Miliardarul Warren Buffett va investi 2,6 miliarde de dolari (trei miliarde de franci elvetieni) in Swiss Re, cel de-al doilea reasigurator din lume, care a anuntat pierderi importante in 2008, potrivit Reuters. Reasiguratorul a anuntat aceasta investitie in acelasi timp cu rezultatele financiare pe anul 2008, cand compania a inregistrat pierderi de un miliard de franci elvetieni.

Totodata, reprezentantii Swiss Re au anuntat ca intentioneaza sa stranga inca doua miliarde de franci.

In urma acestei investitii, miliardarul american va controla peste 20% din capitalul reasiguratorului, unde detine deja un pachet de actiuni de 3% si 20% din diviziile de reasigurare a proprietatilor si reasigurare in caz de accident a Swiss Re.

Aceasta este ultima investitie a lui Warren Buffett facuta prin fondul sau de investitii Berkshire Hathaway, dupa ce in ultima perioada a preluat participatii la o serie de companii afectate de criza financiara, printre care General Electric si grupul financiar Goldman Sachs. Miercuri, miliardarul a injectat 300 de milioane de dolari in constructorul de motociclete Harley-Davidson, dupa ce a decis sa cumpere jumatate din noile obligatiuni emise de grup.

Actiunile Swiss Re au scazut cu 14%, la 25,88 franci, dupa ce in aceasta dimineata au ajuns la 24,80 franci, nivelul minim al ultimilor 16 ani.