​EXCLUSIV Ce poti face cu CNP-ul patronului Indeco Soft, firma care a creat soft-ul pentru Ghiseul.ro, aplicatia de plata online a taxelor la nivel national

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Joi, 27 ianuarie 2011, 11:55 Economie | Telecom


Plata online a taxelor, prin Indeco Soft in Baia Mare
Foto: Hotnews
Ghiseul.ro, singura aplicatie prin care romanii vor putea sa-si plateasca online taxele catre mai multe primarii din tara are la baza un soft creat de firma Indeco Soft din Baia Mare. Aceeasi firma a implementat un soft similar la primaria locala, iar in aceasta aplicatie se poate intra pentru plata taxelor in baza CNP-ului. Patronul firmei Indeco Soft este Dorin Traian Barbul si printr-o simpla cautare pe internet, HotNews.ro a aflat CNP-ul acestuia. Ce poti face cu aceasta informatie? Intri in contul online al omului, din respectiva aplicatie, si afli ca are de platit la stat pentru 2011 datorii de 5.290 lei. Este normal? Oficialii Indeco Soft spun ca in baza CNP-ului nu poti afla decat cat are de platit cineva si eventual sa platesti, ceea ce este un lucru benefic. Vezi ce spune si Autoritatea pentru Protectia Datelor.

Aparitia Ghiseul.ro, aplicatia online prin care romanii vor putea sa-si plateasca dintr-un singur loc prin internet darile catre stat in cazul mai multor primarii, este intarziata de ceva timp. Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, a anuntat mai intai ca va fi lansata oficial la 1 ianuarie 2011, ulterior ca va fi lansata in luna ianuarie 2011 si recent in maxim doua saptamani.

Ministerul a mai spus ca aplicatia pentru Ghiseul.ro a fost pusa la dispozitie gratuit de catre Asociatia de Plati Electronice din Romania (APERO), fara a da mai multe detalii. Aplicatia apartine insa firmei Indeco Soft din Baia Mare, care este membra a APERO si a implementat astfel de softuri in mai multe primarii din tara. Acest lucru il recunosc atat cei de la APERO cat si oficialii Indeco Soft.

 • Cat de usor poti afla CNP-ul patronului Indeco Soft, Dorin Traian Barbul si ce poti face cu el?

Ce datorii are la stat patronul Indeco
Foto: Hotnews
A cui este afacerea Indeco Soft? Conform datelor de la Registrul Comertului, Indeco Soft este detinuta de Dorin Traian Barbul (60% din actiuni) si de Mariana Barbul (40%).

O simpla cautare pe Google dupa informatii privind patronul Indeco Soft te conduce foarte usor la date personale precum Codul Numeric Personal (CNP). Lucrul ar ramane poate neinsemnat daca nu am sti ca la primaria din Baia Mare oamenii isi pot plati taxele catre stat printr-o aplicatie creata de Indeco Soft care permite accesarea conturilor in baza CNP-ului unei persoane.

Stii CNP-ul unui baimarean? Poti intra in contul lui si vedea ce dari are catre stat. Evident se poate si plati. Asa am putut intra in contul lui Dorin Traian Barbul si vedea ca pe 2011 acesta are de platit catre stat 5.290 lei.

Nu am reusit sa dam de patronul Indeco Soft, insa am reusit sa-l contactam pe Ciprian Ghise, directorul general al firmei din Baia Mare. Acesta nu vede nici o problema in faptul ca sistemul de plata poate fi accesat cu un CNP.

 • "Sunt doua moduri de accesare a sistemului. Cand intri doar cu CNP nu primesti nici un fel de detaliu legat de proprietati sau alte informatii personale. Se poate doar sa faci o plata. Daca se doresc mai multe informatii se depune cerere la primarie si se primeste o parola. este de bine ca se poate intra cu CNP-ul pentru ca pot sa platesc si impozitul parintilor sau copiilor asa cum si la ghiseul fizic se poate face o plata in numele unei terte parti", a declarat pentru HotNews.ro Ciprian Ghise, directorul general al Indeco Soft.

Autoritatea de Protectie a Datelor cere sa nu se foloseasca CNP-ul ca o cheie de accesare intr-un sistem

Este legal sa poti vedea atat de simplu ce taxe are de platit un om in baza CNP-ului acestuia? Oficialii Autoritatii Nationale de Supraveghere a Protectiei Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) spun ca pozitia autoritatii este ca CNP-ul sa nu fie folosit la accesarea unor sisteme.

 • "Conform reglementarilor privind protectia datelor personale, CNP-ul poate fi folosit numai cu consimtamantul persoanei sau in baza unei prevederi legale exprese. Punctul de vedere al autoritatii este sa nu se utilizeze CNP-ul ca o cheie de acces intr-un sistem", a precizat pentru HotNews.ro Alina Savoiu, purtatorul de cuvant al autoritatii nationale pentru protectia datelor personale (ANSPDCP).

Aplicatia Ghiseul.ro, are la baza soft-ul din Baia Mare. Nu se va intra insa pe baza CNP-ului, spune directorul Indeco Soft

Directorul general al Indeco Soft a mai precizat pentru HotNews.ro ca soft-ul pus la dispozitia statului pentru Ghiseul.ro este unul nou, dar care are la baza aplicatia din Baia Mare. Se va intra tot pe baza CNP-ului?

"Nu. Din ce este vehiculat acum, se va intra pe baza de utilizator si parola care se vor distribui catre persoane in diferite moduri", a spus Ciprian Ghise, care a mai precizat ca in acest moment detaliile tehnice inca se mai discuta.

UPDATE 1: Marius Fecioru, secretar de stat in MCSI: Nu mi se pare normal sa se intre intr-un sistem prin CNP. De asta am stabilit ca Ghiseul.ro va fi accesat prin "user" si "parola".

Contactat de HotNews.ro, Marius Fecioru, secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor (MCSI) a tinut sa sublinieze ca in Ghiseul.ro se va intra prin conturi cu utilizator si parola.

"Nu mi se pare normal sa se intre intr-un sistem prin CNP. Tocmai de asta am stabilit clar de la jumatatea anului trecut ca accesul in Sistemul national de plata online a taxelor si impozitelor (SNEP) se va face pe baza de user si parola", a precizat Marius Fecioru.

UPDATE 2: Aceeasi aplicatie Indeco Soft de la Baia Mare este implementata si in alte 8 localitati

Conform declaratiilor facute HotNews.ro de catre Ciprian Ghise, aceeasi aplicatie care functioneaza la Baia Mare este implementata si in Arad, Oradea, Campia Turzii, Sighetu Marmatiei, Carei, Pucioasa, Sovata si Rasnov.

De altfel, Turda News chiar publica joi un articol in care semnaleaza ca la Campia Turzii poti afla datoriile oricarei persoane fizice sau juridice la bugetul local. Articolul nu mentioneaza cui apartine softul, insa daca se intra pe site-ul primariei din Campia Turzii se poate observa ca este vorba de acelasi sistem pus la dispozitie de Indeco Soft.

UPDATE 3: Juristul Bogdan Manolea: Este ilegala folosirea CNP-ului drept cheie de acces intr-un sistem fara temei legal sau fara acordul expres al titularului

Juristul Bogdan Manolea a explicat pentru HotNews.ro ca in cazul de fata, folosirea CNP-ului pentru accesarea acestui sistem este ilegala.

 • "Nu numai CNP-ul ca si cheie de acces este ilegala, ci si colectarea si procesarea lui fara temei legal sau fara acordul expres al titularului", declara Bogdan Manolea.

Concret acesta aminteste de prevederile legii 677/2001 cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal:

"Art. 8. -
        (1) Prelucrarea codului numeric personal sau a altor date cu caracter personal avand o functie de identificare de aplicabilitate generala poate fi efectuata numai daca:
         a) persoana vizata si-a dat in mod expres consimtamantul; sau
         b) prelucrarea este prevazuta in mod expres de o dispozitie legala.
        (2) Autoritatea de supraveghere poate stabili si alte cazuri in care se poate efectua prelucrarea datelor prevazute la alin. (1), numai cu conditia instituirii unor garantii adecvate pentru respectarea drepturilor persoanelor vizate"

Ori in situatia de fata si nu numai, CNP-ul poate fi folosit fara permisiunea persoanei in cauza si fara a avea la baza o anumita dispozitie legala.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

30192 vizualizari

 • +12 (32 voturi)    
  normalitatea (Joi, 27 ianuarie 2011, 12:11)

  normalitatea [anonim]

  pana la urma este normal...ar trebui sa faca asta si la banci..sti CNP-ul persoanei vezi cati bani are in cont..ce e o problema asta? hai sa fim seriosi...la fel si cu casa..daca sti CNP-ul unei persoane sa poti intra in casa lui doar asa sa vezi cate camere are...ca doar nu o sa folosesti datele obtinute acolo pentru alte scopuri. In alta ordine de idei o aplicatie gandita exceptional de bine...cred ca o sa fie exportata si in tari ca SUA,Germania,etc ....
  • -13 (31 voturi)    
   ce vorbesti? (Joi, 27 ianuarie 2011, 12:48)

   mimima [utilizator] i-a raspuns lui normalitatea

   ai auzit de taxe de protectie ? de camatari? de recuperatori ? de rapiri pentru recompensa? adica orice borfas care face rost de CNP-uri sa poata verifica la banca cati bani am in cont??? esti duuuuuuuuuuusssssssss omule...dus!!! din pacate nu la scoala!
   • +19 (23 voturi)    
    nu stim inca cine e dusul (Joi, 27 ianuarie 2011, 13:18)

    sau nu [anonim] i-a raspuns lui mimima

    evident cel caruia i-ai raspuns tu asa de serios, postase cu un ton ironic "afirmatiile" de mai sus.
    deci...inca nu stim cine e "ala dus"
   • +9 (11 voturi)    
    destept mai esti (Joi, 27 ianuarie 2011, 15:38)

    Lu7 [anonim] i-a raspuns lui mimima

    bah inteligentule dus la scoala, ala de mai sus glumeste, era ironic.....
   • +3 (3 voturi)    
    da, ma ai dreptate (Joi, 27 ianuarie 2011, 19:22)

    kubbity [utilizator] i-a raspuns lui mimima

    omu' vorbea serios

    ps: ironic vorbind :)
  • -12 (18 voturi)    
   ironie? (Joi, 27 ianuarie 2011, 13:05)

   Dnn [utilizator] i-a raspuns lui normalitatea

   nu imi dau seama daca esti ironic sau nu.. sper ca esti ironic.
   • +5 (5 voturi)    
    ton ironic (Joi, 27 ianuarie 2011, 17:53)

    muhahha [anonim] i-a raspuns lui Dnn

    Sa stii ca userul normalitatea a scris in ton ironic. Acum nu vreau sa sugerez, ca tine de educatia fiecaruia daca intelege ironia sau nu, dar te rog sa citesti atent inca o data ceea ce a fost scris.
    Sanatate si numai bine.
    • -2 (2 voturi)    
     . (Vineri, 28 ianuarie 2011, 8:24)

     Adrian Armaş [anonim] i-a raspuns lui muhahha

     Acum... Depinde! S-ar putea ca majoritatea, da, să o înţelegem ca pe o ironie. Dar, poate, din punctul lui d. v., omul chiar a vorbit serios, iar noi i-am votat comentariul în mod eronat...
  • -3 (13 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 27 ianuarie 2011, 13:26)

   [anonim] i-a raspuns lui normalitatea

  • +13 (13 voturi)    
   incredibil (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:30)

   Sorin [anonim] i-a raspuns lui normalitatea

   e incredibil cati cititori de pe hotnews nu pot intelege o ironie evidenta. Ma asteptam la asta de la cititorii libertatea sau cancan.
  • -13 (13 voturi)    
   DOAMNE FERESTE!!! (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:58)

   CosmiN [anonim] i-a raspuns lui normalitatea

   mare prost esti dca vorbesti serios!!! motive ai destule in restul comentariilor!!! iar despre germania, nu-ti face tu iluzii; nu le dam noi lectii cel putin inca cateva zeci de ani, in nici un domeniu!!!
  • +2 (2 voturi)    
   SUA (Vineri, 28 ianuarie 2011, 9:03)

   re: [anonim] i-a raspuns lui normalitatea

   in SUA daca ai SSN-ul unei persoane, poti afla online toate datele despre persoana respectiva incepand de la adresa actuala si istoricul adreselor unde a locuit inainte, pana la vecini, credite bancare , cazier judiciar etc
 • +3 (7 voturi)    
  Parca e singurul loc in care se foloseste CNP-ul (Joi, 27 ianuarie 2011, 12:13)

  Andrei [anonim]

  Nu e singurl loc in care o cheie de acces este reprezentata de CNP. Paginile perosonale ale studentilor din ASE Bucuresti pot fi accesate folosind si CNP-ul ca data de intrare.
  • +9 (9 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 27 ianuarie 2011, 13:27)

   [anonim] i-a raspuns lui Andrei

   • +4 (4 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 27 ianuarie 2011, 13:49)

    [anonim] i-a raspuns lui

    • +2 (4 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Vineri, 28 ianuarie 2011, 6:51)

     [anonim] i-a raspuns lui

 • +3 (11 voturi)    
  E OK ! Ii platesti o datorie si te autodenunti (Joi, 27 ianuarie 2011, 12:13)

  MIHAI 2 [anonim]

  Daca ai boala pe unul suficient de mult cat sa sacrifici niste bani il intrebi intr-o doara
  ce CNP are el - si daca e papagal si-ti spune
  in cateva minute l-ai facut mituit.
  *
  DNA ul nu se va mai chinui sa faca
  flagrante (sau flagranturi....?! cum e corect
  in limba ebei ?)
  *
  Iar cei spaguiti vor fi si ei fericiti:
  ”Fara sa știu cineva mi-a platit toata
  datoria de 3 milioane de euro la BRD. Rusine sa-i fie !”
  • -12 (14 voturi)    
   Ce vorbesti ? (Joi, 27 ianuarie 2011, 12:26)

   c.mike [utilizator] i-a raspuns lui MIHAI 2

   Sistemul informatic nu stie cine "apasa pe butoane" asa ca daca mi-ai platit datoriile singurul fraier esti tu. Nu reiese de niciunde ca mi-ai fi platit tu ceva ci doar ca eu mi-am achitat datoriile. Stai rau cu logica !
   • +10 (10 voturi)    
    Ba tu stai rau... (Joi, 27 ianuarie 2011, 12:31)

    G [anonim] i-a raspuns lui c.mike

    In momentul in care eu iti platesc datoria cu cardul meu (ca doar nu iti inchipui ca platesti cash), evident ca apare cu care card a fost platit.
    • -4 (8 voturi)    
     ba are si ”c.mike” dreptatea lui (Joi, 27 ianuarie 2011, 13:22)

     MIHAI 2 [anonim] i-a raspuns lui G

     ....sunt unele domenii ...unde se plateste cu bani negri ....omul spune ce stie ....el apasa pe butoane diverse postari portocalii....dar plata.... 50 de bani propozitia...o primeste cash...
   • +7 (7 voturi)    
    ba stie... (Joi, 27 ianuarie 2011, 12:37)

    Florin [anonim] i-a raspuns lui c.mike

    pentru ca platesti cu cardul
 • -11 (17 voturi)    
  senzationaaaaal (Joi, 27 ianuarie 2011, 12:15)

  aurel [anonim]

  Un articol demn de ziarul Click. Mare branza ca pot vedea cat are de platit omul la stat
  • +9 (11 voturi)    
   Mda (Joi, 27 ianuarie 2011, 12:30)

   eliac [anonim] i-a raspuns lui aurel

   Daca nu tii la anonimitate de ce nu-ti folosesti numele, prenumele, adresa de e-mail si CNP-ul cand postezi aici?
   • +6 (6 voturi)    
    o fi din Baia Mare! (Joi, 27 ianuarie 2011, 12:59)

    dan [anonim] i-a raspuns lui eliac

    .
  • +2 (8 voturi)    
   E mare branza mai (Joi, 27 ianuarie 2011, 12:36)

   Marius [anonim] i-a raspuns lui aurel

   Pe baza taxei, poti estima cam ce venituri are. E ok pt autoritati asta, dar nu e ok intr-o companie privata ca salariatii sa isi stie salariile.
   • -3 (7 voturi)    
    Umor (Joi, 27 ianuarie 2011, 13:02)

    Eu [anonim] i-a raspuns lui Marius

    "nu e ok intr-o companie privata ca salariatii sa isi stie salariile"

    Asta e una dintre cele mai "intelepte" remarci scrise pe Hotnews.

    Te-as intreba foarte scurt, de ce?

    Secretomania iti produce bucuria :)
    • +2 (2 voturi)    
     Secrete (Joi, 27 ianuarie 2011, 17:08)

     Geo [anonim] i-a raspuns lui Eu

     Am fost la diferite firme, la interviuri, si la momentul cand am intrebat de bani, mi s-a spus ca este o discutie particulara, si ca ceilalti angajati nu trebuie sa stie ce salariu am. Eu personal nu inteleg exact. Totusi, cred ca din cauza ca daca unul e mai infipt si stie sa negocieze, chiar daca nu stie prea mult poate primi la fel ca unul care nu se agita prea mult sa negocieze, chiar daca este mult mai pregatit decat colegul lui.
     Cred ca de aici au de castigat patronii. Aceasta situatie am intalnit-o mai mult la multinationale, dar sunt si firme romanesti care aplica acest lucru. Deci, ......
    • +2 (2 voturi)    
     Lasa ca o sa intelegi... (Joi, 27 ianuarie 2011, 18:37)

     GD [anonim] i-a raspuns lui Eu

     ... atunci cand ai sa te angajezi si tu pe un salariu decent (... dar nu din acela la bugetari...) ... ai sa intelegi de ce trebuie pastrat secretul.
 • +13 (15 voturi)    
  Afaceri (Joi, 27 ianuarie 2011, 12:20)

  dan [anonim]

  Firmele care produc soft-utrile pentru stat sunt, de obicei, cele mai proaste firme din punct de vedere tehnic dar printre cele mai profitabile. Acesta este un caz tipic.
  • +5 (5 voturi)    
   dar parca legea... (Joi, 27 ianuarie 2011, 12:30)

   Pai bine [anonim] i-a raspuns lui dan

   spunea ca accesul neautorizat intr-un sistem informatic, se pedepseste cu 15 ani...
   • +1 (3 voturi)    
    scapa (Joi, 27 ianuarie 2011, 15:01)

    marin [anonim] i-a raspuns lui Pai bine

    din care face eventual unul pentru ca ceilalti i se scad pentru buna purtare, munca etc. iar daca mai scrie poezii si picteaza s-ar putea sa scape imediat!...
  • 0 (4 voturi)    
   Sigur? (Joi, 27 ianuarie 2011, 12:37)

   Anonim [anonim] i-a raspuns lui dan

   Imi spui si mie de unde ai tras aceasta concluzie?
   • +2 (2 voturi)    
    Din diverse cazuri, inclusiv cel de fata. (Joi, 27 ianuarie 2011, 13:51)

    G [anonim] i-a raspuns lui Anonim

    Tu esti, Dorele mama?
  • 0 (0 voturi)    
   Specialisti (Vineri, 28 ianuarie 2011, 8:30)

   Lauryzten [anonim] i-a raspuns lui dan

   Nu firmele sunt proaste, specialistii care fac cerintele asa de proaste.
   Daca cei de la Primarie stiau legea, cereau ca accesul sa se faca in conditiile legii. Asa ca nu dati cu piatra doar in unii.
 • +8 (8 voturi)    
  si la arad e la fel (Joi, 27 ianuarie 2011, 12:31)

  marian [anonim]

  de anul trecut si la Arad este la fel
  pana in 2010 trebuiai sa obtii o parola . asa era OK. Acum este foarte usor sa afli proprietatile unei persoane doar pe baza CNP.
  nu mi se pare normal ca un anonim poate afla orice depre tine.
  nu am decat o proprietate asa ca nu am de ce sa ma ascund
  cine vrea sa se intereseze o poate face pe alte cai dar trebuie sa se stie cine a fost
  parerea mea....
  • -5 (9 voturi)    
   Nu pot obtine decat sume (Joi, 27 ianuarie 2011, 12:44)

   Anonim [anonim] i-a raspuns lui marian

   Accesand sistemul doar pe baza de CNP nu poti afla decat sume de plata, nu si detalii despre proprietati. Si ce daca?
   • +6 (6 voturi)    
    . (Joi, 27 ianuarie 2011, 13:25)

    marian [anonim] i-a raspuns lui Anonim

    este o problema:
    este si adresa cel putin a domiciliului
    daca te duce un pic capul vezi cat teren /cladiri are , ce amenzi are de plata autoturisme cilindrate , persoane ce locuiesc (platesc salubritatea) etc
    lucruri care daca cineva se intereseaza de mine cel putin eu pot afla cine il freaca grija de mine.
    pe acea aplicatie e ca si cum sunt cu curu' gol
    • +2 (2 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Joi, 27 ianuarie 2011, 13:55)

     [anonim] i-a raspuns lui marian

 • -7 (7 voturi)    
  so what? (Joi, 27 ianuarie 2011, 12:37)

  stylus [anonim]

  Ce e asa o problema ca se vede acea suma? Ca e mare si ai proprietati scumpe sau masini? Ca e mica si esti cam saracut? Eu asa mi-am platit si anul trecut impozitul, anul asta doar am intrat sa vad cat am si voi plati luna viitoare la fel. Pe baza CNP-ului. In felul asta primaria economiseste bani (cu personal la casierii), eu economisesc timpul pierdut pe la ghisee.
  Se fac imprumuturi la banci cu acte false, se inscriu titluri de proprietate cu acte false si voi va legati de o aplicatie care vine in sprijinul cetateanului contribuabil.
 • -1 (7 voturi)    
  ar fi bine sa fie si o parola (Joi, 27 ianuarie 2011, 12:50)

  sighetean [anonim]

  Si in Sighet avem acelasi sistem. Nu e asa de mare secret suma de plata ca impozit dar ar fi bine ca pe langa CNP sa existe si o parola. Eu lucrez la scoala (sunt informatician) si avem un catalog electronic pe net. Accesul se face tot pe baza CNP (profesor, copil, etc...) dar cu o parola. Adica, degeaba cunosti CNP-ul copilului, daca n-ai parola nu poti sa ii vezi notele.

  In rest, super ok sistem electronic de plata a impozitelor. Mai au facut INDECO softuri de salarii, gestiune, etc. si-s chiar ok.
  • +8 (8 voturi)    
   Anti-informatician (Joi, 27 ianuarie 2011, 13:20)

   Butonel Mufa [utilizator] i-a raspuns lui sighetean

   Pai eu de exemplu nu vreau sa se afle cat am de plata. E dreptul meu. Nu compara notele din catalog cu impozitele domnule informatician la scoala(adica profesor de word si excel, ca daca stiai ceva mai mult despre tehnologia informatiei veneai aici langa mine sa programezi aplicati in timp real).
 • +3 (5 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 27 ianuarie 2011, 12:59)

  [anonim]

 • +3 (5 voturi)    
  profilul financiar al Indaco (Joi, 27 ianuarie 2011, 13:01)

  levierul [utilizator]

  indica un management corupt, foarte bine infipt in societatea romaneasca. Mai sunt si alte firme identice, toate fac afaceri cu statul.
  PROBLEMA nu este insa la management sau la firmele acestea, ci la factorul decizional din GUVERN! Acei oameni au o raspundere mai limitata decat oricine. Nimeni nu a platit pentru programele dezastruase sau pentru implementari nereusite. Societatea romaneasca este corupta moral, pentru ca inca un caz, in care aplicatia, desi este o rusine ajunge la rang de mandrie.
 • +1 (3 voturi)    
  Suedia (Joi, 27 ianuarie 2011, 13:04)

  CARUNTU [anonim]

  In Suedia, din cate stiu, lucrurile functioneaza in acest mod. Motivatia lor este ca in acest mod, cineva poate sa "reclame" la fisc daca vecinul are bani dar nu isi plateste darile la stat
  • +2 (4 voturi)    
   Romania ! (Joi, 27 ianuarie 2011, 13:30)

   Merry [anonim] i-a raspuns lui CARUNTU

   Pai poate in Suedia functionaeaza fiscul ! La noi se face evaziune la greu , in plus chiar si functionarii fiscului sunt partasi la evaziune......asa ca la noi nu va functiona ca in Suedia treaba.La noi poate fi folosita informatia cu CNP.....doar pentru scopuri dubioase , doar suntem Romani .....
 • +2 (4 voturi)    
  mare prostie ! (Joi, 27 ianuarie 2011, 13:21)

  ionelcoroiu2010 [utilizator]

  cu ID si parola se poate mai curat !!
 • +2 (2 voturi)    
  Exclusiv!!! (Joi, 27 ianuarie 2011, 13:23)

  Mirciulica [anonim]

  Sa vina oamenii de prin Italia,Spania,Grecia si alte tari din lumea larga sa stea la coada la primarie sa primeasca un user si o parola ca sa poata merge inapoi sa plateasca ONLINE ! :-)
  • +1 (3 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:02)

   [anonim] i-a raspuns lui Mirciulica

  • 0 (0 voturi)    
   ID si parola (Vineri, 28 ianuarie 2011, 10:01)

   Bug [anonim] i-a raspuns lui Mirciulica

   Asta daca nu te duce mintea sa realizezi ca jumatate dintre contribuabili nu-si vor plati darile, pe motiv ca si-au uitat userul si/sau parola...
 • +1 (7 voturi)    
  sistem ok (Joi, 27 ianuarie 2011, 13:49)

  vlad [anonim]

  Vreau ca administratorul de la bloc sa nu mai afiseze costul intretinerii! Pai ce, trebuie sa stie vecinii de cate ori ma spal pe zi?

  Lasand gluma la o parte, sistemul mi se pare ok atata timp cat se poate vedea doar suma de plata si ma scuteste de niste drumuri inutile la primarii sa obtin parolele si numele de utilizator. Sunt multe persoane care detin locuinte si in alte orase sau zone rurale la sute de kilometri de actualul domiciliu. De ce sa fie pusi aiurea pe drumuri?
  • +2 (2 voturi)    
   In alte tari se poate si sigur si comod (Joi, 27 ianuarie 2011, 16:34)

   G [anonim] i-a raspuns lui vlad

   Aia care nu ies din sat si le pot plati in continuare local la casierie. Sau ar trebui sa li se permita.

   Acum sa fim seriosi. Ca sa platesti, trebuie sa ai un card potrivit. CIne are un card potrivit, isi poate permite sa ceara un username si parola personal, o data in viata, in majoritatea cazurilor.

   Iar daca totusi nu merge, se poate face cerere prin posta, cu copie buletin si semnatura etc, iar autoritatea trimite inapoi username si utilizator la adresa ta oficiala.
 • +1 (3 voturi)    
  plata on line (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:00)

  adrian [anonim]

  eu cred ca problema ii alta .

  Cum ii posibil ca o firma din Baia Mare sa cistige un contract atit de important in detrimentul specialistilor din Bucuresti? O fi suparat pe cineva DT BARBUL.

  Dorin si echipa lui de softisti nu-s luati de la coltul strazii . Pe Dorin il cunosc de peste 15 ani , in (SGBD) baze de date nu cred ca sunt multi specialisti in fata lui .
  Cei 70-80 de colaboratori toti sunt unul si unul .... sunt buni ce sa mai filozofam .
 • +1 (1 vot)    
  Of, Doamne! (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:10)

  Marcu [anonim]

  Fudulia si prostia costa! N-ai cu cine, Dom'le, niste romani!...
 • -2 (8 voturi)    
  MI-A FURAT CNP-UL !!! (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:17)

  dan ionescu [anonim]

  Datorita sistemului acestei firme, un hot m-a urmarit, m-a jefuit si a aflat CNP-ul de pe buletin. Ce credeti ca a facut? A intrat prin solutia asta pe site-ul primariei si mi-a platit taxele!

  HAI SA FIM SERIOSI! Nu-mi vine sa cred ca acum cand in sfarsit exista o solutie prin care sa nu ma mai duc la ghiseu sa stau la cozi, cineva vine si se leaga de partea de autentificare prin CNP. 20 ani am stat la cozi, m-am saturat!

  Iar legat de CNP - acesta este un cod secret. Faptul ca il gasesti pe net este vina zecilor de site-uri care incalca legile privind protectia datelor personale. Nu este vina acestei firme care a reusit sa sparga gheata si sa ne puna la dispozitie un sistem functional.

  BRAVO!!!!
  • +2 (2 voturi)    
   VREM PAROLA (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:37)

   marian [anonim] i-a raspuns lui dan ionescu

   eu platesc de 3 sau 4 ani ONLINE ,toate darile la Primaria din Arad si e perfect
   nu e mare scofala sa obtii o parola de la ei
   eu o am si mi-o cere sistemul info numai cand doresc sa vad ce plati am facut
   E bine sa o ceara de la inceput.
   asa ca sa fim ca in America
   domnu' cu Suedia e prost informat
   nu poti vedea ca anonim averea altuia , trebuie sa te loghezi
   • 0 (0 voturi)    
    Scandinavii si noi... (Vineri, 28 ianuarie 2011, 7:53)

    Observator [anonim] i-a raspuns lui marian

    N-as crede ca "domnul cu Suedia e prost informat"... In orice caz vreau sa va spun ca PERSONAL am aflat ce venituri au realizat o prietena din Norvegia si sotul ei, cautand pur si simplu numele lor pe site-ul fiscului norvegian! Acolo absolut toata lumea (si REGELE!!!) apare pe site-ul respectiv. Si nimeni nu comenteaza negativ: s-ar interpreta ca au ceva de ascuns...
  • +1 (1 vot)    
   DAR DACA... (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:58)

   almeyda63 [utilizator] i-a raspuns lui dan ionescu

   mergi la ghiseu, cu cnp-ul altuia si intrebi cat are de plata, ti se spune? ca si acolo daca te faci ca vrei sa platesti cred ca afli cat are, prin urmare, no big deal....
   • 0 (2 voturi)    
    Ii platesti tu taxele lui Dorel? (Joi, 27 ianuarie 2011, 16:38)

    G [anonim] i-a raspuns lui almeyda63

    Probabil insa ca o sa iasa un pic scandal, daca doar intrebi. Sau chiar ai fi dispus sa platesti unei persoane necunoscute.

    Ii platesti TU taxele lui nenea Dorel asta de la Indeco? Sunt doar 5950 RON.
 • 0 (0 voturi)    
  merge? (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:28)

  Tudor [anonim]

  Va mai merge site-ul? Mie imi apare doar o captura a site-ului. Foarte profi.
 • 0 (0 voturi)    
  merge? (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:28)

  Tudor [anonim]

  Va mai merge site-ul? Mie imi apare doar o captura a site-ului. Foarte profi.
  • +1 (1 vot)    
   Merge BM, ghiseul.ro inca nu (Joi, 27 ianuarie 2011, 16:39)

   G [anonim] i-a raspuns lui Tudor

   Merge site-ul primariei Baia Mare. Site-un ghiseul.ro nu merge. Inca.
 • +1 (1 vot)    
  Chiar functioneaza? (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:52)

  un navigator [anonim]

  A verificat cineva daca functioneaza pafina de internet?
  Din cate stiu eu autentificarea se face peste tot cu un utilizator si o parola obtinute in baza unor date personale(dreptul la cofidentialitate). Totusi cine scrie aceste articole nu ar trebuii sa puna altfel problema?
 • +2 (2 voturi)    
  tara-ntreaga e cu CNP-ul la vedere (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:57)

  monica L [anonim]

  Dar ce poti face cu CNP-ul a zeci de baimareni care apar intr-o comunicare colectiva de somatie a primariei. Luati de aici:
  http://baiamarecity.ro/pdf/acolectiv11.pdf
 • +1 (1 vot)    
  exista standarde obligatorii si audituri !!!! (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:57)

  cineva [anonim]

  toate aceste aplicatii, au nevoie sa fie validate in raport cu standardele in domeniu, si apoi sa fie auditate periodic ;

  aberatiile existente in aceste aplicatii exista pentru ca aceste apliatii au fost facute pe genunchi si promovate pe interese, altfel daca ar fi fost facute caiete de sarcini si responsbilizati cei care emit cerintele pentru aceste aplicatii ar fi ...ar fi fost alta socoteala !!!

  oricum de audituri nu scapa !!! sunt obligatorii, s aii vad atunci pe cei care sunt responsabili cum scot camasa !!!
 • +4 (4 voturi)    
  DigiD (Joi, 27 ianuarie 2011, 15:03)

  tikitaka [utilizator]

  Acum mai bine de 5 ani olandezii au creat DigiD:

  http://www.digid.nl/english/

  "DigiD stands for Digital Identity. With a DigiD users can access a great number of online services offered by Dutch government agencies."

  "Burgerservicenummer" este echivalentul CNP.

  De obicei te logezi cu username, parola si un cod de verificare generat si trimis prin SMS pe telefonul mobil dupa introducerea parolei. Pentru activarea contului (o singura data), trebuie sa introduci si un cod primit prin posta la adresa de domiciliu, expediat dupa inregistrare.

  Daca bine tin minte, DigiD este (sau a fost) folosit si pentru sistemul de vot online (la distanta), asta facand referire la un articol precedent publicat aici.

  Sper sa va fie utila informatia. O zi buna!
 • +1 (3 voturi)    
  Ce poti face cu un CNP ... (Joi, 27 ianuarie 2011, 15:14)

  Me [anonim]

  Sa va povestesc eu cum e cand un cretin intra in posesia CNP-ului tau si decide ca se plictiseste sau ca nu are ce face!
  A aflat unde lucrez, unde stau, unde stau parintii mei, numere de telefon ...
  A inceput sa trimita mailuri la mine la munca in care scria tot felul de ineptii, cele mai multe cu tenta sexuala, sa ii sune pe parintii mei si sa le spuna diverse... mesaje pe telefonul meu mobil de amenintare ...
  Cu toate ca am facut reclamatie la polite, tot nu am reusit sa aflu cine este individul!
  Pana la urma s-a calmat, nu stiu de ce, probabil ca s-a plictisit!
  Dar, nu sunt sigura ca nu ati vrea sa treceti prin momentele de groaza prin care am trecut eu!
  • -2 (2 voturi)    
   cred ca era un iubit secret... (Joi, 27 ianuarie 2011, 15:57)

   almeyda63 [utilizator] i-a raspuns lui Me

   c'mon...seamana cu povestea numarului de telefon care te bazaie, si tot ce poti afla e ca e vorba de un numar de cartela..:))...mie mi se pare ok acest lucru..pentru inceput
   • 0 (2 voturi)    
    cred ca nu e ok ... (Joi, 27 ianuarie 2011, 17:30)

    Me [anonim] i-a raspuns lui almeyda63

    e ok, atat timp cat nu te ameninta. Dupa ce incepe sa te ameninte si sa sune la tine la munca si la parintii tai spunand tot felul de chestii, nu mai e asa de ok!
    E cam naspa sa te uiti tot timpul in spatele tau sa vezi daca te urmareste cineva...
 • -2 (2 voturi)    
  CNP (Joi, 27 ianuarie 2011, 15:19)

  andrei [anonim]

  mi se pare o idee extraordinara sa folosesti doar CNP-ul pentru a putea initia plata, fara sa mai astepti inregistrare online sau confirmari prin posta care dureaza zile, saptamani.
 • -2 (2 voturi)    
  CNP (Joi, 27 ianuarie 2011, 16:12)

  antonie [anonim]

  Toate autoritatile folosesc CNP. Si primariile si fiscul si alte autoritati. Toate intra in baza de date prin CNP cand este vorba de impozite, averi etc.Parola care ar trebui sa existe e CNP. Ca la noi la nimenea.Mai rau ca pe vremuri
 • +3 (3 voturi)    
  "anonimilor " de mai sus .. (Joi, 27 ianuarie 2011, 16:27)

  romaya [utilizator]

  ma,voi sunteti gemeni sau indeco-isti in pauza ..ca tare va potriviti ..chiar si la C.N.P..
 • +3 (3 voturi)    
  La ghiseu mai e casierita filtru, in Internet nu e (Joi, 27 ianuarie 2011, 16:31)

  G [anonim]

  Problema e ca in cazul asta poti si sa vezi ce datorii are respectivul fara nici o consecinta.

  La ghiseu poti in principiu sa platesti taxele altuia, si daca scoti banul, poate ca iti va si spune cat ai de platit. Dar daca te duci si spui doar ca vrei sa stii cat are respectivul de plata, atunci probabil ca te va pune sa te legitimezi.

  Pe site-urile Internet nu verifica nimeni vreo legitimatie.

  Si da, e mult mai rau dezavantajul ca persoane straine sa afle asemenea date despre mine, decat avantajul ca cineva strain sa imi plateasca mie taxele, pt ca oricum nu o va face. Iar daca cineva va vrea neaparat sa o faca, probabil ca va lua legatura cu mine inainte.

  Deci exista zero motive pt ca asemenea date sa fie accesibile public, si un milion de motive sa nu fie...
 • +1 (1 vot)    
  Hahaha ! (Joi, 27 ianuarie 2011, 16:31)

  BX [anonim]

  Cenepeuri moca. Ce tare. Acum se face baza de date folosibila in totalitate la creerea de identitati false. Ce tari sunteti...
 • +2 (2 voturi)    
  CNP (Joi, 27 ianuarie 2011, 16:44)

  i [anonim]

  Pai daca cineva imi stie CNP poate:
  -sa-mi stie varsta si ma trezesc cu oaspeti neinvitati de ziua mea;
  -sa stie judetul in care am locuit cand aveam 14 ani (eg. io spun ca sunt mitic pur sange dar CNP zice ca sunt din Botoseni);
  -sa faca rost de seria cardului meu VIZA (fara PIN) si sa faca cumparaturi pe internet intr-o veselie;
  -s.a.m.d.
  • +1 (1 vot)    
   pt cumparaturi pe net (Joi, 27 ianuarie 2011, 16:59)

   . [anonim] i-a raspuns lui i

   activeaza-ti 3D Secure
  • -1 (1 vot)    
   daca e asa cum zici tu cu cardul... (Joi, 27 ianuarie 2011, 17:34)

   Marius [anonim] i-a raspuns lui i

   ....toate cardurile ar fi goale.
   In primul rand se cheama Visa, nu Viza...poate ai tu nevoie de viza, sa pleci.
   Eu am terminat Finante-Banci si am multi prieteni care lucreaza in banci, deci pot obtine de la prieteni ( sa zicem ca ii mituiesc) cel putin 1000 de CNP-uri.

   Eu personal am lucrat intr-o agentie de brokeraj si aveam 3 dosare groase cu pesoane, adere, CNP-ri. Le vand...le cumperi? daca zici ca faci asa multe lucruri cu CNP-urile.

   La partidele politice, ca si in tot felul de organizatii (cum sunt cele care cer semnaturi pentru diverse legi, etc) sunt milioane de CNP-uri.
   In concluzie...nu faci nimic daca ai un CNP al altcuiva - dai o spaga la cineva de la finante si obtii miloane de cnp-uri si alte date personale.

   Revenind la discutia initiala, problema se pune in felul urmator: daca CNP-ul e public, persoana respectiva are ceva de suferit la modul concret? sa faca cineva un experiment si sa-mi arate cum cineva pierde bani profitand de asta.
   Uite, imi dau eu cnp-ul: 171**30374060. - e real, evident, arata varsta, ziua de nastere, locatia unde a fost emis. SI???
   Hai sa va vad cu ce am de suferit.(editat de HotNews.ro)
   • 0 (0 voturi)    
    plati cu cardul (Joi, 27 ianuarie 2011, 19:43)

    i [anonim] i-a raspuns lui Marius

    Daca iti stiu CNP si vi la benzinaria sau supermarketul unde sunt eu casier si platesti cu cardul e ff usor sa copiez, electronic sau manual, seria cardului, data expirarii, alea trei cifre de control de pe revers si tipul cardului. Verifica la firmele din Romania care accepta plata prin internet cu cardul daca iti mai trebuie altceva.
    PS. limba romana e o limba fonetica si am scris VISA asa cum se pronunta. :)
    PPS. nu mai am nevoie de viza
 • +3 (3 voturi)    
  Facut in Publisher (Joi, 27 ianuarie 2011, 16:50)

  Ovi [anonim]

  Site-ul nu merge in Chrome sau intr-un browser mai nou de Internet Explorer 5. Buna treaba :)
  • +1 (1 vot)    
   si opera (Joi, 27 ianuarie 2011, 17:18)

   simplex [utilizator] i-a raspuns lui Ovi

   opera:
   https://www.ghiseul.ro/

   The presented certificate has an unknown Certificate Authority.

   Certificat de securitate de la certsign
   http://www.certsign.ro/certsign/despre-noi
   companie membră a grupului UTI,

   Normal.
 • +1 (1 vot)    
  Date personale (Joi, 27 ianuarie 2011, 16:57)

  i [anonim]

  Datele cu caracter personal cum este CNP sau chiar nr. de telefon mobil trebuie tinute secrete. O colega a primit pe telefon un mesaj ca e "fericita" castigatoare a unui cal dar ca nu il pot trimite decat pe transe. Ghiciti care a fost prima transe propusa a fi trimisa?
  • 0 (0 voturi)    
   Ha-ha... (Vineri, 28 ianuarie 2011, 7:46)

   Observator [anonim] i-a raspuns lui i

   ...ha-ha-ha! Cred ca am ghicit!...
 • +1 (1 vot)    
  Cel ce foloseste CNP ilegal este criminalul (Joi, 27 ianuarie 2011, 17:11)

  taranul [anonim]

  Nu va tot strofocati atata.
  O firma de soft nu creaza softul decat dupa "requirements", adica ceea ce ii cere clientul. Daca clientul zice sa implementeze softul in asa fel incat sa poti accesa informatiile doar cu CNP, atunci asta implementeaza.
  In SUA "social security number" este un numar cu care poti accesa o sumedenie de lucruri. Acest numar il pot afla multi oameni, dar daca il folosesc pentru a accesa diferite conturi, atunci este ilegal si se pedepseste cu inchisoare.
 • +1 (1 vot)    
  cnp (Joi, 27 ianuarie 2011, 17:12)

  stan [anonim]

  ceea ce spune bogdan manolea este ca voi ati incalcat legea folosind CNP-ul omului fara acordul lui pentru a afla cat are de plata.
 • +1 (1 vot)    
  Ce poti face cu CNP-ul (Joi, 27 ianuarie 2011, 17:33)

  alice [anonim]

  Sunt unii care stiu si despre securitatea informatiei si despre taxe si plati, dar... nu au sustinere politica.
  De mult li s-a comunicat celor de la minister ca solutia Indeco nu este OK, dar nu au vrut sa auda pentru ca trebuia sa fie Indeco, ca dovada... ce se scria prin vara prin ziare.
  http://www.citynews.ro/maramures/afaceri-locale-24/serviciu-national-de-plata-online-a-impozitelor-si-taxelor-89947/
  • 0 (0 voturi)    
   De ce Indeco? (Vineri, 28 ianuarie 2011, 10:10)

   Bug [anonim] i-a raspuns lui alice

   Sa faca o mare afacere, sa dea softul pe gratis! :-)
   • 0 (0 voturi)    
    plati online (Vineri, 28 ianuarie 2011, 15:30)

    alice [anonim] i-a raspuns lui Bug

    Nimeni nu primeste nimic gratuit. Totul se plateste in viata. Se pune astfel intrebarea, ce fel de afacere este in spatele acestei gratuitati? Cine si cat are de castigat in conditiile in care nu s-a facut o achizitie publica, transparenta?.
 • -2 (2 voturi)    
  nu vad o problema! (Joi, 27 ianuarie 2011, 17:33)

  Mucea [anonim]

  Daca eu folosesc CNP-ul altuia am o problema eu si nimeni altcineva; faptul ca datoriile sunt publice este un lucru care se foloseste in multe tari si ar fi extraordinar pentru transparenta!
  Chiar si declaratiile personale de venit ar tb. sa fie publice, asa cum sunt in destule tari civilizate!
 • -2 (2 voturi)    
  E OK CU CNP (Joi, 27 ianuarie 2011, 17:36)

  MARAMURESANU [anonim]

  e ok cu cnp-ul. cnp-ul nu ar trebui sa se gaseasca pe toate gardurile, faptul ca sa aflat acest cnp este o eroare din partea celor care l-au publicat si care pot fi dati in judecata pentru aceasta. cat va mai place sa loviti in tot ce se intampla ok in tara asta. daca firma era din bucuresti nu era nici o problema insa asa....sa ii ciuruim
  • +1 (1 vot)    
   CNP publicat in Monitorul Oficial (Joi, 27 ianuarie 2011, 18:29)

   Anton [anonim] i-a raspuns lui MARAMURESANU

   Imediat ca am citit acest articol am incercat sa imi gasesc CNP-ul pe net. Surpriza, l-am gasit. Dar unde? in Monitorul Oficial! Si nu la rubrica "Nu faceti ca ei", ci la o sectiune legata de inregistrari de acte aditionale la statut ale unor societati comerciale. Deci gasirea CNP-ului unei persoane este favorizata inclusiv de stat. ramane faptul ca este ilegal sa folsesti CNP-ul altei persoane, dar este mult prea putin. Inclusiv domiciliul, seria de buletin si asa mai departe se pot gasii foarte usor, in aceleasi gen de acte.
 • +1 (1 vot)    
  CNP-ul / SSN-ul (Joi, 27 ianuarie 2011, 20:16)

  gigi marga [anonim]

  De ce nu invatam de la altii?
  Si americanii au avut un timp in care era la moda folosirea SSN-ului propriu (9 numere) pentru accesarea informatiei.
  Cu timpul insa, s-a dovedit o idee proasta, mai ales datorita asa ziselor "furt de identitate"...
  Astazi este INTERZIS sa folosesti SSN (maxim iti poate cere ultimele 4 cifre de la numar) in aplicatii noi, iar cele vechi au fost modificate sa corespunda.
  Deci, cine vrea sa invete de la altii invata, cine nu... probabil ca va plati in viitor.
 • 0 (0 voturi)    
  . (Vineri, 28 ianuarie 2011, 8:39)

  Adrian Armaş-Cioflec [anonim]

  Eu propun de acum înainte să votăm invers. În felul ăsta, "ceilalţi" vor avea o revelaţie. Vor începe să creadă numai lucruri bune despre ei înşii, despre ce postări tari au pus pe hotnews, despre faptul că ei reprezintă o minoritate elevată, etc.
  Iar noi... În felul acesta... >:) îi vom conduce mai departe prin visul lor fals :))
 • 0 (0 voturi)    
  penibil (Vineri, 28 ianuarie 2011, 11:48)

  costel [anonim]

  Nu asa se face boss-ilor! Cine vrea sa-si plateasca taxele online si are si calculator si internet sa se inregistreze pe site si gata => user, parola. CE ATATA SCANDAL!!!
 • 0 (0 voturi)    
  lol (Vineri, 28 ianuarie 2011, 11:50)

  costel [anonim]

  Si daca cineva si-a facut deja cont cu cnp-ul tau, abia atunci te duci la ghiseu cu buletinu si iti resetezi parola si gata!
 • 0 (0 voturi)    
  Aberant (Vineri, 28 ianuarie 2011, 17:23)

  Anca [anonim]

  Mi se pare aberant si extrem de periculos ceea ce se intampla ,iar commenturile de pe aici sunt socante..Chiar toti sunteti atat de ignoranti incat nu se vede ca se restrang drepturi???Mutati-va in America daca sunteti atat de ''evoluati" ...
 • 0 (0 voturi)    
  Un articol de umplutura ? (Vineri, 28 ianuarie 2011, 18:27)

  nuteteme [anonim]

  Cam penibil articolul asta ! jurnalisti fomisti faceti din tantar armasar ! ce puteti face cu cnpul omului in acest caz ? ii platiti voi datoriile ? va temeti sa nu va vada lumea datoriile ?
  @ baietii de la INDECO, va multumesc din suflet ! datorita voua nu mai stau la coada.
  cand platesti impozite in pijama parca nu e atat de stresant :D
  • 0 (0 voturi)    
   Legea si stat de drept (Sâmbătă, 29 ianuarie 2011, 14:00)

   Vasile [anonim] i-a raspuns lui nuteteme

   @nuteteme: ca sa fie un stat de drept in Romania trebuie sa respecte legile. Bogdan Manolea si cei de la Autoritatea de prelucrare a datelor cu caracter personal au spus clar ca legea nu este respectata, iar legea este in vigoare de multi ani.
   Asa ca este important sa putem plati usor taxele si prin card si la ghiseul clasic de la primarie, dar respectind intimitatea si legile care ne apara intimitatea.
   Ceea ce au facut primariile si cei de la indeco este ilegal si arata lipsa de respect fata de contribuabil si banii platiti de el.
   Oricum cred ca etica ar trebui sa ii faca pe cei de la firma de soft si de la primarii si ministere sa isi ceara scuze si sa remedieze urgent situatia.
   Dar unde etica nu e, romania este acel loc.
 • 0 (0 voturi)    
  opinie (Sâmbătă, 29 ianuarie 2011, 20:57)

  eu [anonim]

  Nu inteleg de ce deranjeaza faptul ca se acceseaza sistemul pe baza CNP-ului(cod numeric personal)-problema e ca acesta e procesat si publicat pe internet de catre diverse site-uri!!!.Accesul intr-un sistem e mai riscant in cazul utilizarii unui nume de utilizator si parola.Va e ciuda ca firma e din provincie?Sau duceti lipsa de subiecte de discutie si zazanie.Asa-i la noi in tara-cand cineva vrea sa faca un lucru bun,e pedepsit sau ignorat,vezi Tiriac-Bmw.Rusine.mi-e sila ....
 • 0 (0 voturi)    
  electronic identity (Luni, 7 februarie 2011, 21:53)

  corvin [anonim]

  Problema este un pic mai complexa si poate denumita “electronic identity” sau “e-ID”.
  Aceasta problema include semnatura electronica cu forma de certificat aferenta dar nu trebuie redusa doar la aceste aspect.
  Pentru ca in anul de gratzie 2007 am realizat un studiu al carui beneficiar a fost MCTI actualmente MCSI despre cum s-ar putea organiza o entitate numita ”autoritate pentru managementul e-ID” as putea relua din memorie aspectele importante ale problemei.
  - Proiectare “core e-ID”
  - Arhitecturi si tenologii recomandate pentru gestiunea “core e-ID”.
  - Procese de Create, Update, Read si Delete “core e-ID”.
  - Identificare distribuitori secundari de e-ID (vezi, primarii, banci, telefonie mobile, asigurari,etc)
  - Mecanisme de acreditare distribuitori secundari de e-ID functie de inregistrarea serviciilor electronice pe care acestia le vor presta intr-un Registru Natzional (de asta nu stie dl Savulescu sa raspunda cate sunt)
  - Integrare e-ID ro cu e-ID eu
  - Etc.
  Sper sa nu fi deranjat prea tare “ignorantzii” din diverse ramuri de activitate.
  Imi cer scuze pentru interventzie si va asigur ca nu este din arogantza ci pur si simplu din DISPERARE.
  Multzi din colisteni stiu si de ce.
  Cu disperare
  Cornel Vintila
 • 0 (0 voturi)    
  qdqsdqs (Joi, 26 ianuarie 2012, 16:23)

  mandarin [anonim]

  Sunt foarte curios de un singur lucru. Aia acolo unde iti fac buletinu au deja toate cnp-urile de exemplu: daca imi afla cineva cnp-ul vrei sa imi spui ca poate sa isi faca buletin fals cu cnp-ul meu ? Adica aia unde iti face buletinu ori unde in tara cand baga sa verifice cnp-ul si arata ca este valid nu arata draqu si poza sau nume sau arata doar ca e VALID si cu asta basta? As fi bucuros daca mar lamuri si pe mine cineva sa nu mor prost. /// astept raspuns


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by