BĂNCI
Bani - lei
Foto: INS

Câte pensii speciale sunt în România și cât s-a plătit pentru ele anul trecut

de C.D. HotNews.ro
Miercuri, 17 Iul 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Peste 9 miliarde de lei au fost bugetați anul trecut pentru plata pensiilor speciale, din care peste 8 miliarde pentru plata pensiilor militare de stat și 1 miliard a pensiilor de serviciu. În total, în România se plătesc, anual, aproape 160.000 de pensii speciale.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews

DOCUMENT Amendă între 8.000-10.000 lei și confiscarea "sumelor nejustificate" pentru comercianții prinși fără noile case de marcat. Finanțele modifică legislația

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 17 Iul 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Ministerul Finanțelor Publice (MFP) propune, printr-un proiect de act normativ, eliminarea contravenției referitoare la nerespectarea de cãtre utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale a termenelor prevãzute de lege de sub prevederile Legii prevenirii nr. 270/2017, se arată într-un comunicat al instituției.
Eugen Teodorovici
Foto: Hotnews

Nouă idee a lui Teodorovici: Cei care vin la internship la Guvern să fie angajați fără examen în administrație

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 17 Iul 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, consideră că tinerii care se înscriu în Programul Oficial de Internship al Guvernului ar trebui să fie angajați în administrație fără examen.
Daniel Daianu
Foto: Agerpres

Daniel Dăianu și Bogdan Octavian-Cozmâncă vor conduce Consiliul Fiscal

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 17 Iul 2019 Economie | Finanţe & Bănci
​Președintele și vicepreședintele Consiliului Fiscal au fost aleși marți prin vot secret în cadrul unei ședințe, conform unui comunicat de presă al instituției. În urma votului membrilor exprimat în baza art. 56 din Legea responsabilității fiscal-bugetare nr. 69/2010 a fost ales drept Președinte al Consiliului Fiscal Daniel Dăianu, iar pentru funcția de vicepreședinte a fost ales Bogdan-Octavian Cozmâncă.
Facilitatile din constructii
Foto: Pixabay

DOCUMENT Metodologia de calcul a cifrei de afaceri pentru facilitățile din construcții

de Florin Barbuta HotNews.ro
Miercuri, 17 Iul 2019 Economie | Finanţe & Bănci
După ce s-au făcut modificări la Ordonanța 114/2018 pe zona facilităților acordate companiilor din sectorul construcțiilor, vezi aici, președintele Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, Ion Ghizdeanu, a venit acum cu un proiect de ordin care arată condițiile de aplicare. Este vorba, de fapt, de metodologia privind mecanismul de calcul al cifrei de afaceri. Reamintim că facilitățile din construții se referă la introducerea unui salariu minim de 3.000 lei, eliminarea contribuției la Pilonul II pentru angajați, precum și scutirea de impozit pe venit și contribuții la sănătate pentru salariile între 3.000 - 30.000 lei.

CSALB
Foto: CSALB

Numărul persoanelor care au trimis cereri de soluționare a nemulțumirilor cu băncile sau IFN-urile către CSALB aproape s-a dublat

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 17 Iul 2019 Economie | Finanţe & Bănci
De la începutul anului, 1.053 de persoane fizice au trimis către Centrul de soluționare alternativă a litigiilor în sistemul bancar (CSALB) cereri de rezolvare a nemulțumirilor cu băncile sau IFN-urile, cu 93% mai multe cereri decât în perioada similară a anului trecut, se arată într-un comunicat de presă al CSALB.
Banca Nationala a Romaniei BNR
Foto: Hotnews

Rata creditelor neperformante a crescut la 4,8%, în mai

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 17 Iul 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Rata creditelor neperformante din sistemul bancar a crescut ușor, în mai comparativ cu luna anterioară, cu 0,05 puncte procentuale, la 4,8%, reiese din datele Băncii Naționale a României (BNR).
Bani - lei
Foto: INS

Trei scenarii: Cam câți bani ar încasa statul din taxarea pensiilor mari și o posibilă soluție

de Florin Barbuta HotNews.ro
Marţi, 16 Iul 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, ne-a anunțat astăzi că ce-a spus ieri (luni) e fals cu privire la „taxa de solidaritate”. Adică ieri a vorbit despre o taxă aplicată pensiilor speciale, care de la 10.000 de lei în sus (plafon) să fie taxate. Astăzi a venit cu altă variantă. Să taxeze toate pensiile, până la un anumit plafon, dar nu se știe deocamdată care va fi acesta. Adică nu a mai dat o idee de plafon. Poate să fie și 5.000 de lei și 7.000 sau chiar și 12.000 sau peste.
Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici
Foto: AGERPRES
Corespondență de la Strasbourg

Teodorovici: Taxa de solidaritate se va aplica tuturor pensiilor peste un anumit plafon, nu doar pensiilor speciale

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marţi, 16 Iul 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Viitoarea taxă de solidaritate, plănuită de PSD, ar urma să se aplice nu doar pensiilor speciale, ci tuturor pensiilor mari, peste un anumit plafon care urmează să fie decis, a declarat, marți, pentru HotNews.ro, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.
Banca Nationala a Romaniei BNR
Foto: Hotnews

4 probleme care stau în fața deciziilor companiilor străine de a investi (raport BNR)

de F.B. HotNews.ro
Marţi, 16 Iul 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Firmele cu capital străin din România au o contribuție directă în economie, pozitivă și semnificativă, dar impactul indirect cumulat este aproape nul, reiese dintr-un raport al Băncii Naționale a României.
Gabriel Biris, specialist in fiscalitate
Foto: Hotnews

Gabriel Biriș, despre "taxa de solidaritate": Numărul celor care își vor vedea pensiile ajustate este infim

de F.B. HotNews.ro
Marţi, 16 Iul 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Nu există un proiect, privind taxa de solidaritate, deci pare mai degraba o idee vânturată ca să testeze opinia publică, decât un proiect pus în dezbatere, a declarat Gabriel Biriș, specialist în fiscalitate, într-o postare pe Facebook.
bani
Foto: Dreamstime

Cele mai falsificate bancnote din România, anul trecut

de F.B. HotNews.ro
Marţi, 16 Iul 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Falsurile de bancnote românești expertizate la BNR au totalizat 5.902 bucăți, anul trecut, în creștere cu 1.137 bucăți (+24 la sută față de anul 2017), se arată în raportul anual al Băncii Naționale a României.
venituri firme
Foto: oddsgk.com

Afacerile în România: 0,2% din firme realizează 50% din totalul veniturilor companiilor din țară

de CZ HotNews.ro
În România sunt aproximativ 500.000 de firme active, iar, dintre acestea, 1.000 de firme realizează jumătate dintre veniturile totale ale companiilor din țară, sunt analiștii financiari-bancari.
Libra
Foto: Facebook

Facebook: Criptomoneda Libra nu vrea să concureze cu banii statelor

de CZ HotNews.ro
Viitoarea criptomonedă Libra nu va fi lansată înainte să primească toate aprobările și să elimine îngrijorările și nu intenționează să intre în competiție cu monedele suverane, a declarat, luni, un director din Facebook, compania care a inițiat proiectul viitoarei monede virtuale.
transfer de bani pe Facebook
Foto: Hotnews

BT introduce posibilitatea de transfer de bani prin aplicaţiile de mesagerie ale reţelelor de socializare

de RA HotNews.ro
Banca Transilvania aduce în România Social Banking Solution, facilitate dezvoltată de compania PayKey (Israel), desemnată Best FinTech 2018 la Efma-Capgemini Best FinTech Award. Cele două companii oferă clienţilor o soluţie de social banking pentru a trimite şi primi bani, respectiv pentru a verifica banii din cont folosind butonul BT Pay din tastatura telefonului. Clienţii care au smartphone cu Android vor avea tastatura BT Pay, iar cei cu iPhone, extensia BT Pay.
Mirela Calugareanu, presedinte ANAF
Foto: Hotnews

ANAF anunță că în iunie a îndeplinit programul de colectare stabilit prin Legea bugetului

de F.B. HotNews.ro
Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã a colectat venituri bugetare în sumã de 23,10 miliarde de lei, în iunie, și s-a îndeplinit programul de colectare stabilit prin legile bugetare anuale, respectiv Legea bugetului de stat nr. 50/2019 și Legea bugetului asigurãrilor sociale de stat nr. 47/2019, se arată într-un comunicat al instituției.
BNR
Foto: Hotnews

Deficitul de cont curent a crescut cu 32,6%, în primele 5 luni. Investițiile străine directe au scăzut cu 10%

de F.B. HotNews.ro
Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de peste 3,4 miliarde euro, în primele cinci luni din acest an, în creștere cu 32,6% comparativ cu perioada similară din 2018, se arată într-un comunicat de presă al Băncii Naționale a României (BNR).
Iancu Guda
Foto: Hotnews

Iancu Guda (AAFBR): Companiile mari încearcă să-și ia banii din piață

de F.B. HotNews.ro
Companiile mari au scăzut semnificativ investițiile în anul 2018 – astfel, ponderea activelor imobiliate (mașini, echipamente, construcții, utilaje, investiții financiare pe termen lung, licențe, brevente, aplicații software etc.) în total active a scăzut la doar 52%, minimul ultimului deceniu, reiese dintr-o analiză realizată de Iancu Guda, președinte al Asociației Analiștilor Financiar-Bancari din România (AAFBR).
Postare Florin Citu
Foto: Florin Citu - facebook

Cât ar fi fost deficitul bugetar în 2018 dacă statul rambursa TVA-ul la timp și cum se întâmplă

de Florin Barbuta HotNews.ro
Senatorul PNL Florin Cîțu a publicat săptămâna trecută o pagină a unui document european din care reiese că statul s-a încadrat în ținta de deficit bugetar datorită amânării rambursărilor de TVA către firme. De altfel, conform specialiștilor în fiscalitate cu care am discutat, se întâmplă frecvent acest lucru. Ei spun că ANAF are un plan de încasări. Pentru a se încadra în țintă la finalul lunii sau trimestrului, nu va face decontarea către firme în timp util. Așteaptă ca pe hârtie situația să arate bine, iar a doua sau a treia zi după raportare face decontările. Astfel, situația prezentată de Finanțe privind deficitul bugetar arată mai bine decât e în realitate.
Deutsche Bank
Foto: Hotnews

Șefii de la Deutsche Bank probau costume de 1.800 de dolari când au concediat 18.000 de angajați

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 13 Iul 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Christian Sewing, CEO-ul Deutsche Bank, susţine că a mustrat mai mulţi directori din cadrul băncii, pentru că şi-au comandat costume în valoare de 1.800 de dolari duminica trecută, atunci când banca a anunţat că va disponibiliza 18.000 de oameni din filiale ale băncii germane din New York, London şi Tokyo, relatează Mediafax.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version