TVR 3 s-a relansat, vineri, ca post destinat ruralului, "Romaniei tihnite", cu o invitatie adresata contribuabililor care sustin existenta Televiziunii publice: "Faceti cunostinta cu Pufulica. Ea este oaia noastra, a redactiei. Si, de fiecare data cand avem probleme sau ne enervam, o mangaiem pe cap ca sa ne calmam", a spus gazda noii emisiuni "Apasa pe verde", Cristian Nitulescu. Acesta a descris cu o voce molcoma, in termeni calzi, "proaspeti", transformarea canalului fara identitate TVR 3 intr-un canal ce se adreseaza comunitatilor rurale. Schimbarea este bazata pe un protocol dintre TVR si Ministerul Agriculturii si a ridicat in ultima perioada avertismente privind ingerinte ale unei autoritati a statului in politica editoriala a Televiziunii publice.

Pufulica la TVR 3Foto: Captura TVRplus.ro

Oaia Pufulica - sau Pufulita, cum a fost numita mai tarziu in prezentarea lui Nitulescu - a stat in prim plan la inceputul emisiunii de vineri, cat timp Cristian Nitulescu a vorbit despre "transformarea" TVR 3:

  • "Faceti cunostinta cu Pufulica. Ea este oaia noastra, a redactiei. Si de fiecare data cand avem probleme sau ne enervam o mangaiem pe cap ca sa ne calmam. Acum, sunteti martori la o transformare. TVR 3 se transforma. TVR 3, canal al televiziunii publice, devine verde, un verde pe care l-as asocia cu celebre versuri "Verde crud, verde crud.../Mugur alb, si roz si pur". Asta ne dorim sa va oferim dumneavoastra, celor care ne urmariti, un canal proaspat. El se transforma la nivel de culoare si va propune cateva linii tematice destinate Romaniei tihnite, comunitatilor mici si mijlocii. Si - a, da - am uitat! La multi ani, Nicolete si Nicolai, inclusiv celor carora nu am apucat sa le dau telefon astazi (...) si La multi ani TVR 3 de Mos Nicolae, cu Pufulita! Ea e Pufulita, o iubim cu totii si reprezinta simbolul Romaniei tihnite."
  • Vezi inregistrarea emisiunii "Apasa pe verde" pe TVRplus.ro

TVR 3 s-a "transformat", vineri, intr-un post dedicat Romaniei rurale, in urma unui protocol semnat de presedintele TVR Claudiu Saftoiu si ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, prin care TVR "pune la dispozitia" MADR "gama de emisiuni si productii specifice ale SRTV". Protocolul a determinat trei membri CNA sa acuze ingerinte ale unei autoritati publice in politica editoriala a TVR si transformarea Televiziunii publice intr-o "eficienta institutie de PR pentru Ministerul Agriculturii". Vezi detalii despre acest scandal aici si aici

Prezentatorul care o mingaie pe cap pe Pufulica este din 2010 membru in Consiliul de Administratie al TVR, unde a fost propus de PSD. Cristian Nitulescu a fost redactor-sef la Stirile TVR in timpul guvernarii Adrian Nastase.