Programul de casare a autovehiculelor uzate – Rabla Local - a început luni, de la ora 10:00, iar persoanele fizice s-au putut înscrie pentru a primi 3.000 lei, în schimbul casării unui autovehicul vechi şi poluant. Au fost probleme cu aplicația și ritmul de înscriere a fost lent în prima oră.

MasiniFoto: Shutterstock

UPDATE Până la ora 14:00, s-au înscris 9.443 persoane fizice în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate - Rabla Local, anunță Ministerul Mediului.

Ce spune Administrația Fondului pentru Mediu

Din cauza numărului foarte mare de accesări, înscrierea persoanelor fizice în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local se desfășoară într-un rimt mai lent. Până la ora 11 s-au înscris peste 600 de persoane fizice în cadrul programului prin intermediul aplicației, iar la ora 12 s-a depășit pragul de 4.500 de persoane, anunță AFM.

Echipa IT din cadrul Administrației Fondului pentru Mediu lucrează pentru funcționarea în parametri normali ai aplicației în cel mai scurt timp.

Persoanele fizice se pot înscrie în cadrul Programului Rabla local începând de astăzi, 31 iulie și până pe 31 august 2023, ora 16:30 sau până la epuizarea bugetului alocat fiecărei unități administrativ-teritoriale (UAT), prin intermediul aplicației informatice.

Instrucțiunile privind înscrierea persoanelor fizice în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local sunt detaliate pe site-ul AFM la acest link:

Conturile de utilizator ale persoanelor fizice trebuie create anterior înscrierii în aplicație. Dacă există un cont deja creat, acesta este valabil doar dacă a fost utilizat în cadrul unui program destinat persoanelor fizice (de ex. Programul „Casa Verde Fotovoltaice 2023”). Astfel, dacă adresa de e-mail utilizată pentru crearea contului a fost folosită pentru depunerea unui dosar în calitate de persoană juridică, aceasta nu poate fi folosită.

Despre programul Rabla local

Persoanele fizice se pot înscrie pentru a primi 3.000 lei în schimbul casării unui autovehicul vechi şi poluant. Bugetul programului este de 240 de milioane de lei, Ministrul Mediului Mircea Fechet a anunţat că 100.000 de români sunt potenţiali beneficiari.

Din suma de 3.000 lei, 2.400 lei sunt alocaţi din Fondul pentru mediu şi 600 lei susţinuţi din bugetul local. Aproximativ 500 de primării sunt înscrise în programul Rabla Local.