubiri pentru vătămări corporale și deces în limita a 6,07 milioane de euro, în timp ce pentru daunele materiale, limita de despăgubiri este în prezent de 1,22 milioane de euro.

 • Deci o asigurare RCA, în afara șoferului vinovat, despăgubește pe oricine suportă o daună inclusiv pe membrii de familie ai șoferului vinovat aflați cu acesta în autovehicul în momentul accidentului.

Altfel spus, în cazul unui accident, de care tu, client City Insurance, te faci vinovat, asigurarea RCA poate suporta plata acestor despăgubiri maxime. În situația tragică în care apar victime în mașina ta ori a celui pe care l-ai lovit, cheltuielile cu spitalizarea ți-ar fi greu de suportat, dacă nu ai avea o asigurare RCA.

În plus, dacă asigurătorul tău RCA este rău platnic, păgubiții te pot da și pe tine în judecată pentru recuperarea daunelor provocate.

Lucrurile se complică și mai mult în cazul de față, dacă ASF va deschide procedura de faliment la City Insurance. În acest caz, din momentul în care decizia ASF se publică în Monitorul Oficial, Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) preia conducerea acestei societăți și poate primi cereri de deschidere de dosare de daună și cereri de plată de despăgubiri.

Problema cea mare este că potrivit legii actuale, FGA nu poate acorda mai mult de 450.000 de lei pe creditor de asigurare. Cu alte cuvinte, dacă instanța va declara falimentul City, polița ta nu va mai putea acoperi decât daune de maxim 90.000 de euro.

Ce trebuie să știi dacă ești păgubit City Insurance: Vei obține despăgubiri abia după ce falimentul e decis definitiv în instanță și în limita a 90.000 de euro


Dacă ASF va deschide procedura falimentului pentru City insurance, problemele cele mai mari vor apărea la șoferii care sunt loviți în trafic de o mașină asigurată la acest asigurător.

Aceștia ar trebui să facă cerere de deschidere dosar de daună la FGA și o cerere de plată bazată pe acte doveditoare (facturi etc. - fără cerere de plată, se face dosarul dar nu se poate plăti un dosar în care nu s-a cerut o despăgubire), iar după ce se analizează aceste documente, plata despăgubirilor nu va putea fi făcută decât după ce instanța decide definitiv falimentul firmei de asigurări.

Mai mult, așa cum e în prezent legislația, FGA nu poate plăti decât maxim 450.000 lei pe un creditor de asigurare al unui asigurător în faliment.

Un proiect inițiat în luna mai 2021 de Ministerul de Finanțe a încercat să corecteze această situație. Astfel, potrivit acestui proiect, păgubiții care au de recuperat despăgubiri de la o firmă de asigurări intrată în faliment vor putea primi cel mult 500.000 de lei pe fiecare contract pe care îl au la o astfel de firmă în faliment.

Acum, suma maximă este de 450.000 de lei și se acordă de către Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) per creditor, și nu pe fiecare contract de asigurare. Mai mult, FGA va putea să ceară Poliției, spitalelor ori service-urilor auto date suplimentare pentru stabilirea exactă a despăgubirilor cuvenite. Din păcate însă, acest proiect nu a fost adoptat încă.

Spre comparație, așa cum am spus și mai sus, orice asigurare RCA permite despăgubiri pentru vătămări corporale și deces în limita a 6,07 milioane de euro, în timp ce pentru daunele materiale, limita de despăgubiri este în prezent de 1,22 milioane de euro.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

37544 vizualizari

 • +28 (34 voturi)    
  Hotie (Miercuri, 15 septembrie 2021, 7:29)

  dx [utilizator]

  Asta e cartel. Normal ca nu se va investiga.
  • -3 (15 voturi)    
   Foarte bine, (Miercuri, 15 septembrie 2021, 11:18)

   bumble-bee [utilizator] i-a raspuns lui dx

   Ar trebui să mai crească chiar. Maşina e un moft, nu trebuie să îşi permită toată lumea. Există mers pe jos, biciclete, transport în comun, dar lenea e mai mare ( de aceea, suntem şi lideri la boli cardiovasculare )
   • 0 (10 voturi)    
    Lol (Miercuri, 15 septembrie 2021, 13:00)

    HP [utilizator] i-a raspuns lui bumble-bee

    Mars ma cu bicicletele si trotinetele tale.

    Cand ai de facut cumparaturi, iti cari sacii de cartofi si baxurile de apa cu bicicleta ?

    Cand ninge sau ploua mergi cu trotineta ?

    Cand ai de mers in vacanta cu copiii, ii duci pe saua de la "tzoacla" ?

    Hipsteri basiti.
    • -2 (12 voturi)    
     LMAO (Miercuri, 15 septembrie 2021, 14:36)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui HP

     Tu esti ala care umbla cu sacul de cartofi pe capota si scroafa in portbagaj?.. Taran obosit. Bine ca nu mergi la supermarket cu caruta.

     Daca vrei sa faci cumparaturi pentru toata iarna, invata sa deschizi un calculator. Toate lanturile mari de magazine livreaza acasa, gratuit.
     In vacanta mergem cu avionul, cat mai departe, ca sa scapam de gloata de tzaranoi "all-inclusive" care isi aduc baxurile de apa de acasa.. ;)
     • -1 (7 voturi)    
      Lol (Miercuri, 15 septembrie 2021, 15:45)

      HP [utilizator] i-a raspuns lui pehash

      Haha, da, lasa sa fiu eu taranul obosit cu masina si confort, si stai tu cu trotineta, ca un glovist de doi bani.

      Nu vreau sa fac cumparaturi pentru toata iarna, si nici nu vreau livrari acasa pentru alimente.

      Vreau sa circul cu masina peste tot unde exista drum, si asta vom face in continuare, oricat s-ar smiorcai biciclistii.

      Du-te tu cu avionul si stai acolo, in "tara ca afara", poate te mai prindem la o gazare si o manea cu dedicatie, cum merita toti frustratii astia de nu mai pot de ei.
 • +13 (19 voturi)    
  Schema de crestere a preturilor (Miercuri, 15 septembrie 2021, 7:59)

  deskguy [utilizator]

  Totul e doar o schemă pentru a crește prețurile. Dacă totul ar fi pe bune, ASF ce a supravegheat până să ajungă City în dificultate? Oricum și articolele sunt cu dedicație, multă dezinformare. Bineînțeles că erau întârzieri la City și euroins pt că aveau sute de mii de polițe deci mii de dosare de daună. Iar cu toții știm cum suntem. Și noi și ei. Vom avea doar un preț mai mare cu aceleași dificultăți. Când aveam leasing aveam RCA și CASCO la Omniasig, o cârcă de bani, credeți că a fost super? Nu, am plătit anumite piese din buzunar pt că ei nu au acceptat deși erau daune produse de accident.
 • +11 (19 voturi)    
  asta (Miercuri, 15 septembrie 2021, 8:05)

  nahir [utilizator]

  seamănă a politică de monopol. În realitate nu e niciun motiv serios de majorare a prețurilor, dar în România absolut orice situație care poate fi folosită ca justificare (chiar și deplasată) este folosită pt. majorări de prețuri. La orice. Majorarea prețurilor la RCA va fi folosită de transportatori ca să fie majorat prețul prestației, ceea ce va fi folosit de creștere a prețului de vânzare către beneficiarul final, adică populația.
 • -11 (15 voturi)    
  preturile au crescut de cateva luni... (Miercuri, 15 septembrie 2021, 8:05)

  eucomentez [utilizator]

  Cresterile pentru 2022 erau valabile de luni de zile, informatia e falsa.
  • +6 (6 voturi)    
   Serios? (Miercuri, 15 septembrie 2021, 10:06)

   aladdin [utilizator] i-a raspuns lui eucomentez

   RCA pe un an cu decontare directa la Generali, 1.6 TDI, B8, client 40+ ani de peste 10 ani la Generali (fara niciun accident), 665 lei, facut acum 3-4 saptamani.
   PS: Si circul zilnic cu masina, e drept ca nu in Bucuresti si in limita a 20-30 km urban pe zi (maxim 15-20k pe an), probabil un asa numit sofer de duminica dupa unii.
   • +4 (4 voturi)    
    Clasa bonus malus? (Miercuri, 15 septembrie 2021, 13:10)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui aladdin

    Exemplul din articol este pentru B0. Eu sunt B8 si Allianz se ofera sa-mi dea o polita noua cu decontare directa pentru ~900 de lei.
    • +1 (1 vot)    
     Creșterile sunt reale (Joi, 16 septembrie 2021, 2:18)

     Bubulac [utilizator] i-a raspuns lui pehash

     Pe B3 am încheiat la Grawe acum o săptămână la 700 lei pt. 1500 cmc. Azi aceeași poliță (cea mai ieftina pt mine) s-a scumpit cu peste 150 de lei.

     De Generali nu te poti atinge, peste 1500 de lei la un an pentru mine. Din clasa bonus mallus nu poti recupera diferența, probabil e un preț personalizat pt client cu vechime. E normal pana la urma.
 • +5 (9 voturi)    
  mda... (Miercuri, 15 septembrie 2021, 8:29)

  frum [utilizator]

  Nasol pt mine... saptamana trecuta m-a lovit unul neatent ce iesea din parcare cu asigurare la astia... si de atunci caut un service dispus sa-mi repare masina si nu gasesc...
 • +10 (16 voturi)    
  E vorba si de lipsa de educatie... (Miercuri, 15 septembrie 2021, 8:35)

  Divergent [utilizator]

  ...a multor soferi romani! De multe ori, diferentele in favoarea City Insurance erau de doar 15-20 lei fata de euroins si 40-50 lei fata de Grawe, un asigurator mult mai solid si mai serios decat City. Cu toate astea, am avut si am in continuare zeci de clienti care se incapataneaza sa se uite la 15 lei, desi cei mai multi dintre ei detin masini la peste 10 000 euro! Ce inseamna asta?
  • +12 (14 voturi)    
   ! (Miercuri, 15 septembrie 2021, 9:55)

   tudorr [utilizator] i-a raspuns lui Divergent

   Da, da, apoi urla ca a fost lovit de un marlan cu cea mai ieftina asigurare, de la cea mai ieftina firma si nu-i deconteaza reparatia niciun service, dar el face fix la fel :)) Hai cu minusurile, adevarul doare!
   • +2 (4 voturi)    
    Exact! (Miercuri, 15 septembrie 2021, 10:44)

    Divergent [utilizator] i-a raspuns lui tudorr

    Lipsa de empatie isi spune cuvantul! Si spun asta ca si broker de asigurari cu peste 10 ani la bord in industrie.
    • +6 (6 voturi)    
     ! (Miercuri, 15 septembrie 2021, 14:06)

     tudorr [utilizator] i-a raspuns lui Divergent

     E ca bumerangul! Il arunci si te gandesti ca o sa-i vina altuia in cap si iti vine tie...
  • +15 (15 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 15 septembrie 2021, 10:58)

   [anonim] i-a raspuns lui Divergent

   • -1 (5 voturi)    
    Mama, cata ipocrizie! (Miercuri, 15 septembrie 2021, 12:20)

    Vladf555 [utilizator] i-a raspuns lui

    Cand iti cumperi lucrul X, si-l gasesti in 10 locuri si-l gasesti pe un site dubios 'la juma' si mai si auzi lucruri urate despre site-ul ala, il iei de unde e mai ieftin?

    Nu, atunci va vine la toti mintea la cap, dar cand e vorba sa luati RCA, cand stiti ca va fi folosit pentru masina altuia cand VOI sunteti vinovati de accident, va uitati la cel mai mic pret.

    Sa fiu statul roman, v-as obliga sa va cumparati alte polite RCA cand da faliment City.
    • 0 (0 voturi)    
     Problema ta (Joi, 16 septembrie 2021, 12:32)

     bardiCristi [utilizator] i-a raspuns lui Vladf555

     "Site dubios" nu e tot una cu un asigurator autorizat. In moment ce ASF a zis OK, asiguratorul, oricat de rau ti s-ar parea, face parte din piata.

     Aici e mai mult problema asiguratorului cu cel mai mic pret din piata, devine suprasolicitat dar nici nu-si pune limite la cate asigurari poate acorda. Agentii, nici atat, dau cu pixu' ca ponta de la buget. Comision sa iasa.
  • +1 (3 voturi)    
   Că e român. (Miercuri, 15 septembrie 2021, 11:16)

   bumble-bee [utilizator] i-a raspuns lui Divergent

   Tocmai ai descoperit una din trăsăturile poporului. Crezi că doar la asigurări face aşa? Românii se zgârcesc mereu la chestii esenţiale ( educaţie, sănătate, nutriţie, sport ) dar bagă banii în haine, maşini, băutură, ţigări, etc....
  • +1 (3 voturi)    
   mai lasa din ele (Miercuri, 15 septembrie 2021, 14:34)

   jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui Divergent

   sumele nu variau cu zece lei decat la vreun motor foarte mic sau clasa bonus-malus foarte buna.
   In tabel se vede cu, inainte de septembrie la 1.9 care nu e chiar tanc variau cu 100 lei.
   Sunt surprins de Allianz care nu mai au preturi deconectate de orice.
   De ce e mai scump sa repari prin decontare directa daca tu stii ce harb se asigura, cazul de fata un cazan de 16 ani?
   Oare cand se va introduce o metrica mai relevanta la gradul de predispozitia la accidente a masinii, gen puterea si/sau masa? Niciunde nu mai e cilindreea.
 • +9 (11 voturi)    
  auzi recomandare... (Miercuri, 15 septembrie 2021, 8:51)

  81ack [utilizator]

  "a precizat marți pentru HotNews.ro reprezentantul unuia din cei mai mari brokeri din piață, care a preferat să nu își dea numele pentru că legal nu poate oferi asemenea recomandări."

  si-atunci de ce nu se abține de a furniza asemenea recomandări, dacă legal nu le poate face? adică ce spune? fă alta asigurare dacă ai una făcută la City, pentru că oricum nu-ți mai recuperezi banii pe care i-ai dat pe poliță.
 • +16 (20 voturi)    
  Smecherii (Miercuri, 15 septembrie 2021, 9:07)

  Alfabetix [utilizator]

  facute cu avizul ASF! City are voie sa emita polite, care e problema? Ca e rau platnic, ca tepuieste pagubitii, parca nu se stiau lucrurile acestea de catre Autoritate? De ce l-au dat avizul si i-au lasat sa continue?! La fel si cu Euroins.
  Iar ceilalti avand preturi duble, nu e normal ca un client sa aleaga ce e mai convenabil?
 • +12 (20 voturi)    
  Decontare directa obligatorie (Miercuri, 15 septembrie 2021, 9:14)

  Vladf555 [utilizator]

  Si problema s-a rezolvat de la sine.
  Sa vad cine mai cumpara asigurari cu preturi in bataie de joc.
  • +1 (3 voturi)    
   Nu e asa simplu.. (Miercuri, 15 septembrie 2021, 10:45)

   Divergent [utilizator] i-a raspuns lui Vladf555

   ..si daca introduci decontarea directa obligatorie, tot la City si Euroins vor fi cele mai ieftine RCA.
   • 0 (0 voturi)    
    Pot sa pun pariu ca sunt nesemnificativ (Miercuri, 15 septembrie 2021, 12:26)

    Vladf555 [utilizator] i-a raspuns lui Divergent

    Cei care au decontare directa la City, aia sunt cei naivi.
    Majoritatea sunt jmecheri de Rromanica-Caritas -- "profit si eu cat se mai poate".
    • +3 (3 voturi)    
     Cine te primeste?.. (Miercuri, 15 septembrie 2021, 14:27)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui Vladf555

     Daca ai decontare directa la o bomba de firma care nu plateste, la ce service te duci? Crezi ca aia sunt prosti sa stea sa se judece cu City Insurance in locul tau?
  • +9 (9 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 15 septembrie 2021, 11:01)

   [anonim] i-a raspuns lui Vladf555

 • +20 (22 voturi)    
  Viermii (Miercuri, 15 septembrie 2021, 9:28)

  copturie [utilizator]

  De la ASF cu salarii exorbitante si sfidatoare au luat vreo masura oare, vierul ala de Nicu Marcu care il are consilier pe sereistul Voinescu, ca asa e la noi, securistii sunt implicati peste tot a facut ceva sa cerceteze daca asiguratorii nu s-au inteles intre ei ca un cartel?
  • +7 (7 voturi)    
   Ai pus punctul pe i (Miercuri, 15 septembrie 2021, 10:47)

   Divergent [utilizator] i-a raspuns lui copturie

   ...asta e principala cauza a tuturor problemelor din piata: coruptia si comunismul din ASF!
  • +4 (4 voturi)    
   si Olgutul e bine mersi pe fonctie (Miercuri, 15 septembrie 2021, 14:24)

   jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui copturie

   Peste 10 mii net pe luna, plus bonusuri
 • +10 (14 voturi)    
  RCAurile in romania (Miercuri, 15 septembrie 2021, 9:48)

  liviu_ [utilizator]

  sunt o mizerie...
  d c sa maresti preturile in cazul asta?!
  tu nu cheltuiesti NICI UN BAN IN PLUS !!!

  e doar SPECULA de 2 lei si consiliul concurentei (daca am avea unu care sa nu fie corupt) ar trebui sa-i amendeze de nu se vad !
 • +9 (11 voturi)    
  eu sunt convins ca v-a gasi domnul isarescu (Miercuri, 15 septembrie 2021, 9:55)

  Francisc 1 [utilizator]

  o metoda de oprire a inflatiei ! citat din superman insusi !
 • +2 (2 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 15 septembrie 2021, 10:52)

  [anonim]

 • +5 (5 voturi)    
  responsabilitatea ASF? (Miercuri, 15 septembrie 2021, 13:15)

  catelu [utilizator]

  Care e responsabilitatea ASF in acest context? ASF trebuia sa supravegheze piata asigurarilor si sa impiedice companiile sa functioneze cu pierderi pe termen lung. Adica sa nu ajungem in situatia in care cineva care a cumparat o polita sa trebuiasca sa mai cumpere una pentru acelasi risc si aceeasi perioada.
  Evident, nu si-au facut treaba.
 • +5 (5 voturi)    
  Pentru ce (Miercuri, 15 septembrie 2021, 16:42)

  Ibit [utilizator]

  Exista ASF ?
 • 0 (0 voturi)    
  nu inteleg (Vineri, 17 septembrie 2021, 12:06)

  maferescdeciuma [utilizator]

  de ce nu se vand doar polite cu decontare directa? doar asa poti stimula oamenii sa isi cumpere polita la un asigurator serios. altfel, cand stii ca polita nu e pentru tine ci pentru altul, nu prea te intereseaza. desigur vor fi unii care vor merge tot dupa pretul cel mai mic, dar piata se va regla. nu se poate ca din 7 milioane de masini inmatriculate sa ai doar 5 milioane de polite si 3 milioane sa fie la un singur asigurator, care e in pragul falimentului acum. practic pe strazi ajung sa circule 5 milioane de masini fara asigurare ( 2 milioane de dinainte si 3 milioane cu polite cu valoare zero de la city)


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by