BĂNCI
Subiectele zilei in presa occidentala
Foto: sxc.hu

Financial report Prima pagină a presei străine: Experții economici germani își refac în scădere prognozele de creștere "Generaţia mea a fost înşelată". Anul 2019 a început încurajator pentru economia franceză

de Dan Popa HotNews.ro
Financial Times: Consiliul experților economici germani își refac în scădere prognozele de creștere economică ● În pofida verdictului dat de preşedinte, Theresa May s-ar putea gândi la un al treilea vot pe tema Brexitului în Camera Comunelor ● Der Spiegel: "Generaţia mea a fost înşelată" - o tânără activistă în domeniul climei ● Les Echos: Anul 2019 a început încurajator pentru economia franceză ● Le Temps: În Kazakstan, Nursultan Nazarbaiev demisionează după aproape 30 de ani la putere● Lectură plăcută!
ANAF
Foto: ANAF

​DOCUMENT Propunere de lege în Parlament: Firmele vor putea contesta amenzile ANAF și ale altor instituții, cu suspendarea aplicării până la soluționare

de CZ HotNews.ro
Marţi, 19 Mar 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Firmele și alți agenți economici vor putea contesta amenzile aplicate de instituțiile statului, cum este Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), la instituție și apoi în instanță, iar sancțiunile respective vor fi suspendate până la soluționarea definitivă, potrivit unei propuneri de lege depuse recent în Parlament.
Mugur Isarescu, Guvernatorul BNR
Foto: Agerpres

Isărescu: O expansiune obținută cu prețul unor deficite excesive ar putea destabiliza economia/ Reformele structurale și instituționale sunt esențiale

de Dan Popa HotNews.ro
Marţi, 19 Mar 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Guvernatorul BNR nu ratează nicio ocazie pentru a le reaminti guvernanților că în timpuri bune, în care ai creștere economică, e nevoie să pui bani deoparte, ca să ai din ce te ”hrăni” atunci când vor veni vremuri tulburi. Prezent marți la Constanța, Isărescu a reamintit că o expansiune obținută cu prețul unui deficit fiscal sau de cont curent excesiv, ar putea fi de natură să destabilizeze parcursul pozitiv al unei economii.​ Guvernatorul BNR s-a deplasat la Constanța pentru a primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Ovidius.
Dezbatere în Comisia pentru politica economica pe tema OUG 114/2018
Foto: Hotnews

Dezbatere pe OUG 114 cu doi experți din Finanțe fără mandat și în lipsa Ministerelor Muncii, Dezvoltării și CNSP. Și reprezentanții PSD recunosc că Ordonanța lăcomiei e proastă

de Florin Barbuta HotNews.ro
Marţi, 19 Mar 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Ședința Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare cu privire la un eventual aviz pe Ordonanța lăcomiei a început cu un deznodământ deja știut. Neoficial, toți invitații știau că se va vota amânarea cu două săptămâni. Înainte de această ședință, a mai fost una la Comisia pentru tehnologia informației, care s-a încheiat la fel.
Seful are intotdeauna mai multi bani decat mine, cred jumatate dintre romani
Foto: pixabay.com

Peste jumătate dintre români cred că șefii lor sunt mai bogați decât ei, iar unul din patru români se consideră sărac (sondaj)

de DP HotNews.ro
Marţi, 19 Mar 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Peste jumătate dintre românii chestionați de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) consideră că șefii lor sunt mai bogați decât ei, potrivit unei cercetări realizate la solicitarea revistei Sinteza. Lipsa banilor asociată lipsei de predictibilitate generală, alături de starea de sănătate și nivelul de trai sau de lipsa locurilor de muncă, sunt menționate, în mod constant, în sondajele de opinie publică, în topul principalelor îngrijorări ale românilor. Fenomenul nu este nou, este o constantă a ultimilor 10 ani, iar variațiile de poziționare a lipsei banilor în acest top este legat de contextul în care este măsurată starea populației și elementele care îl influențează.
Corporate report
Foto: pixabay.com

​​Corporate Report HBO anunță episoade de lungimi-record pentru sezonul 8 din Urzeala tronurilor; Google- planul secret pentru o industrie de 140 de miliarde de dolari; Eurostar le spune clienților: Nu călătoriți!

de A.Th.C HotNews.ro
Marţi, 19 Mar 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Game of Thrones, finală cu episoade puține, dar lungi și epice ● Serialul real al urzelii tronurilor între giganții tech anunță azi și el un nou sezon: bătălia pentru jocuirle video ● Un simbol al legăturii Regatului Unit cu continentul este afectat grav de Brexit
ANAF Antifrauda
Foto: Antifrauda.ro

ANAF: Sancțiuni de peste 1,6 milioane de euro, aplicate negustorilor din „Dragonul Roșu”, într-o săptămână

de CZ HotNews.ro
Comercianți, de îmbrăcăminte și încălțăminte în principal, din complexul Dragonul Roșu de la marginea Bucureștiului, s-au ales cu sancțiuni și confiscări de bani și mărfuri în valoare totală de circa 7,85 milioane de lei (1,6 milioane euro), în prima săptămână a unei acțiuni de control a Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), a informat, luni, instituția.

Statul a dat ajutoare sociale pentru persoane care nu se încadrau în prevederile legale, în 2017. Unii aveau venituri din dividende și mașini cu o vechime de până în 10 ani (raport al Curții de Conturi)

de F.B. HotNews.ro
La Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) au fost identificate plăți efectuate fără respectarea cadrului legal aplicabil pentru tipurile de beneficii de asistență socială auditate, se arată într-un raport al Curții de Conturi pe 2017. Astfel, au fost acordate alocații pentru susținerea familiei, venit minim garantat etc. unor persoane care aveau bani din dividende și bunuri nedeclarate cu o vechime mai mică de 10 ani.
Sediul ANAF
Foto: AGERPRES

Curtea de Conturi: ​Lipsuri de 11,5 milioane lei la ANAF, în 2017. Instituția a închiriat birouri de la firme private, deși are imobile

de F.B. HotNews.ro
Inventarierea elementelor de natura activelor, datoriilor și capitalurilor proprii deținute de Agenția Națională de Administrare Fiscală – aparat propriu, prevăzută a fi realizată în perioada 23 august 2017-30 noiembrie 2017, a fost finalizată în data de 22.06.2018, se arată într-un raport al Curții de Conturi. În urma inventarierii s-au constatat lipsuri în sumă de 11,572 milioane lei.
Mugur Isarescu, guvernatorul BNR
Foto: Hotnews

Isărescu: Ceea ce facem la BNR trece peste înțelegerea administrației ca furnizoare de servicii publice. Anul acesta se fac 9 ani de când politicieni și de dreapta dar și (mai ales) de stânga pun în discuție aurul României

de DP HotNews.ro
”Ceea ce facem la banca centrală trece peste înțelegerea administrației ca furnizoare de servicii publice. De aici însă și dificultatea de a transmite public, simplu și clar, efectul activității noastre”, a transmis guvernatorul BNR Mugur Isărescu, cu ocazia acordării premiului Funcționarul de demnitate publică al anului acordat de Asociația Romanian Business Leaders . Bunurile publice pe care le furnizăm - o monedă națională credibilă, convertibilă, stabilitatea prețurilor, stabilitatea financiară, supravegherea sistemului bancar sau suportul pentru finanțările externe ale statului - ies în prim-plan doar atunci când nu le ai, când nu funcționează, a mai transmis Isărescu.

Balanța de plăți a avut în ianuarie 2019 un deficit de peste 16 ori mai mare decât în ianuarie 2018

de DP HotNews.ro
În luna ianuarie 2019, contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 114 milioane euro, comparativ cu 7 milioane euro în luna ianuarie 2018, arată datele transmise luni de Banca Centrală. Dacă privim mai în detaliu, vedem că balanţa bunurilor a consemnat un deficit mai mare cu 476 milioane euro, iar balanța veniturilor primare, balanța veniturilor secundare și balanța serviciilor au înregistrat excedente mai mari cu 181 milioane euro, cu 141 milioane euro, respectiv cu 47 milioane euro.
Dani Dumitrescu, InnovX
Foto: Hotnews
Articol susţinut de BCR

VIDEO INTERVIU Acceleratorul de business BCR-InnovX își propune să ducă antreprenorul român în afară: Suntem consumatori de produse globale, haideți să devenim și producători

de Smile Media
Acceleratorul de business BCR-InnovX, un program de 3 luni în care antreprenorii români din industria tech au ocazia de a-și duce afacerea la nivelul următor, a fost dezvoltat cu scopul de a ajuta micile afaceri din România să se extindă, să aibă clienți la care altfel nu ar ajunge, potențiali investitori, dar și “know-how-ul” necesar pentru a se dezvolta. Dani Dumitrescu, Unicorn Scout la InnovX, a vorbit într-un interviu despre ce presupune Acceleratorul de business, care sunt pașii pe care antreprenorii din zona de tech îi ppot urma pentru a se înscrie în program, dar și despre beneficiile programului. “Există foarte multe idei inovative în România. La capitolul de invenții stăm foarte bine, insă trebuie să învățam să le comercializăm și să ne găsim piața, să o extindem, cel puțin pe cea din România, altfel încât să ne ducem cât mai mult în afară”, a spus Dani Dumitrescu.
In ultimii 15 ani, Romania a pierdut doua milioane de locuitori
Foto: sxc.hu

În ultimii 15 ani, România a pierdut peste două milioane de locuitori. Ce căi de a crește natalitatea au găsit alte țări europene

de Dan Popa HotNews.ro
După ce a născut un băiețel acum doi ani și jumătate, socrii au încurajat-o pe Loredana Popescu să facă și un al doilea copil, dar Loredana, o contabilă de 30 de ani, a fost reticentă. ”Vreau să mă bucur de copilul meu. La cât lucrez, nu cred că aș reuși să mă ocup așa cum trebuie de doi copii. Unul e suficient”, le-a spus Loredana socrilor. Un număr din ce în ce mai mare de romance fac aceeași alegere. Numărul nașterilor din România a coborât anul trecut pentru prima dată sub 200.000, după ce în 2017 fusese de puțin peste 205.000. Iar, potrivit datelor INS furnizate luni, în ianuarie au mai venit pe lume alți 16.969 bebeluși, cu 160 mai puțini decât în ianuarie anul trecut.
Subiectele zilei in presa occidentala
Foto: sxc.hu

Financial review Prima pagină a presei străine: Deutsche și Commerzbank încep discuțiile privind fuziunea. Suntem în fața unei crize economice mondiale (Jaques Attali). Asemănări clare între accidentul Ethiopian Airlines și Lion Air

de Dan Popa HotNews.ro
Financial Times: Deutsche și Commerzbank încep discuțiile pentru formarea unui centru de putere în banking ● L Echo: Suntem în fața unei crize economice mondiale (Jaques Attali) ● Les Echos: Similarități evidente între accidentul 737 MAX-8 Ethiopian Airlines și Lion Air.● Alte știri pe scurt. Lectură plăcută!
Deutsche Bank
Foto: Hotnews

În Germania se pregătește o mega-fuziune bancară: Deutsche Bank AG și Commerzbank sunt gata să anunțe începutul negocierilor

de G.S. HotNews.ro
Duminică, 17 Mar 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Deutsche Bank AG și Commerzbank AG sunt gata să anunțe oficial începerea discuțiilor exploratorii privind o fuziune, transmite, duminică, Bloomberg. O sursă a confirm informația și pentru Reuters, transmite Mediafax.
Eugen Teodorovici
Foto: Hotnews

Ministrul pitit în minister în timpul protestului #șîeu. A ieșit după. O doamnă:„A plecat, Chiparosu’”

de Florin Barbuta HotNews.ro
Vineri, 15 Mar 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Mititel cât un cercel/ Stă pitit un şoricel/ Tremurând bietul de el/ Fiindc-aflase dintr-o carte. Așa a părut vineri ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, prin lipsa de la protestul referitor la fenomenul #șîeu. A anunțat că va participa la acțiune, dar nu a făcut-o. Cuvintele lui Dragnea de cu o oră înainte l-au făcut pe ministru să stea în birou în cele 15 minute de protest.
Sergiu Oprescu, presedinte Consiliului Director al Asociatiei Romane a Bancilor si CEO Alpha Bank
Foto: Hotnews

Oprescu, Asociația Băncilor: Nu am avut nicio o altă întâlnire cu cei din Finanțe pe tema OUG 114/2018 în afara celei de la sfârșitul lunii februarie

de DP HotNews.ro
Vineri, 15 Mar 2019 Economie | Finanţe & Bănci
”Nu am avut o altă întâlnire cu cei din MFP înafara celei de la sfârșitul lunii februarie. Atunci, ca și acum, am salutat acea întâlnire ca fiind o intrare într-un dialog normal”, a spus vineri Sergiu Oprescu, executivul Asoțiației Române a Băncilor, întrebat dacă discuțiile dintre ARB și MFP sunt reale sau doar de formă. ”Am rămas într-o formă de comunicare cu ei, în sensul că am stabilit să avem o formă de interacțiune la nivelul unui grup de lucru. Noi știm că MFP lucrează cu BNR la o formulă, dar noi nu am vazut decât în presă această variantă și nu am cum să comentez întrucât nu am apucat să aprofundez. Vrem și noi să vedem acel document”, a mai adăugat Oprescu.
Imagine din timpul conferintei de vineri a ARB si PwC
Foto: Hotnews

Oprescu, ARB: Nivelul intermedierii financiare este puternic asociat cu creșterea bunăstării. Cinci pași ca să creștem creditarea

de DP HotNews.ro
Vineri, 15 Mar 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Sergiu Oprescu, președintele Asociației Române a Băncilor (ARB), a susținut, vineri, că pentru a crește nivelul de intermediere financiară din România, este nevoie de lichiditate și de capital pentru bănci. Președintele ARB a reamintit că România are cel mai scăzut grad intermediere financiară din Europa, respectiv de aproximativ 26%, la finele anului trecut, în condițiile în care intermedierea financiară reprezintă raportul dintre creditul neguvernamental și PIB.Oprescu a prezentat vineri un studiu realizat de PwC despre creșterea intermedierii financiare din România.

#șîeu Camera de Comerț și Industrie a României se alătură campaniei „România vrea autostrăzi”

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 15 Mar 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) se alătură campaniei „România vrea autostrăzi”, inițiat de omul de afaceri Ștefan Mandachi, cel care a construit primul și singurul metru de autostrada din Moldova, pentru care a cheltuit 4.500 de euro și care va fi inaugurat în timpul protestului național de 15 minut, se arată într-un comunicat de presă al organizației.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews

​DOCUMENT Finanțele s-au răzgândit. Au făcut proiect separat cu privire la Campionatul European de Fotbal 2020

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 15 Mar 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Inițial, Ministerul Finanțelor a anunțat, în cadrul unui proiect care includea și prelungirea termenului de depunere a Declarației Unice, că veniturile realizate de entitățile care sunt implicate în Turneul final al Campionatului European de Fotbal 2020 nu vor fi impozitate. Între timp, în Monitorul Oficial a fost publicata doar partea cu privire la Declarația Unică.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version