Startup Cafe
Studiu InsightOut 2021 pe Romania pentru categoria mobilier si decorațiuni pentru casa
Foto: Hotnews

Studiu: Ikea și Vivre magazinele online cele mai active în comerțul electronic cu mobilă și decorațiuni pentru casă

de Redactia StartupCafe.ro
Comerțul electronic cu mobilier și decorațiuni interioare pentru casă este o categorie de comerț digital în care magazinele de e-commerce cu cea mai activă și matură prezență digitală din Romania sunt Ikea și Vivre.
Studiu e-commerce InsightOut Romania 2021 pentru magazinele online de carti
Foto: Hotnews

Ce magazine online de cărți au cea mai activă prezență digitală. Studiu e-commerce Romania, 2021.

de Redacția StartupCafe.ro
Luni, 7 Iun 2021 Economie | Startup Cafe
Comerțul electronic cu cărți este un segment în care sunt prezente doar magazine online românești, potrivit studiului InsightOut 2021 care analizează magazinele de e-commerce cu cea mai activă și matură prezență digitală din Romania.
InsightOut Map e-Commerce 2021
Foto: Hotnews

Ce diferențiază cele mai active magazine online din Romania. Studiu e-commerce despre Lideri, Challengeri, Inovatori, Conservatori, în 2021. Video

de Ovidiu Popica HotNews.ro
Vineri, 28 Mai 2021 Economie | Startup Cafe
Ce diferențiază cele mai active magazine din comerțul online românesc? Cum arată, ce instrumente de marketing folosesc și cum le utilizează Liderii, Challengerii, Inovatorii, Conservatorii din e-commerce, în 2021. Sunt întrebări la care caută să răspundă un studiu realizat de un startup românesc de Data Science și Inteligență Artificială din Timișoara.
Adrian Cighi, co-fondator Pago, aplicație de plată a facturilor
Foto: Hotnews

O aplicație de plată a facturilor lunare va adăuga și transferul de bani

de Vera Iurcu StartupCafe.ro
Miercuri, 26 Mai 2021 Economie | Startup Cafe
O aplicație românească de plată a tuturor facturilor lunare, cu cardul, dintr-un singur cont va adăuga și transferul de bani ca funcționalitate pentru utilizatori și se așteaptă la o dublare a numărului de utilizatori, pentru al doilea an, consecutiv. Aplicația a ajuns deja în Polonia iar în Italia a lansat o versiune beta.
Declaratie beneficiar real
Foto: ONRC

Declarația beneficiarului real pe 2021: riști sau nu amendă după anunțul de amânare a termenului

de Ovidiu Popica HotNews.ro
Luni, 17 Mai 2021 Economie | Startup Cafe

Noul termen pentru depunerea declarației beneficiarului real ar urma să fie 1 octombrie 2021, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență aflat în dezbatere publică. Ce se întâmplă însă dacă depui situațiile financiare până la intrarea în vigoare a ordonanței de urgență?

Sergiu Negut cofondator FintechOS
Foto: Hotnews

Video: Opt din top 10 bănci din România sunt clienții FintechOS. Co-fondatorul Sergiu Neguț, invitat la Podcastul Antreprenorilor

de Ovidiu Popica StartupCafe.ro
Luni, 10 Mai 2021 Economie | Startup Cafe
Opt din top 10 bănci din România sunt clienții FintechOS și folosesc deja soluții ale firmei de tehnologie, spune Sergiu Neguț unul dintre confondatorii startup-ului finanțat recent cu o rundă Serie B de 60 milioane de dolari. Antreprenorul spune, într-un interviu pentru StartupCafe.ro, că firma nu și-a propus, deocamdată, să se listeze prin IPO (ofertă publică de acțiuni). Co-fondatorul FintechOS spune că firma menține accelerat angajările, în România dar și pe alte piețe unde plănuiește extinderea.
Restaurant
Foto: Dreamstime.com

VIDEO Ce probleme rezolvă o aplicație proprie de comenzi pentru restaurante. Explicații de la un dezvoltator IT

de Ovidiu Popica StartupCafe.ro
Luni, 3 Mai 2021 Economie | Startup Cafe
Restaurantele care au și propria aplicație de comenzi online pot câștiga mai mulți bani cu clienții lor decât dacă preiau comenzile doar prin aplicații terțe de tipul Glovo, Takeaway FoodPanda sau Uber Eats. Ce poate face o aplicație de gestiune a restaurantului, cum câștigi dacă ai folosi una și cât ar costa, afli de la Podcastul Antreprenorilor la care invitat este Bogdan Stanciu, fondatorul unei companii de IT care dezvoltă, de ani buni, aplicații pentru HORECA.
Mesaj din aplicația Revolut care anunță înghețarea cardului
Foto: Hotnews

Cum mi-au blocat temporar cardul Revolut. Ce a urmat.

de Ovidiu Popica StartupCafe.ro
Marţi, 2 Mar 2021 Economie | Startup Cafe
O tranzacție catalogată drept suspicioasă de Revolut mi-a respins o plată online și în final mi-a blocat, temporar, cardul.
Madalina Stanescu, consultant în marketing digital
Foto: Hotnews

Cum repornești cu promovarea online, după ieșirea din starea de urgență. Mădălina Stănescu: ”Este important sa comunicam, în primul rând, măsurile pentru siguranța clienților”.

de Ovidiu Popica StartupCafe.ro
Luni, 4 Mai 2020 Economie | Startup Cafe
Ieșirea din starea de urgență, chiar cu menținerea unor precauții sporite va da afacerilor puse pe stop de ordonanțele militare din martie șansa unei reporniri graduale. Cabinete stomatologice, saloane de coafură, frizerii cu activitatea oprită brusc la timp de aproape două luni vor putea reprimi clienți, după 15 mai 2020. Cum te promovezi în următoarea perioadă, cum îți calibrezi mesajele comerciale și cum îți gestionezi mai iscusit bugetul? Iată o serie de sugestii și recomandări de la Mădălina Stănescu, antreprenoare în marketing digital.
Alex Mareș, co-fondator Ebriza
Foto: Hotnews
Întâlnire online​

VIDEO Cum începi să vinzi online, într-o oră. Alex Mareș, co-fondator Ebriza: Trendul de vânzare în online va crește și după criză

de Ovidiu Popica StartupCafe.ro
Alex Mareș, co-fondator Ebriza, explică ce este și cum funcționează platforma de gestiune integrată a afacerilor care te poate ajuta să vinzi online rapid și simplu, cu o soluție la cheie special pregătită pentru mici antreprenori.
Cristi Rapcencu, antreprenor, lector ASE
Foto: Hotnews

Cum soliciți ajutorul de șomaj dacă ești PFA. Cristi Rapcencu, lector universitar ASE, antreprenor, invitat la întâlnire online #deladistanță, cu întrebări de la cititori, marți 7 aprilie de la 15.00

de Ovidiu Popica StartupCafe.ro
Luni, 6 Apr 2020 Economie | Startup Cafe

Cristi Rapcencu, lector universitar ASE și antreprenor în domeniul serviciilor profesionale de expertiză și audit în contabilitate răspunde întrebărilor voastre despre ajutorul de șomaj pentru PFA – persoană fizică autorizată.

Eduard Dinu, profesor ASE
Foto: Hotnews

VIDEO Profesor ASE: Ce greşeli fac antreprenorii în criză. Ajutoarele de la stat trebuie lăsate în planul doi

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Vineri, 3 Apr 2020 Economie | Startup Cafe
Criza provocată de pandemia coronavirus s-ar putea încheia abia pe la finalul verii, estimează Eduard Dinu, profesor ASE Bucureşti, într-un interviu #deladistanţă pentru HotNews şi StartupCafe. “Dar, vor fi sectoare de activitate care vor recupera mai greu sau mai uşor”. Iată ce recomandă specialiştii în economie pentru ca firmele să poată să îşi revină cu bine din această situaţie dificilă şi ce greşeli sunt de evitat.
Iulian Stanciu
Foto: eMAG

Iulian Stanciu, CEO eMag, invitat la StartupCafe.ro, marți 21 ianuarie 2020 de la 12.00. Cu întrebări de la antreprenori

de Ovidiu Popica StartupCafe.ro
Luni, 20 Ian 2020 Economie | Startup Cafe
Iulian Stanciu șeful Dante Internațional, compania care operează eMag vine marți 21 ianuarie 2020, de la ora 12.00, în studioul StartupCafe.ro, la o discuție LIVE despre cifrele și noile reglementări din comerțul electronic precum și despre noutăți pentru comercianții din eMag Marketplace.
Fonduri
Foto: Depositphotos

Maxim 50% fonduri nerambursabile, pentru investiție de minim 1 milion euro. 2020, ultimul an în care mai poți accesa ajutorul de stat.

de Roxana Mircea StartupCafe.ro
Marţi, 14 Ian 2020 Economie | Startup Cafe
2020 este ultimul an în care mai este valabilă Schema de Ajutor de Stat aprobată prin HG 807/2014, potrivit căreia poți accesa maxim 50% nerambursabil dintr-o investiție de minim 1 milion euro cu condiția să plătești taxe și impozite (impozit pe profit, noi angajați, taxe la bugetul local) de aceeași valoare cu grantul primit, în termen de 5 ani de la finalizarea investiției.
Bani
Foto: Stirile ProTV

​Exclusiv: Un fost bancher, actual antreprenor, îți dezvăluie cum poți convinge o bancă să îți împrumute firma cu bani

de Nicolae Barbu StartupCafe.ro
Luni, 13 Ian 2020 Economie | Startup Cafe
Un fost bancher devenit antreprenor în consultanță financiară a alcătuit pentru cititorii StartupCafe.ro o listă cu cele mai frecvente 24 de puncte sau capitole pe care o bancă le analizează pentru acordarea unei finanțări. Fiecare capitol reprezintă un set de informații pe care banca le culege și le analizează pentru schițarea unei imagini cât mai clare privind riscurile și oportunitatea finanțării.
Marketing
Foto: Pexels

​10 tendințe pentru marketingul digital, în 2020, de la șefi de marketing și publicitate digitală din Google

de Redacția StartupCafe.ro StartupCafe.ro
Luni, 23 Dec 2019 Economie | Startup Cafe
Ce schimbări vor fi vizibile în comportamentele consumatorilor care sunt noile tehnologii și tendințe cu potențial disruptiv în marketing pentru 2020? Iată 10 previziuni ale unor executivi de top în marketing și publicitate de la Google adunate de Zarina de Ruiter redactor șef Think with Google EMEA.
Taraba cu casete Universitate 1990
Foto: Hotnews

Primii privatizați după 1989. Imagini inedite, câteva amintiri și o perspectivă personală despre antreprenoriat, pentru cei care s-au născut acum 30 de ani.

de Ovidiu Popica StartupCafe.ro
Luni, 16 Dec 2019 Economie | Startup Cafe
Primul an de capitalism de după 1989 e consemnat în catastiful oficial ale economiei românești cu aproape 7.000 de firme înregistrate. Câteva mii de antreprenori au pornit într-o aventură pe care foarte puțini dintre micii nou deveniți patroni au dus-o până la capăt. Cum au pornit unii dintre ei și câte dintre firmele lor aveau să reziste?
Firmele cu datorii la stat vor putea fi scutite de penalitatile de intarziere
Foto: sxc.hu

Luni 16 decembrie 2019, ultima zi la iertarea penalităților. Cât ar câștiga fiscul și cât ar pierde

de Ovidiu Popica StartupCafe.ro
Vineri, 13 Dec 2019 Economie | Startup Cafe
Luni, 16 decembrie 2019, este ultima zi în care cei cu datorii la fisc pot scăpa de penalitățile pentru datorii la buget scadente până la finalul anului 2018, potrivit Ordonanței de Guvern nr. 6/2019.
Servicii Curatenie Depositphotos.com
Foto: DepositPhotos.com

Menajere pe rețeta ”Uber”: plata cu cardul, trasee și deplasări optimizate în funcție de locație

de Ovidiu Popica HotNews.ro
Luni, 7 Oct 2019 Economie | Startup Cafe
Doi absolvenți de master de la electronică, aflați la prima lor afacere, vor să extindă în marile orașe din Romania o aplicație pentru servicii de curățenie care pune în legătură clienții cu menajerele, standardizează menajul, introduce plata direct cu cardul și optimizează deplasările prestatorilor de servicii.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by