- "Avand in vedere necesitatea punerii in aplicare, in luna martie 2011, a Sistemului national electronic de plata online a taxelor si impozitelor utilizand cardul bancar (SNEP), este necesara tiparirea in regim de urgenta a credentialelor (setul de informatii, respectiv user, parola si instructiuni de utilizare a acestora, destinat accesarii si utilizarii functionalitatilor SNEP), care permit contribuaililor accesul la situatia financiara in baza careia pot opera platile cu cardul.
- Avand in vedere faptul ca Agentia Nationala de Adminstrare Fiscala dispune de o Unitate de imprimare rapida, care poate asigura tiparirea si implicuirea, in mod centralizat, a credentialelor solicitate operatorului SNEP de institutiile publice participante la SNEP, este necesara stabilirea cadrului legal in vederea asigurarii acestor activitati", se arata in motivarea Ordonantei de Urgenta.
Actul normativ stabileste ca ANAF, prin aceasta Unitate de imprimare rapida, "are obligatia de a asigura in mod gratuit imprimarea si transmiterea centralizata a setului de informatii destinat accesarii si utilizarii functionalitatilor Sistemului national electronic de plata online a taxelor si impozitelor (SNEP), solicitat operatorului SNEP de catre institutiile publice participante la acest sistem".
Ghiseul.ro ar fi trebuit sa fie operational 100% incepand cu luna ianuarie 2011, potrivit anunturilor facute la sfarsitul anului trecut de Ministerul Comunicatiilor. Pe 5 ianuarie, presedintele Traian Basescu i-a comuniat public ministrului Comunicatiilor, Valerian Vreme, ca asteapta de la el ca informatizarea sistemului de plata a taxelor si impozitelor sa fie finalizata in martie, iar aceasta sa nu reprezinte o conditie impusa de FMI. Basescu l-a amenintat in gluma ca in caz contrar ii va lua cardul de credit.
Despre Ghiseul.ro
Dezvoltarea si implementarea Sistemului National Electronic de Plata Online a Taxelor si Impozitelor (SNEP) s-a facut de Ministerul Comunicatiilor in colaborare cu Asociatia de Plati Electronice din Romania (APERO), la costuri zero pentru statul roman.
Prin acest sistem care va fi accesat la adresa de internet www.ghiseul.ro, romanii isi vor putea plati taxele si impozitele aferente prin cardul bancar.
Prima etapa prevede inregistrarea municipiilor resedinta de judet si a municipiilor si oraselor cu populatie mai mare de 150.000 locuitori in termen de sapte luni de la intrarea in vigoare a hotararii. Cetatenii nu sunt obligati sa-si plateasca taxele si impozitele pe aceasta platforma, existand si alternativa efectuarii platilor la ghiseul traditional.
compari supa cu prefectura..
ce tehnologie si cat de bogati sunt japonezii..si ce avem noi
esti un copil imatur care vorbeste prostii..
pe timpul lui ceausescu se facea in 2 zile..
dar oamenii erau pusi la munca..nu cum sunt toti puturosii in ziua de azi...
totusi, daca va si functiona, merita totusi si cateva aplauze. ca de 20 ani stam tot pe la cozi ...
noroc ca s-au bagat bancile in joc, altfel cred ca nu mai pornea acest sistem niciodata.
stie cineva, se pot plati si amenzile?
O, da, exista multe situatii in care la aceeasi intrebare primesti 4 (patru) raspunsuri diferite in functie de ce functionar iti interpreteaza legea. Si te temi sa intrebi mai departe ca cine stie ce mai auzi.
Asa ca eu astept o colaborare intre institutii, in care eu sa ma prezint doar cu buletinul si ei sa stie toate datele despre mine. Sa nu aduc eu hartii de la finante pt sanatate, de la pensii pt somaj, de la reg comertului pt primarie. TOATE sunt in subordinea statului, sa discute naibii intre ele.
1. Cu primariile pare sa fie OK, dar se vor intoduce si alte servicii online?
Cazier online, plata serviciilor pentru schimbarea actelor, obtinerea altor acte?
2. Cu finantele publice care-i treaba?
Multi sunt inregistrati PFA si au datorii la finante.
Sau la firme?
Poti plati online datoriile catre finantele publice? hai sa zic la la firme ai cont bancar si faci transfer online din cont, dar la PFA tre' sa platesti din contul personal.
Si nu este vorba numai de plata taxelor, amenzilor etc., dar daca iti poti vizualiza online datoriile.
Nu mai zic ca daca te duci la Finante Publice, aia nici nu au POS, deci daca te duci cu cardul nu poti plati, tre' sa scoti numerar sau sa faci transfer din cont cu OP
Pacat ca din atatia oameni bine pregatiti in domeniu s-au ales "profesionisti" atat de responsabili...
Parlament Bicameral (actual) pentru un stat "national", ca Romania...e ca o caciula de blana pentru un urs polar!
In fine...Ce sa mai spun? Mai pot sa spun ceva?
Eu am fost suporter al parlamentului unicameral insa acum, dupa ce am fost un dobitoc (recunosc) si l-am votat pe Basescu, sufar si eu ca ceilalti dupa masurile luate de incompententii numiti de el (Boc si restul) si ma gandesc ca democratia este scumpa, pentru ca asa trebuie sa fie. Dictatura e cea mai ieftina, unul singur ia deciziile pentru toti.
NU ai parlament, nu guvern, nea nicu'...
In democratie , chiar daca sunt lenesi , hoti si banditi cei diin parlament , prin numarul lor si variatia politica, mentin un echilibru democratic in acest sistem.
Adica daca e unul nebun cum e baselu' si i se nazare lui sa ne faca praf, mai sunt unii acolo care ii pot pune sula in coaste, ca sa-l parafrazez pe fostul presedinte Iliescu....
Sunt multa tari civilizate si prospere (Finlanda, Danemarca, Norvegia, New Zeeland, South Corea, Singapore) care au Parlament Unicameral. Romanii viseaza sa traiasca in astfel de tari!!!
Dupa cum sunt si tari mai putin onorabile (Mongolia, Iran, Cuba, Venezuela) care se inscriu in aceeasi categorie.
Totusi, din cate stiu eu, Parlamentul Bicameral este o institutie politica proprie statelor federale. Romania NU ESTE STAT FEDERAL! Si atunci?
Revenim la continut (calitatea oamenilor) si lasam forma sa se muleze dupa continut?
Cat despre plata on-line a taxelor...excelenta idee, ramane de vazut cat de bine va fi implementata!
Si...daca va mai fi ceva de platit...La cum arata economia Romaniei...:)))
1. https://ghiseul.ro/index.1.jpg
2. https://ghiseul.ro/index_files/image001.gif
Intreaga pagina are 37 (treizecisisapte) de linii de cod!!! Si in 37 de linii gasim 9 erori de html adica 25% din cod nu valideaza, mai rar asa contraperformante.
Butoanele si meniurile alea nu sunt inactive, sunt doar desenate :)))
La o privire mai atenta observam insa ca pagina este facuta cu una dintre cele mai puternice unelte ale dezvoltatorilor web din 2011: Microsoft Word.
Liniile 1 si 8-12 poarta amprenta inconfundabila a prestigiosului generator de html: WORDUL.
Ce minister e acesta? al Tehnologiei Informatiei? Ma, voua nu va e rusine nici un pic, asa? Deloc? Deloc?