​Mii de angajați din Finanțe și ANAF vor primi laptopuri pentru a munci de acasă în pandemie: Ce firmă va furniza laptop-urile și pentru câți bani

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Vineri, 5 martie 2021, 8:16 Economie | Telecom


Ministrul Finantelor in videoconferinta
Foto: Ministerul Finantelor Publice
​Compania Dante International, care deține și administrează eMAG, cel mai mare magazin online din țară, a câștigat o licitație organizată de Ministerul de Finanțe și va furniza 3.700 de laptopuri necasare angajaților din Minister, ANAF și direcțiile regionale pentru a-și desfășura activitatea la domiciliu/ telemuncă în contextul pandemiei de COVID-19, arată datele din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Inițial contractul a fost estimat la peste 11,1 milioane de lei.

Ministerul Finanțelor Publice a desemnat luna trecută firma câștigătoare a licitației pentru achiziția a 3.700 de laptopuri necesare pentru a permite desfășurarea muncii la domiciliu pentru o parte considerabilă a angajaților MFP, ANAF și direcțiilor regionale, în condiții de pandemie.

La licitația demarată în toamna anului trecut, despre care HotNews.ro a scris la acel moment, Ministerul de Finanțte a primit 5 oferte de la următoarele firme:

1. Producton SRL
2. Dante International
3. Romflex Sistem SRL
4. Etat2U SRL
5. Net Brinel


 • Care a fost valoarea estimată a contractului licitat și cât a fost oferta eMAG

Valoarea estimată a acordului cadru a fost de 9.327.731 lei fără TVA, respectiv 11.100.000 lei TVA inclus pentru un număr maxim de 3.700 de laptopuri.

Dante International, compania care deține eMAG, a făcut o ofertă de 9.022.746 lei fără TVA, respectiv peste 10,7 milioane lei cu TVA, a fost declarată câștigătoare, contractul fiind încheiat în data de 17 februarie 2021, potrivit unui anunț de atribuire publicat în data de 2 martie în SEAP. În aceeași zi s-a încheiat și un contract subsecvent în valoare de peste 4,8 milioane de lei aferent furnizării de laptopuri.

Cum a fost motivată această achiziție de către Ministerul de Finanțe:

 • "Având în vedere contextul actual, în vederea combaterii/ diminuării riscurilor apărute și a restricțiilor Covid 19, se impune prezența la locul de muncă, în sediile MFP/ANAF/DGAMC a unui număr cât mai redus de personal cu asigurarea în același timp a condițiilor tehnice ca o parte din personal să își poată desfășura activitatea la domiciliu/ telemuncă astfel încât MFP și instituțiile din subordine să funcționeze la întreaga lor capacitate. (...)
 • Produsele sunt necesare pentru a permite desfășurarea muncii la domiciliu pentru o parte considerabilă a angajaților MFP, ANAF și direcțiilor regionale, în condiții de pandemie. Laptop-urile care se vor achiziționa vor fi utilizate pentru a permite accesul angajaților, de la domiciliu, în condiții de siguranță informatică, în sistemul informatic al MFP", se arată în Caietul de sarcini al licitației.

UPDATE
Conform datelor din caietul de sarcini, toate laptopurile vor avea sistem de operare preinstalat, Windows 10 Professional 64 biţi, precum și suita de tip Office, email și antivirus.

Alte accesorii incluse:
 • cablu de securitate/antifurt compatibil cu echipamentul ofertat,
 • orice alte accesorii necesare instalării și punerii în funcțiune a computerului portabil recomandate ca și produse originale de către producătorul echipamentului ofertat,
 • geantă sau rucsac compatibil/ă cu mărimea și greutatea computerului portabil, prevăzut/ă cu bretea/le de transport și buzunare pentru toate accesoriile furnizate.
 • Sistemul de operare, soluția de restaurare pentru sistemul de operare, driverele, documentația și toate utilitățile sistemului de operare, furnizate de producătorul echipamentului, vor fi livrate pe mediu de stocare extern sau partiție dedicată pe unitatea internă de stocare.
 • Toate echipamentele ofertate și furnizate vor fi în totalitate conforme cu detaliile tehnice specificate, vor fi noi și vor integra tehnologii de proiectare și materiale de generație nouă.
 • Toate echipamentele și accesoriile vor avea data de fabricație începând cu ultimele 6 luni,raportat la data limită stabilită pentru depunerea ofertelor."

Factorii interesați în implementarea contractului sunt:

 • - Angajații din Ministerul Finanțelor Publice, Agenția Națională de Administrare Fiscală aparat central și instituții subordonate din teritoriu care utilizează sistemul informatic al MFP
 • - Ministerul Finanțelor Publice prin Centrul Național pentru Informații Financiare care administrează și dezvoltă Sistemul Informatic al MFP
 • - Ministerul Finanțelor Publice prin Centrul Național pentru Informații Financiare care va implementa Contractul și va intra în relație directă cu Contractantul pe perioada derulării acestuia

Care este situația actuală în Ministerul de Finanțe și ANAF în privința numărului de laptop-uri:

Conform caietului de sarcini, în prezent sunt utilizate următoarele laptop-uri:
 • - În MFP se utilizează un număr de 94 buc laptop HP ProBook 650G1 (achiziție 2014), un număr de 68 buc laptop Lenovo Thinkpad L540 (achiziție 2015) si un număr de cca. 290 buc. laptop-uri mai vechi de anul 2014
 • - În ANAF aparat propriu (inclusiv in Direcția Generala Antifraudă Fiscala si Direcția Regionala Antifraudă Fiscala București) se utilizează un număr de 252 buc laptop HP ProBook 650G1 (achiziție 2014), un număr de 78 buc laptop Lenovo Thinkpad L540 (achiziție 2015) si un număr de cca. 260 buc. laptop-uri mai vechi de anul 2014.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

15769 vizualizari

 • +18 (24 voturi)    
  În loc să-i rărim noi îi dotăm???? (Vineri, 5 martie 2021, 8:21)

  Tayen [utilizator]

  Deci băgăm și mai mulți bani în găurile negre???
  • +9 (13 voturi)    
   Sa le creiem conditii mediocrilor ! (Vineri, 5 martie 2021, 8:37)

   VelmaKelly [utilizator] i-a raspuns lui Tayen

   Un simplu expert la ANAF - fct de executie, are 7-8.000 lei. Baga toata ziua FB si Solitare.
   • +1 (3 voturi)    
    Adica varanul? (Vineri, 5 martie 2021, 9:32)

    rusul.viclean [utilizator] i-a raspuns lui VelmaKelly

    Lui Voiculescu i se zice varanul sau Felix, securistul care si-a turnat familia?
  • +8 (10 voturi)    
   Stai calm, nu e vorba doar de laptopuri,din pacate (Vineri, 5 martie 2021, 9:05)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui Tayen

   Vor fi licente de Windows (doar nu pun Linux care e gratis ca sa intre remote pe calculatoarele de la birou si sa reduca din costuri), antivirus, Office samd.

   Daca se facea o migrare de la unitati la laptop, era o treaba (puteau pastra monitoarele, din experienta proprie, nici eu nu sunt fan monitor de laptop si imi rtebuie unul serios, de desktop conectat) , iar apoi le vindeau second hand (fara HD evident), macar asa se mai si salvau niste bani. Sunt multe scoli fara si orice aparatura in plus, chiar is second hand, ar fi un pas inainte.

   Dar gaurile negre nu trebuie sa ramana fara energie.
   • +1 (1 vot)    
    Windows e inclus in pretul de 3.000 RON (Sâmbătă, 6 martie 2021, 13:48)

    Denulu [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

    Scrie in caietul de sarcini:

    > • sistem de operare preinstalat, Windows 10 Professional 64 biţi.

    Sunt fan Linux, dar sa nu ne facem iluzii. Diferenta de pret dintre un laptop fara sistem de operare pe imi instalez eu Linux si un laptop cu Windows preinstalat a fost intotdeauna mult mai mica decat pretul unei licente personale de Windows.

    Tot in caietul de sarcini scrie ca ANAF va creea o "imagine clonă" cu aplicatii preinstalate. Deci n-au nevoie sa cumpere licenta personala de Office sau antivirus pentru fiecare laptop, folosesc licentele enterprise pe care le au deja.
  • -12 (16 voturi)    
   De cand e ANAF-ul o gaura neagra?? (Vineri, 5 martie 2021, 9:14)

   Denulu [utilizator] i-a raspuns lui Tayen

   Ok, nu te intelegi intotdauna cu ei, dar e chiar culmea sa zici ca ANAF nu aduce mai multi bani la buget decat consuma.

   Sau tu esti dintre cei care cred ca firmele ar vrea sa dea tot profitul lor statului, si numai de teama controalelor de la ANAF dau mai putin?
  • +6 (6 voturi)    
   exact (Vineri, 5 martie 2021, 15:57)

   john70 [utilizator] i-a raspuns lui Tayen

   3700 de angajati?!?!?!?!
   Mai bine vorbeau cu baietii de la UiPath sa le automatizeze toate procesele, ramaneau 300 de angajati.
 • +14 (14 voturi)    
  nedumerire? (Vineri, 5 martie 2021, 8:27)

  mi_po [utilizator]

  Ce sa lucreze de acasa? Sau pentru cine de acasa sunt laptopurile?
  Eu de cate ori sun la ei, sunt redirectat de cel putin 2-3 ori si apoi mi se spune ca este mai bine sa merg la ei sa rezolvam....
  • +1 (5 voturi)    
   Sa vezi minune!.. (Vineri, 5 martie 2021, 20:52)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui mi_po

   Dupa ce primesc toti laptopuri, vei putea sa faci o programare in cateva zile, on-line, la ANAF si unul din astia 3700 de angajati, volosind o aplicatie de teleconferinta, te va primi in audienta si iti va rezolva toate problemele pe loc, folosind aplicatiile ANAF "cloud" de ultima generatie.. ;))
 • +14 (14 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 5 martie 2021, 8:31)

  [anonim]

 • +14 (14 voturi)    
  copy/paste la un comentariu mai vechi (Vineri, 5 martie 2021, 8:48)

  doejohn [utilizator]

  Mii de angajați ANAF = o platforma gen ghiseul.ro unde fiecare persoana fizica identificata prin cnp/card bancar/etc sa vada:

  - tot ce a primit de la angajator ca venit + toate contributiile platite de el sau de angajator in numele lui (impozite, cas, cass, somaj, etc) si s-au retinut la sursa;
  - alte venituri si contributii aferente obtinute pe cnp-ul respectiv la care s-a putut face retinere la sursa.
  - implementata retinerea la sursa cat mai mult si omul sa si vada online ca s-au retinut contributiile respective;

  - Adaugat un buton de "+" pentru "Declarare venit la care nu s-a putut face retinerea la sursa" (gen apartament dat in chirie sau, am cantat la nunta, bisnita cu bitcoin, etc). Aleg tipul venitului dintr-o lista lunga de "tipuri de venit", completez valoarea, mi se calculeaza contributiile pe loc, le platesc cu cardul online si gata. M-au prins astia ca am avut un venit pentru care nu s-a facut retinere la sursa si nu l-am nici declarat, atunci sa-mi arda o amenda (si amenda o vad online, o pot contesta, o pot plati online, etc).
  • -2 (2 voturi)    
   ANAF nu exista doar pentru persoane fizice (Sâmbătă, 6 martie 2021, 13:33)

   Denulu [utilizator] i-a raspuns lui doejohn

   Chiar crezi ca sunt mii de angajati ANAF care se ocupa numai si numai de persoane fizice?

   Aplicatia asta pare sa faca tot ce face deja spatiul privat virtual + declaratia unica, doar mai user-friendly (inclusiv prin actualizarea mai rapida a datelor despre contributiile datorate/platite).

   Poate pentru unii e mai comod sa declare toate veniturile imediat ce le primesc in loc de o data pe an, dar majoritatea cred ca ar fi foarte nemultumiti daca ar fi obligati sa raporteze fiecare venit in termen de e.g. 30 de zile.

   Din cate stiu, se lucreaza deja la o alta platforma unde sa persoanele juridice sa raporteze real-time toate facturile. Dar implementarea o sa dureze si o sa coste mult mai mult decat cumpararea a 3700 de laptopuri.
 • +13 (13 voturi)    
  Ce sa faca astia cu laptop-uri? (Vineri, 5 martie 2021, 8:49)

  JijiKent [utilizator]

  Majoritatea de la ANAF inca cauta A-ul pe tastatura. Si cand sa dea enter probabil apasa pe ecran, ca specialista in PDF de le Apele romane.
 • 0 (12 voturi)    
  Ar fi cazul (Vineri, 5 martie 2021, 8:51)

  ALFY [utilizator]

  sa terminati cu Plandemia...
  Acum la "sfarsit" le dotati? Sa intelegem ca mai perpetuati psihoza pandemica?
  • +3 (7 voturi)    
   Ar fi cazul (Vineri, 5 martie 2021, 9:55)

   JustinCase [utilizator] i-a raspuns lui ALFY

   Ar fi cazul sa va mai treziti din prostie, deja nu mai este amuzant. Suntem totusi in secoulul 21, pe Internet...

   Lucrezi cumva la ANAF?
 • +14 (16 voturi)    
  Sporuri (Vineri, 5 martie 2021, 9:01)

  marcelp55 [utilizator]

  Sporurile de care vor fi? De laptop? De praf ? că poate omul nu își face curățenie, De acasă?
  • +7 (9 voturi)    
   Da (Vineri, 5 martie 2021, 10:01)

   JustinCase [utilizator] i-a raspuns lui marcelp55

   Sa-i vezi acum cum vor cere spor de bluetooth si va trebui sa mai invete si PDF, ca gata, se termina cu invartitul hartiilor online pe de la etajul 2.
   Vor trebui musai s-o angajeze pe specialista in PDF de la Apele Romane sa-i invete si pe ei tainele PDF, dar numai obligatoriu printr-un parteneriat cu Cumpanasu.
   Asta, bineinteles, daca nu vor considera calculatorul a fi unealta diavolului, de care trebuie sa te aperi cu un wallpaper cu Arsenie Boca.
 • -4 (8 voturi)    
  F bine F bine (Vineri, 5 martie 2021, 9:02)

  Zummm [utilizator]

  Conditii decente. Rezultate decente
 • +2 (4 voturi)    
  bai da' (Vineri, 5 martie 2021, 9:03)

  Stapanu [utilizator]

  astia nu primesc & salariu?! fmc
 • +12 (14 voturi)    
  Spor de lucru! (Vineri, 5 martie 2021, 9:06)

  SomerCautLucru [utilizator]

  Am vrut sa le urez "spor la lucru!", dar din greseala mi-a iesit "spor de lucru!". Scuze daca i-am deranjat, ca or fi muncind deja!
 • +10 (14 voturi)    
  Dar ce au facut in ultimul an? (Vineri, 5 martie 2021, 9:20)

  IonutdepeHN [utilizator]

  Apai sa nu fie cu suparare, dar se face un an de cand cu pandemia. Acesti oameni fie au venit la birou fie nu au lucrat deloc neavand laptopuri.

  Ce rost mai are aceasta achizitie acum cu scuza ca e pandemie?

  Mai bine i-ar vaccina pe toti si atunci nu mai au motiv sa lucreze de acasa.

  Bun, daca vor sa reinnoiasca echipamentul pot declara asta, de ce e folosita pandemia?
  • -1 (1 vot)    
   Vrei sa vaccinezi bugetarii inaintea batranilor? (Sâmbătă, 6 martie 2021, 13:54)

   Denulu [utilizator] i-a raspuns lui IonutdepeHN

   Nu-mi dau seama cine ti-a dat atatea plusuri, cred ca a fost din greseala!
 • +2 (10 voturi)    
  E prima data! (Vineri, 5 martie 2021, 9:28)

  fdaniel [utilizator]

  E prima dată când văd că participă firme ADEVĂRATE din piață, nu srl-uri făcute ieri cu zero angajați.
  E un semn bun, bravo!
 • +4 (4 voturi)    
  Hmm... (Vineri, 5 martie 2021, 11:45)

  eminunat [utilizator]

  Ce dezamagire cand se vor prinde ca nu au solitaire :))))
  O sa puna un mileu pe el si gata suportul pentru bibelouri!!! Rezolvat!
 • +3 (5 voturi)    
  3700 de bucati (Vineri, 5 martie 2021, 13:30)

  DomnuTrandafir [utilizator]

  Ar fi interesant catre cine merg?
  Gaura neagră aduce plusvaloare sistemului?
  Nu era buna o platforma informatica adevarata ca tot zice Calugareanu de informatizare, digitalizare?
 • +3 (5 voturi)    
  Wow.. (Vineri, 5 martie 2021, 13:31)

  vladzy [utilizator]

  Wow..deci statul poate cumpara echipamente IT si de la Emag, nu doar de la firme de apartament facute cu o zi inainte de licitatie...
 • +3 (5 voturi)    
  ! (Vineri, 5 martie 2021, 14:33)

  tudorr [utilizator]

  Dar "amaratii" astia cu salarii de +1500 de euro pe luna, n-au 1500 de lei sa-si cumpere un laptop? Babaiatule, numai tunuri trageti, bugetarilor! Bugetar, adjectiv!
  • -1 (1 vot)    
   . (Duminică, 7 martie 2021, 21:01)

   MeI22 [utilizator] i-a raspuns lui tudorr

   Tu daca lucrezi pe santier iti cumperi din banii tai buldozer ? Fii logic si lasa hate-ul.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by