BĂNCI
Florin Eugen Sinca- BCR
Foto: Hotnews

Prognoze 2017 Analistul sef al BCR: Estimam un nivel al cursului euro la 4,50 (in medie) in 2017, cu perioade de volatilitate care il pot impinge pana spre 4,55

de Dan Popa HotNews.ro
Duminică, 4 Dec 2016 Economie | Finanţe & Bănci
"Cel mai probabil, cresterea economica va incetini in 2017 la aproximativ 3,2% de la un nivel estimat de 4,5% in 2016. Stimulul fiscal foarte generos din 2016 nu va mai putea fi repetat in 2017 iar pe plan extern vorbim despre riscuri care merg de la evolutiile din Uniunea Europeana, inclusiv votul britanicilor pentru parasirea blocului comunitar, pana la incetinirea Turciei, un partener comercial important pentru exporturile romanesti. Consumul populatiei ar putea fi in continuare principalul pilon al cresterii economice, urmat de investii, in timp ce exportul net este prognozat a avea o contributie negativa la PIB in conditiile unei cresteri mai alerte a importurilor fata de exporturi", a declarat pentru HotNews.ro Florin Eugen Sinca, analistul sef al BCR.
Peter Bosek, membru in boardul Erste, responsabil cu activitatea de retail
Foto: Hotnews

De ziua noastra nationala, austriecii au lansat un studiu care arata cum, cat si de ce pun romanii bani deoparte

de Dan Popa HotNews.ro
E ziua noastra nationala. Zi in care austriecii de la Erste au lansat un studiu despre cum, cat si de ce pun bani deoparte cetatenii Europei Centrale si de Est. Au fost luate in calcul 6 state- Cehia, Slovacia, Ungaria, Romania, Croatia si Serbia, state ale caror cetateni continua sa puna bani deoparte, in ciuda ratelor tot mai scazute ale dobanzilor. E un comportament oarecum contraintuitiv, se arata intr-un studiu difuzat joi de Erste Bank. Vezi in text cateva grafice relevante despre cum, cat si de ce pun romanii bani deoparte .

The Economist estimeaza ca economia Romaniei va creste cu 3,4% in 2017, cel mai mare ritm din Europa

de G.S. HotNews.ro
Miercuri, 30 Nov 2016 Economie | Finanţe & Bănci
Publicatia The Economist estimeaza o crestere a economiei romanesti cu 3,4% in 2017, cel mai mare avans din Europa, sustinut in special de consum, dar avertizeaza ca statul are prea multi angajati, iar deficitul bugetar va depasi plafonul de 3% din produsul intern brut (PIB), transmite News.ro.

Fuziunea bancii Carpatica cu Patria Bank a primit aprobarea prealabila a BNR

de DP HotNews.ro
Miercuri, 30 Nov 2016 Economie | Finanţe & Bănci
Proiectul de fuziune al Bancii Comerciale Carpatica cu Patria Bank a primit aprobarea prealabila din partea Bancii Nationale a Romaniei, permitand celor doua banci sa demareze formalitatile finale de inregistrare a noii banci si sa inceapa operatiunile necesare pentru a integrarea efectiva, au anuntat miercuri oficialii Patria Bank.

Programul "Prima Casa" se suplimenteaza cu 250 de milioane de lei

de CP HotNews.ro
Marţi, 29 Nov 2016 Economie | Finanţe & Bănci
Plafonul pe anul 2016 pentru programul guvernamental "Prima casa" a fost suplimentat cu 250 de milioane de lei, ca urmare a solicitarilor transmise de bancile inregistrate in Program, informeaza Guvernul. Astfel, plafonul total de garantare pe anul 2016 este de 2.690,3 milioane de lei.

Guvernul a decis ca BNR si ASF sa urmareasca punerea in aplicare a regulamentului european privind instrumentele financiare derivate extrabursiere. Pot aplica si amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri

de CP HotNews.ro
Marţi, 29 Nov 2016 Economie | Finanţe & Bănci
Guvernul a stabilit marti, printr-un proiect de lege, ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) si Autoritatea de Supraveghre Financiara (ASF) sa fie autoritatile cu atributii in supravegherea aplicarii, la nivel national, a Regulamentului european 648/2012 privind instrumentele financiare derivate extrabursiere, contrapartile centrale si registrele centrale de tranzactii. BNR urmareste respectarea Regulamentului de catre institutiile de credit. Pentru celelalte categorii de contraparti financiare, din sectorul valorilor mobiliare, asigurarilor, pensiilor ocupationale si al fondurilor de investitii alternative, dar si pentru contrapartile nefinanciare, responsabilitatea ii revine Autoritatii de Supraveghere Financiara. Cele doua institutii pot aplica si amenzi de pana la 10% din cifrele de afaceri pentru incalcarea regulamentului.

Guvernul a aprobat limitele anuale pentru contractarea finantarilor rambursabile de catre autoritatile locale

de CP HotNews.ro
Marţi, 29 Nov 2016 Economie | Finanţe & Bănci
Limita anuala privind finantarile rambursabile, precum imprumuturi de la banci comerciale sau alte institutii de credit, emisiuni de titluri de valoare, leasing financiar, care pot fi contractate de unitatile administrativ-teritoriale, reprezentand datorie publica locala, va fi de 1,2 miliarde lei pentru fiecare dintre anii 2017, 2018 si 2019, a stabilit marti Guvernul, printr-o Hotarare.
Inspectorii Antifrauda incep in forta Luna Cadourilor
Foto: sxc.hu

Antifrauda promite actiuni de control operativ la nivel national, pe intreg parcursul lunii decembrie     

de Dan Popa HotNews.ro
Marţi, 29 Nov 2016 Economie | Finanţe & Bănci
Dupa o perioada in care pareau ca o lasa mai moale cu operatiunile de control din zonele cu risc ridicat (marile depozite engros, unele multinationale intens mediatizate in primavara s.a.), Directia Generala Antifrauda Fiscala anunta ca va efectua in intervalul 30.11 - 04.12.2016 o actiune operativa de control la nivel national. "Este inceputul unei serii de verificari ce se vor desfasura pe intreg parcursul lunii decembrie, ca urmare a intensificarii anumitor activitati economice specifice care prezinta riscuri in ceea ce priveste manifestarea unor fenomene circumscrise fraudelor fiscale si vamale, cu ocazia sarbatorilor de iarna", spun oficialii ANAF.
Florian Libocor, BRD-GSG
Foto: Agerpres

​Prognoze 2017 Libocor, BRD: Vad un curs euro in jur de 4.48 lei si un dolar la 4 lei. Cresterea economica se va tempera la 3.8% iar somajul se va stabiliza la 6.1%

de Dan Popa HotNews.ro
Marţi, 29 Nov 2016 Economie | Finanţe & Bănci
Cursul de schimb EUR/RON va oscila anul viitor in mod probabil in jurul unei medii de 4.48 si intr-un interval de 4.40 - 4.50, preponderent in partea superioara, considera economistul sef l BRD-GSG, Florian Libocor, intr-un text transmis la solicitarea HotNews.ro. In pofida unei probabile dar totusi marginale politici monetare mai restrictive in SUA, USD/RON se poate stabiliza in jurul unei medii de 4.0, crede Libocor.

Impactul salariului minim asupra productivitatii muncii este negativ, o crestere a salariului minim de 10% ar determina scaderea productivitatii muncii cu 2,3% (analiza a Ministerului Muncii)

de DP HotNews.ro
Marţi, 29 Nov 2016 Economie | Finanţe & Bănci
Impactul salariului minim asupra productivitatii muncii este negativ, o crestere a salariului minim de 10% ar determina scaderea productivitatii muncii cu 2,3%, se arata intr-o analiza a Ministerului Muncii. "In anul 2015 existau 140.980 de firme considerate vulnerabile (in care salariul mediu brut anual este situat in jurul salariului minim brut anual, cu o abatere de pana in 10%), in care lucrau un numar de 468.804 salariati. In ultimul an al seriei, ponderea salariatilor din firmele vulnerabile in totalul salariatilor din firmele selectate era de 11,7%", se arata in document.
Unul din cinci someri romani ar accepta sa lucreze in orice conditii
Foto: sxc.hu

Somajul a scazut cu 12% in ultimele 10 luni, dar ritmul de scadere va depinde de dinamica salariilor

de DP HotNews.ro
Marţi, 29 Nov 2016 Economie | Finanţe & Bănci
Numarul somerilor estimat pentru luna octombrie din anul curent a fost de 522.000 de persoane, la acelasi nivel cu luna precedenta, dar in scadere fata de aceeasi luna a anului anterior, a transmis marti Institutul National de Statistica. In dinamica anuala somajul a scazut cu 14.8% in octombrie si cu 12.1%  la 10  luni, evolutie determinata de accelerarea cererii interne si de reducerea economiei informale. "Rata somajului a stagnat la 5.8% in octombrie, cel mai redus nivel din decembrie 2008. Ne asteptam la continuarea tendintei de scadere a  somajului pe termen mediu, insa ritmul depinde si de dinamica salariilor", spun economistii Bancii Transilvania.

Ministerul Finantelor propune prelungirea cu un an a Programului de garantare a creditelor pentru intreprinderi mici si mijlocii

de I.B. HotNews.ro
Marţi, 29 Nov 2016 Economie | Finanţe & Bănci
Ministerul Finantelor Publice (MFP) propune prelungirea cu un an a Programului de garantare a creditelor pentru intreprinderi mici si mijlocii, care expira in data de 5 decembrie 2016, potrivit unui proiect de Ordonanta de Urgenta publicat pe site-ul Ministerului.
Paradoxul tigrului economic. Se ingrasa, dar si saraceste
Foto: sxc.hu

Suntem tigrii Europei la cresterea economica, dar continuam sa saracim "pe persoana fizica". Cum sa explici asta celor peste 5 milioane de romani saraci, cat a numarat Statistica?

de Dan Popa HotNews.ro
Stiu, e campanie electorala. Stiu, in campanie electorala taberele promit vrute si nevrute sau doar se lauda cu prosperitatea adusa romanilor, chiar daca numai pe hartie. Romania a avut cele mai mari ritmuri de crestere. Este tigrul Europei. Dar, cu toate acestea, cifrele oficiale mai arata un paradox: creste economia, dar in acelasi timp creste si saracia. Cel putin asa indica datele publicate luni de Institutul National de Statistica
Dragos Doros, seful Fiscului
Foto: Hotnews

ANAF va face publice circularele interne referitoare la procedurile de lucru si la modalitatile de aplicare a legii

de DP HotNews.ro
Agentia Nationala de Administrare Fiscala va face publice, din 5 decembrie, pe site-ul propriu, la rubrica "Circulare ANAF", circularele interne referitoare la procedurile de lucru si la modalitatile de aplicare a prevederilor legale.
25 de predictii pentru 2017
Foto: sxc.hu

25 de predictii pentru 2017 privind mediul de afaceri si societatea

de DP HotNews.ro
Taxele vor creste, brain drain - migratia tinerilor educati in cautare de locuri de munca specializate - va fi in crestere, notorietatea va fi mai importanta decat competenta iar polarizarea fara precedent va provoca mecanismele sociale si ale societatii civile - iata cateva  predictii pentru 2017. In categoria vesti bune, putem nota stabilitatea fluxului de intrari financiare in Romania, provenind de la romanii aflati in strainatate, in jurul cifrei de 3,2 miliarde EUR si, de asemenea, estimarea ca si in acest an volumele vor fi la acelasi nivel - cu posibile mici variatii.
Parteneriatul public privat a fost batut in cuie
Foto: sxc.hu

Legea parteneriatului public-privat a fost publicata in Monitorul oficial si va intra in vigoare de Craciun. Vezi in text cele mai importante prevederi ale legii

de DP HotNews.ro
La sfarsitul saptamanii trecute a fost publicata in Monitorul Oficial o lege foarte importanta pentru investitiile pe termen lung din sectorul public - Legea parteneriatului public-privat.  Legea nr. 233/2016 aplica procedura de derulare a unui parteneriat public-privat ce are ca obiect realizarea, reabilitarea sau extinderea unui bun sau a unor bunuri destinat prestarii unui serviciu public sau operarii unui serviciu public.
Barometrul indistriei indica o temperare a avantului
Foto: sxc.hu

Industria a pierdut din avant in octombrie. Ce s-a putut intampla? (barometrul industrial)

de DP HotNews.ro
In septembrie, industria isi revenise dupa cinci luni de scadere continua. Dar in octombrie, potrivit datelor furnizate de Barometrul Industrial, activitatea a incetinit din nou. Indicatorul pentru volumul productiei a scazut de la 60 in septembrie la 56 in octombrie. Acum indicatorul se afla cu un punct sub media ultimelor 24 de luni. Caderea brusca a indicatorului inseamna ca in luna octombrie volumul total de bunuri si produse fizice realizate in industrie s-a micsorat fata de luna anterioara. Totusi, industria continua sa se mentina intr-o zona de relativa crestere, cu 6 puncte deasupra pragului sub care se afla zona de contractie. Ce s-a putut intampla?
Conditiile de locuire din Romania sunt printre cele mai precare
Foto: Hotnews

10 argumente in favoarea Primei Case. Finantele vor prelungirea programului cu inca 5 ani si suplimentarea in acest an a plafonului cu un sfert de miliard de lei

de Dan Popa HotNews.ro
Ministerul Finantelor Publice (MFP) propune suplimentarea plafonului alocat pe anul 2016 pentru programul guvernamental "Prima casa" cu inca 250 de milioane de lei, ca urmare a solicitarilor transmise de bancile inregistrate in program, se arata intr-un comunicat al Ministerului. Vezi in text care sunt cele 10 argumente ale finantistilor pentru care ar dori prelungirea cu inca 5 ani a programului.

Banca Mondiala : Alegerile din Romania sporesc riscul cresterii cheltuielilor suplimentare

de G.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 26 Nov 2016 Economie | Finanţe & Bănci
Banca Mondiala avertizeaza ca alegerile care vor avea loc luna decembrie, in Romania, sporesc riscul cresterii cheltuielilor suplimentare si a incetinirii implementarii reformelor structurale. Pe termen mediu este nevoie de o reechilibrare a politicilor fiscale, afirma institutia, potrivit Mediafax.
Radu Craciun
Foto: Arhiva personala

Radu Craciun: ​Propaganda antioccidentala in 15 pasi

de DP HotNews.ro
Sâmbătă, 26 Nov 2016 Economie | Finanţe & Bănci
1. Obiectivul dvs. va fi subminarea increderii in faptul ca Romania a beneficiat de pe urma integrarii in UE si a investitiilor straine directe, prin autovictimizare. Nu veti promova reorientarea geostrategica a Romaniei, ci mai degraba izolationismul pe principiul ca Romania nu are niciun partener adevarat cu care sa aiba o relatie reciproc avantajoasa, scrie Radu Craciun pe blogul sau.

ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi