​Presa internațională scria la început de august că Meta (Facebook) lucrează la diverși chatboți care să aibă variate personalități și care să poată răspunde la întrebări în moduri variate. Momentul lansării primilor chatboți a venit, iar primul astfel de „robot AI” va fi anunțat miercuri, scrie Wall Street Journal.

Logo MetaFoto: Daniel Constante, Dreamstime.com

Compania condusă de Mark Zuckerberg testează de câteva luni prototipuri de chatboți care să poarte discuții convingătoare cu userii, dar în stilul unor personalități.

Sursele citate de WSJ spun că va exista un chatbot denumit „Bob the robot” care este gândit să fie pe placul tinerilor, un chatbot descris ca fiind foarte inteligent, dar și uneori sarcastic și adesea cu simțul umorului.

Ideea ar fi de a-i face pe tineri să stea mai mult timp în rețea, mai ales că mulți sunt activi doar pe TikTok, iar Facebook nu mai este atractiv pentru ei.

Șefii Meta speră că chatboții îi vor face pe oameni să stea mai mult timp în rețea și dorința ar fi ca unii chatboți să fie utili și pentru diverse activități de zi cu zi, nu doar pentru întrebări banale.

Mai multe companii mari speră să poată ajunge să facă bani cu ajutorul unor chatboți, dat nu este clar dacă acest lucru este fezabil.

Sursa foto: Dreamstime.com