BĂNCI
Sedinta de guvern
Foto: gov.ro

Guvernul a făcut cadou Patriarhiei, pentru 49 de ani, un imobil din Franța

de F.B. HotNews.ro
Guvernul a adoptat o Hotărâre prin care se aprobă darea în folosință gratuită a Patriarhiei Române pentru Mitropolia Ortodoxă a Europei Occidentale și Meridionale a unui imobil din Franța, pentru o durată de 49 de ani, “în scopul asigurării nevoilor administrative și de funcționare”.
Mario Draghi (foto arhiva)
Foto: Agerpres/Xinhua

Mario Draghi părăseşte o BCE profund divizată

de I.B. HotNews.ro
Mario Draghi, care prezidează joi ultima sa şedinţă a BCE, are la activul său scoaterea zonei euro dintr-o criză fără precedent. Dar politica sa a "banilor ieftini" lasă divizări profunde, scrie La Tribune, citat de Rador.
Corporate report
Foto: pixabay.com

​​Corporate Report: Boeing face față tot mai greu scandalului 737 MAX; Huawei poartă discuții preliminare cu firme americane pentru licența platformei 5G; Pe lista milionarilor, chinezii sunt pentru prima oară mai mulți decât americanii

de A.Th.C. HotNews.ro
Problema lui Boeing începe să capete aspecte penale ● Huawei vrea să vândă calul troian 5G, nu să-l dea cadou ● Credit Suisse a numărat milioanele de milionari din lume
Creșterile salariale nu vor mai fi atât de mari anul viitor
Foto: sxc.hu

Ce creșteri salariale ar putea aștepta bugetarii anul viitor? O explicație cu familia Ionescu

de Dan Popa HotNews.ro
D-na Ionescu lucrează ca funcționar într-un minister. Ia peste 4000 de lei bani în mână, în vreme ce soțul ei nu câștigă decât 3000 de lei net. Se cheamă că ea ține financiar vorbind, familia. Domnul Ionescu e mic întreprinzător. Se bate cu ANAF-ul, cu lipsa de bani a clienților, cu întârzierile lor la plată, așa că (cu greu) pune lunar 2500 de lei în contul bancar al familiei. Domnului Ionescu îi dăm o veste bună care ar putea fi și una proastă, depinde de cum o privești...
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews

Ministerul Finanțelor vrea să ia bani de la ministerele Sănătății și Tineretului (DOCUMENT)

de F.B. HotNews.ro
Ministerul Finanțelor Publice (MFP) propune ca sumele pe care le-au primit Ministerul Sănătății și cel al Tineretului și Sportului din taxele și accizele aplicate la nivel național pentru țigarete, țigări și băuturi alcolice să fie virate la bugetul de stat. Acestea erau considerate venituri propii ale celor două ministere. Practic, MFP spune, cu alte cuvinte: Luăm noi banii, iar dacă aveți nevoie, vă dăm noi.
Moneda de 50 de bani cu chipul Reginei Maria
Foto: BNR

O nouă monedă, cu portretul Reginei Maria, va intra pe piață de lunea viitoare

de F.B. HotNews.ro
BNR pune în circulație, din 28 octombrie, o monedă care îi prezintă pe regele Ferdinand I și regina Maria vizitând trupele române pe front, se arată într-un comunicat al instituției. Aceasta este din alamă cu inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „50 BANI”, stema României și anul de emisiune „2019”. Reversul prezintă portretul reginei Maria și inscripția în arc de cerc ,,REGINA MARIA”.
Horia Braun
Foto: Hotnews

Fostul economist-șef al BCR, mutat la conducerea Erste Asset Management, înlocuindu-l pe Dragoș Neacșu

de DP HotNews.ro
Conducerea Erste Asset Management GmbH l-a numit pe Horia Braun-Erdei în poziția de președinte executiv (CEO) al Erste Asset Management România, au anunțat luni reprezentanții BCR. Horia Braun (42 de ani), în prezent economist șef al BCR, are o carieră de 20 de ani în industria financiară, din care 10 pe segmentul de administrare a fondurilor, ocupând de-a lungul timpului funcții de conducere în România și în Europa Centrală și de Est.
Digitalizare
Foto: Pixabay

Compensarea datoriilor dintre firme s-ar putea face mai ușor (DOCUMENT)

de F.B. HotNews.ro
Un proiect de Hotărâre pentru aprobarea normelor metodologice în ceea ce privește monitorizarea datoriilor nerambursate la scadență ale contribuabililor, persoane juridice, în vederea diminuării blocajului financiar și a pierderilor din economie ar putea fi adoptat în curând de Guvern. Conform documentului consultat de HotNews.ro, procedura de compensare va fi mult mai ușoară prin digitalizare.
Subiectele zilei in presa occidentala
Foto: sxc.hu

Financial report: Revoluția călătorilor cu metroul. Tulburările din Chile se extind. Grevă surpriză la Căile Ferate Franceze

de Dan Popa HotNews.ro
Financial Times: Revoluția călătorilor cu metroul ● Franţa acuzată de blocarea discuţiilor de accedere Balcani-UE ● Les Echos: Grevă surpriză la Căile Ferate. Situația se deteriorează de câteva luni ● Boris Johnson obligat să ceară o amânare a Brexit ● La Razon: Puigdemont, citat în faţa judecătorului primei instanţe belgiene pe 29 octombrie ● Știri pe scurt.
ANAF
Foto: ANAF

ANAF angajează 66 de șefi. Dosarele (cu șină) trebuie depuse de cei care lucrează deja la stat (Update)

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 18 Oct 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat pe site-ul propriu două anunțuri prin care anunță că va organiza concursuri pentru ocuparea a 58 de posturi de conducere în cadrul direcțiilor regionale și 8 în cadrul aparatului propriu.
Inspectori ANAF
Foto: anaf

Inspectorii Fiscului au formulat 18 sesizări penale după ce au verificat persoanele fizice cu averi mari/ Prejudicii de 22,8 milioane lei/ Evoluția în ultimii ani

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 18 Oct 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Inspectorii Agenției Naționale de Administrare Fiscală a verificat 158 de persoane fizice cu averi mari și au formulat 18 sesizări penale, în primele opt luni din acest an, reiese din datele instituției. La jumătatea anului erau 17 sesizări.
Attila Gyorgy
Foto: MFP

Oficial MFP spune că prețurile diferite față de UE la carburanți nu sunt determinate de nivelul taxelor, care reprezintă peste 50% din preț

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 18 Oct 2019 Economie | Finanţe & Bănci
În România ponderea taxelor în prețurile finale ale benzinei fără plumb și motorinei sunt printre cele mai mici din UE, susține Attila Gyorgy, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), răspunzând unei interpelări adresate de un deputat.
Adunarea Generala, Academia Romana, la 152 de ani de la infiintare
Foto: Agerpres

Manifestul academicienilor pentru adaptarea României la era digitală. 12 propuneri concrete

de DP HotNews.ro
Vineri, 18 Oct 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Digitizarea sistemului naţional de educaţie, includerea unei discipline de etică în spaţiul digital sau pregătirea strategică de cadre didactice în domeniul “Industry 4.0” sunt doar 3 dintre propunerile Academiei Române privind adaptarea României la era digitală, potrivit unui manifest asumat și transmis de academicieni, în urma unor dezbateri științifice care abordează impactul revoluției tehnologice și măsurile care ar trebui luate în România.
Subiectele zilei in presa occidentala
Foto: sxc.hu

​Financial report Vaticanul și proprietatea sa din Chelsea. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a apobat instalarea camerelor ascunse la locul de muncă. Turcia face ceea ce nici o altă țară nu a dorit să facă

de Dan Popa HotNews.ro
Vineri, 18 Oct 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Financial Times: Vaticanul și proprietatea din Chelsea ● Jornal Economico: Erdoğan: Turcia face ceea ce nici o altă țară nu a dorit să facă ● La Stampa: Curtea Europeană a Drepturilor Omului a apobat instalarea camerelor ascunse la locul de muncă ● Trud: Bulgaria cumpără de 9 ori mai puţine maşini noi decât Germania
Cresc preturile anul viitor
Foto: Hotnews

De ce totul ne va costa mai mult de anul viitor/ O poveste de la frizerie

de Florin Barbuta HotNews.ro
Discursul ministrului Muncii, Marius Budăi, s-a încheiat cu o frază care dă de gândit. A spus că punctul de pensie trebuie să crească de la 1 septembrie la 1775 lei, acum fiind 1.265 lei. Așadar, de anul viitor urmează, potrivit Legii pensiilor, o creștere de 40%. Procentul e foarte mare. Cum pare că în an electoral nimeni nu va lua o măsură în sensul etapizării acestei majorări, de exemplu, vom simți cu toții efectele. Prețurile produselor vor urca.
Imagine din conferinta de miercuri a OTP
Foto: Hotnews

​Economia recunoștinței. Șapte din 10 români nu se simt apreciați de rude, iar opt din 10 români nu se simt apreciați de colegii de serviciu

de Dan Popa HotNews.ro
Miercuri, 16 Oct 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Deși 9 din 10 români admit că este un semn de bună creștere să mulțumești, în ultima săptămână doar jumătate dintre ei au zis ”mulțumesc” persoanelor apropiate din familie, arată o cercetare a OTP Bank. Șase din 10 români spun că prietenii nu le mulțumesc atunci când fac un lucru pentru ei, iar șapte din 10 nu se simt apreciați de rude. În ceea ce privește gratitudinea manifestată la locul de muncă, situația este și mai îngrijorătoare: opt din 10 români nu se simt apreciați de colegi. Mai mult, în viața personală, 50% dintre români nu se simt apreciați de partenerul de cuplu.

Investitorii străini din România spun că astăzi nu găsesc forță de muncă adecvată pentru nevoile companiei lor

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 16 Oct 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Încrederea membrilor Consiliului Investitorilor Străini (FIC) în mediul legislativ rămâne la un nivel scăzut după episodul Ordonanței de Urgență nr. 114/2018 și nu s-a deteriorat mai mult de atunci, reiese dintr-un sondaj realizat în rândul membrilor săi.
Dan Bucsa, Lead CEE Economist_UniCredit Bank AG
Foto: Hotnews

UPDATE Dan Bucșa (UniCredit Bank Londra): Nu se vede o îmbunătățire a colectării în România. 6 ani pierduți. Nu s-a făcut nimic. Ăsta e adevărul, nimic.

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 16 Oct 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Impactul bugetar al pensiilor, conform Guvernului, se va duce din 2-3% din PIB, în 5% în 2021 și 7% în 2022, susține Dan Bucșa, economistul-șef pentru Europa Centrală și de Est în cadrul UniCredit Bank Londra.
Dan Bucsa, Lead CEE Economist_UniCredit Bank AG
Foto: Hotnews

UPDATE Dan Bucșa (UniCredit Bank Londra): Recesiunea în SUA va fi la mijlocul anului viitor, dar nu adâncă/ În România nu vede un risc de recesiune în 2020

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 16 Oct 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Probabilitatea de recesiune în SUA în următoarele 12 luni este de peste 50%, susține Dan Bucșa, economistul-șef pentru Europa Centrală și de Est în cadrul UniCredit Bank Londra.
Subiectele zilei in presa occidentala
Foto: sxc.hu

​Financial report: FMI reduce prognoza globală de creștere. Dumnezeu este acum complice la conspirația lui Trump. Un acord privind Brexit este posibil săptămâna aceasta

de Dan Popa HotNews.ro
Miercuri, 16 Oct 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Financial Times: FMI reduce prognoza globală de creștere pe fondul temerilor privind războiul comercial ● Le Point: În opinia lui Michel Barnier, un acord este "posibil săptămâna asta" ● The New York Times: Dumnezeu este acum complice la conspirația lui Trump ● Știri pe scurt.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version