UPDATE2 Sistemul IT al cardului de sanatate a fost nefunctional luni timp de 9 ore/Cele doua contracte de peste 5 milioane euro atribuite recent catre Teamnet pentru mentenanta sistemului IT al cardului de sanatate si a platformei IT a asigurarilor de sanatate sunt contestate

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Luni, 1 august 2016, 11:49 Economie | Telecom


Sistemul IT al cardului de sanatate este blocat din nou
Foto: Captura CNAS
 documente
(01 Aug 2016) PDF, 1MB
(01 Aug 2016) PDF, 8MB
(01 Aug 2016) PDF, 3MB
Sistemul IT al cardul de sanatate a devenit din nou indisponibil, luni, incepand cu ora 9, 'datorita unor probleme tehnice de comunicatie intre unele componente ale sistemului', a anuntat Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS). Amintim ca CNAS nu mai dispune de mentenanta si suport pentru acest sistem de la sfarsitul lui 2015. Luna trecuta, CNAS a anuntat ca a atribuit prin licitatie doua contracte de peste 5 milioane de euro catre Teamnet, firma fondata de Sebastian Ghita, pentru mentenanta sistemului IT al cardului de sanatate si a platformei IT a asigurarilor de sanatate, care vor fi semnate daca nu vor exista contestatii. Datele din SEAP arata insa ca ambele contracte au fost contestate.

 • UPDATE1 Bogdan Padiu, CEO Teamnet Group: "Ofertele depuse de catre Teamnet privind suportul tehnic al sistemului cardului de sanatate (CEAS) si al platformei informatice a asigurarilor de sanatate (PIAS) sunt conforme si corecte din punct de vedere al pretului. Teamnet a facut oferte competitive care au fost posibile pe de o parte prin acceptarea unei profitabilitati mai reduse in cazul acestor proiecte, dar si prin optimizarea costurilor. Orice alte speculatii pe marginea acestui subiect nu au o baza reala".
 • UPDATE2 CNAS a anuntat ca "incepand cu ora 18:00, problema tehnica aparuta la sistemul informatic Card National de Sanatate a fost remediata".
 
Anuntul facut luni, 1 august 2016, de CNAS:


"Astazi, 01.08.2016, incepand cu ora 09:00, sistemul informatic al cardului national de asigurari de sanatate este indisponibil datorita unor probleme tehnice de comunicatie intre unele componente ale sistemului.

Pana la anuntul remedierii problemelor aparute, confirmarea semnarii prin cardul de sanatate a serviciilor medicale / prescrierii retetelor / eliberarii medicamentelor vor putea fi efectuate in modul offline.

Serviciile operate in acest interval vor trebui incarcate in PIAS in maxim 72 ore lucratoare calculate de la ora zero a zilei urmatoare datei prestarii serviciului, conform prevederilor legale in vigoare"


 • Cele doua contracte de peste 5 milioane euro atribuite prin licitatie de CNAS catre Teamnet sunt contestate

Amintim ca CNAS nu mai dispune de mentenanta si suport pentru acest sistem de la sfarsitul lui 2015. La sfarsitul lunii iunie din acest an, CNAS a anuntat ca a atribuit prin licitatie doua contracte de peste 5 milioane de euro catre Teamnet, firma fondata de Sebastian Ghita, pentru mentenanta sistemului IT al cardului de sanatate si a platformei IT a asigurarilor de sanatate, care vor fi semnate daca nu vor exista contestatii. Datele din SEAP arata insa ca ambele contracte au fost contestate.

Mai exact, CNAS anuntase ca a finalizat analiza ofertelor de mentenanta si suport tehnic depuse pentru sistemul informatic al Cardului National de Asigurari de Sanatate (CEAS) si pentru Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate (PIAS) si a decis ca, pentru ambele contracte, castigatoare sunt ofertele depuse de SC Team Net International SA.

Desemnarea castigatorului s-a facut in urma aplicarii criteriului de atribuire 'pretul cel mai scazut', in conditiile in care toate ofertele depuse au fost considerate admisibile, conform cerintelor din caietul de sarcini respectiv.

Pentru mentenanta CEAS, oferta castigatoare este de 14,8 milioane lei fara TVA (fata de o valoare maxima estimata de 18,8 milioane lei fara TVA), iar pentru mentenanta PIAS, oferta castigatoare este de 7,5 milioane lei fara TVA (fata de o valoare maxima estimata de 8,4 milioane lei fara TVA).

Cele doua contracte urmau sa acopere o perioada de trei ani si sa fie semnate dupa incheierea perioadei de contestare a procedurii (la 11.07.2016), in cazul in care nu vor exista contestatii. Contractele vor avea ca obiect furnizarea serviciilor de help-desk, mentenanta si suport tehnic aferente componentei aplicative a sistemului informatic CEAS, respectiv furnizarea serviciilor de administrare, suport tehnic si mentenanta hardware pentru platforma PIAS.

La licitatia pentru mentenanta si suportul tehnic al sistemului CEAS (numar anunt SEAP: 166958/26.03.2016) s-au inscris in cursa ofertantii:


 • 1. Asocierea firmelor IT Capital Management (lider de asociere), Revitalco Management&Consulting (asociat), Essential Technologies (asociat), Convex Network (asociat) si Infrasoft (subcontractant)
 • 2. Teamnet International
 • 3. Hewlett-Packard Romania (HP), avand ca subcontractanti pe: Siveco Romania, Quantrio Consulting, Provus Service Provider, S&T Romania si Euroanswer


Datele din Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) arata ca la aceasta licitatie, unde CNAS a stabilit drept castigatoare oferta Teamnet, au fost depuse luna trecuta doua contestatii (vezi documentele atasate)

 • "Consideram ca oferta Teamnet International SA, cu un pret de 14.755.500 lei fara TVA este nelegala si nesustenabila economic, pretul ofertat nefiind rezultatul liberei concurente si rugam autoritatea contractanta sa ia masuri de remediere in sensul constatarii ca oferta declarata castigatoare se incadreaza in prevederile art. 36 alin (1) litera f) si alin. (2) din HG. nr. 925/2006.
 • Consideram ca orice fel de explicatii ar prezenta acest ofertant, acesta nu poate demonstra ca elementele componente ale pretului reflecta realitatea in ceea ce priveste nivelul de salarizare al expertilor.
 • Consideram ca neluarea in calcul a tuturor cheltuielilor legale privind salarizarea muncii de catre ofertant in stabilirea tarifului, trebuie sanctionata cu respingerea ofertei (..), se arata intr-un din contestatiile ridicate fata de rezultatul anuntat de CNAS." se arata in contestatia ridicata cel mai probabil de asocierea firmelor conduse de IT Capital Management". (vezi contestatia1_CEAS)

Cealalta contestatie
(n.a vezi documentul atasat - contestatie 2_CEAS) este ridicata de Hewlett-Packard Romania (HP), avand ca subcontractanti pe: Siveco Romania, Quantrio Consulting, Provus Service Provider, S&T Romania si Euroanswer

In aceasta contestatie, HP sustine ca "oferta Teamnet este inacceptabila, incompleta si neconforma. Oferta Teamnet nu indeplineste cerintele minime de calificare privind experienta similara prevazute de documentatia de atribuire".

De ramarcat ca HP contesta si oferta depusa de celalalt ofertant - asocierea condusa de IT Capital Management.


La licitatia pentru mentenanta si suportul tehnic al PIAS (numar anunt SEAP: 166939/26.03.2016) s-au inscris in cursa ofertantii:

 • 1. Asocierea formata din Master Technology Systems (lider de asociere), European Funds Invest (asociat) si Insoft Development & Consulting (subcontractant)
 • 2. Teamnet International
 • 3. Hewlett-Packard Romania (HP), avand ca subcontractant pe Quantrio Consulting

Si in cadrul acestei licitatii au fost ridicate tot doua contestatii din partea ofertantilor care au fost declarati necastigatori de catre CNAS (n.a vezi documentele: Contestatie1_PIAS si Contestatie2_PIAS)

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4509 vizualizari

 • +9 (11 voturi)    
  Mai dureaza mult sa denuntam firmele mafiote? (Luni, 1 august 2016, 12:15)

  ouyang [utilizator]

  Si sa nu le mai permitem accesul la bani publici?
  • 0 (6 voturi)    
   trebuie investigati cei din administratie (Luni, 1 august 2016, 12:34)

   LiviusAcris1 [anonim] i-a raspuns lui ouyang

   care au dat aviz favorabil acestui sistem fundamental gresit si inutil. Nu era nevoie de nici-un card, era suficient cnp-ul
 • +6 (8 voturi)    
  Firmele acestea nu mai au personalul necesar! (Luni, 1 august 2016, 12:45)

  pedepsitorul [utilizator]

  Dupa caderea Guvernului Ponta, Cartelul Ghita a inceput sa se destrame!

  Indirect firmele IT care s-au ocupat de acest system IT, au inceput sa aibe probleme si au facut disponibilizari!

  Mai bine verificati toate contractile de service si numarati angajatii firmelor... daca mai au!
 • -3 (7 voturi)    
  card (Luni, 1 august 2016, 13:06)

  ic.ram1945 [utilizator]

  In forma actuala, cardul de sanatate nu are nici-o utilitate... a contribuit numai la inbogatirea unor paraziti ai Romaniei actuale. Era-poate- util, daca continea de ex.: GRUPA SANGUINA+RH,boli ai parintilor,evolutia cu sanatatea a individului de la nastere pana-n prezent etc.etc Acum , fura ceva mai greu8, medicii&farmacistii...
 • 0 (2 voturi)    
  ce afaceri au facut unii si cu cardul asta... (Luni, 1 august 2016, 14:11)

  Pepelea [utilizator]

  Poate macar de acum incolo va verifica cineva cat de „curati” au fost cei care au implementat povestea asta cu cardul. Care a fost laudat ca face economii, dar al carui singur „secret” major este ca pur si simplu nu functioneaza (suspect de frecvent), si face ca toate consultatiile efectuate cat timp nu merge sistemul sa fie declarate nule si inexistente. Poate ii ia careva la „ciugulit” si pe Vasile Ciuchea et co., sa analizeze cui si de ce au atribuit contractarile din timpul implementarii cardului, pe care s-au scurs sume colosale pentru ca dupa aceea sistemul sa fie frecvent si din multiple cauze nefunctional. Da, e simplu sa arunci cu noroi in medici, care sunt in prim plan in cabinetele in care nu merg cardurile (si pe care se revarsa nemijlocit furia pacientilor), dar poate se intreaba cineva si ce afaceristi si politicieni corupti au castigat de fapt milioane de euro prin atribuiri bizare de contracte. Pentru ca, atentie, medicii au fost cei care au facut sute de sesizari ca „afacerea cardul” merge dubios de prost, si cu toate astea nimeni nu i-a luat in seama. Or fi avand doctorii o imagine publica extrem de proasta, dar poate o sa sesizeze cineva de acum incolo ca hotiile cele mai mari le-au facut altii, care nu erau doctori, si care aveau si un tap ispasitor la indemana.

  http://www.economica.net/ce-lasa-in-urma-la-cnas-presedintele-demisionar-vasile-ciurchea_116675.html#n
 • +2 (2 voturi)    
  Ghita (Luni, 1 august 2016, 15:51)

  Gobelin [utilizator]

  te-astept diseara la portita :)
 • +1 (1 vot)    
  Bai sa fie cu "tehnicele" astea... (Luni, 1 august 2016, 17:59)

  Cetatean97513 [utilizator]

  Mie cum de nu-mi pica netul nici dupa 3 ani (download, t0r@enty, server media etc) si astora la primul stranut cade sistemul. Fac pariu ca de fapt nu se ocupa NIMENI sa monitorizeze parametrii, sa echilibreze loadul etc. Sa angajeze o firma care se ocupa cu cloud computing sau care administreza servere de MMO (unde traficul e infernal pe tot mapamondul cu lag de max 10 ms). Parca sint pe dialup astia cu serverele lor.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by