COMPANII
energie regenerabila
Foto: Wikipedia

Vânzarea pachetelor majoritare de acțiuni pentru companiile din Sistemul Energetic Național, suspendată

de R.M. HotNews.ro
Joi, 9 Apr 2020 Economie | Companii
Vânzarea/cumpărarea de pachete majoritare de acțiuni ale companiilor din Sistemul Energetic Național, indiferent de forma de proprietate a acestora, este suspendată pe perioada stării de urgență, potrivit ordonanței militare nr 8, anunțată joi seara de ministrul de Interne, Marcel Vela.
procedura somaj tehnic 2020
Foto: Pixabay

Alexandru: 459.000 de angajați au cerut să intre în șomaj tehnic. Suntem gata să facem primele plăți

de I.B. HotNews.ro
Joi, 9 Apr 2020 Economie | Companii
Peste 56.000 de companii au depus cereri pentru șomaj tehnic, pentru un număr de 459.000 de angajați, primele plăți urmând să fie virate, a anunțat, joi, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, în ședința de Guvern
Whatsapp
Foto: sxc.hu

Facebook acuză: Nso a piratat WhatsApp. Israelienii: doreau ca software-ul nostru să-i spioneze pe utilizatori

de I.B. HotNews.ro
Joi, 9 Apr 2020 Economie | Companii
Rețeaua socială a intentat un proces companiei israeliane de securitate cibernetică, pe care o acuză că a spionat 1400 de utilizatori WhatsApp cu software-ul Pegasus: potrivit experților, ar fi interceptat telefonul lui Jeff Bezos și al altor 100 de jurnaliști și activiști pentru drepturile omului, dezvăluie La Repubblica, citat de Rador.
Sedinta de Guvern
Foto: Hotnews

VIDEO Șomaj tehnic la bugetari: Orban cere să fie incluși și șefii / Ordonanța va fi analizată cu fiecare minister

de CP HotNews.ro
Joi, 9 Apr 2020 Economie | Companii
Premierul Ludovic Orban a cerut ca ordonanța de urgență privind șomajul tehnic în sectorul public să includă și șefii. "Să găsiţi o formă de exprimare a solidarităţii şi pentru şefime, adică inclusiv pentru noi, demnitarii", a spus Orban adresându-se ministrului muncii, Violeta Alexandru, la începutul ședinței de Guvern de joi. Orban a mai spus că a primit deja zeci de cereri de derogare de la această ordonanță.
Retail_Alimentar_RO
Foto: KeysFin

Coşul de cumpărături al românilor, tot mai mare. Dar micile afaceri sunt pe minus – studiu

de RA HotNews.ro
Joi, 9 Apr 2020 Economie | Companii
Românii cheltuie din ce în ce mai mult pentru aprovizionarea cu produse alimentare, luând în considerare cifrele de afaceri realizate de retailerii locali în ultimii 10 ani, iar situația actuală va contribui la o creștere și mai spectaculoasă a acestei industrii.
ICPE-CA
Foto: Hotnews

Un institut de cercetare din România vrea să facă un sistem de ventilație mecanică pentru pacienții cu COVID-19

de CP HotNews.ro
Joi, 9 Apr 2020 Economie | Companii
Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA Bucureşti lucrează la dezvoltarea unui sistem de ventilaţie mecanică destinat tratării persoanelor infectate cu noul coronavirus. ICPE-CA lucrează împreună INCD Turbomotoare COMOTI şi cu alte institute naţionale de cercetare şi universităţi.
Violeta Alexandru
Foto: Agerpres

Șomajul tehnic va fi introdus și la companiile și regiile de stat/ Violeta Alexandru: Este o propunere asumată

de CP HotNews.ro
Joi, 9 Apr 2020 Economie | Companii
Ministerul Muncii a pregătit un proiect de act normativ privind șomajul tehnic la stat, a anunțat ministrul Violeta Alexandru. Potrivit acesteia, "acum este momentul organizării unui sistem de lucru în instituții, autorități, companii publice, regii cu capital de stat care să le asigure funcționalitatea pe durata stării de urgență". Practic, nu doar instituțiile publice care sunt alimentate cu bani de la buget, ci și entitățile care au propriile venituri și cele care funcțioează ca societăți comerciale vor fi afectate de șomajul tehnic.
Intr-o uzina auto
Foto: Fiat

ONU: "Coronavirusul va produce efecte devastatoare asupra muncii"

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 8 Apr 2020 Economie | Companii
Organizația Internațională a Muncii (OIM) a realizat un raport care cuprinde previziuni sumbre cu privire la consecințele pandemiei de COVID-19, vorbind despre "pierderi devastatoare în ceea ce priveşte orele de muncă și angajarea", potrivit La Repubblica, citat de Rador. În anumite sectoare sunt aproximativ 1,25 miliarde de angajați cu risc ridicat.
Tren al CFR Calatori
Foto: Hotnews

Bode: Veniturile CFR Călători au scăzut cu 75%; 30% din trenuri au fost suspendate

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 8 Apr 2020 Economie | Companii
Veniturile CFR Călători au scăzut cu 75% din cauza măsurilor luate pentru combaterea pandemiei de coronavirus, iar 30% dintre trenurile de călători sunt suspendate şi în jur de 400 de salariaţi se află în şomaj tehnic, după carantinarea oraşului Suceava, a declarat, miercuri seara, la realitatea Plus, ministrul Transporturilor, potrivit Agerpres.
Virgil Popescu
Foto: Hotnews

Popescu: Lucrăm la un pachet de măsuri pentru repornirea economiei după încetarea stării de urgență

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 8 Apr 2020 Economie | Companii
Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat că Guvernul lucrează la un pachet de măsuri pentru repornirea economiei după încetarea stării de urgență, potrivit Mediafax. Acesta a făcut un inventar al măsurilor adoptate până acum pentru cei afectați de coronavirus.
Consiliul Concurentei
Foto: AGERPRES

Senatul a decis: Preşedintele, eliminat din procedura de numire a conducerii Consiliului Concurenței

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 8 Apr 2020 Economie | Companii
Senatul a adoptat miercuri, într-o şedinţă online, modificările propuse de social-democraţii Şerban Nicolae şi Daniel Zamfir la legea Consiliului Concurenţei, potrivit cărora preşedintele României a fost eliminat din procedura de numire a conducerii instituţiei. În februarie, Guvernul Orban a modificat printr-o ordonanță de urgență Legea concurenței în așa fel încât conducerea Consiliului Concurenței să poată fi realeasă la nesfârșit.
comertul alimentar
Foto: FT.com

OMC: Căderea comerțului global, mai gravă decât în criza din 2008

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 8 Apr 2020 Economie | Companii
Organizația Mondială a Comerțului (OMC) prezice o cădere severă a comerțului internațional în acest an, între 13% și 32%, conform unui nou raport, citat de BBC. Organizația spune că impactul asupra comerțului ar putea depăși încetinirea cauzată de criza financiară în urmă cu doar un deceniu.
Enjoy safer technology
Foto: ESET
Articol susținut de ESET

COVID-19 și trecerea către un sistem de lucru de la distanță

de Smile Media
Miercuri, 8 Apr 2020 Economie | Companii
Companiile moderne au deja bine puse la punct infrastructura și politicile necesare să faciliteze opțiunea de "work from home", iar majoritatea angajaților lor își desfășoară activitatea pe laptop-uri.
Serban Nicolae
Foto: Facebook

Începe bătălia pentru Consiliul Concurenței: PSD vrea ca șefii să fie numiți de Parlament, nu de președintele țării

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Marţi, 7 Apr 2020 Economie | Companii
Mandatul actualui președinte al Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, expiră în această lună, motiv pentru care PSD vrea să facă în așa fel încât acesta să nu poată fi reales, iar o nouă numire să fie facută de Parlament, nu de președintele României ca până acum. Miercuri va ajunge în plenul Senatului, cameră decizională, un proiect de lege care conține o serie de amendamente ale lui Șerban Nicolae (PSD), cele mai multe vizând împiedicarea unei noi numiri din partea președintelui.
Scanner romanesc
Foto: Ministerul Economiei

Industria de apărare a dezvoltat un scanner termic de concepție 100% românească

de CP HotNews.ro
Marţi, 7 Apr 2020 Economie | Companii
Industria națională de apărare s-a reprofilat pentru a produce produse necesare prevenirii și combaterii pandemiei COVID-19, informează Ministerul Economiei. Pro-Optica și Întreprinderea Optică Română (IOR) au creat un parteneriat pentru dezvoltarea și fabricarea unui scanner termic, care permite scanarea precisă și rapidă pe fluxuri de acces persoane și alarmarea în cazul temperaturilor corpului care depășesc limita febrei.
Virgil Popescu
Foto: Hotnews

Interviu Virgil Popescu: Din producția internă vom asigura peste 60-70% din necesarul de materiale sanitare/ Vom veni cu al doilea val de măsuri care vor stimula economia

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Marţi, 7 Apr 2020 Economie | Companii
România nu trebuie să mai fie dependentă de importurile din China, a declarat Virgil Popescu, ministrul economiei, într-un interviu acordat HotNews.ro. Acesta spune că începând cu a doua jumătate a lunii aprilie, companiile românești vor putea asigura peste 60-70% din necesarul intern de materiale sanitare. Acestea vor produce astfel de materiale și după ce trece criza coronavirusului, mai ales că trebuie refăcute rezervele statului care acum sunt zero. Acum este în proces de acreditare o companie a statului care se va ocupa numai de achiziționarea de la producători români. Vezi ce spune despre noi măsuri de sprijin a mediului de afaceri.
Sedinta de Guvern
Foto: Hotnews

VIDEO Cazinoul Constanța intră în reabilitare luna aceasta/ Ion Ștefan: Până pe 15 aprilie vom da ordinul de începere a lucrărilor

de CP HotNews.ro
Luni, 6 Apr 2020 Economie | Companii
Ion Ștefan, ministrul lucrărilor publice, susține că a fost obținută autorizația de construire pentru Cazinoul Constanța. "Aşa cum ne-am angajat, pe data de 15 aprilie, cel mai târziu, vom da ordinul de începere a acestor lucrări. Deci noi cei de la Ministerul Lucrărilor Publice ne ţinem de investiţiile programate şi de termenele propuse. Aşa cum am spus şi în şedinţa trecută, avem şi finanţare şi vom continua lucrările", a spus Ion Ștefan, pe un ton foarte entuziasmat, la începutul ședinței de Guvern de luni.
roba avocat
Foto: Pixabay

Ce notari publici, avocați și executori judecătorești își pot amâna plata utilităților și chiriei

de CP HotNews.ro
Luni, 6 Apr 2020 Economie | Companii
Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de luni un proiect de hotărâre privind criteriile prin care sunt stabiliți notarii publici, avocații și executorii judecătorești care pot amâna plățile la utilități și chirii, pe perioada situației de urgență. Unul dintre criterii este să fi avut în 2019 un venit net de maxim 200.000 euro.

Violeta Alexandru: Pregătim completări la ordonanțele privind șomajul tehnic

de CP HotNews.ro
Luni, 6 Apr 2020 Economie | Companii
Ministerul Muncii pregătește noi prevederi privind acordarea ajutorului pentru șomajul tehnic. Deja au fost aprobate două ordonanțe de urgență, iar acum este în lucru un nou act normativ, după cum susține ministrul muncii Violeta Alexandru. "Am parcurs toate mesajele primite și pregătim completări la Ordonanțe pentru șomaj tehnic”, a spus ministrul. Vezi ce completări ar putea fi făcute.
Bugetari din administratia locala
Foto: Pixabay

Ministrul Economiei: Avem discuţii în Guvern şi luăm în calcul mai multe scenarii referitoare şi la personalul bugetar

de I.B. HotNews.ro
Luni, 6 Apr 2020 Economie | Companii
Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a declarat duminică seara, la B1 Tv, că sunt discuţii în Guvern şi sunt luate în calcul mai multe scenarii legate de salariaţii bugetari, iar la Ministerul Muncii se lucrează, probabil, la o analiză pe acest subiect, potrivit Agerpres.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by