COMPANII
Simulare Hyperloop
Foto: Hotnews

Un oraș din China va demara un proiect Hyperloop în parteneriat public-privat

de Florin Barbuta HotNews.ro
Hyperloop Transportation Technologies a anunțat că va face echipă cu un oraș din sud-vestul Chinei pentru construcția sistemului de transport ce presupune 10 kilometri de linie de mare viteză, informează The Straits Times.
Pagina de youtube Hyundai
Foto: Captura video - pagina de Youtube a HyundaiUSA

​VIDEO Hyundai lansează o mașină sport inspirată din costumul Iron Man. Se va putea comanda la începtul anului viitor

de Florin Barbuta HotNews.ro
Sâmbătă, 21 Iul 2018 Economie | Companii
Compania sud-coreeană Hyundai Motor a dezvăluit prima mașină inspirată din Iron Man, în parteneriat cu Marvel, denumită Kona Iron Man, informează The Korea Herald.
departamentul de stat SUA
Foto: Pexels

Departamentul de Stat al SUA: Eforturile de a slăbi independența justiției au zdruncinat încrederea investitorilor / În unele cazuri, solicitările de a primi mită din partea unor oficiali de rang inferior sau mediu ajung la nivelul de hărțuire

de RA şi FB HotNews.ro
Vineri, 20 Iul 2018 Economie | Companii

Decizia Guvernului, de la începutul acestui an, de a trece contribuţiile de la angajator la angajat a avut un impact negativ asupra tuturor firmelor, se arată în cel mai recent raport al departamentul de stat al SUA. Documentul critică măsurile ce au încetinit lupta anticorupţie, care au afectat încrederea investitorilor.

Birocratie
Foto: Pixabay

Patronii IMM: 8 din 10 afaceri se autofinanțează. Birocrația și lipsa forței de muncă, marile probleme ale firmelor

de Adi Iacob HotNews.ro
Joi, 19 Iul 2018 Economie | Companii
Birocrația, lipsa forței de muncă și fiscalitatea excesivă sunt în continuare dificultățile cele mai importante cu care se confruntă IMM-urile în 2018, potrivit lucrării Carta Albă a IMM-urilor din România, ediţia a XVI-a, realizată de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) în parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.
Ministerul Finantelor
Foto: Facebook/ Ministerul Finantelor Publice

Ministrul Finanțelor: Firmele în insolvență nu au cum să intre în amnistia fiscală

de RA HotNews.ro
Joi, 19 Iul 2018 Economie | Companii
Firmele în insolvență sau persoanele care au datorii la chirii, nu au cum să facă, din punct de vedere legal, obiectul unei amistii, a declarat joi, într-o conferință, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, potrivit Mediafax. "Legea prevede niște categorii care nu au cum să facă obiectul unei amnistii."
Airbus Beluga XL
Foto: Airbus

VIDEO Balena de pe cer - Airbus a efectuat primul zbor cu uriașul Beluga XL

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 19 Iul 2018 Economie | Companii
Beluga XL, cel mai nou avion cargo al Airbus, a făcut joi primul său zbor inaugural la Blganac, în sudul Franței. 10.000 de oameni au asistat la decolarea avionului care avea programat un zbor de trei - patru ore. Beluga XL este cel mai nou avion cargo al francezilor, modelul fiind celebru pentru forma asemănătoare cu cea a unei balene.
pragatire pentru antreprenori
Foto: Flickr

Cursuri gratuite de antreprenoriat: Când se fac înscrierile

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 18 Iul 2018 Economie | Companii
Românii pot face cursuri gratuite de antreprenoriat şi management, prin programul guvernamental EMPRETEC, pentru care a fost anunțată data înscrierilor online. Bugetul alocat programului pentru anul 2018 este de 504.000 de lei. Iată procedura de implementare.
Santierul naval Daewoo Mangalia Heavy Industries
Foto: Agerpres

Guvernul a aprobat un proiect de OUG care va permite olandezilor de la Damen să conducă Șantierul Naval Mangalia, chiar dacă aceștia sunt acționari minoritari

de CP HotNews.ro
Marţi, 17 Iul 2018 Economie | Companii
Guvernul a aprobat în ședința de marți un proiect de Ordonanță de Urgență care prevede exceptarea de la aplicarea legislației privind guvernanța corporativă a companiilor la care statul redevine acționar majoritar după ce a fost minoritar. Practic, potrivit actului normativ, într-o astfel de situație, statul, în calitate de acționar majoritar, poate încredința conducerea societății acționarului minoritar, dacă acestea deține capacitatea financiară și tehnică. Un astfel de caz este cel de la șantierul naval DMHI Mangalia, unde statul redevine acționar majoritar cu o participație de 51%, după ce olandezii de la Damen Shypyards Group cedează 2% din acțiuni.
Holzindustrie Schweighofer
Foto: Wikimedia Commons / Holzindustrie Schweighofer

ONG din Statele Unite: Schweighofer continuă să prelucreze lemn din parcurile naţionale româneşti / Compania neagă acuzaţiile

de R.M. HotNews.ro
Marţi, 17 Iul 2018 Economie | Companii
Holzindustrie Schweighofer continuă să achiziţioneze lemn care provine din mai multe parcuri naţionale de pe teritoriul României, deşi compania s-a angajat în mod public să nu facă acest lucru, a declarat, marţi, David Gehl, coordonator pentru Eurasia în cadrul ONG-ului american de mediu Environmental Investigation Agency (EIA), scrie Agerpres. Reprezentanţii Schweighofer au precizat că fiecare furnizor al companiei trebuie să dovedească provenienţa lemnului iar dacă materialul provine dintr-un parc naţional compania renunţă la achiziţie.
top companii
Foto: Pexels

Top 100: Cele mai mari companii la nivel global ajung la o valoare de 20.000 miliarde dolari. Clasamentul este condus de IT

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marţi, 17 Iul 2018 Economie | Companii
Valoarea totală de piață a celor mai mari 100 de companii globale a crescut cu 15% comparativ cu anul trecut și a ajuns la 20.000 de miliarde de dolari. Top 10 al celor mai valoroase companii include 8 companii din SUA și două din China, potrivit studiului PwC Global Top 100. Sectorul IT domină clasamentul.
Biciclete
Foto: Pixabay

Cât costă o franciză Pegas

de Adi Iacob HotNews.ro
Marţi, 17 Iul 2018 Economie | Companii
Brandul românesc de biciclete Pegas lansează sistemul de franciză pentru magazinele sale. În acest moment, Pegas are șapte magazine proprii, în București, Timișoara, Râmnicu Vâlcea, Suceava și Constanța, dar vinde bicicletele în 300 de magazine partenere.
afaceri handmade
Foto: PxHere

Afacerile handmade se pot înscrie în programul prin care statul le decontează participarea la târgul naţional pentru artizanat

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marţi, 17 Iul 2018 Economie | Companii
Săptămâna viitoare se deschid aplicaţiile online prin care afacerile cu produse handmade se pot înscrie în Programul national multianual pentru susţinerea meştesugurilor şi artizanatului, prin care statul va deconta benzina şi hotelul pentru o serie de mici afaceri din acest domeniu, care vor să participe la târgul naţional pentru artizantat. Iată procedura de implementare şi documentele necesare înscrierii.
Jeff Bezos, seful Amazon
Foto: commons.wikimedia.org

MarketWatch: Jeff Bezos a devenit cel mai bogat om din istoria modernă, în ziua evenimentului Amazon Prime Day

de M.D. HotNews.ro
Marţi, 17 Iul 2018 Economie | Companii
Jeff Bezos a devenit în mod oficial cel mai bogat om din istoria modernă, cu o avere de 150 de miliarde de dolari, în termeni ajustaţi la inflaţie, în ziua evenimentului comercial Amazon Prime Day, potrivit datelor MarketWatch, preluate de News.ro. Amazon Prime Day este un eveniment de cumpărături online la nivel global, destinat membrilor prime ai Amazon.
instagram post
Foto: pixabay.com

Confuzie în jurul "întrebărilor" nu chiar atât de anonime din story-urile de pe Instagram

de Cristina Filip HotNews.ro
Marţi, 17 Iul 2018 Economie | Companii
Începând cu 11 ianuarie, utilizatorii Instagram au o nouă funcție care permite adresarea unor întrebări, pentru a încuraja oamenii să le urmărească story-urile - fotografii sau videoclipuri care sunt accesibile numai pentru douăzeci și patru de ore, potrivit Le Monde.
Avion TAROM Boeing 737 MAX 8
Foto: boeing.com

Tarom cumpără cinci avioane noi Boeing 737 MAX 8. Aeronavele vor fi livrate până în 2023

de Victor Cozmei HotNews.ro
Luni, 16 Iul 2018 Economie | Companii
TAROM va achiziționa cinci noi avioane Boeing 737 MAX 8, construite special pentru operatorul aerian național, a anunțat Ministerul Transporturilor. Cele cinci aeronave ar urma să intre în flota TAROM până în 2023. Cele cinci avioane ar avea un preț de listă total de circa 585 de milioane de euro. TAROM va începe și procedurile pentru ca Direcția Tehnică a companiei să devină partener oficial Boeing.
plan de afaceri
Foto: Pexels

Cum faci un plan de afaceri: 9 puncte importante

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 16 Iul 2018 Economie | Companii
Când lansezi un startup este foarte important să ai măcar o variantă simplă a planului de afaceri, mai ales dacă ai nevoie de finanţare. Niciun business angel, fond de investiţii sau orice alt potenţial investitor nu-ţi va acorda atenţie daca îţi lipseşte un plan de business elementar. Iată 9 puncte importante care te ajută să-ţi faci un scurt plan de afaceri.
Prima masina zburatoare
Foto: Captura YouTube

Rolls-Royce vrea să se lanseze în producția taxiurilor zburătoare

de N.O. HotNews.ro
Duminică, 15 Iul 2018 Economie | Companii
Producătorul Rolls-Royce a proiectat un sistem de propulsie pentru un taxi zburător și începe să caute parteneri pentru a ajuta la dezvoltarea planului pentru a aduce această mașină a viitorului pe cer în deceniul viitor, relatează Reuters.
Robert Wood Johnson
Foto: Wikimedia Commons

Johnson & Johnson, condamnat la despăgubiri de 4,69 mld dolari pentru 22 de femei care spun că au făcut cancer ovarian de la o pudră de talc

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 13 Iul 2018 Economie | Companii
Grupul farmaceutic american Johnson & Johnson (J&J) a fost condamnat să plătească despăgubiri de 4,69 miliarde de dolari în procesul intentat de 22 de femei și familiile lor, care au acuzat că o pudră de talc vândută de grup le-a provocat cancere ovariene, scrie AFP.
spalarea banilor
Foto: Pixabay

Combaterea spălării banilor - directivă neaplicată de România, avertizează fostul avocat al Guvernului în justiția UE

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marţi, 10 Iul 2018 Economie | Companii
România nu a transpus în legislația națională, până acum, o directivă importantă, privind combaterea spălării banilor, a declarat, pentru HotNews.ro, fostul agent al României la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.
Post Auchan
Foto: Auchan Romania

[P] Cu siguranță ți-ai dori să te angajezi la Auchan! Iată motivele!

de Smile Media
Marţi, 10 Iul 2018 Economie | Companii
De numele Auchan Retail România se leagă unul dintre cele mai interesante documentare despre viața sălbatică a țării noastre: România neîmblânzită. Pe lângă preocupările pentru clienți, mediu și societate, Auchan țintește și la statutul de angajator preferat în țara noastră.

ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version