Platforma social media „X” deținută de Elon Musk a început să lanseze un nou abonament care îi va taxa pe noii utilizatori neverificaţi cu 1 dolar în fiecare an pentru funcţiile de bază, relatează miercuri agenţia DPA, citată de Agerpres.

Elon Musk, proprietarul X/TwitterFoto: Alain JOCARD / AFP / Profimedia

Noii utilizatori din Noua Zeelandă şi Filipine vor fi primii care vor încerca programul „Not A Bot”, a anunţat „X”, fosta Twitter, într-un comunicat.

„Acest nou program îşi propune să apere împotriva boţilor şi a spammerilor care încearcă să manipuleze platforma şi să perturbe experienţa altor utilizatori X”, a declarat compania pe care Musk a cumpărat-o oficial în luna octombrie a anului trecut. Utilizatorii existenţi nu ar fi afectaţi de noul serviciu de abonament.

Cei care optează să nu plătească ar putea să efectueze acţiuni „numai de citire”, inclusiv citirea postărilor, vizionarea videoclipurilor şi urmărirea conturilor. Cu toate acestea, ei nu vor putea să aprecieze postările, să răspundă, să reposteze, să citeze sau să marcheze postările.

Miliardarul tech Elon Musk a plătit în urmă cu un an 44 de miliarde de dolari pentru a cumpăra Twitter.

După preluarea Twitter, Musk a concediat aproximativ 80% din cei 8.000 de angajaţi la nivel global - şi a admis că aceasta a condus la pierderi în funcţionalitatea platformei.

El a supravegheat de asemenea eliminarea „bifelor albastre” moştenite, care verificau identitatea unui utilizator, înlocuite cu un abonament plătit numit Twitter Blue.