Auto
Inaugurare MINI Auto Cobalcescu
Foto: BMW Group Romania

FOTOGALERIE Auto Cobălcescu a devenit și dealer MINI. Acum reunește sub același acoperiș Dacia, Renault, Nissan, BMW și MINI​

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Miercuri, 14 Nov 2018 Economie | Auto
Marca britanică MINI are un nou dealer în București, compania locală Auto Cobălcescu, consacrată încă din 2009 ca fiind cel mai mare dealer din România, ca suprafață construită. Activitățile dealerului au fost concentrate pe mărcile Dacia, Renault și Nissan, dar în timp a încercat să comercializeze și mărci precum Saab (marcă defunctă), SsangYong și Suzuki. În cele din urmă, în spațiul din clădire pe unde s-au perindat fără succes toate aceste mărci, Auto Cobălcescu a obținut licența pentru a deveni dealer BMW (din Decembrie 2015), apoi și pentru BMW i (din 2018), iar mai nou și pentru MINI (tot o marcă a BMW Group).
Punct de reincarcare Enel
Foto: Enel

Enel anunță că va instala în țară 2.500 de puncte de încărcare pentru mașini electrice, ca parte a unui plan de investiții de peste 15 milioane euro

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 13 Nov 2018 Economie | Auto
Enel X România, companie membră a Enel X, divizia de servicii avansate de energie a Grupului Enel, a fost prezentată oficial astăzi și a lansat un plan extins de încurajare a mobilității electrice. Planul vizează instalarea a circa 2.500 de puncte de încărcare în toate regiunile României, în perioada 2019-2023, în urma unor investiții totale de 15 până la 20 de milioane de euro. Este prevăzută instalarea de stații cu putere de 22 kW (Quick), 50 kW (Fast) și peste 150 kW (Ultrafast).
Porsche Macan Mamba Green
Foto: 0-100.ro

​FOTOGALERIE Noul Porsche Macan, avanpremieră în România. Pornește de la 51.826 Euro fără TVA

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Joi, 8 Nov 2018 Economie | Auto
A doua generație Porsche Macan, SUV-ul premium al mărcii sport germane Porsche, a avut avanpremiera în România Miercuri, 7 Noiembrie 2018, prețul de pornire fiind 51.826 Euro fără TVA, respectiv 61.672 Euro cu TVA. Mașina poate depăși 100.000 Euro cu TVA în cazul configurațiilor deosebite, după cum se poate vedea pe configurator. În showroom-ul Porsche modelul va fi disponibil din Decembrie 2018, anul 2019 urmând să fie unul complet de prezență pe piață. România este una dintre puținele țări din Europa în care modelul a fost adus pentru avanpremieră – pentru clienți și media.
Vanzarile de masini noi in UE in functie de tipul de combustibil in T3 2018
Foto: ACEA

România și Bulgaria, printre puținele piețe europene în care cresc înmatriculările de mașini diesel noi. În Marea Britanie scăderea a fost de 31%, la nivelul UE a fost de 17%

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 8 Nov 2018 Economie | Auto
Urmările scandalului Dieselgate se văd în piața europeană a mașinilor noi unde aproape peste tot se înregistrează scăderi la diesel, excepție făcând câteva țări cum ar fi România și Bulgaria. Trimestrul trecut dieselul a avut o cotă de sub 35% în UE, cu aproape zece puncte procentuale mai puțin decât acum un an. În toate marile piețe s-au înregistrat scăderi consistente. (statistici ACEA)
Laser Machine
Foto: Continental

Fabrica de țevi A/C pentru autovehicule din Timișoara trece pe laser, investiție de 2,1 milioane Euro

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Joi, 8 Nov 2018 Economie | Auto
Fabrica de țevi de aer condiționat (A/C) pentru autovehicule ContiTech din Timișoara trece la sudură prin tehnologie laser, în urma unei investiții de 2,1 milioane Euro. Instalația a fost dezvoltată de către o echipă din cadrul fabricii din Timișoara. Mașina de sudură are la bază tehnologie laser de top și poate suda conectori pentru toate tipurile de linii de climatizare, inclusiv ventili de umplere. Conceptul a fost gândit atât pentru producția de serie, cât și pentru activități de cercetare și dezvoltare în domeniul sudurii cu laser.
Produse Schaeffler
Foto: Schaeffler

Producătorul german de componente auto Schaeffler închide două fabrici auto din Marea Britanie, mai ales din cauza Brexit-ului

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 6 Nov 2018 Economie | Auto
Schaeffler, companie germană cu 4.500 de angajați pe plan local, a anunțat că va închide două uzine de componente din Marea Britanie, Brexit-ul fiind unul dintre factorii importanți, scrie Automotive News. Compania germană vinde anual de 10 miliarde dolari și are 92.000 de angajați în lume.
Renault Kangoo Z.E. Maxi
Foto: Adrian Mitrea
Test Drive 0-100.ro

​FOTOGALERIE Renault Kangoo Z.E. - electric și polivalent

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Marţi, 6 Nov 2018 Economie | Auto
Renault Kangoo Z.E., în versiunea cu cinci locuri și spațiu cargo generos, este deocamdată singura utilitară de pasageri electrică disponibilă în România. Astfel, Kangoo Z.E. este capabil să servească cerințelor unei firme, precum și ale unei familii mai numeroase. E un vehicul electric pentru cei care nu acceptă compromisuri în ceea ce privește portbagajul (dar acceptă altele). Este un vehicul polivalent, cu motor de 60 CP și autonomie urbană reală în preajma a 180 km vara și 120 km iarna, grație bateriei sale Litiu-Ion de 33 kWh. Am condus și versiunea destinată exclusiv transportului de marfă, în 2011, când mașina nici nu era disponibilă în România, iar articolul de atunci poate fi găsit AICI. Iată acum, după șapte ani, un test drive în 10 puncte cu versiunea de pasageri: 5 plusuri și 5 minusuri.
BMW Seria 3 sedan
Foto: BMW

Verificare online BMW și MINI pentru acțiuni tehnice și rechemări în service (recall-uri), inițiativă pentru mașini vechi mai bune

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Vineri, 2 Nov 2018 Economie | Auto
Proprietarii de mașini BMW și MINI pot verifica online dacă automobilele pe care le deţin sunt afectate de acţiuni tehnice sau rechemări în service, iar ulterior se pot adresa oricărui service oficial penru a obține informaţii relevante şi se pot programa pentru eventuale remedieri, toate realizate gratuit. Acesta este un demers al importatorului BMW pe plan local, BMW Group România, prin care încearcă să-și apropie și clienții de mașini BMW și MINI cumpărate la mâna a doua din alte țări și care de regulă nu mai ajung să pășească într-un dealer sau service oficial BMW sau MINI.
Volkswagen Concept Store Plaza Romania
Foto: Adrian Mitrea

Showroom-urile auto încep să se mute în mall-uri. Volkswagen face primul pas în București

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Vineri, 2 Nov 2018 Economie | Auto
Showroom-urile auto, sau măcar o părticică din ele, încep să se mute în mall-uri. În alte țări ideea funcționează de câțiva ani, iar în România încearcă marea cu degetul marca Volkswagen, care a inaugurat Joi, 1 Noiembrie, primul Concept Store al său de la noi din țară, în Plaza România. Două alte Volkswagen Concept Store mai există în Birmingham (UK), respectiv Varșovia (Polonia). De la jumătatea lui 2019 vor fi noi schimbări majore în rețeaua de dealeri Volkswagen, după ce standardele corporate tradiționale regăsite în showroom-urile cunoscute vor lăsa loc unor spații de expunere mai creative, mai neconvenționale, a spus Bogdan Florea, directorul mărcii Volkswagen în România, cu ocazia deschiderii magazinului din mall.
Audi Q3
Foto: Audi
Test Drive 0-100.ro​

​VIDEO/FOTOGALERIE Audi Q3 45 TFSI - regăsirea identității

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Joi, 1 Nov 2018 Economie | Auto
Audi Q3 a evoluat, s-a maturizat și propune un pachet tehnologic optim în segmentul premium al SUV-urilor compacte. Poziționat cumva între BMW X2 și BMW X1, acest Audi Q3 reușește să împace cu succes cerințe din două lumi diferite: volum mic ocupat pe stradă combinat cu maximul de confort și rafinament la interior pe care le poate oferi un SUV compact. În acest review extins, filmat cu ocazia testelor internaționale pentru presă, organizate în Bolzano, Italia, am făcut cunoștință cu versiunea Audi Q3 45 TFSI, adică cea cu motor de 2 litri, turbo, pe benzină, vârf de gamă (momentan, la momentul publicării acestui articol).
Rondul din Piata Universitatii
Foto: Hotnews

România, pe ultimul loc din Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul de autoturisme raportat la mia de locuitori

de Victor Cozmei HotNews.ro
Miercuri, 31 Oct 2018 Economie | Auto
Pe drumurile din Uniunea Europenă circulă circa 258 de milioane de autoturisme, iar media europeană este de 510 autoturisme deținute la mia de locuitori, arată cele mai recente cifre agregate de Eurostat, organismul oficial european pentru date statistice. România se află pe ultimul loc la acest capitol, cu doar 280 de autoturisme raportate la mia de locuitori, în timp ce în statul vecin, Bulgaria, au fost raportate 440 de autoturisme la mia de locuitori.
SIN Cars
Foto: Facebook

Bulgarii au un proiect de mașini electrice pentru care vor să strângă 11 milioane de dolari

de CZ HotNews.ro
Marţi, 30 Oct 2018 Economie | Auto
În Bulgaria este un producător de mașini de curse care concurează cu super-cars ca Porsche, Aston Martin sau Maserati și care vrea să scoată un model electric, informează Bloomberg, citată de Mediafax.
In uzina din Tanger
Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Marocul nu stă pe loc. Uzina care produce Logan și Sandero la Casablanca își dublează capacitatea de producție

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 26 Oct 2018 Economie | Auto
De ani de zile uzina Renault de la Tanger este principalul competitor pentru uzina Dacia de la Mioveni, iar grupul francez a anunțat acum noi investiții în regatul nord-african, dar la Casablanca. Uzina care de un deceniu produce Logan și Sandero își va dubla capacitatea de producție până la 160.000 de mașini pe an. Anunțul a fost făcut de CEO-ul Carlos Ghosn care s-a întâlnit cu regele Mahomed al VI-lea. Cu această extindere, Renault va ajunge la o producție de 500.000 de mașini peste câțiva ani.
Volkswagen T-Cross
Foto: Adrian Mitrea

VIDEO/FOTOGALERIE ​Volkswagen T-Cross, dezvăluit oficial. Cel mai mic SUV Volkswagen al momentului

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Vineri, 26 Oct 2018 Economie | Auto
Volkswagen a dezvăluit Joi seară (25 Octombrie 2018) cel mai mic exponent de până acum al gamei sale de SUV-uri, denumit Volkswagen T-Cross. Mașina are la bază platforma MQB A0 a Volkswagen Group, aceeași care stă la baza modelului înrudit SEAT Arona. Uzina Navarra din Spania, unde este fabricat T-Cross, produce Polo din 1984, iar acum este pentru prima dată când în ea se fabrică și un al doilea model. Volkswagen T-Cross este un model global și va fi produs inclusiv în uzine din America de Sud și China, pentru piețele locale/regionale.
Elon Musk
Foto: Flickr

Tesla a postat un foarte rar profit trimestrial. Musk: Mulți au crezut că este imposibil

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 25 Oct 2018 Economie | Auto
Tesla Motors a anunțat primul profit trimestrial din ultimii doi ani, pe fondul unei producții record de 80.000 de mașini în ultimele trei luni. Elon Musk spune că a fost un trimestru istoric și că mulți nu au crezut că Tesla va reuși să revină pe profit. Acțiunile companiei au crescut cu 11% după anunț.
Uber Londra
Foto: Uber

Uber crește tarifele în Londra pentru a finanța trecerea tuturor șoferilor la mașini electrice până în 2025

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 23 Oct 2018 Economie | Auto
Uber vrea ca toți șoferii săi din Londra să treacă la mașini electrice până în 2025 și estimează că 20.000 vor face schimbarea până în 2021. Pentru a finanța trecerea la mașini electrice, Uber va pune pasagerilor o taxă suplimentară care le poate aduce șoferilor peste 1.500 de lire pe an.
Salonul Auto Bucuresti si Accesorii 2018
Foto: Adrian Mitrea
Material susținut de Premium Expo

​VIDEO În vizită la Salonul Auto București & Accesorii 2018. Prezentarea noutăților POV

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Miercuri, 17 Oct 2018 Economie | Auto
Salonul Auto București & Accesorii (11-21 Octombrie) aniversează odată cu această ediție 25 de ani de la primul eveniment de acest gen ținut în România (în 1993), iar în clipul aveți un tur complet al evenimentului, cu video de tip POV (Point Of View / Person View). La fel ca și edițiile anterioare ale SAB & A, organizatorul este compania Premium Expo, prin Albert Kiss și Sorin Rădăcineanu – acesta din urmă fiind chiar fiul celui care a organizat în 1993 prima expoziție auto din România.
Evolutia inmatricularilor in UE in ultimele 12 luni
Foto: ACEA

Scăderi record pe piața auto europeană la cei care nu au fost pregătiți pentru noua procedură de testare a vehiculelor

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 17 Oct 2018 Economie | Auto
Luna septembrie a fost cu totul specială pe piața auto europeană, mărci precum Audi și Alfa Romeo înregistrând și scăderi de 60% la înmatriculările de mașini noi, piața totală scăzând cu 23%. Anomalii au apărut din cauză că toată lumea s-a grăbit să înmatriculeze mașinile până la 1 septembrie când au intrat în vigoare noile norme de omologare WLT, mult mai exigente. Grupul Volkswagen este cel mai nepregătit, în timp ce luna trecută Peugeot-Citroen a fost în premieră numărul unu la livrări.
Bord de Audi
Foto: Audi

Audi a acceptat să plătească 800 milioane euro amendă în Germania pentru ilegalitățile din scandalul Dieselgate

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 16 Oct 2018 Economie | Auto
Audi, parte a concernului Volkswagen, este de acord să plătească amenda de 800 milioane euro în Germania în cadrul scandalului motoarelor ”trucate”. Audi a acceptat amenda aplicată de parchetul de la Munchen și își recunoaște responsabilitatea, spune compania. Fostul șef, Rupert Stadler, a fost reținut în iunie.
Logo Opel
Foto: Opel

Percheziții la Opel, ca parte a anchetei în scandalul Dieselgate

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 15 Oct 2018 Economie | Auto
Sediul Opel din Russelsheim a fost pecheziționat luni, anchetatorii căutând probe legate de o eventuală păcălire a testelor de emisii pentru mașinile diesel, scrie AFP, care citează surse din Poliție. Reuters citează publicația Bild care scrie că și sediul din Kaiserslautern a fost percheziționat. Opel confirmă perchezițiile și spune că va coopera în totalitate cu autoritățile.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version