​iPhone 4S, cea mai recenta generatie iPhone a Apple, se vinde de vineri in magazine din SUA, Australia, Canada, Franta, Germania, Japonia si Marea Britanie si in anumite zone sunt sute de fani care asteapta sa cumpere ultimul produs dezvoltat cat timp a trait Steve Jobs, fondatorul Apple, transmite Reuters. Anul trecut cand a fost lansata varianta anterioara, iPhone 4, Apple a vandut 1,7 milioane de unitati in primul weekend de vanzari, insa acum sunt analisti care se asteapta si la 4 milioane de unitati vandute, transmite Bloomberg.

iPhone 4SFoto: Apple
  • UPDATE 1 Steve Wozniak, co-fondator Apple, este unul dintre primii care s-au asezat la coada in fata unui magazin pentru a-si cumpara noul terminal, informeaza CNN.
  • UPDATE 2 Surse din piata: Orange va incepe sa vanda iPhone 4S in Romania pana la sfarsitul acestui an

In Sidney si Tokio, unde a inceput sa fie vandut noul iPhone mai intai, s-au strans sute de fani in fata magazinelor pentru a-si cumpara aceste produs.

"Sunt un fan, un mare fan. Vreau sa cumpar ceva care sa-mi aminteasca de Steve Jobs", a declarat pentru Reuters un fan Apple care astepta la rand alaturi de sute de oameni in Tokio.

Desi are un aspect similar cu varianta anterioara, noul iPhone 4S are o camera foto mai performanta, un procesor mult mai rapid si un sistem de control cu ajutorul vocii, care raspunde la intrebari puse de utilizatori.

Australianul Tom Mosca, primul cumparator al acestui telefon inteligent in Sidney, a precizat pentru Reuters ca va adresa catre iPhone urmatoarea intrebare: "Unde este Steve?". Multi fani considera ca noul iPhone a fost botezat "4S" pentru a insemna de fapt "pentru Steve".

Bloomberg transmite ca exista asteptari ca in acest prim weekend sa se vanda intre 2 si 3 milioane de unitati iPhone 4S, iar Carl Howe, analist in cadrul Yankee Group, estimeaza ca vanzarile ar putea ajunge chiar la 4 milioane de unitati. Spre comparatie, la varianta anterioara, iPhone 4, Apple a inregistrat 1,7 milioane de terminale vandute in primul sfarsit de saptamana de la lansarea in magazine.

iPhone 4S a fost lansat pe 4 octombrie, iar vineri (7 octombrie) a fost prima zi in care Apple a primit precomenzi. In aceasta prima zi, producatorul american a primit un milion de precomenzi, devenind cel mai cautat produs din istoria companiei.

  • Preturile iPhone 4S in SUA si Europa:

In SUA preturile la iPhone 4S pornesc de la 199 dolari cu contract pe doi ani la un operator de telefonie mobila.

In Europa preturile la iPhone 4S incep de la 199 de euro (pentru varianta cu 16GB spatiu de stocare) impreuna cu abonament pe doi ani, arata datele Orange Franta.

Datele Apple arata ca preturile fara un contract cu un operator de telefonie ("la liber") pentru noul iPhone 4S sunt de 629 euro (varianta de 16 GB) si 739 euro (varianta de 32 GB) in Franta si Germania, in timp ce in Marea Britatnie iPhone 4S varianta de 16 GB costa 499 de lire sterline, cea de 32 GB costa 599 de lire, iar varianta de 64 de GB costa 699 de lire.

Potrivit datelor Apple, iPhone 4S ar urma sa fie vandut pe cai oficiale in alte 22 de tari pana la sfarsitul acestei luni (Romania nu apare insa printre acestea).