EUROFONDURI
Manastirea Frumoasa
Foto: MFE

Manastirea Frumoasa din Iasi va fi reabilitata cu fonduri europene

de RH HotNews.ro
Manastirea Frumoasa din Iasi va fi reabilitata printr-un proiect cu fonduri europene in valoare de peste 21 de milioane de lei, potrivit unui comunicat al Ministerului pentru Fonduri Europene. Lucrarile vor dura sase ani.Fonduri europene
Foto: Pixabay

APIA: Ajutoare financiare pentru fermieri

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 20 Sept 2017 Economie | EuROfonduri
Fermierii romani vor primi ajutoare europene si nationale, in sectorul productiei de lapte, precum si pentru compensarea accizei la motorina, a informat, miercuri, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), prin doua comunicate transmise StartupCafe.ro.
Banca Transilvania
Foto: Banca Transilvania

Credite cu garantii europene pentru afaceri mici si mijlocii. Care sunt avantajele

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 20 Sept 2017 Economie | EuROfonduri
Banca Transilvania acorda, incepand cu 20 septembrie 2017,  finantari cu garantii europene, destinate cresterii afacerilor mici si mijlocii sau sustinerii capitalului de lucru al acestora, printr-o linie de creditare in valoar totala de aproximativ 100 de milioane de euro, a anuntat, miercuri, banca, intr-un comunicat remis StartupCafe.ro .

Parlamentar european la Cluj: descentralizati tara, debirocratizati procedurile. Si despre un institut de cercetare din Cluj de 10 milioane de euro care nu are bani sa functioneze

de RH Actual de Cluj
Marţi, 19 Sept 2017 Economie | EuROfonduri
Situație aberantă în Cluj-Napoca, unde un centru de cercetare construit și dotat cu aparate de ultimă generație cu finanțare europeană nu are bani să funcționeze.
Fonduri firme 2017
Foto: Pixabay

Start-up Nation: Fondul de garantare si-a redus comisionul, la creditele-punte

de CZ HotNews.ro
Marţi, 19 Sept 2017 Economie | EuROfonduri
Antreprenorii admisi in programul Start-up Nation vor putea lua credite-punte garantate in proportie de 80% de stat, comisionul de garantare fiind redus cu pana la 1,32 de puncte procentuale, a informat, marti, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).
Start-up Nation
Foto: Hotnews

Start-up Nation 2017. Minister: Aplicantii care primesc scrisori de acceptare sa-si pregateasca documentele pentru semnarea acordurilor

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Luni, 18 Sept 2017 Economie | EuROfonduri
Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat face luni un apel catre beneficiarii din programul Start-up Nation care au primit scrisori de acceptare de principiu la finantare, sa-si pregateasca documentatia necesara in vederea semnarii acordurilor de finantare, pana la momentul incare vor fi contactati pentru programari.
Fonduri pentru firme
Foto: Dreamstime

Guvern: Se asigura derularea Start-up Nation, prin care statul da ajutoare de maximum 200.000 lei unor mici afaceri

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 13 Sept 2017 Economie | EuROfonduri
Derularea programului Start-up Nation 2017 se asigura prin sumele oferite la rectificarea bugetara adoptata de Guvern miercuri, sustine Executivul, intr-un comunicat remis StartupCafe.ro.
Santier
Foto: Hotnews

Comisarul UE Corina Cretu avertizeaza: Romania poate pierde fonduri europene din cauza intarzierii proiectelor de transport. Rectificarea bugetara reflecta stadiul investitiilor

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Miercuri, 13 Sept 2017 Economie | EuROfonduri
Romania are intarzieri in pregatirea proiectelor europene de transport si risca sa piarda fonduri UE alocate pentru acestea, a avertizat, miercuri, comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, intr-un interviu acordat HotNews.
Ionut Misa
Foto: Captura Digi 24

DOCUMENT Patru comisari europeni i-au cerut ministrului Misa sa aloce toate resursele necesare pentru absorbtia fondurilor UE

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marţi, 12 Sept 2017 Economie | EuROfonduri
Patru comisari europeni, care gestioneaza cea mai mare parte a fondurilor UE, i-au cerut ministrului Finantelor, Ionut Misa, in urma cu o luna si jumatate, sa aloce toate resursele necesare absorbtiei fondurilor europene pentru anul 2017, potrivit unei scrisori intrate in posesia HotNews.ro.
Fonduri europene
Foto: Pixabay

Fonduri europene: Lista bancilor care dau credite adaptate proiectelor europene PNDR

de CZ HotNews.ro
Luni, 11 Sept 2017 Economie | EuROfonduri
Antrerenorii si fermierii care vor sa deruleze proiecte cu fonduri europene si au nevoie de credite bancare au la dispozitie pe site-ul Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale o noua rubrica, Lista institutiilor financiare, destinata produselor de finantare adaptate nevoilor beneficiarilor proiectelor finantate prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020, a informat luni AFIR intr-un comunicat remis StartupCafe.ro.
Fonduri europene
Foto: MorgueFile.com

Start-up Nation: Guvernul vrea sa aloce 247,9 milioane de lei, in loc de 400 de milioane, cate era necesarul minim

de CZ HotNews.ro
Vineri, 8 Sept 2017 Economie | EuROfonduri
Guvernul urmeaza sa aloce Ministerului pentru Mediul de Afaceri, la prima rectificare bugetara din acest an, un plus de 247,9 mil pentru finantarea programelor, in special pentru IMM-uri, dupa cum a declarat ministrul Finantelor, Ionut Misa, vineri, intr-o conferinta. Sumele sunt mult mai mici decat necesarul de cheltuieli pentru programul Start-up Nation pana la finalul anului.
Start up Nation
Foto: Dreamstime

Rezultate Start-up Nation: Rata intermediara de respingere a ajuns la 12%. Situatia dosarelor si a RUE pe judete

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Miercuri, 6 Sept 2017 Economie | EuROfonduri
Peste 4.400 de firme care s-au inscris in programul Start-up Nation au fost verificate, rata de respingere fiind de circa 12%, a declarat, miercuri, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antrerenoriat, Ilan Laufer, confirmand datele publicate inca de luni de StartupCafe.ro.
Ilan Laufer
Foto: Hotnews

​VIDEO Start-up Nation: Cine poate începe investițiile și cine mai are de așteptat alocarea banilor. Ce urmează în 2018

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Miercuri, 6 Sept 2017 Economie | EuROfonduri
Beneficiarii din programul Start-up Nation care primesc credit-punte pot investi imediat, dar firmele care au optat pentru metodele cererii de plată sau rambursării cheltuielilor mai au de așteptat rectificarea bugetară pentru alocarea efectivă a banilor de la bugetul de stat, a declarat, miercuri, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer,  într-o conferință de presă.
Bani
Foto: Dreamstime.com

Fonduri nerambursabile: S-au anuntat bancile care vor da credite in programele Comert si Microindustrializare. Cate firme se bat pe banii de la stat

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marţi, 5 Sept 2017 Economie | EuROfonduri
Trei banci vor acorda credite firmelor mici si mijlocii care vor obtine finantari nerambursabile de la stat in programele Comert si Microindustrializare 2017. In cele doua programe, statul acorda ajutoare de maximum 55.000 de euro, respectiv maximum 100.000 de euro fiecare, unor firme, insa acestea trebie sa investeasca banii proprii, pentru ca apoi statul sa le deconteze o parte dintre cheltuieli.
Florin Jianu
Foto: Hotnews

VIDEO Ingrijorari la Start-up Nation. Creatorul programului: Nu are alocati toti banii acum, in lipsa rectificarii bugetare

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Luni, 4 Sept 2017 Economie | EuROfonduri
Initiatorul programului Start-up Nation, fostul miistru pentru Mediul de Afaceri Florin Jianu, se declara ingrijorat de intarzierea celor 1,2 miliarde de lei care mai trebuie alocati pentru sustinerea programului Start-up Nation 2017, prin care statul spune ca ofera ajutoare nerambursabile de maximum 200.000 de lei fiecare unor firme mici si mijlocii. Intre timp, antreprenori care au intrat in program sustin ca functionarii statului le-au recomandat sa nu se grabeasca cu investitiile, ci astepte alocarea banilor.
Fonduri europene
Foto: MorgueFile.com

Start-up Nation: Situatia evaluarilor la zi. Institutiile care evalueaza vreo 10.000 de firme, restrictionate la angajari

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Luni, 4 Sept 2017 Economie | EuROfonduri
Programul Start-up Nation 2017, prin care peste 8.600 de noi firme mici si mijlocii urmeaza sa primeasca de la stat fonduri nerambursabile de 44.000 de euro, avanseaza greoi, din cauza personalului insuficient din institutiile care evalueaza aplicantii, au declarat, pentru StartupCafe, surse guvernamentale. Si asta pentru ca Guvernul a restrictionat angajarile prin mai multe acte normative. StartupCafe.ro a strans informatii despre situatia la zi a evaluarii firmelor din program.
Fonduri europene
Foto: Pixabay

Fonduri Europene: Cererea de plata isi extinde aplicabilitatea si la salarii (Guvern)

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 30 Aug 2017 Economie | EuROfonduri
Guvrnul a operat miercuri modificari in sistemul de accesare a fondurilor europene, pentru extinderea utilizarii cererii de plata la efectuarea cheltuielilor, potrivit unui comunicat emis de Palatul Victoria.
Start-up Nation
Foto: Hotnews

Start-up Nation 2017: Controversa inovarii

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Luni, 28 Aug 2017 Economie | EuROfonduri
Antreprenorii care au promis ca vor investi in echipamente inovatoare in cadrul programului Start-up Nation si-au sporit sansele sa prinda finantarile de la stat, iar acum sunt tinta nemultumirii unora dintre cei care nu au bifat inovarea si au pierdut. Programul Start-up Nation este finantat si din fonduri europene, insa criteriul inovarii are conditii mult mai lejere decat in practica de la fondurile europene, dupa cum explica un consultant chestionat de StartupCafe.ro. In schimb, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, a dat asigurari ca Romania nu va avea probleme in a deconta de la Uniunea Europeana bugetul de 500 de milioane de lei alocat in program pe partea de fonduri UE.
Patru ministri mosesc fondurile UE
Foto: HotNews.ro

Studiu de caz: Cum isi bate Romania joc de fondurile europene. Birocratie sufocanta si proceduri de peste doi ani pentru banii destinati firmelor de IT&C

de C. Pantazi HotNews.ro
Vineri, 25 Aug 2017 Economie | EuROfonduri
67 de milioane de euro de la Uniunea Europeana asteapta de mai bine de doi ani sa fie cheltuiti de Romania pentru dezvoltarea firmelor private de IT. Apelul de proiecte din banii europeni a fost lansat in 2015, cand Sorin Grindeanu era ministrul Comunicatiilor. In luna mai 2017, Grindeanu, ca premier, participa la semnarea primelor 11 contracte din totalul de 130, iar vicepremierul Sevil Shhaideh promitea ca in doua saptamani vor fi semnate toate. Trei luni mai tarziu, inca mai sunt de semnat 20 de contracte, iar procedurile extrem de greoaie duc la intarzierea tuturor proiectelor.
Fonduri nerambursabile 2017
Foto: Dreamstime

Fonduri europene: A aparut Manualul beneficiarului POCU 2014-2020

de CZ HotNews.ro
Vineri, 25 Aug 2017 Economie | EuROfonduri
Cei care vor sa atraga fonduri europene din Programul Oprational Capital Uman (POCU) 2014-2020 au la dispozitie un nou manual publicat de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene.ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă