Startup Cafe
Antreprenorii Mihai si Gabriel Corbu fondatorii afacerii legumicole Grădina Corbilor
Foto: Hotnews

FOTO: Cum arată o afacere cu legume bio, lângă București. Grădina Corbilor a pornit în 2019, cu 120k investiție.

de Gruia Dragomir StartupCafe.ro
Joi, 9 Sept 2021 Economie | Startup Cafe
Doi frați gemeni, unul inginer horticol, celălat inginer agronom au pornit lângă București o afacere cu legume bio în care au investit la început 120.000 de euro. Antreprenorii cultivă pe 2 hectare de teren 400 de specii și varietăți de legume, plante aromatice și, spun ei, mai nou, fructe.
birou-dreamstime
Foto: Dreamstime.com

Universitățile nu atrag suficienți profesori să formeze specialiștii căutați de firme

de Denisa Crăciun HotNews.ro
Joi, 19 Aug 2021 Economie | Startup Cafe
Salariile mari din zona privată au făcut ca puțini absolvenți să se îndrepte exclusiv spre profesia de dascăl. La Universitatea Politehnica Timișoara predau part-time peste 100 de specialiști din companii, iar cel mai mare deficit de cadre didactice se regăsește la facultățile din domeniul IT și Arhitectură.
Logo-ul Google
Foto: Andreistanescu | Dreamstime.com

Aplicația de videoconferințe Google Meet vine cu noi opțiuni

de Denisa Crăciun HotNews.ro
Joi, 12 Aug 2021 Economie | Startup Cafe
Google adaugă noi opțiuni la Google Meet, care vor ajuta utilizatorii să controleze și să „conducă” întâlnirile online. Aplicația de videoconferințe va introduce funcții de siguranță pentru a limita partajarea ecranului și trimiterea de mesaje pe chat și va permite celui care a inițiat meeting-ul virtual să oprească microfonul anumitor participanți.
Iionut Patrascoiu
Foto: Hotnews

Investiție seed de 2,5 milioane euro într-un marketplace românesc de influenceri locali. Daniel Dines, fondatorul UiPath, este printre investitori

de Ovidiu D. Popica HotNews.ro
Joi, 12 Aug 2021 Economie | Startup Cafe
Marketplace-ul de influenceri locali FameUP fondat de un antreprenor din Iași a obținut o finanțare seed de 2,5 milioane de euro, de la un grup de investitori din care fac parte fondul Early Game Ventures și fondatorul UiPath Daniel Dines.
telemunca
Foto: pxfuel.com

Sondaj: Angajații români lucrează și în vacanță și vor să devină freelanceri

de Denisa Crăciun HotNews.ro
Miercuri, 11 Aug 2021 Economie | Startup Cafe
70% dintre angajații români spun că au lucrat sau consideră că va fi nevoie să lucreze în vacanță, iar peste 20% dintre aceștia ajung să facă activitățile profesionale în timpul liber pentru că nu au un înlocuitor, potrivit unui sondaj BestJobs.
Google
Foto: Alex Grichenko, Dreamstime.com

Google: noi măsuri pentru protejarea minorilor în mediul online

de Denisa Crăciun HotNews.ro
Miercuri, 11 Aug 2021 Economie | Startup Cafe
Google va modifica produsele și serviciile sale în așa fel încât să asigure copiilor și adolescenților (cu vârste între 13 și 18 ani) o experiență online mai sigură, a informat compania americană printr-un comunicat de presă.
Laptop
Foto: Unsplash.com

Studiu: În 2020 românii au investit 1,8 miliarde de dolari în educație

de Denisa Crăciun HotNews.ro
Luni, 9 Aug 2021 Economie | Startup Cafe
Românii au cheltuit 1,8 miliarde de dolari pentru educație în 2020, iar până la finalul anului 2025 acestea vor depăși 2,2 miliarde de dolari, conform unui raport PayU, liderul plăților online din România.

Studiu InsightOut Map 2021 Romania, categoria Cosmetice
Foto: Hotnews

Studiu: Notino întrece Sephora și Douglas la prezență și maturitate digitală

de Redacția StartupCafe.ro
Marţi, 29 Iun 2021 Economie | Startup Cafe
Comerțul online cu produse cosmetice este din ce în ce mai competitiv dar categoria este mai curând dominată de jucători globali și regionali. Apar tot mai multe magazine locale dar sunt încă mici și insuficient dezvoltate digital. Un studiu care a analizat 18 magazine online de cosmetice arată că cel mai bine plasat magazin de e-commerce - ca prezență și maturitate digitală este Notino.
Studiul InsightOut Map 2021 pentru Romania, categoria Fashion
Foto: Hotnews

Studiu: Categoria Fashion este printre cele mai competitive din comerțul online românesc. Care sunt liderii și inovatorii

de Redacția StartupCafe.ro
Luni, 21 Iun 2021 Economie | Startup Cafe
Dacă vrei să vinzi online îmbrăcăminte și încălțăminte e bine să știi că fashion este una dintre cele mai competitive categorii din comerțul online românesc. Un studiu care analizează cele mai active 30 de magazine de comerț digital din categoria fashion arată că fără o prezență digitală matură și inovatoare e greu de concurat pe canale proprii de vânzare online cu jucători regionali sau mari branduri internaționale.
Studiu InsightOut 2021 pe Romania pentru categoria mobilier si decorațiuni pentru casa
Foto: Hotnews

Studiu: Ikea și Vivre magazinele online cele mai active în comerțul electronic cu mobilă și decorațiuni pentru casă

de Redactia StartupCafe.ro
Luni, 14 Iun 2021 Economie | Startup Cafe
Comerțul electronic cu mobilier și decorațiuni interioare pentru casă este o categorie de comerț digital în care magazinele de e-commerce cu cea mai activă și matură prezență digitală din Romania sunt Ikea și Vivre.
Studiu e-commerce InsightOut Romania 2021 pentru magazinele online de carti
Foto: Hotnews

Ce magazine online de cărți au cea mai activă prezență digitală. Studiu e-commerce Romania, 2021.

de Redacția StartupCafe.ro
Luni, 7 Iun 2021 Economie | Startup Cafe
Comerțul electronic cu cărți este un segment în care sunt prezente doar magazine online românești, potrivit studiului InsightOut 2021 care analizează magazinele de e-commerce cu cea mai activă și matură prezență digitală din Romania.
InsightOut Map e-Commerce 2021
Foto: Hotnews

Ce diferențiază cele mai active magazine online din Romania. Studiu e-commerce despre Lideri, Challengeri, Inovatori, Conservatori, în 2021. Video

de Ovidiu Popica HotNews.ro
Vineri, 28 Mai 2021 Economie | Startup Cafe
Ce diferențiază cele mai active magazine din comerțul online românesc? Cum arată, ce instrumente de marketing folosesc și cum le utilizează Liderii, Challengerii, Inovatorii, Conservatorii din e-commerce, în 2021. Sunt întrebări la care caută să răspundă un studiu realizat de un startup românesc de Data Science și Inteligență Artificială din Timișoara.
Adrian Cighi, co-fondator Pago, aplicație de plată a facturilor
Foto: Hotnews

O aplicație de plată a facturilor lunare va adăuga și transferul de bani

de Vera Iurcu StartupCafe.ro
Miercuri, 26 Mai 2021 Economie | Startup Cafe
O aplicație românească de plată a tuturor facturilor lunare, cu cardul, dintr-un singur cont va adăuga și transferul de bani ca funcționalitate pentru utilizatori și se așteaptă la o dublare a numărului de utilizatori, pentru al doilea an, consecutiv. Aplicația a ajuns deja în Polonia iar în Italia a lansat o versiune beta.
Declaratie beneficiar real
Foto: ONRC

Declarația beneficiarului real pe 2021: riști sau nu amendă după anunțul de amânare a termenului

de Ovidiu Popica HotNews.ro
Luni, 17 Mai 2021 Economie | Startup Cafe

Noul termen pentru depunerea declarației beneficiarului real ar urma să fie 1 octombrie 2021, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență aflat în dezbatere publică. Ce se întâmplă însă dacă depui situațiile financiare până la intrarea în vigoare a ordonanței de urgență?

Sergiu Negut cofondator FintechOS
Foto: Hotnews

Video: Opt din top 10 bănci din România sunt clienții FintechOS. Co-fondatorul Sergiu Neguț, invitat la Podcastul Antreprenorilor

de Ovidiu Popica StartupCafe.ro
Luni, 10 Mai 2021 Economie | Startup Cafe
Opt din top 10 bănci din România sunt clienții FintechOS și folosesc deja soluții ale firmei de tehnologie, spune Sergiu Neguț unul dintre confondatorii startup-ului finanțat recent cu o rundă Serie B de 60 milioane de dolari. Antreprenorul spune, într-un interviu pentru StartupCafe.ro, că firma nu și-a propus, deocamdată, să se listeze prin IPO (ofertă publică de acțiuni). Co-fondatorul FintechOS spune că firma menține accelerat angajările, în România dar și pe alte piețe unde plănuiește extinderea.
Restaurant
Foto: Dreamstime.com

VIDEO Ce probleme rezolvă o aplicație proprie de comenzi pentru restaurante. Explicații de la un dezvoltator IT

de Ovidiu Popica StartupCafe.ro
Luni, 3 Mai 2021 Economie | Startup Cafe
Restaurantele care au și propria aplicație de comenzi online pot câștiga mai mulți bani cu clienții lor decât dacă preiau comenzile doar prin aplicații terțe de tipul Glovo, Takeaway FoodPanda sau Uber Eats. Ce poate face o aplicație de gestiune a restaurantului, cum câștigi dacă ai folosi una și cât ar costa, afli de la Podcastul Antreprenorilor la care invitat este Bogdan Stanciu, fondatorul unei companii de IT care dezvoltă, de ani buni, aplicații pentru HORECA.
Mesaj din aplicația Revolut care anunță înghețarea cardului
Foto: Hotnews

Cum mi-au blocat temporar cardul Revolut. Ce a urmat.

de Ovidiu Popica StartupCafe.ro
Marţi, 2 Mar 2021 Economie | Startup Cafe
O tranzacție catalogată drept suspicioasă de Revolut mi-a respins o plată online și în final mi-a blocat, temporar, cardul.
Madalina Stanescu, consultant în marketing digital
Foto: Hotnews

Cum repornești cu promovarea online, după ieșirea din starea de urgență. Mădălina Stănescu: ”Este important sa comunicam, în primul rând, măsurile pentru siguranța clienților”.

de Ovidiu Popica StartupCafe.ro
Luni, 4 Mai 2020 Economie | Startup Cafe
Ieșirea din starea de urgență, chiar cu menținerea unor precauții sporite va da afacerilor puse pe stop de ordonanțele militare din martie șansa unei reporniri graduale. Cabinete stomatologice, saloane de coafură, frizerii cu activitatea oprită brusc la timp de aproape două luni vor putea reprimi clienți, după 15 mai 2020. Cum te promovezi în următoarea perioadă, cum îți calibrezi mesajele comerciale și cum îți gestionezi mai iscusit bugetul? Iată o serie de sugestii și recomandări de la Mădălina Stănescu, antreprenoare în marketing digital.
Alex Mareș, co-fondator Ebriza
Foto: Hotnews
Întâlnire online​

VIDEO Cum începi să vinzi online, într-o oră. Alex Mareș, co-fondator Ebriza: Trendul de vânzare în online va crește și după criză

de Ovidiu Popica StartupCafe.ro
Alex Mareș, co-fondator Ebriza, explică ce este și cum funcționează platforma de gestiune integrată a afacerilor care te poate ajuta să vinzi online rapid și simplu, cu o soluție la cheie special pregătită pentru mici antreprenori.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by