Nokia a prezentat joi un nou smartphone, Lumia 1020, cu o camera foto de 41 de megapixeli, in incercarea de a tine pasul cu rivalii Samsung si Apple, informeaza Reuters. Producatorul sustine ca datorita tehnologiei PureView cu stabilizare optica a imaginii si unei noi aplicatii numite Pro Camera, dispozitivul poate realiza printre cele mai clare imagini ce pot fi capturate de o camera digitala, inclusiv cand este folosita functia zoom a telefonului. Lumia 1020 va fi lansat mai intai in SUA, exclusiv prin AT&T, iar vanzarile sunt planificate sa inceapa din 26 iulie, la pretul de 299,99 de dolari cu un contract de doi ani.

Lumia 1020Foto: Nokia Romania

  • "Nokia Pro Camera are o interfata atractiva, care demonstreaza vizual modul in care setarile vor afecta fotografia sau captura video finala, iar utilizatorii pot sa realizeze, sa editeze si sa partajeze cu usurinta imagini si clipuri video cu o claritate exceptionala. Prin noua functie numita Dual Capture, Nokia Lumia 1020 realizeaza simultan o imagine de inalta rezolutie, de 38 de megapixeli ce ofera multiple oportunitati de editare si o imagine de  5 megapixeli care poate fi partajata cu usurinta pe retele de socializare cu Windows Phone 8", se arata in comunicatul Nokia.

Producatorul mai precizeaza ca "senzorul de 41 de megapixeli al Nokia Lumia 1020 se bazeaza pe tehnologie optica de varf de la ZEISS cu sase lentile fizice si stabilizare optica a imaginii, oferind imagini de o claritate excelenta, chiar si in conditii de lumina scazuta. De asemenea, terminalul filmeaza imagini clare cu sunet stereo chiar si in timpul unor concerte zgomotoase, datorita tehnologiei Nokia Rich Recording, care proceseaza niveluri de presiune sonora de sase ori mai inalte decat microfoanele conventionale cu care sunt dotate smartphone-urile".

Nokia a lansat, de asemenea, un nou SDK (kit de dezvoltare software) care pune la dispozitia dezvoltatorilor functiile cheie de editare foto ale Nokia Lumia 1020. Noul SDK este disponibil incepand de astazi la developer.nokia.com, iar dezvoltatori precum Vyclone, Yelp si CNN vor integra aceste capabilitati in viitoare lansari.

Nokia Lumia 1020 va fi lansat mai intai in SUA, exclusiv prin AT&T, iar vanzarile sunt planificate sa inceapa din 26 iulie, la pretul de 299,99 de dolari cu un contract de doi ani.

Nokia Lumia 1020 este planificat sa ajunga in China si piete cheie din Europa in acest trimestru. Nokia intentioneaza sa livreze o varianta exclusiva a dispozitivului cu Telefonica pe anumite piete din Europa si America Latina. Nokia Lumia 1020 va fi disponibil in culorile galben, alb si negru.