Auto

Unde încarci o mașină electrică în 2019 și cât costă. E România pregătită pentru electromobilitate?

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Rețeaua de încărcare pentru mașini electrice din România se îndreaptă cu pași repezi spre ieșirea din faza de pionierat: în toate orașele importante din țară există cel puțin câteva puncte de încărcare de putere medie (22 kW) și minimum o stație rapidă (50 kW). Așadar, în acest articol vei găsi informații despre unde încarci o mașină electrică în 2019 și cât costă să faci asta.
Taxa auto, modificata din nou
Foto: Agerpres

Graţiela Gavrilescu, despre noua taxă auto: Încercăm să găsim variante în concordanță cu directivele UE

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 19 Ian 2019 Economie | Auto
Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, spune că nu este gata o formulă de calcul pentru noua taxă auto și, după ce grupurile de lucru vor avea o variantă sustenabilă astfel încât să nu poată fi atacată, va fi informată populația, notează Mediafax. Ministrul spune că se caută soluții pentru respectarea directivelor europene.
Ford ”Puma”
Foto: Captura Automotive News

Ford ar putea produce la Craiova un SUV numit Puma - presă

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 18 Ian 2019 Economie | Auto
Al doilea model pe care Ford îl va produce la Craiova ar putea fi un SUV pe nume Puma, scrie publicația Automotive News care citează o companie franceză. În prezent, Ford produce aproape 600 de mașini EcoSport pe zi la Craiova și va adăuga un al doilea model la final de 2019. Cu două modele pe liniile de asamblare uzina ar putea depăși 200.000 de mașini/an.
Ford EcoSport
Foto: Hotnews

Ford a produs anul trecut aproximativ 140.000 de mașini la Craiova

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 18 Ian 2019 Economie | Auto
Anul trecut producția Ford la Craiova a atins un nivel record, la nouă ani de la primul model produs de compania americană în uzina din Oltenia. Ford are aproximativ 4.600 de angajați la Craiova și numărul va crește cu 1.700 până spre toamnă când ar trebui să intre în producție al doilea model care se va alătura actualului SUV EcoSport.
Tesla Gigafactory
Foto: Tesla Motors

Tesla va renunța la peste 3.000 de angajați. Elon Musk spune că mașinile companiei sunt încă prea scumpe

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 18 Ian 2019 Economie | Auto
Tesla Motors spune că va reduce cu 7% efectivele companiei pentru a încerca să scadă costurile, astfel încât să poată vinde mașina Model 3 la un preț mai scăzut, a spus Elon Musk, într-o scrisoare adresată angajaților. Tesla Motors are 45.000 de angajați și tăierile vor afecta peste 3.000 de oameni. Musk a spus că anul care a început va fi unul foarte greu.
Top 10 piete externe pentru Dacia in 2018
Foto: Dacia

Dacia a depășit în premieră pragul de 700.000 de unități vândute

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 18 Ian 2019 Economie | Auto
Dacia a vândut 700.000 de mașini în lume anul trecut, Franța, Germania, Italia și Spania fiind cele mai mari piețe pentru marca românească. Grupul Renault a vândut în lume peste 3,8 milioane de mașini, integrând anul trecut în premieră și mărcile chineze Jinbei și Huasong.
Masini Dacia in portul Tanger
Foto: Hotnews

Renault a înregistrat un nou record de producție în Maroc, depășind 400.000 de mașini anul trecut

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 18 Ian 2019 Economie | Auto
Cele două uzine care produc mașini Dacia și Renault în Maroc au stabilit un nou record de producție anul trecut: 402.000 de mașini, nouă din zece mergând către 74 de țări, la export. Producția din Maroc a fost cu peste 50.000 de unități peste cea din România, însă diferența ar putea să se reducă, fiindcă se fac extinderi la Mioveni.
Logo Dacia
Foto: Dacia

Dacia electrică - Istoria de 10 ani a unei iluzii. De ce nu va apărea prea curând și cât costă acum cele mai ieftine mașini electrice

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 17 Ian 2019 Economie | Auto
Acum zece ani directorul Dacia de atunci spunea că mașina electrică ar putea fi lansată peste un deceniu. Am ajuns în acel punct și Dacia electrică nu există pe stradă, ci este subiect de știri adeseori exagerate. De ce nu a apărut Dacia care se poate încărca la priză, ce au spus șefii de la Renault în toți acești ani și când ar fi o șansă ca Dacia electrică să apară? În articol puteți citi depsre aceste lucruri, dar și despre cât costă cele mai ieftine mașini electrice în ziua de azi.
In uzina Dacia
Foto: HotNews.ro

Dacia a demarat la uzina de la Mioveni cea mai mare extindere din ultimii 15 ani. Capacitatea anuală va depăși 400.000 de mașini

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 16 Ian 2019 Economie | Auto
Automobile Dacia a demarat la Mioveni un amplu program de extindere ce va duce capacitatea la 406.000 de mașini/an și va necesita construcția de noi clădiri, a spus noul director al companiei, Christophe Dridi. Extinderea vine după ce un deceniu capacitatea de producție a fost de 350.000 de unități, în timp ce în Maroc producția a crescut de la 50.000, la 400.000.
Dacia Duster
Foto: Dacia

Dacia a atins un nou record de vânzări în UE, depășind 500.000 de mașini în 2018

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 16 Ian 2019 Economie | Auto
Dacia a vândut în țările UE peste 519.000 de mașini anul trecut, cu 12% mai mult față de 2017, arată datele ACEA. Per total, piața mașinilor noi a rămas la nivelul din 2017, în jurul a 15,1 milioane de mașini noi. Grupul Volkswagen are 24% din piața UE, iar PSA-Opel are 16%.
Intr-o uzina Ford
Foto: Ford

Volkswagen și Ford vor produce la comun camionete și vehicule comerciale și pot extinde parteneriatul cu mașini electrice și autonome

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 15 Ian 2019 Economie | Auto
Volswagen și Ford au anunțat că vor produce la comun camionete și furgonete, primele urmând să fie lansate în 2022. Cele două grupuri discută și un parteneriat pentru producția de vehicule electrice și autonome, dar și pentru servicii de mobilitate. Cele două companii dezvoltă o alianță strategică pentru a reduce cât mai mult costurile, însă NU vor fuziona și nici nu vor prelua pachete de acțiuni între ele.
Dacia Logan
Foto: Dacia

Dacia recheamă în service peste 13.000 de mașini pe plan local

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 15 Ian 2019 Economie | Auto
Dacia recheamă în țară peste 13.000 de mașini Logan II, Dokker și Lodgy pentru posibile probleme cu airbag-urile, arată un document publicat de ANPC. Este una dintre cele mai mari rechemări Dacia pe plan local. Cea mai recentă rechemare mai mare pentru Dacia a fost în primăvara lui 2018, pentru aproape 2.000 de mașini Duster. Dacia vinde anual în țară aproximativ 35.000 de mașini.
Volkswagen T-CROSS in Volkswagen Concept Store
Foto: Volkswagen
Material susținut de Volkswagen România

VIDEO Prim contact cu Volkswagen T-CROSS, avanpremieră în România. Review static. Prezentare detaliată

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Luni, 14 Ian 2019 Economie | Auto
Volkswagen T-CROSS se alătură familiei de SUV-uri și crossover-e a mărcii Volkswagen din Aprilie 2019, pe piața din România, iar mașina a fost deja prezentată în avanpremieră în țară, în Volkswagen Concept Store din Plaza România, unde am filmat și această prezentare statică cu modelul german: un review static complet, dar fără test drive (din moment ce mașina nu era înmatriculată). Odată cu avanpremiera din România, dealerii Volkswagen preiau primele 100 de comenzi online, pentru Volkswagen T-CROSS First Edition (o configurație fixă), iar unui avans de 500 Euro clienții își pot rezerva una dintre cele 100 de unități disponibile, astfel încât să-și primească mașina aproximativ simultan cu lansarea oficială a modelului pe piața din România (Aprilie). Nu este prima dată când Volkswagen vinde mașini online în România, același lucru întâmplându-se și cu Touareg.
Masini in Bucuresti
Foto: Hotnews

Piața auto - Anul trecut au fost înmatriculate 473.000 de mașini second-hand din import. Piața mașinilor noi a crescut, dar este de trei ori mai mică decât cea SH

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 14 Ian 2019 Economie | Auto
​Anul trecut piața mașinilor noi a crescut cu 23%, până la peste 130.000 de unități, în timp ce piața mașinilor second-hand din import a scăzut cu 9%, totalizând 473.000 de mașini. Românii au înmatriculat 36.000 de mașini Dacia noi, dar și 119.000 de mașini Volkswagen second-hand. Și mărcile germane premium au fost la mare căutare, românii aducând în țară peste 110.000 de mașini BMW, Audi și Mercedes second-hand.
Volkswagen Crafter
Foto: Volkswagen

România nu are infrastructură, iar Bulgaria nu are forță de muncă, Turcia este ideală, spune șeful asociației producătorilor de piese auto din Turcia

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 14 Ian 2019 Economie | Auto
Volkswagen va produce microbuze la o uzină Ford din Turcia, susține Alper Kanca, șeful asociației producătorilor de componente auto din Turcia, citat de Daily Sabah. ”Investiția nu ar trebui să ajungă în Bulgaria, căreia îi lipsește forța de muncă, dar nici în România, care nu are infrastructură. Turcia este locul ideal din punct de vedere economic”, spune el. Turcia este celebră pentru autobuzele și utilitarele produse acolo, țara găzduind câteva dintre cele mai mari uzine europene.
In uzina Dacia
Foto: Hotnews

Dacia va produce un automobil electric șocant de accesibil dupa 2020

de A.Th.C HotNews.ro
Vineri, 11 Ian 2019 Economie | Auto
Președintele Dacia Europa, Jean Christophe Kugler a declarat pentru Auto Express că vehiculul electric va rămâne fidel spiritului mărcii. „Vom rămâne șocant de accesibili. Nu vom duce brandul pe alt teritoriu. Vom beneficia de forța Alianței și de tehnologiile demonstrate - și le vom adapta la Dacia. Avem toată tehnologia pregătită în sertar"...
Carlos Ghosn
Foto: Renault

Carlos Ghosn este pus în fața unor noi acuzații. Avocații cer eliberarea, motivând condițiile grele de detenție

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 11 Ian 2019 Economie | Auto
Carlos Ghosn, puternicul șef al Renault, a fost pus în fața unor noi acuzații în Japonia și viitorul său pare tot mai complicat. Avocații săi au cerut eliberarea pe cauțiune, motivând condițiile grele de detenție, iar soția sa spune că Ghosn este ținut în condiții grele de detenție la Tokyo și că a făcut febră mare și nu știe dacă a primit suficientă îngrijire medicală.
Rolls-Royce Phantom
Foto: Rolls Royce

Rolls Royce a avut cel mai bun an de vânzări din istorie

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 10 Ian 2019 Economie | Auto
Rolls Royce a avut în 2018 cel mai bun an de vânzări din istoria sa de 115 ani, depășind 4.100 de mașini în special datorită pieței americane. Modelul Ghost costă peste 250.000 euro, iar Phantom este 450.000 euro. Compania a început și livrările pentru Cullinan, primul său SUV.
Ford Edge Facelift 2018
Foto: Ford

Măsuri radicale Ford în Europa: spune adio unor modele și fabrici, iar SUV-urile au prioritate pentru a reveni pe profit. Niciun cuvânt despre România

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Joi, 10 Ian 2019 Economie | Auto
Ford începe anul 2019 cu măsuri radicale pentru divizia europeană: modelele C-MAX și Grand C-MAX vor dispărea în acest an, iar uzina Ford Aquitaine Industries din Bordeaux, Franța, care produce cutii de viteze automate, va fi inchisă la final de august. Segmentul SUV are prioritate, pentru că este mai profitabil. Noi modele vor fi lansate în curând, precum și autovehicule electrice și hibride. Compania nu spune niciun cuvânt despre ce se va întâmpla în România, dar dincolo de enigmă, contextul este favorabil pentru Craiova.
Masini Geely
Foto: Geely

Vânzările anuale de mașini au scăzut în China pentru prima oară în ultimii 20 de ani

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 9 Ian 2019 Economie | Auto
Vânzările de mașini au înregistrat prima creștere anuală din ultimele două decenii în China, cea mai mare piață auto mondială, informează BBC. Astfel, s-au vândut 22,7 milioane de mașini noi, cu 6% mai puține decât în 2017. În 2005 se vindeau sub 4 milioane de mașini, iar în 2008, mai puțin de 7 milioane

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version