Guvernul ar fi trebuit să adopte vineri o Hotărâre privind prețurile de pornire în mini licitația 5G care urma să se desfășoare în acest an, în care statul ar putea atrage 72,5 milioane de euro, dar tragedia de la Constanța în care mai mulți pacienți și-au pierdut viața în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase, a determinat Guvernul să amâne pentru sâmbătă ședinta. Dacă acest HG nu se adoptă rapid, licitația nu mai poate avea loc în acest an, au precizat pentru HotNews.ro surse guvernamentale.

Licitatia 5GFoto: ANCOM
  • UPDATE (sâmbătă, 2 octombrie) Guvernul a adoptat acest proiect de Hotârâre.

Guvernul avea vineri pe agenda de lucru adoptarea unei hotărâri cu prețurile de pornire în mini licitația 5G care ar fi trebuit să aibă loc în acest an: este vorba de atribuirea drepturilor de utilizare a spectrului rămas disponibil în urma procedurilor anterioare de selecție derulate de ANCOM, și anume frecvențele radio disponibile din benzile de 800 MHz, 2600 MHz și 3400-3600 MHz.

În contextul tragediei de la Constanța, Executivul a anunțat însă că ședința a fost amânată pentru ziua de sâmbătă. Dacă acest HG nu se adoptă într-o săptămână -maxim două săptămâni (la limită), licitația nu mai poate avea loc în acest an, au precizat pentru HotNews.ro surse guvernamentale.

Proiectul cu prețurile de pornire in licitația 5G a fost scos în dezbatere publică încă din luna iulie a acestui an, dar ruperea Coaliției și criza politică a făcut ca guvernul să nu adopte încă această Hotărâre de Guvernn.

Mai mult, marți în Parlament se va vota moțiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului Cîțu și Guvernul ar putea fi dat jos.