BĂNCI
Sediu ASF
Foto: AGERPRES

Piata RCA: ​Cele mai mari procente de dosare intarziate la plata sunt la City Insurance (80,63%), Carpatica Asig (80,11%) si Asirom VIG

de DP HotNews.ro
Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a realizat, in premiera, o analiza aprofundata a modului de solutionare a dosarelor de dauna aferente politelor auto obligatorii RCA deschise de societatile de asigurare in semestrul II al anului 2015.
Daniel Zamfir
Foto: cdep.ro

Zamfir, initiatorul legii darii in plata: Salut decizia CSM si solicit de urgenta Guvernului si BNR sa ia public atitudine fata de declaratiile domnului Steven van Groningen

de DP HotNews.ro
Salut decizia plenului CSM  de marti, 23 august, iar pe aceasta cale solicit de urgenta Guvernului si Bancii Nationale a Romaniei sa ia atitudine, in mod public, fata de declaratiile domnului Steven van Groningen si sa se delimiteze de astfel de practici care creeaza un precedent periculos si afecteaza in mod direct intreg sistemul judiciar, consecinta unor astfel de declaratii fiind influentarea deciziilor magistratilor, a transmis joi deputatul Daniel Zamfir, initiatorul legii darii in plata.
Masini ale Directiei Generale Antifrauda Fiscala - DGAF
Foto: DGAF

Operatiunea Apollo - suspiciuni de evaziune fiscala in 9 din 10 cazuri analizate din primul esantion

de DP HotNews.ro
Demarata la sfarsitul lunii iunie 2016, operatiunea Apollo (care vizeaza  firmele care emit sau utilizeaza facturi false) confirma analizele de risc facut de inspectorii Antifrauda. Astfel: nu toate firmele au pus la dispozitie toate documentele solicitate (exemplu: nu au transmis toti furnizorii, unele au transmis doar note de receptie, unele au transmis facturi numai pentru o anumita perioada etc.)  sau majoritatea facturilor sunt emise pentru produse de valoare sub 5000 de lei (inclusiv TVA) si sunt achitate in numerar .
Legea darii in plata ramane un subiect extrem de fierbinte
Foto: sxc.hu

Darea in plata. Raiffeisen a notificat deja Statul roman ca se va adresa instantelor internationale pentru incalcarea tratatelor privind siguranta investitiilor. Ce raspund Finantele?

de Dan Popa HotNews.ro
Miercuri, 24 Aug 2016 Economie | Finanţe & Bănci
Epopeea aplicarii legii darii in plata este inca la inceput. Prima institutie de credit care a notificat Statul ca intentioneaza sa se adreseze Curtii de Arbitraj a Bancii Mondiale (ICSID) este Raiffeisen Bank. Potrivit surselor noastre, alte doua banci pregatesc notificari similare. Motivul pentru care banca austriaca a notificat Ministerul Finantelor este simplu: intre Romania si Austria exista un tratat bilateral privind siguranta protectiei investitiilor straine, acesta fiind incalcat. Practic, dupa aparitia legii darii in plata, bancile sunt obligate sa provizioneze creditele care pot deveni neperformante, iar Raiffeisen tocmai a comunicat ca "darea in plata" le-a taiat 45 de milioane de euro din profit. HotNews.ro a adresat un set de intrebari Ministerului Finantelor pentru a evalua posibilele scenarii viitoare.
Steven Van Groningen, CEO Raiffeisen Bank
Foto: AGERPRES

Patronatele bancare: Scrisoarea transmisa CSM a fost o corespondenta institutionala, fiind  regretabila interpretarea ca ar fi o opinie personala

de Dan Popa HotNews.ro
Miercuri, 24 Aug 2016 Economie | Finanţe & Bănci
Imediat dupa ce Consiliul Superior al Magistraturii a apreciat ca o serie de afirmatii facute de Steven van Groningen (presedintele Patronatelor Bancare din Romania si CEO Raiffeisen Bank), ar fi afectat imaginea instantelor, seful Raiffeisen a transmis HotNews.ro ca nicio clipa Consiliul Patronatelor Bancare din Romania (CPBR) nu a urmarit prin scrisoarea transmisa CSM vreo imixtiune in actul de justitie. "Scrisoarea a fost trimisa cu intentia obiectiva de a releva solutii diamentral opuse date de instante in cazuri identice, in contextul existentei unei legislatii considerata a fi unitara", spune van Groningen.
Peste 105.000 de firme romanesti au intrat in insolventa in 2011-2015
Foto: sxc.hu

Peste 100.000 de firme au intrat in insolventa in ultimii 5 ani. Care este impactul?

de DP HotNews.ro
Miercuri, 24 Aug 2016 Economie | Finanţe & Bănci
Romania a avut 105.545 companii care au intrat in insolventa intre 2011-2015, insemnand o medie anuala de aproximativ 20.000 de companii insolvente, arata calculele facute de Coface. Volumul este foarte mare, in conditiile in care reprezinta aproximativ un sfert din totalul firmelor active. Nu doar numarul companiilor insolvente din intervalul analizat este foarte mare, ci si dimensiunea acestora. Circa 3000 dintre companiile insolvente rulau peste un milion de euro anual, in conditiile in care media companiilor active la nivel national pe acest segment de venituri a fost de 23.455 euro.
Sediul AIIB
Foto: http://www.aiib.org/

Guvernul va discuta miercuri conditiile in care Romania ar putea deveni membra a Bancii Asiatice pentru Investitii in Infrastructura. AIIB este vazuta ca rivala FMI si a Bancii Mondiale

de DP HotNews.ro
Miercuri, 24 Aug 2016 Economie | Finanţe & Bănci
Guvernul va discuta miercuri pe marginea rezultatului discutiilor privind conditiile in care Romania ar putea deveni membra a Bancii Asiatice pentru Investitii in Infrastructura (AIIB) urmand sa transmita si o scrisoare oficiala, semnata de catre ministrul finantelor publice, conducerii AIIB prin care Romania isi exprima oficial interesul de a deveni membru al Bancii.Banca a fost infiintata la sfarsitul lunii iunie 2015, cand delegati din 57 de tari au semnat, la Beijing, Acordul de instituire a bancii initiate de China, dar a devenit operationala in ianuarie 2016.
Anca Dragu, ministrul Finantelor
Foto: Hotnews

Finantele: Sotiile veteranilor de razboi si sotii vaduvelor de razboi vor fi scutiti de la plata impozitelor locale

de DP HotNews.ro
Marţi, 23 Aug 2016 Economie | Finanţe & Bănci
Ministerul Finantelor Publice vine in sprijinul veteranilor de razboi, al vaduvelor de razboi, al persoanelor persecutate din motive politice, precum si al celor deportate in strainatate ori constituite in prizonieri si restabileste facilitatile fiscale acordate pana la 31 decembrie 2015, transmit oficialii ministerului intr-un comunicat media.
Accidentele rutiere in Romania sunt oarecum atipice
Foto: sxc.hu

Cinci lucruri surprinzatoare despre accidentele auto care ti-ar putea explica de ce asigurarea RCA creste mereu

de Dan Popa HotNews.ro
Marţi, 23 Aug 2016 Economie | Finanţe & Bănci
De cateva zile (pana chiar si in urma cu cateva minute) primesc apeluri telefonice, sms-uri si emailuri de la intermediarul care mi-a incheiat polita de asigurare RCA pentru masina. Prin toate formele sunt avertizat ca urmeaza sa imi expire polita actuala si ca ar fi bine sa semnez o noua polita la una din firmele de asigurari. Evident, voi incheia o noua asigurare, intrucat asa cere legea. Tot azi am primit un material de presa de la ASF care anunta cresterea pietei RCA, dar si a daunalitatii. Drept pentru care m-am uitat putin peste evolutia accidentelor rutiere, sub mai toate formele: cand au ele loc cu cea mai mare frecventa, dupa zile, luni ale anului, starea carosabilului si persoane implicate. Am gasit lucruri care mie mi s-au parut usor surprinzatoare.
Al doilea trimestru din 2016 a adus un varf istoric al daunei medii totale, de circa 1800 euro
Foto: Hotnews

Piata asigurarilor RCA a depasit pragul de doua miliarde lei la jumatatea anului, dar a crescut din nou si daunalitatea

de DP HotNews.ro
Marţi, 23 Aug 2016 Economie | Finanţe & Bănci
Piata RCA, care reprezinta mai mult de jumatate din asigurarile generale din Romania, si-a continuat cresterea in primul semestru din acest an, in contextul temperarii vizibile a dinamicii primei medii si al consolidarii echilibrului financiar pe aceasta clasa de asigurari, obtinute in pofida unei deteriorari a daunalitatii in trimestrul II, spun reprezentantii Autoritatii de Supraveghere Financiara. Rata de daunalitate reprezinta raportul intre ceea ce incaseaza o firma de asigurari din primele de asigurare si ceea ce plateste pentru reparatia masinii.
Legea darii in plata ramane un subiect extrem de fierbinte
Foto: sxc.hu

Bancile au depus peste 150 de sesizari la CCR privind darea in plata; cele mai multe vin de la Raiffeisen si Bancpost

de DP HotNews.ro
Marţi, 23 Aug 2016 Economie | Finanţe & Bănci
Curtea Constitutionala va dezbate in luna septembrie cel putin 151 de exceptii de neconstitutionalitate ridicate de banci cu privire la Legea darii in plata, dar si una a Judecatoriei Sinaia, cele mai multe fiind depuse de Raiffeisen Bank, Bancpost, Banca Transilvania si Banca Romaneasca, potrivit News.ro. De la intrarea in vigoare a Legii darii in plata si pana in prezent au fost depuse la Curtea Constitutionala 152 de dosare de neconstitutionalitate asupra legii. Dintre acestea, 151 sunt actiuni ale bancilor, iar una este a Judecatoriei Sinaia, care s-a sesizat din oficiu asupra unui dosar aflat pe rol.
ANAF in operatiune la Dragonul Rosu
Foto: ANAF

Antifrauda a intrat peste firmele din Dragonul Rosu. S-au confiscat bani si marfuri de circa 73.000 de euro, iar amenzile au depasit 370.000 de euro

de DP HotNews.ro
Marţi, 23 Aug 2016 Economie | Finanţe & Bănci
Saptamana trecuta, inspectorii antifrauda au descins iar la firmele din complexul comercial Dragonul Rosu. La actiunile de control au participat, in fiecare zi cate 20 de echipe de inspectori ai Directiei generale antifrauda fiscala (DGAF), care au constatat abateri pentru sanctionarea carora au dispus aplicarea a 260 de amenzi, in valoare totala de 1,67 milioane de lei, precum si confiscari de sume, in cuantum de 66.622 de lei, si de bunuri, in valoare de 259.699 de lei.
creditele de consum acordate de ALB au crescut cu 35 %
Foto: sxc.hu

In primul semestru, creditele de consum acordate de membrii ALB au crescut cu 35 %

de DP HotNews.ro
Marţi, 23 Aug 2016 Economie | Finanţe & Bănci
Companiile de credit de consum membre ale Asociatiei Societatilor Financiare au acordat in primul semestru din 2016 imprumuturi noi in valoare de 1,55 miliarde lei, cu 35% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-un comunicat al Asociatiei. Imprumuturile destinate consumului personal au cea mai mare pondere in totalul finantarilor noi acordate de companiile de credit de consum membre ale ALB, respectiv 89,4%. Creditele auto acordate de institutiile financiare nebancare detin o cota de doar 2,2%, in timp ce creditele industriale reprezinta 8,4% din totalul finantarilor noi.

​ASF va fi reprezentata de casa de avocatura Eversheds Romania in procedura de solicitare a falimentului Carpatica Asig

de DP HotNews.ro
Marţi, 23 Aug 2016 Economie | Finanţe & Bănci
ASF a selectat societatea de avocatura Eversheds Romania pentru a reprezenta Autoritatea in procedura judiciara de solicitare a falimentului Carpatica Asig, au transmis marti repreentantii Autoritatii. Desemnarea societatii s-a facut in urma derularii unui proces de achizitii publice pentru servicii de consultanta juridica si de reprezentare in instanta, Eversheds Romania prezentand cea mai avantajoasa oferta prin raportare la criteriile de selectie. La licitatie au fost invitate sa participe 6 case de avocatura, oferte depunand doar 3 dintre acestea.
Afacerile din industrie raman modeste
Foto: sxc.hu

Barometrul industrial: Starea de spirit a managerilor este destul de deprimata / Firmele tind sa renunte la o parte din angajati

de Dan Popa HotNews.ro
Marţi, 23 Aug 2016 Economie | Finanţe & Bănci
In luna iulie, indicatorul pentru volumul productiei a atins 57 de puncte fata de 56 in iunie si se afla acum la nivelul mediei ultimelor 21 de luni, confirmand faptul ca in industrie activitatea ramane slaba, se arata in Barometrul Industrial calculat de IRSOP si SNSPA. Ritmul anemic este ilustrat si de alti indicatori.
Lucian Croitoru
Foto: Hotnews

Croitoru, BNR: Profiturile și pierderile BNR. O clarificare

de S.T. HotNews.ro
Unii analiști au spus că BNR nu a publicat date despre pofiturile și pierderile sale ca să nu se vadă caracterul prociclic al politicii monetare. Pur și simplu, nu e adevărat! În rapoartele anuale ale BNR  sunt pagini întregi despre profiturile și pierderile BNR, precum și despre politica monetară, scrie Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR, pe blogul sau.
Consultantul fiscal Adrian Benta
Foto: Hotnews

Conditionarea inregistrarii in scopuri de TVA - o "elucubratie fiscala". Firmele romanesti sunt prezumate a fi "vinovate", iar cele straine,  conforme

de DP HotNews.ro
Duminică, 21 Aug 2016 Economie | Finanţe & Bănci
ANAF a publicat in Monitorul oficial Ordinul privind conditionarea inregistrarii in scopuri de TVA. Ca idee, se mentine procedura de legiferare in sensul ca societatile ce au depasit plafonul de scutire de TVA de 220.000 lei nu li s-au impus criterii de conditionare, insa li se solicita capacitatea economica printr-un alt act normativ. "Situatia poate fi considerata o elucubratie fiscala, respectiv actul normativ se adreseaza numai societatilor romanesti, iar sucursalele din Romania ale societatilor straine sunt scutite de astfel de proceduri. Practic, societatile romanesti sunt prezumate a fi "vinovate", iar cele straine intotdeauna conforme", crede consultantul fiscal Adrian Benta.
Cat din prognozele privind efectele Brexit s-au adeverit
Foto: Flickr / Tomek Nacho

Au aparut cifrele economice relevante de dupa votul pentru Brexit. Care este verdictul acum: Boom sau crepuscul?

de G.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 20 Aug 2016 Economie | Finanţe & Bănci
Inainte de referendumul pentru Brexit au fost prezentate numeroase avertizari privind recesiunea ce va urma si alte prognoze sumbre privind consecintele iesirii Regatului din UE. Ce ne spun insa acum cifrele, in conditiile in care saptamana aceasta au fost prezentate mai multe date economice relevante, inclusiv privind inflatia si somajul?, scrie The Guardian.
Alina Constantinescu si Lucian Isar
Foto: Hotnews

Arbitrajistul principal al administrarii rezervei de aur a Romaniei iese la rampa: Despre risc si randament in administrarea rezervei de aur

de Dan Popa HotNews.ro
Ca urmare a aparitiei de informatii potrivit carora BNR ar fi putut fructifica mai bine rezerva de aur a Romaniei, unul dintre cei mai discreti oameni din Banca Centrala, Alina Constantinescu, arbitrajist principal in Serviciul administrarea rezervelor internationale a iesit la rampa si a publicat un text in care explica cum se fructifica aurul Romaniei. Principalele acizatii veneau din partea lui Lucian Isar, care pe blogul sau scrie ca "Romania nu obtine venituri de pe urma aurului tinut la Londra ci plateste pentru custodie. Este o practica absurda si este impotriva intereselor financiare ale Romaniei"
Mugur Isarescu, guvernatorul BNR
Foto: Hotnews
BNR confirma salariile guvernatorilor publicate de HotNews

BNR: Publicarea si cuantumul salariilor conducerii unor banci centrale din Uniunea Europeana

de Dan Popa HotNews.ro
La mai putin de o saptamana dupa ce HotNews a publicat salariile guvernatorilor de banci centrale din Europa, BNR a confirmat pe blogul propriu datele HotNews, in cadrul unui micro-studiu intitulat "Aspecte referitoare la publicarea si cuantumul salariilor conducerii unor banci centrale din Uniunea Europeana"

ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă