EUROFONDURI
Fonduri UE 2014-2020
Foto: MFP

De ce nu poate Romania sa ia rambursari din fondurile structurale noi, in programele majore gestionate de Ministerul Dezvoltarii, dupa 3 ani si 4 luni din noul cadru financiar

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Vineri, 28 Apr 2017 Economie | EuROfonduri
Dupa 3 ani si 4 luni de la inceperea noului cadru financiar 2014-2020, Romania nu reuseste sa obtina fonduri structurale si de coeziune ca rambursari de cheltuieli pe proiecte, pentru ca nici pana acum nu are desemnate autoritatile de management al programelor operationale majore din subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE).mysmis
Foto: Hotnews

Ministerul Dezvoltarii anunta noi masuri de digitalizare a accesarii fondurilor europene

de CZ HotNews.ro
Vineri, 14 Apr 2017 Economie | EuROfonduri
Viitorii beneficiari de fonduri europene si autoritatile de management al programelor operationale de bani europeni au la dispozitie modulele de Contractare si de Achizitii pentru proiectele depuse si evaluate in MySMIS2014, prin care ar urma sa fie efectuate proceduri mai rapid, a informat vineri Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene. 
MySmis
Foto: StartupCafe.ro

Accesul utilizatorilor noi la sistemul electronic pentru depunerea proiectelor europene, suspendat temporar

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 12 Apr 2017 Economie | EuROfonduri
Sistemul electronic MySMIS 2014, prin care se depun proiectele europene pe majoritatea programelor operationale, intampina noi probleme: din cauza unor deficiente la baza de date cu evidenta populatiei, a fost suspendata temporar inscrierea noilor utilizatori in sistemul MySMIS2014 - au anuntat marti seara Ministerul Afacerilor Interne si Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene.
Fonduri europene
Foto: MorgueFile.com

Ministerul Dezvoltarii a lansat iarasi apelurile pentru fonduri UE din "noul POSDRU", destinate comunitatilor marginalizate, cu sume ramase dupa evaluarea cu scandal

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 12 Apr 2017 Economie | EuROfonduri
Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene a publicat, marti, forma finala a ghidurilor solicitantului pentru redeschiderea unor apeluri de proiecte privind comunitatile marginalizate, in cadrul Programului Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020. Noile apeluri insumeaza circa 70 de milioane de euro si reprezinta sumele ramase neacoperite prin proiectele care au trecut de prima faza a evaluarii cu scandal, din luna martie, care fusesera depuse in apelurile similare de anul trecut. Intre timp, consultanti ale caror proiecte fusesera respinse au sesizat si Oficiul Europan de Lupta Anti Frauda (OLAF) privind situatia de la POCU, urmasul mai celebrului POSDRU din perioada de programare precedena.

Crescatori de porci, nemultumiti: Guvernul Romaniei nu stie sa ne sustina la Bruxelles

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 29 Mar 2017 Economie | EuROfonduri
Guvernul Romaniei nu stie sa-si sustina crescatorii de porci la institutiile Uniunii Europene, iar Ministerul Agriculturii, prin agentiile responsabile, le reduc acestor producatori fondurile europene, acuza Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine si Porcine din Romania (ACEBOP), intr-un comunicat remis HotNews.
Corina Cretu
Foto: Parlamentul European

Corina Cretu a declarat presei germane ca se opune unor taieri de fonduri UE pentru statele membre care nu primesc refugiati

de CZ HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Mar 2017 Economie | EuROfonduri
Comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, a declarat, intr-un interviu pentru ziarul german Frankfurter Allemagne Zeitung (FAZ), ca se opune aplicarii de sanctiuni tarilor din Europa de Est si refuza sa utilizeze fondurile structurale ca mijloc de a exercita presiuni in chestiunea refugiatilor.
Sevil Shhaideh
Foto: Agerpres

Ministrul Dezvoltarii: Redeschidem apelul de proiecte pe POCU, cu grad mare de respingere

de CZ HotNews.ro
Vineri, 24 Mar 2017 Economie | EuROfonduri
Ministrul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, vicepremierul Sevil Shhaideh, a declarat, vineri, la Tulcea, ca se va redeschide, pe 31 martie, apelul de proiecte pentru liniile de finantare 4.1 si 4.2 din programul Operational capital Uman (POCU) 2014-2020, care au avut recent un grad mare de respingere a proiectelor.

20 de milioane de euro de la UE pentru modernizarea infrastructurii de apa din judetul Caras-Severin

de CZ HotNews.ro
Vineri, 24 Mar 2017 Economie | EuROfonduri
Comisarul european pentru politica regionala,  Corina Cretu, a aprobat fazarea unui proiect major din judetul Caras-Severin, ce are in vedere modernizarea structurii de apa si apa uzata, astfel incat lucrarile incepute in perioada de proframare 2007-2013 sa poata fi terminate cu noii bani europeni din perioada 2014-2020.
Fonduri Europene
Foto: The Guardian

Primele proiecte evaluate la POCU 2014-2020: Consultanti nemultumiti de proces, miza de sute de milioane de euro

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Miercuri, 22 Mar 2017 Economie | EuROfonduri
Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene a anuntat, marti, finalizarea evaluarii admistrative a proiectelor depuse pentru a fi finantate in doua apeluri cu o valoare totala de 347 de milioane de euro, din cadrul noului Program Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020, care inlocuieste mai celebrul POSDRU care a functionat in perioada de programare trecuta. In urma procedurii de selectie, care a fost intarziata, au aparut deja consultanti pe fonduri europene, ale caror proiecte au fost respinse, nemultumiti de proces.
Lucrari edilitare
Foto: USER UPLOADED

Proiect: Autoritatile locale se vor putea imprumuta din Trezorerie, cu dobanda, pentru cofinantarea proiectelor europene​

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Miercuri, 22 Mar 2017 Economie | EuROfonduri
Autoritatile locale vor putea lua din Trezoreria statului imprumuturi cu dobanda pentru a-si asigura cofinantarea proiectelor europene, potrivit unui proiect de oronanta de urgenta scos in dezbatere publica de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene. Intre timp, Ministerul Finantelor spune ca autoritatile locale se pot imprumuta si de la banci, dar Ministerul dezvoltarii arata ca bancile nu sunt interesate.
Siegfried Muresan
Foto: Hotnews

Europarlamentarul Siegfried Muresan: Sunt ingrijorat legat de rata de absorbtie a fondurilor europene / Romania trebuie acrediteze 10 autoritati de management si avem acreditate doua

de G.S. HotNews.ro
Vineri, 3 Mar 2017 Economie | EuROfonduri
Europarlamentarul Siegfried Muresan s-a declarat ingrijorat vineri de rata de absorbtie a fondurilor europene de catre Romania, mentionand ca tara noastra are acreditate doar doua din zece autoritati de management, esentiale pentru procesul de plati, transmite Agerpres.
Cum pot avea acces fermierii la bani?
Foto: Hotnews

Fermierii romani vor putea beneficia de garantii de stat de pana la 80% pentru cumpararea de terenuri

de I.B. HotNews.ro
Joi, 2 Mar 2017 Economie | EuROfonduri
Fermierii romani vor putea beneficia de garantii de stat de pana la 80% pentru cumpararea de terenuri, dar si de dobanzi si comisioane de garantare reduse, conform modificarilor legislative prevazute pentru anul 2017 in vederea imbunatatirii accesului la finantare al fermierilor romani, potrivit Agerpres.
Sevil Shhaideh
Foto: Agerpres

Crearea superministerului lui Sevil Shhaideh inseamna revizuirea intregului cadru procedural pentru fondurile europene

de CZ HotNews.ro
Marţi, 21 Feb 2017 Economie | EuROfonduri
Romania este nevoita sa-si revizuiasca intregul cadru procedural pentru absorbtia fondurilor europene dupa ce fostul Minister al Fondurilor Europene a fost inghitit de Ministerul Dezvoltarii Regionale, pentru a crea noul minister condus acum de vicepremierul PSD Sevil Shhaideh.
Razvan Horatiu Radu
Foto: Hotnews

MAE: Tribunalul Uniunii Europene a decis anularea unor corectii financiare aplicate Romaniei de Comisia Europeana

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Joi, 16 Feb 2017 Economie | EuROfonduri
​Tribunalul Uniunii Europene a decis, joi, anularea unor corectii financiare privind fonduri europene in agricultura, aplicate Romaniei de catre Comisia Europeana, a anuntat Ministerul Afacerilor Externe (MAE), intr-un comunicat remis HotNews.ro. Hotararea poate fi atacata cu recurs de catre CE.
Santier
Foto: Facebook

800 milioane euro de la UE pentru Romania - Comisia Europeana a aprobat continuarea unor lucrari mari ramase neterminate

de CZ HotNews.ro
Vineri, 27 Ian 2017 Economie | EuROfonduri
Comisia Europeana a aprobat continuarea a 10 proiecte de infrastructura de transport si de mediu, incepute in vechea perioada de programare si ramase neterminate, a informat vineri executivul comunitar intr-un comunicat remis HotNews. Contributia Uniunii Europene la continuarea acestor lucrari va fi de 800 de milioane de euro.
Nota Guvern
Foto: Hotnews

Guvernul Grindeanu recunoaste ca tehnocratii lui Ciolos au lansat majoritatea apelurilor de proiecte UE si au indeplinit cele mai multe conditionalitati de pana acum

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Joi, 19 Ian 2017 Economie | EuROfonduri
Guvernul Grindeanu (PSD) recunoaste ca fostul executiv tehnocrat Ciolos a lansat marea majoritate a apelurilor de proiecte europene si a indeplinit mai multe conditionalitati ex-ante cerute de Comisia Europeana pentru acordarea fondurilor UE Romaniei decat guvernarea PSD Ponta, in cadrul financiar 2014-2020. Aceasta reiese din doua note prezentate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Fondurilor Europene in sedinta guvernului Grindeanu.
Proiecte europene
Foto: Hotnews

CE: Inca 11 proiecte vechi ramase neterminate for fi finantate de UE cu 500 de milioane de euro din noua perioada de programare

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 11 Ian 2017 Economie | EuROfonduri
Comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, a aprobat continuarea a 11 proiecte din mai multe regiuni din Romania, cu o finantare din partea UE de peste 500 de milioane de euro, a informat miercuri Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, intr-un comunicat remis HotNews. Acestea sunt proiecte incepute cu fondurile europene din perioada de programare 2007-2013, dar care au ramas neterminate, urmand sa fie continuate cu banii europeni pusi la dispozitie Romaniei in perioada de programare 2014-2020.
Anca Dragu, fost ministru al Finantelor
Foto: Hotnews

UPDATE Fostul ministru tehnocrat de Finante: Nu s-a atins tinta de absorbtie a fondurilor europene

de CZ HotNews.ro
Marţi, 10 Ian 2017 Economie | EuROfonduri
Fostul ministru de Finante din guvernul Ciolos, Anca Dragu, a explicat "gaura de 10 miliarde de lei" din buget reclamata astfel de liderul PSD Liviu Dragnea, si prin faptul ca "nu s-a atins tinta de absortie a fondurilor europene". Fostul ei coleg de la Fonduri UE explica: Guvernul Ponta facuse estimari nerealiste pentru absorbtie
Romania in 10 ani de UE
Foto: Pixabay

DOCUMENT Dupa 10 ani: Cate miliarde de euro a pompat Uniunea Europeana in Romania

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marţi, 3 Ian 2017 Economie | EuROfonduri
Cea mai recenta situatie oficiala de la Ministerul Finantelor arata cam cate miliarde de euro a atras Romania ca fonduri europene si cate a platit la bugetul blocului comunitar in cei 10 ani de la aderarea tarii la Uniunea Europeana.
Mihaela Toader
Foto: MFE

Cine este Mihaela Toader, propusa pentru Fonduri Europene

de CZ HotNews.ro
Marţi, 3 Ian 2017 Economie | EuROfonduri
Mihalea Toader, propusa de PSD pentru a fi ministru delegat al Fondurilor Europene in Guvernul Grindeanu, a ocupat in ultima perioada functia de director in Ministerul Fondurlor Europene.ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică