EUROFONDURI
Start-upNation
Foto: StartupCafe.ro

Start-Up Naton 2018: Cate firme ar putea fi finantate dintr-un nou program

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Comisiile reunite de buget finantate ale Parlamentului au aprobat, vineri, proiectul de buget pentru Ministrul pentru Mediul de Afaceri, cu anumite alocari pentru programul Start Up Nation 2018, dar decizia finala o va avea plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului.Start-up Nation
Foto: Hotnews

Start-Up Nation 2017: Statul a platit doar 23 de firme beneficiare cu cate 200.000 lei

de CZ HotNews.ro
Doar 23 de forme beneficiare, din totalul de circa 8.400 calificate la finantare, au fost platite de catre Ministerul pentru Mediul de Afaceri cu ajutoare nerambursabile de cate 200.000 de lei in programul Start Up Nation, editia 2017, potrivit datelor de la minister citate.
Fonduri europene
Foto: Pixabay

Se fac inscrieri: 40.000 Euro pentru cetateni romani care au trait in Ungaria, sa-si deschida o afacere in Romania

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Joi, 14 Dec 2017 Economie | EuROfonduri
Persoanele care au cetateania romana, dar care au trait o perioada in Ungaria, vor putea obtine in anumite conditii fonduri europene de maximum 40.000 de euro pentru a-si deschide o afacere in Romania, in cadrul unui proiect din programul Diaspora Start-Up, in care se fac inscrieri, au anuntat joi organizatorii intr-un comunicat remis StartupCafe.ro.
Petre Daea
Foto: Camera Deputatilor

Ministrul Daea, despre platile directe APIA: Tot timpul ai un risc, dar important este sa fii atent sa nu te loveasca. Noi suntem atenti sa nu ne loveasca

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Vineri, 8 Dec 2017 Economie | EuROfonduri
Intotdeauna exista un risc, dar Ministerul Agriculturii este atent ca riscul sa nu loveasca, sustine ministrul de resort, Petre Daea, referitor la posibilitatea ca fermierii sa ramana in viitor fara platile directe de la Uniunea Europeana, din cauza blocajului la achizitia sistemelor informatice de la agentia romaneasca de plata.
Fonduri nerambursabile
Foto: Dreamstime

Noi fonduri europene: Max. 100.000 Euro pentru firme sociale. Descarca propunerile de Ghid al solicitantului si schema de ajutor de minimis

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Joi, 7 Dec 2017 Economie | EuROfonduri
Antreprenorii din Romania vor putea obtine fonduri europene nerambursabile de maximum 100.000 de euro pentru crearea de intreprinderi sociale, intr-o noua linie de finantare pentru dezvoltarea antreprenoriatului in acest sector, conform unei propuneri de Ghid al solicitantului.
Start-up Nation
Foto: Hotnews

Start-up Nation 2018: Buget de 2 miliarde de lei, credite de angajament pentru noul program, spune ministrul Laufer

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Joi, 7 Dec 2017 Economie | EuROfonduri
Antreprenorii cu firme mici si mijlocii noi vor putea sa se inscrie la o noua sesiune a programului Start -up Nation, editia 2018, prin care statul urmeaza sa acorde fonduri nerambrsabile de maximum 200.000 de lei pentru investitii, a declarat, joi, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer, pentru StartupCafe.ro.
BT
Foto: Banca Transilvania

Noua faciliate, pe internet, pentru firme, de la Banca Transilvania

de CZ HotNews.ro
Joi, 7 Dec 2017 Economie | EuROfonduri
Banca Transilvania lanseaza o noua facilitate pentru clientii persoane juridice, care au de acum inainte posibilitatea de a solicita online cecuri, bilete la ordin, cambii si ordine de ridicare de numerar, a informat, joi, BT, printr-un comuncat remis StartupCafe.ro.
Fonduri nerabursabile
Foto: Pixabay

Fonduri nerambursabile 2018: LISTA propusa a ajutoarelor de la stat pentru firme. Modificare la Start-up Nation

de CZ HotNews.ro
Vineri, 1 Dec 2017 Economie | EuROfonduri
Proiectul de buget pe anul 2018 prevede, la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, schimbari destul de mari la programele nationale de finantare a firmelor mici si mijlocii cu bani de a stat. Desi nu detaliaza, propunerile preliminare plecate de la Ministerul Finantelor prezinta modificari majore la programul Start-Up Nation, in anul 2018.
Fonduri europene
Foto: Pixabay
Corespondenta de la Bruxelles

Fondurile UE 2018. Negociatorul-sef al PE: Vreau mai multi bani pentru tinerii cu idei de afaceri si mai putini pentru masuri de recalificare fara sens

de CZ HotNews.ro
Joi, 30 Nov 2017 Economie | EuROfonduri
Uniunea Europeana va avea alocati, anul viitor, 350 de miliane de euro pentru combaterea somajului in randul tinerilor din statele membre, inclusiv Romania, potrivit bugetului UE pe anul 2018, adoptat joi de Parlamentul European.
Ilan Laufer
Foto: StartupCafe.ro

​VIDEO Interviu cu ministrul Laufer: Start-Up Nation 2017 și 2018. Modificări pentru aplicanți și consultanți, explicații la software și alte achiziții

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marţi, 28 Nov 2017 Economie | EuROfonduri
Statul va derula și în anul 2018 programul Start-up Nation, prin care ar urma să acorde ajutoarele financiare de maximum 200.000 de lei unor firme mici și mijlocii, pentru investiții, dar vor fi făcute o serie de modificări, a declarat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer, într-un interviu video acordat, luni, StartupCafe.ro. Vor putea aplica din nou și antreprenorii respinși în 2017, ce alte măsuri vor mai fi luate față de solicitanți, dar față de consultanți? Ce explicații are ministrul pentru aplicanții cărora li s-au respins achiziții de software? Răspunsurile, în interviul video + text.
Domino
Foto: StartupCafe.ro

VIDEO Afacere de familie relansata cu fonduri europene. Ce au facut portughezii

de Adi Iacob HotNews.ro
Luni, 27 Nov 2017 Economie | EuROfonduri
O mica afacere de familie a obtinut fonduri europene nerambursabile in valoare de aproape 5,4 milioane de euro, cu ajutorul carora a reusit sa devina un exportator important de produse din ceramica. Firma Domino este din regiunea Coimbra, Portugalia. A fost fondata in 1988, iar in fabrica din Condeixa-a-Nova este produsa gresie si faianta pentru constructii si decoratiuni.
Uniunea Europeana
Foto: AGERPRES

Cum va lega UE fondurile europene de statul de drept: primele detalii despre mecanismul politic. Comisia de la Venetia va juca un rol decisiv

de Red. Stiri HotNews.ro
Luni, 27 Nov 2017 Economie | EuROfonduri
Uniunea Europeana discuta tot mai apasat despre legarea fondurilor europene de respectarea statului de drept. Primele tari vizate sunt Ungaria si Polonia, dar mecanismul s-ar putea aplica in viitor oricarui stat membru. Ziarul polonez RZECZPOSPOLITA, citat de Rador, a aflat detalii despre mecanismul politic, un mecanism care va da un rol decisiv Comisiei de la Venetia.

Ciolos, pe Facebook: Cum a umflat Guvernul PSD-ALDE cifrele pe fonduri europene

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 24 Nov 2017 Economie | EuROfonduri
"Pentru prima data, Guvernul PSD-ALDE a introdus subventiile pentru agricultura de la UE in venituri, ca sa dea bine cifrele. Pana in 2017, acestea nu erau inregistrate in buget. Asa a umflat Guvernul PSD-ALDE categoria de fonduri europene. Realitatea este urmatoarea: din cele 7.45 miliarde lei fonduri europene anuntate, numai 2.2 miliarde sunt de fapt fonduri atrase", a scris Ciolos intr-o postare pe Facebook.
Certificat de nastere
Foto: Wikipedia

Certificatele de nastere, casatorie si divort vor putea fi obtinute si platite on-line printr-un program cu bani de la UE

de C.P. HotNews.ro
Joi, 23 Nov 2017 Economie | EuROfonduri
Cetatenii romani isi vor putea obtine diferite acte de stare civila (certificate de nastere, casatorie, deces, divort) fara a mai merge la ghisee pentru depunerea actelor si plata taxelor. Proiectul de 34 milioane de euro, din fonduri europene, va fi gestionat de Ministerul Internelor si STS, a anuntat ministrul fondurilor europene, Marius Nica.
Fonduri nerambursabile
Foto: Pixabay

Surse din Comisia Europeana: In lunile urmatoare, vom decide fie sa ne indreptam spre suspendarea fondurilor UE pentru Romania, fie sa declaram indeplinit planul de actiune

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marţi, 21 Nov 2017 Economie | EuROfonduri
Comisia Europeana urmeaza sa-si elaboreze, in lunile  urmatoare avizul final privind conditionalitatile ex-ante pe care Romania trebuie sa le indeplineasca, iar in functie de situatia acestora executivul comunitar va putea fie sa declare obligatiile tarii indeplinite, fie sa se intrepte spre suspendarea fondurilor europene - au declarat, marti, pentru HotNews, surse din institutia de la Bruxelles.
3fonduri
Foto: Hotnews

Tabele: Programul social de fonduri europene, ultimul la absorbtie in Romania. Ce piedici sunt la IT si cercetare

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marţi, 21 Nov 2017 Economie | EuROfonduri
Programul Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020, cel care are un puternic caracter social, avea cea mai redusa rata de contractare a proiectelor pe prioada 2014-octombrie 2017 dintre toate programele prin care Romania trage fonduri structurale si de coeziune, conform unei situatii obtinute de HotNews.ro. Aceasta este o fotografie de moment la data de 8 noiembrie 2017. Rata de contractare a mai crescut si la POCU in saptamanile care au trecut de la realizarea situatiei, a declarat, pentru HotNews, ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, el confirmand astfel unele date din documentul obtinut de HotNews.ro.
Afis fonduri UE
Foto: fonduri-ue

Castig net de 29 miliarde de euro: La zece ani de la aderarea la UE, Romania a incasat fonduri europene de 43,9 miliarde de euro si a platit contributii de 14,9 miliarde euro

de Red. Stiri HotNews.ro
Marţi, 21 Nov 2017 Economie | EuROfonduri
Romania a primit de la Uniunea Europeana, pana in luna septembrie inclusiv, fonduri de 43,919 miliarde de euro, si a platit catre bugetul UE contributii de 14,908 miliarde de euro, potrivit unei statistici oficiale a Departamentului pentru Fonduri Europene.
Liviu Dragnea
Foto: Agerpres

OFICIAL Ministerul Dezvoltarii, despre lucrarile din dosarul Tel Drum-Dragnea: Corectiile de milioane de euro au fost platite din bugetul de stat, in 2014

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Vineri, 17 Nov 2017 Economie | EuROfonduri
Corectiile financiare de milioane de euro decise in cazul a doua lucrari care fac acum obiectul dosarului Dragnea-Tel Drum, deschis de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), au fost platite in anul 2014, de la bugetul de stat al Romaniei, a confirmat oficial Ministerul Dezvoltarii Regionale (MDRAPFE). Prin aceste corectii, Romania a suportat din bugetul propriu cheltuielile efectuate in poiectele europene in cauza, neutilizand in loc banii de la Uniunea Europeana. Intr-un raspuns oferit vineri la solicitarea HotNews, ministerul precizeaza ca la una dintre lucrari MDRAPFE va fi nevoit sa se constituie parte civila intr-un eventual proces penal in acest caz, pentru a-si putea recupera acest prejudiciu de la presupusii vinovati.

Director adjunct APIA Olt: Daca nu va fi aliniata grila de salarizare, protestele vor continua

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 17 Nov 2017 Economie | EuROfonduri
Directorul executiv adjunct al APIA Olt, Doru Neacsu, a declarat joi seara, dupa vizita ministrului Agriculturii la sediul APIA de la Slatina, ca este convins ca angajatii institutiei vor continua protestele daca nu va fi aliniata grila de salarizare din centrele judetene si locale la cea din aparatul central, potrivit Agerpres.
Fonduri nerambursabile
Foto: Dreamstime

35.000 Euro, fonduri europene pentru romani care se intorc din strainatate, sa-si deschida mici afaceri in Romania

de CZ HotNews.ro
Joi, 16 Nov 2017 Economie | EuROfonduri
Romanii plecati la munca in strainatate si care se intorc in tara pot obtine fonduri nerambursabile de 35.000 de euro plus cursuri de antreprenoriat, pentru a-si deschide mici afaceri in Romania, intr-unul dintre proiectele pe fonduri europene din linia de finantare Diaspora Start-up, au informat joi organizatorii, intr-un comunicat remis StartupCafe.ro.ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică