​O companie din India a lansat cel mai ieftin smartphone din lume, modelul cu ecran de 4 inci costand echivalentul a 4 dolari. Procesorul este quad-core de 1,3 Ghz, stocarea este de 8 GB, iar pe spate camera este de 3,2 MB. India are un miliard de utilizatori ai telefoniei mobile si este celebra pentru modelele ultra low-cost. UPDATE Site-ul companiei a "picat" la foarte putin timp dupa deschidera comenzilor.

Freedom 251Foto: Captura YouTube

Compania se numeste Ringing Bells si a lansat modelul Freedom 251 care costa sub patru dolari. Compania lansase de curand un model 4G la sub 50 de dolari, iar acum merge mai departe cu un telefon ultra low-cost despre care se zvoneste ca ar fi subventionat de stat pentru a costa atat de putin. Sceptici spun ca nu exista nicio posibilitate ca toate componentele telefonului sa coste 4 dolari.

Specificatiile nu sunt atat de rele, daca tinem cont ca telefonul este aproape gratuit:

Ecran: 4 inci

Procesor: quad-core 1,3 GHz

Memorie: 1 GB RAM, interna 8 GB

Camera: Frontala 0,3 MP, principala 3,2 MP

Baterie: 1,450mAh

Sistem de operare: Android 5.1

India are un miliard de utilizatori ai telefoniei mobile si, daca in orase procentul de penetrare este peste 100%, la sate este extrem de mic. In cea mai saraca provincie a Indiei, Bihar, rata de penetrare a telefoniei mobile este de sub 55%.

Anul trecut s-au vandut 106 milioane de smartphone-uri in India, majoritatea covarsitoare fiind modele low-cost

Surse: Gizmodo, Reuters