Auto
Statie reincarcare masini electrice
Foto: 0-100.ro

Vânzările de autoturisme ecologice noi au crescut cu 83,02% în primele patru luni din 2018

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 20 Mai 2018 Economie | Auto
Vânzările de autoturisme ecologice noi au crescut cu 83,02% în primele patru luni din 2018, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul anterior, până la 1.003 unităţi, de la 548 de unităţi cât se consemnaseră în 2017, reiese din statistica Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA), consultată de Agerpres.
Sigla Mercedes-Benz
Foto: Daimler

Premieră pentru Daimler: Va produce mașini Mercedes în Franța

de G.S. HotNews.ro
Duminică, 20 Mai 2018 Economie | Auto
Daimler AG va investi masiv în fabrica sa din Franţa, unde va produce pentru prima dată maşini Mercedes-Benz, transmit DPA şi Reuters, citate de Agerpres.
Ford Fiesta Active
Foto: Ford

Ford Fiesta Active pornește de la 15.650 Euro cu TVA în România, rival pentru Dacia Sandero Stepway și Hyundai i20 Active

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Sâmbătă, 19 Mai 2018 Economie | Auto
Ford Fiesta Active – versiune cu aspect și veleități de SUV a modelului de segment B Ford Fiesta – pornește de la 15.650 Euro cu TVA în România, concurând pe piață cu modele precum Dacia Sandero Stepway și Hyundai i20 Active. Modelul celor de la Ford se diferențiază prin motorizări mai performante, tehnologii mai avansate și, desigur, un preț mai mare ce reflectă toate acestea.
Porsche Macan S
Foto: Porsche

Dieselgate: Porsche va rechema 60.000 de mașini care sunt echipate cu soft-uri frauduloase de păcălire a testelor de emisii

de Vlad Barză HotNews.ro
Vineri, 18 Mai 2018 Economie | Auto
Autoritățile germane au cerut Porsche să recheme 60.000 de mașini Macan și Cayenne de la Porsche pentru că sunt echipate cu soft-uri neautorizate gândite să disimuleze nivelul real al emisiilor poluante. Solicitarea a fost făcută de autoritatea germană KBA care vrea ca soft-urile în cauză să fie înlăturate de pe mașini, scrie AFP.
La Salonul Auto de la Paris
Foto: Hotnews

Și la Salonul Auto de la Paris vor fi absențe notabile. Volkswagen, Ford și Opel se numără printre mărcile fără standuri

de Vlad Barză HotNews.ro
Joi, 17 Mai 2018 Economie | Auto
Volkswagen a anunțat că nu va participa la cel mai mare salon auto european al toamnei, cel de la Paris, alăturându-se unei liste mai lungi de mărci care consideră că nu are sens să investească într-un stand. În ultimii ani, la saloanele mari de toamnă tot mai multe mărci au renunțat să mai vină și câteva au renunțat și la principalul salon din primăvară, de la Geneva.
Service auto
Foto: Volkswagen

Ce se schimbă din 20 mai la ITP-ul pentru autovehicule

de Vlad Barză HotNews.ro
Joi, 17 Mai 2018 Economie | Auto
Din 20 mai intră în vigoare reguli noi în legătură cu ITP-ul mașinilor, una dintre ele permițând suspendarea înmatriculării unui vehicul fără Inspecţie Tehnică Periodică (ITP) valabilă, precum şi dacă vehiculul nu a fost înscris pe numele proprietarului de drept la 90 de zile de la achiziţionarea lui. Tot din această săptămână stațiile ITP vor fi obligate să înregistreze video activitatea și să păstreze înregistrările.
In uzina Dacia
Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

​VIDEO/FOTOGALERIE Dacia a ajuns să aibă 800 de roboți în uzina de la Mioveni. La ce sunt utilizați și ce ar putea urma

de Vlad Barză HotNews.ro
Miercuri, 16 Mai 2018 Economie | Auto
Primii roboți au apărut acum șapte ani la Automobile Dacia, iar în 2015 numărul lor crescuse simțitor. Acum sunt peste 800 de roboți la uzină și alte 118 mici vehicule autonome care transportă piese, automatizarea existând în aproape toate secțiile mari. Robotizarea va continua cel puțin până în 2020, dar cei de la Dacia nu au vrut să spună cu cât va crește numărul roboților industriali. Intră în articol pentru a vedea cum arată zonele din uzina cu cel mai mare grad de robotizare.
Petru Vaduva
Foto: Tiriac Holdings

Petru Văduva revine la conducerea Grupului Țiriac

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Marţi, 15 Mai 2018 Economie | Auto
Petru Văduva revine la vârful structurii de management a Grupului Țiriac, la zece ani de la prima sa interacţiune cu familia Țiriac. Văduva reia colaboararea cu holdingul ce înglobează în structura sa peste 40 de companii cu activităţi în domenii precum auto, financiar, imobiliar sau aviaţie. Petru Văduva preia funcţia de CEO de la Dragoş Dinu care îşi încheie mandatul de patru ani în cadrul Țiriac Holdings. Sub conducerea lui Dragoş Dinu a fost restructurată şi consolidată divizia auto a Grupului Țiriac, în timp ce aria imobiliară a înregistrat progrese relevante prin dezvoltarea de noi proiecte, a anunțat compania.
WLTP - NEDC
Foto: wltpfacts.eu

Consumul WLTP. Ce este și cum afectează industria auto. Adio NEDC

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Marţi, 15 Mai 2018 Economie | Auto
Măsurarea consumului, emisiilor și eficienței autovehiculelor trece printr-o transformare fundamentală odată cu adoptarea standardului WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure), menit să ofere clienților de autovehicule informații mai aproape de adevăr când vine vorba despre consum, emisii și eficiență. Standardul WLTP înlocuiește standardul NEDC (New European Driving Cycle) care nu mai e atât de nou, el datând din anii ’80.
In uzina Dacia
Foto: Dacia

Cifra de afaceri Dacia a depășit în premieră 5 miliarde euro

de Vlad Barză HotNews.ro
Luni, 14 Mai 2018 Economie | Auto
Cifra de afaceri Automobile Dacia a depășit în premieră pragul de 5 miliarde euro, crescând cu 11% față de 2016, a anunțat compania. Profitul înainte de impozitare a crescut cu 9%, până la 120 milioane euro. Contribuția vânzărilor de autovehicule și de componente auto la realizarea cifrei de afaceri a fost de 92% din total. Ponderea exporturilor din totalul vânzărilor a fost de 93%.
Renault Megane R.S. la Motor Park Adancata
Foto: Renault

Renault Megane R.S. a ajuns în România. Cel mai performant Renault de serie pornește de la 30.000 Euro cu tot cu TVA

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Vineri, 11 Mai 2018 Economie | Auto
Renault Megane R.S., cel mai performant model Renault de serie al momentului, pornește de la 30.000 Euro cu tot cu TVA pe piața din România, pentru versiunea cu șasiu Sport și cutie de viteze manuală. Versiunea cu transmisie automată EDC cu dublu ambreiaj costă cu 1.500 Euro în plus. Varianta cu setări și mai sportive, șasiul Cup, va fi disponibil pe piața locală în a doua parte a anului 2018, iar prețurile nu au fost încă anunțate. Pe piață Renault Megane R.S. este poziționat din punctul de vedere al performanțelor între Ford Focus ST și Ford Focus RS, precum și între Volkswagen Golf GTI și Volkswagen Golf R.
Rolls-Royce Cullinan
Foto: Rolls Royce

​VIDEO Cum arată Rolls-Royce Cullinan, cel mai scump SUV de pe piață

de Vlad Barză HotNews.ro
Joi, 10 Mai 2018 Economie | Auto
Rolls-Royce a prezentat primul SUV din istoria sa, Cullinan, denumit după un diamant. Modelul costă echivalentul a 340.000 de dolari, fiind mult mai scump decât SUV-ul Bentley. Datorită noului model,  vânzările mărcii ar putea ajunge de la 4.000, la 6.000 de mașini/an.
Sigla Audi Aicon
Foto: Audi

Audi în ofensivă: 20 de lansări în 2018, 11 SUV-uri noi până la final de 2019. Pe listă sunt și Q4, Q8 și e-tron

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Miercuri, 9 Mai 2018 Economie | Auto
Audi declanșează o ofensivă nemaivăzută până acum, având în calendar 20 de lansări până la final de 2018, și un total de 11 SUV-uri noi până la final de 2019, unele dintre ele noi generații ale modelelor existente, dar și altele care n-au mai avut până acum un predecesor: Audi Q4, Audi Q8 și Audi e-tron (electric).
Adrian Mitrea si Arnaldo Cruzeiro
Foto: Marian Andrei

Povestea fascinantă a designerului Arnaldo Cruzeiro. Cum a ajuns să deseneze Touareg, pornindu-și cariera desenând o… gaură

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Marţi, 8 Mai 2018 Economie | Auto
Arnaldo Cruzero este designerul care semnează exteriorul celei de-a treia generații Volkswagen Touareg, dar până să ajungă aici brazilianul a trecut prin multe. A luat calea designului auto pornind de la design industrial – că doar așa ceva putea studia în Brazilia în anii ’90 – apoi a avut primul job în industria auto la un furnizor de componente al Fiat, unde a fost responsabil de încastrarea în bordul lui Fiat Ducato a unui aparat de tarifare similar celor de taxi. Practic a avut de desenat „o gaură”. Ulterior a aplicat la un concurs de design organizat de Volkswagen Group în Brazilia – decizie care i-a marcat decisiv cariera.
La Salonul Auto din Jeddah
Foto: Captura Reuters

Arabia Saudită a anunțat data de la care femeile vor putea conduce mașini. Țara era singura din lume cu o astfel de interdicție

de R. M. HotNews.ro
Marţi, 8 Mai 2018 Economie | Auto
​Femeile din Arabia Saudită vor putea să conducă mașini începând cu 24 iunie, potrivit unui comunicat al guvernului publicat marți și citat de AFP. Regele Salman a decis în septembrie 2017 să ridice interdicția prin care femeile nu aveau voie să conducă mașini, în cadrul unei noi politici inspirate de tânărul prinț moștenitor Mohammed bin Salman. La început de an, în orașul Jeddah s-a organizat și un salon auto pentru femei, lucru de neimaginat acum câțiva ani în țara ultra-conservatoare.
Ford Mustang Facelift 2018
Foto: Ford
Test Drive 0-100.ro

VIDEO Test Drive Ford Mustang Facelift cu transmisia automată cu 10 trepte

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Marţi, 8 Mai 2018 Economie | Auto
Nici Ford nu se aștepta la un succes atât de mare al lui Mustang în Europa, dar uite că europenilor le place muscle-car-ul american și s-au înghesuit să-l cumpere chiar dacă la primele teste Euro NCAP la care a fost supus vreodată un Mustang mașina a obținut un rușinos rezultat de 2 stele din 5. Asta spune multe despre cât de emoțională este achiziția unei asemenea mașini. Cu ocazia modificărilor aduse lui Mustang pentru 2018 am testat mașina la evenimentul organizat de Ford la Nisa (Franța) pentru presa internațională și am pentru voi primele impresii. Transmisia automată cu zece trepte e cireașa de pe tort!
Logo Nissan
Foto: Nissan

Nissan va înceta comercializarea mașinilor diesel în Europa

de Vlad Barză HotNews.ro
Luni, 7 Mai 2018 Economie | Auto
​Nissan nu va mai vinde mașini diesel în Europa, spun reprezentanții companiei, retragerea urmând să se petreacă treptat. Tot mai multe companii regândesc strategiile legate de diesel, fiindcă văd că vor crește impozitele pentru aceste mașini care se vor alege cu tot mai multe interdicții de circulație, scrie Automotive News.
SAB Spring Edition
Foto: sab.ro

Salonul Auto București – Spring Edition se ține în perioada 10-13 Mai la Romexpo

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Luni, 7 Mai 2018 Economie | Auto
Salonul Auto București – Spring Edition (SAB – Spring Edition) se ține în perioada 10-13 Mai, în curtea Romexpo, cu accentul pus pe mașini 4×4, de familie și eco, dar și echipamente și accesorii auto, tuning, autorulote și case de vacanță mobile, au anunțat organizatorii, Premium Expo.
Prezentare Nissan Leaf in Romania
Foto: Nissan

Nissan Leaf pornește de la 33.990 Euro cu TVA în România, rival pentru Volkswagen e-Golf

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Joi, 3 Mai 2018 Economie | Auto
A doua generație a mașinii electrice Nissan Leaf este comercializată oficial și în România (prima generație nu a fost), iar prețul de pornire este de 33.990 Euro cu tot cu TVA, a anunțat Nissan România, Joi, 3 Mai, cu ocazia unei prezentări a mașinii în avanpremieră pentru presă și potențiali clienți. Nissan Leaf este cea mai bine vândută mașină electrică din lume, iar principalul său concurent pe piață este Volkswagen e-Golf. Bateria standard cu care vine noul Nissan Leaf are o capacitate de 40 kWh, urmând ca pe final de 2018 să înceapă și livrările pentru o versiune cu baterie mai mare și motor mai puternic.
Masina Tesla la incarcat
Foto: Tesla Motors

Tesla a anunțat cele mai mari vânzări din istoria sa, dar și cele mai mari pierderi. Producția lui Model 3 rămâne scăzută

de Vlad Barză HotNews.ro
Joi, 3 Mai 2018 Economie | Auto
Tesla Motors, compania lui Elon Musk, a afișat pierderi record de peste 700 milioane dolari trimestrul trecut când și veniturile au atins un prag record de 3,4 miliarde dolari. Acțiunile companiei au scăzut cu câteva procente, investitorii fiind îngrijorați de producția scăzuta a Model 3 și de ritmul în care scad rezervele de cash ale companiei. Elon Musk rămâne însă foarte încrezător și spune că în vară producția Model 3 va ajunge la 5.000 de mașini/săptămână.

ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version