Anul trecut fusese pregătit un proiect pentru dublarea contingentului de muncitori străini la 100.000. Ei bine, acel act nu a mai fost adoptat. Nu a fost aprobat niciun alt contingent, astfel încât am început anul acesta cu un blocaj, chiar dacă nu s-a epuizat cel pe 2021. Era nevoie de unul nou pentru a putea fi eliberate avize noi. Unii angajatori au depus de 2-3 luni documentele, dar pentru că nu avem contingent, dosarele nu pot fi soluționate de Inspectoratul General pentru Imigrări.

Munca pe santierFoto: DreamsTime

„Până acum autoritățile încearcă să tempereze avântul de angajare și să gestioneze numărul de dosare rămase din urmă. Pe tot parcursul anului trecut au fost depășiți de situație. Acum încearcă să se reașeze, dar se duce 10% din durata anului”, a declarat Romulus Badea, vicepreședinte al Patronatului importatorilor de forță de muncă.

Teoretic, spune el, din numărul de dosare care poate fi procesat, e o lună în care n-au fost preluate dosare deloc sau nu au fost soluționate.

• Inspectoratul General pentru Imigrări este cel care eliberează avizele de muncă. Nu le poate soluționa pozitiv dacă nu există acest contingent, care este o condiție legală.

• Contingentul de anul trecut nu a fost epuizat. Dacă nu s-a folosit, se pierde.

În luna ianuarie nu s-a emis niciun aviz nou de muncă pentru că nu există contingent.

„Cele care au fost soluționate pozitiv anul trecut până la 31 decembrie sunt în faza de tipărire și înmânare. Cele care nu au fost soluționate până atunci și care au ajuns la analiză sunt respinse acum, ori e notificat clientul să retragă dosarul”, a afirmat Romulus Badea.

Diferența între a retrage dosarul și a fi respins:

• dacă e respins, dosarul se clasează și pierde documentele din el

• dacă retragi dosarul, poți să mai folosești documentele din el, gen cazier pentru că documentele ți le iei înapoi, practic.

„Dosarele depuse fizic și care sunt soluționate acum sau se comunică angajatorului să și le retragă, alea au așteptat și ele 2 luni ca să fie depuse fizic”, a mai afirmat vicepreședintele Patronatului importatorilor de forță de muncă.

Potrivit acestuia, între depunerea online și depunerea fizică, angajatorii au așteptat 2 luni.

„Au depus fizic și acum dosarul nu poate fi soluționat că nu e contingent. Acum suferă cei care au depus anul trecut și nu au prins contingentul la 31 decembrie”, a explicat Romulus Badea.

Conform unui comunicat de anul trecut al unei companii de recrutare de lucrători asiatici, cei peste 400 de kilometri de autostradă finanțați prin PNRR au nevoie de oameni care să-i construiască.

Cât câștigă muncitorii asiatici aduși în România

HotNews.ro a scris două articole anul trecut despre banii pe care îi primesc muncitorii asiatici în România: din Sri Lanka, Vietnam sau India. Reluăm mai jos principalele cifre.

Sudor: între 800 – 1000 dolari cu beneficii

Ajutor de bucătar: 450 dolari

Chef: 800 – 1200 dolari

Construcții: 550 dolari pentru necalificați/ Până la 1000 dolari net pentru calificați

Cameristă – personal pentru hoteluri: 450 dolari

Muncitori în ferme: 450 dolari e punctul de plecare/ 700 dolari pentru operatorii de echipamente grele