Startup Cafe
Mesaj din aplicația Revolut care anunță înghețarea cardului
Foto: Hotnews

Cum mi-au blocat temporar cardul Revolut. Ce a urmat.

de Ovidiu Popica StartupCafe.ro
Marţi, 2 Mar 2021 Economie | Startup Cafe
O tranzacție catalogată drept suspicioasă de Revolut mi-a respins o plată online și în final mi-a blocat, temporar, cardul.
Madalina Stanescu, consultant în marketing digital
Foto: Hotnews

Cum repornești cu promovarea online, după ieșirea din starea de urgență. Mădălina Stănescu: ”Este important sa comunicam, în primul rând, măsurile pentru siguranța clienților”.

de Ovidiu Popica StartupCafe.ro
Luni, 4 Mai 2020 Economie | Startup Cafe
Ieșirea din starea de urgență, chiar cu menținerea unor precauții sporite va da afacerilor puse pe stop de ordonanțele militare din martie șansa unei reporniri graduale. Cabinete stomatologice, saloane de coafură, frizerii cu activitatea oprită brusc la timp de aproape două luni vor putea reprimi clienți, după 15 mai 2020. Cum te promovezi în următoarea perioadă, cum îți calibrezi mesajele comerciale și cum îți gestionezi mai iscusit bugetul? Iată o serie de sugestii și recomandări de la Mădălina Stănescu, antreprenoare în marketing digital.
Alex Mareș, co-fondator Ebriza
Foto: Hotnews
Întâlnire online​

VIDEO Cum începi să vinzi online, într-o oră. Alex Mareș, co-fondator Ebriza: Trendul de vânzare în online va crește și după criză

de Ovidiu Popica StartupCafe.ro
Alex Mareș, co-fondator Ebriza, explică ce este și cum funcționează platforma de gestiune integrată a afacerilor care te poate ajuta să vinzi online rapid și simplu, cu o soluție la cheie special pregătită pentru mici antreprenori.
Cristi Rapcencu, antreprenor, lector ASE
Foto: Hotnews

Cum soliciți ajutorul de șomaj dacă ești PFA. Cristi Rapcencu, lector universitar ASE, antreprenor, invitat la întâlnire online #deladistanță, cu întrebări de la cititori, marți 7 aprilie de la 15.00

de Ovidiu Popica StartupCafe.ro
Luni, 6 Apr 2020 Economie | Startup Cafe

Cristi Rapcencu, lector universitar ASE și antreprenor în domeniul serviciilor profesionale de expertiză și audit în contabilitate răspunde întrebărilor voastre despre ajutorul de șomaj pentru PFA – persoană fizică autorizată.

Eduard Dinu, profesor ASE
Foto: Hotnews

VIDEO Profesor ASE: Ce greşeli fac antreprenorii în criză. Ajutoarele de la stat trebuie lăsate în planul doi

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Vineri, 3 Apr 2020 Economie | Startup Cafe
Criza provocată de pandemia coronavirus s-ar putea încheia abia pe la finalul verii, estimează Eduard Dinu, profesor ASE Bucureşti, într-un interviu #deladistanţă pentru HotNews şi StartupCafe. “Dar, vor fi sectoare de activitate care vor recupera mai greu sau mai uşor”. Iată ce recomandă specialiştii în economie pentru ca firmele să poată să îşi revină cu bine din această situaţie dificilă şi ce greşeli sunt de evitat.
Iulian Stanciu
Foto: eMAG

Iulian Stanciu, CEO eMag, invitat la StartupCafe.ro, marți 21 ianuarie 2020 de la 12.00. Cu întrebări de la antreprenori

de Ovidiu Popica StartupCafe.ro
Luni, 20 Ian 2020 Economie | Startup Cafe
Iulian Stanciu șeful Dante Internațional, compania care operează eMag vine marți 21 ianuarie 2020, de la ora 12.00, în studioul StartupCafe.ro, la o discuție LIVE despre cifrele și noile reglementări din comerțul electronic precum și despre noutăți pentru comercianții din eMag Marketplace.
Fonduri
Foto: Depositphotos

Maxim 50% fonduri nerambursabile, pentru investiție de minim 1 milion euro. 2020, ultimul an în care mai poți accesa ajutorul de stat.

de Roxana Mircea StartupCafe.ro
Marţi, 14 Ian 2020 Economie | Startup Cafe
2020 este ultimul an în care mai este valabilă Schema de Ajutor de Stat aprobată prin HG 807/2014, potrivit căreia poți accesa maxim 50% nerambursabil dintr-o investiție de minim 1 milion euro cu condiția să plătești taxe și impozite (impozit pe profit, noi angajați, taxe la bugetul local) de aceeași valoare cu grantul primit, în termen de 5 ani de la finalizarea investiției.
Bani
Foto: Stirile ProTV

​Exclusiv: Un fost bancher, actual antreprenor, îți dezvăluie cum poți convinge o bancă să îți împrumute firma cu bani

de Nicolae Barbu StartupCafe.ro
Luni, 13 Ian 2020 Economie | Startup Cafe
Un fost bancher devenit antreprenor în consultanță financiară a alcătuit pentru cititorii StartupCafe.ro o listă cu cele mai frecvente 24 de puncte sau capitole pe care o bancă le analizează pentru acordarea unei finanțări. Fiecare capitol reprezintă un set de informații pe care banca le culege și le analizează pentru schițarea unei imagini cât mai clare privind riscurile și oportunitatea finanțării.
Marketing
Foto: Pexels

​10 tendințe pentru marketingul digital, în 2020, de la șefi de marketing și publicitate digitală din Google

de Redacția StartupCafe.ro StartupCafe.ro
Luni, 23 Dec 2019 Economie | Startup Cafe
Ce schimbări vor fi vizibile în comportamentele consumatorilor care sunt noile tehnologii și tendințe cu potențial disruptiv în marketing pentru 2020? Iată 10 previziuni ale unor executivi de top în marketing și publicitate de la Google adunate de Zarina de Ruiter redactor șef Think with Google EMEA.
Taraba cu casete Universitate 1990
Foto: Hotnews

Primii privatizați după 1989. Imagini inedite, câteva amintiri și o perspectivă personală despre antreprenoriat, pentru cei care s-au născut acum 30 de ani.

de Ovidiu Popica StartupCafe.ro
Luni, 16 Dec 2019 Economie | Startup Cafe
Primul an de capitalism de după 1989 e consemnat în catastiful oficial ale economiei românești cu aproape 7.000 de firme înregistrate. Câteva mii de antreprenori au pornit într-o aventură pe care foarte puțini dintre micii nou deveniți patroni au dus-o până la capăt. Cum au pornit unii dintre ei și câte dintre firmele lor aveau să reziste?
Firmele cu datorii la stat vor putea fi scutite de penalitatile de intarziere
Foto: sxc.hu

Luni 16 decembrie 2019, ultima zi la iertarea penalităților. Cât ar câștiga fiscul și cât ar pierde

de Ovidiu Popica StartupCafe.ro
Vineri, 13 Dec 2019 Economie | Startup Cafe
Luni, 16 decembrie 2019, este ultima zi în care cei cu datorii la fisc pot scăpa de penalitățile pentru datorii la buget scadente până la finalul anului 2018, potrivit Ordonanței de Guvern nr. 6/2019.
Servicii Curatenie Depositphotos.com
Foto: DepositPhotos.com

Menajere pe rețeta ”Uber”: plata cu cardul, trasee și deplasări optimizate în funcție de locație

de Ovidiu Popica HotNews.ro
Luni, 7 Oct 2019 Economie | Startup Cafe
Doi absolvenți de master de la electronică, aflați la prima lor afacere, vor să extindă în marile orașe din Romania o aplicație pentru servicii de curățenie care pune în legătură clienții cu menajerele, standardizează menajul, introduce plata direct cu cardul și optimizează deplasările prestatorilor de servicii.
Atlasul Frumusetii, Mihaela Noroc
Foto: Hotnews

Lumea ciudată și spectaculoasă în care poți să ceri bani de la alți români ca să-ți îndeplinești visurile

de Răzvan Băltărețu HotNews.ro
Vineri, 13 Sept 2019 Economie | Startup Cafe
Există o lume ciudată pe internet în care oamenii finanțează cu bani speranțe. Crezi că ai o idee pentru un super proiect, dar n-ai bani? E suficient să ceri, să promiți și poate cineva chiar crede în tine. Așa e, pe foarte scurt, lumea crowdfunding, un univers unde oameni cu idei, produse și proiecte cer străinilor bani cu speranța că pot livra. Ce se întâmplă când nu livrează?
Recunoastere faciala, depositphotos.com
Foto: Hotnews

Amendă GDPR pentru un sistem de recunoaștere facială la un liceu suedez

de Redacția StartupCafe.ro
Miercuri, 28 Aug 2019 Economie | Startup Cafe
Autoritatea de Protecție a Datelor din Suedia (DPA) a amendat o municipalitate pentru încălcarea regulamentului de protecție a datelor, GDPR, la un liceu care a testat un sistem de recunoaștere facială a elevilor, pentru verificarea prezenței la ore, potrivit BBC.
Bolt Food, noul serviciu de livrare mancare
Foto: Hotnews

Bolt, rivalul Uber se extinde cu servicii de livrari pentru mâncare: Bolt Food va concura cu Uber Eats

de Startupcafe StartupCafe.ro
Joi, 22 Aug 2019 Economie | Startup Cafe
Startup-ul estonian Bolt, principalul concurent al Uber, a anunțat că își va extinde gama de servicii cu livrarea comenzilor de mâncare, potrivit Reuters. Serviciul de livrări tocmai a fost lansat la Tallinn, Estonia.
Vitrină Jamie Oliver
Foto: DepositPhotos.com

Jamie Oliver a rămas fără cele 20 de restaurante, scoase la vânzare în mai 2019

de StartupCafe StartupCafe.ro
Marţi, 13 Aug 2019 Economie | Startup Cafe
Toate cele 20 de restaurante din imperiul culinar al lui Jamie Oliver, scoase de KPMG la vânzare în primăvara lui 2019, au fost vândute, a anunțat firma care s-a ocupat de tranzacție.
112
Foto: Wikimedia Commons

Apel 112 STS: Ce trebuie să știi despre aplicația asta și despre alte opțiuni similare de localizare

de Ovidiu Popica StartupCafe.ro
Duminică, 28 Iul 2019 Economie | Startup Cafe
Apel 112 este aplicația oficială de contact direct, cu localizarea apelantului, recomandată public de STS – Serviciul de Telecomunicații Speciale, pentru situații de urgență cum a fost cea în care s-a aflat adolescenta din Caracal, Olt. Sâmbătă dimineața, potrivit cifrelor afișate în Google Play, aplicația depășise deja 50.000 de instalări și avea peste 360 de recenzii pentru versiunea de Android, sistemul de operare cel mai utilizat pe telefoanele mobile din Romania.
programator
Foto: Pixabay

Cursuri de programare cu recomandare de angajare. Cum te fac programator într-un an

de Ovidiu Popica StartupCafe.ro
Luni, 15 Iul 2019 Economie | Startup Cafe
Un grup de profesioniști în domeniul IT, între care doi doctoranzi în inteligență artificială și machine learning, a lansat un program intensiv de cursuri de programare cu șanse de angajare, după absolvire, în mari companii IT.
Live BT invitati 27 iunie 2019
Foto: Hotnews

BT Store pentru afaceri digitale: magazin online la cheie, soluții de plată, optimizare SEO

de Startupcafe.ro StartupCafe.ro
Miercuri, 26 Iun 2019 Economie | Startup Cafe
Află cum poți deschide rapid un magazin online ”la cheie” de la trei specialiști în afaceri digitale care răspund la întrebările tale joi, 27 iunie 2019, de la ora 13.00, la StartupCafe LIVE.
Robot pentru insomniaci
Foto: Hotnews

VIDEO Ai da 600 de euro pentru un somn liniștit? Un startup olandez a creat Somnox, robotul care te ajută să (a)dormi

de Ovidiu Popica StartupCafe.ro
Miercuri, 19 Iun 2019 Economie | Startup Cafe
Patru ingineri preocupați de problema insomniilor au creat un dispozitiv inteligent/smart care promite insomniacilor un somn mai sănătos. Somnox, ”primul robot din lume” pentru somn, după cum îl descriu creatorii, a fost prezentat pieței globale la marele târg de tehnologie din SUA, CES 2019, după două campanii de crowdfunding încheiate cu finanțări de jumătate de milion de dolari.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by