Auto
Procesoare
Foto: Thomas Fink, Dreamstime.com

Criza procesoarelor din industria auto se înrăutățește - Estimările sunt că pe întregul an vânzările vor fi cu 210 miliarde dolari mai mici

de Vlad Barza HotNews.ro
Criza semiconductorilor auto, care a început în toamna lui 2020, devine tot mai gravă și va costa industria 210 miliarde dolari pe întreg anul, arată cea mai nouă estimare a companiei de analiză AlixPartners. Stocurile s-au cam terminat și lucrurile stau tot mai rău, fiindcă aceste mici componente ajung tot mai greu la uzinele auto, după ce fabricile care le produc au fost afectate și de un nou val de Covid și de dezastre naturale.
Trafic auto
Foto: AGERPRES

România, cel mai mic număr de autoturisme din UE raportat la populaţie

de I.B. HotNews.ro
Luxemburgul deține prima poziţie de 30 de ani cu 681 de mașini la mia de locuitori, urmat de Italia pe locul al 2-lea cu 663 de vehicule la mia de locuitori, potrivit Rador. Datele se referă la anul 2019 și conform acestora, cele mai mici procente de autovehicule se înregistrează în România, cu 357 de mașini la mia de locuitori, urmată de Letonia cu 381 de mașini și Ungaria cu 390 de mașini.
Masini
Foto: Teodororoianu, Dreamstime.com

Europenii și mașinile noi - Unde au fost cele mai mari creșteri și cine au fost campionii scăderilor

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 16 Sept 2021 Economie | Auto
Piața mașinilor noi din UE a scăzut în iulie și august, dar datorită unei primăveri foarte bune este pe plus la 11 luni, arată datele organizației ACEA. În doar două țări piața a scăzut în primele opt luni, iar în câteva avansul a fost de zeci de procente. În articol puteți citi și despre mărcile care au mers bine și despre cele care au involuat.
Elon Musk
Foto: Hannibal Hanschke / AFP / Profimedia Images

Elon Musk, critici dure la adresa unui proiect de lege care ar încuraja sindicalizarea angajaților Tesla

de S.J. HotNews.ro
Marţi, 14 Sept 2021 Economie | Auto
CEO-ul Tesla Elon Musk a criticat un proiect de lege care ar avantaja producătorii de mașini electrice ai căror angajați s-au sindicalizat, relatează Business Insider.
autobuz cu autopilot
Foto: Profimedia Images

Transportul din oraș și problema noastră: fiecare cu banda lui

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Marţi, 14 Sept 2021 Economie | Auto
Avem mai multe modalități de transport ca niciodată. Și, totuși, suntem tot mai nemulțumiți de timpul (mare) pe care-l petrecem „pe drum”. Problema noastră: fiecare cu banda lui. Pornim de la mersul pe jos și ajungem la bicicletă, trotinetă, monocliclu, scuter, automobil (diverse forme de taxi și diverse forme de închiriere, plus mașini personale), autobuz, troleibuz, tramvai și metrou – fiecare tip de utilizator revendică spațiu. Discuțiile despre „benzi unice” par că sunt interminabile și întârzie implementarea oricăror soluții. Ce avem, totuși, de făcut?
Dacia Jogger
Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Cum arată viitorul Dacia, de la Duster 3 dezvoltat în totalitate în România, până în 2035 când uzina de la Mioveni ar putea produce doar mașini electrice

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 13 Sept 2021 Economie | Auto
​Oficialii Renault au anunțat că centrul Renault Tehnologie Roumanie va gestiona în totalitate proiectul prin care cea de-a treia generație Duster va fi pregătită pentru producție. Șeful Dacia a spus că s-ar fi putut lansa încă de acum o versiune hibridă de Jogger, însă ar fi fost o nebunie fiindcă ar fi adăugat 2-3.000 de euro la preț. În articol puteți citi despre diferențele dintre Jogger și Bigster, despre Duster 3 și despre lungul drum către anul 2035, când uzina de la Mioveni ar putea ajunge să producă doar mașini electrice.
Jogger si Duster
Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Cum este să treci de la Aston Martin la Dacia? - Ce spune noul designer al Dacia despre cum este să ”desenezi” mașini mult mai ieftine

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 10 Sept 2021 Economie | Auto
Mărcile Dacia și Lada au de la 1 septembrie un nou director de design în persoana lui Miles Nürnberger care a condus designul unei mărci cu mașini de peste 100.000 de euro: Aston Martin. Nurnberger, care va lucra și la Duster 3 care probabil va ieși pe piață în 2024, a discutat cu presa la București și a explicat cum i se pare marca Dacia și a adăugat că atunci când este vorba de cum sunt gestionate costurile, lucrurile nu sunt atât de diferite la Dacia, față de Aston Martin.
Productia auto nationala
Foto: ACAROM

Producția auto națională a crescut cu 16% la opt luni. Ce s-a întâmplat la Dacia și Ford

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 9 Sept 2021 Economie | Auto
Uzinele auto Dacia și Ford au produs 286.000 de mașini în țară, cu aproape 40.000 mai mult decât în primele opt luni din 2020, arată datele ACAROM. Trei dintre modelele produse în România au fost luna trecută în top 10 cele mai vândute mașini în Europa: Dacia Sandero a fost locul 1, Duster pe 8 și Ford Puma pe 9.
Masina electrica la incarcat
Foto: Michele D’Ottavio, Dreamstime.com

România este la coada UE la numărul de puncte de încărcare pentru mașini electrice. Cât de mari sunt diferențele între diversele țări

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 9 Sept 2021 Economie | Auto
​România are, în medie, 0,5 puncte de încărcare pentru mașini electrice la 100 km de drum, ceea ce ne plasează între cele cinci țări din UE cu cel mai mic număr de stații raportat la rețeaua națională de drumuri. Un raport al ACEA arată că Olanda, Luxemburg și Germania stau cel mai bine. Asociația spune că oamenii vor fi dornici să-și cumpere în număr mare mașini electrice doar când rețeaua de stații de încărcare va fi net mai mare.
Masini BYD
Foto: Costfoto / ddp USA / Profimedia

Vânzările producătorului de mașini electrice susținut de Warren Buffett au crescut cu peste 300%

de S.J. HotNews.ro
Luni, 6 Sept 2021 Economie | Auto
BYD a vândut 61.409 de vehicule electrice în luna august, de peste 4 ori mai multe comparativ cu anul trecut, în contextul în care cererea pentru mașini electrice continuă să crească pe cea mai mare piață din lume, relatează CNBC.
Mercedes Maybach EQS Concept
Foto: Daimler

VIDEO Mercedes a prezentat un concept de SUV Maybach 100% electric

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 6 Sept 2021 Economie | Auto
Mercedes - Benz a prezentat la salonul auto de la Munchen primul SUV Maybach, un concept denumit Mercedes-Maybach EQS care va ajunge pe piață cel târziu în 2023 și va fi probabil cel mai scump SUV electric. Maybach a devenit acum câțiva ani o sub-marcă a Mercedes, iar acum un an compania a prezentat o limuzină S Klasse sub acest brand nou: Mercedes - Maybach.
Volkswagen ID Life Concept
Foto: Volkswagen

Volkswagen a prezentat conceptul unei mașini electrice mici de oraș care va costa 20.000 de euro și va avea 400 km autonomie

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 6 Sept 2021 Economie | Auto
Volkswagen a prezentat la salonul auto de la Munchen un concept de mașină de oraș care se va numi ID Life și va deveni, în varianta de serie, cel mai mic model din gama electrică ID cunoscută pentru mașinile ID 3 și ID 4. Ținta Volkswagen este ca mașina să coste 20.000 de euro înaintea aplicării subvențiilor și să aibă o autonomie de 400 km.
Mercedes Benz EQB
Foto: Daimler

Șeful Daimler spune că efectele crizei procesoarelor s-ar putea resimți până în 2023

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 6 Sept 2021 Economie | Auto
​Criza semiconductorilor auto se simte de aproape un an și marii constructori anunță închideri temporare ale uzinelor fiindcă lipsesc unele componente necesare producției. Ola Kallenius, CEO Daimler, a declarat la Munchen că efectele acestei crize se vor simți și la început de 2023, dar mult diminuate față de acum.
Dacia Jogger
Foto: Dacia

​FOTO Cum arată Dacia Jogger, cel mai nou model de familie al mărcii. Jogger va fi prima mașină hibridă Dacia

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 3 Sept 2021 Economie | Auto
Dacia a prezentat la Munchen modelul Jogger, cel mai lung al gamei, mașină care în 2023 va avea și motorizare hibridă. Prețul de pornire va fi de sub 15.000 de euro. Dacia Jogger este disponibil la lansare cu două motorizări: noul motor pe benzină TCe 110 și motorul ECO-G 100.
Fabrica Bosch
Foto: Bosch

Bosch investește aproximativ 55 de milioane de euro în a treia hală de producție în Cluj

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 2 Sept 2021 Economie | Auto
Bosch deschide oficial a treia hală de producție la Cluj, la fabrica unde sunt produse unități electronice de control pentru vehicule electrice. Investiția pentru hala de 34.500 mp a fost de 55 milioane euro, spune compania germană. Fabrica a fost deschisă acum opt ani și investițiile totale au fost de peste 450 milioane euro.
Masini
Foto: Photostock2015 | Dreamstime.com

Piața auto este pe creștere la opt luni. Cum arată cifrele

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 2 Sept 2021 Economie | Auto
​După opt luni, atât piața mașinilor noi, cât și cea second-hand sunt pe plus, după ce august a fost una dintre lunile cu cea mai mare creștere. Piața mașinilor noi a crescut cu 44% luna trecută, iar cea second-hand, cu 17%. La opt luni s-au înmatriculat de peste trei ori mai multe mașini SH din import decât mașini noi, arată un comunicat ACAROM.
Noua generatie Opel Astra
Foto: Opel

Opel va lansa în 2023 o versiune 100% electrică a modelului Astra

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 1 Sept 2021 Economie | Auto
Opel a prezentat oficial noua generație a modelului Astra și a anunțat că în 2023 va lansa o versiune full-electrică a acestui model. Opel a anunțat în iulie că va deveni o marcă exclusiv electrică în Europa din 2028. Marca germană este din ianuarie parte a grupului Stellantis din care mai fac parte brand-uri precum Fiat, Peugeot sau Citroen.
Gama Dacia
Foto: Dacia

Renault a anunțat că va lansa un nou model Dacia

de S.J. HotNews.ro
Luni, 30 Aug 2021 Economie | Auto
Renault va dezvălui în septembrie o nouă maşină de familie aparţinând brandului Dacia al grupului francez, menită să înlocuiască trei modele existente, anunță agenția Reuters, citată de Agerpres.
Ford Mustang Mach-E
Foto: Ford

Marșul mașinilor eco 2021, start în 28 August, la București

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Vineri, 27 Aug 2021 Economie | Auto
Marșul mașinilor eco, ediția 2021, demarează Sâmbătă, 28 August, din parcarea Bibliotecii Naționale a României. Ediția din acest an a marșului este a 4-a. Concomitent are loc și marșul bicicletelor și trotinetelor, eveniment ajuns la a doua ediție. În organizare sunt implicate asociațiile SMARTiCITY și WE BIKE ROMANIA. Cele două marșuri se alătură multor alte evenimente care dau același mesaj: „Și eu pot contribui la reducerea poluării!”
Sedanul electric P7 al Xpeng
Foto: Mark Andrews / Alamy / Profimedia Images

Una dintre concurentele Tesla a început să își livreze sedanul electric fanion în Europa

de S.J. HotNews.ro
Marţi, 24 Aug 2021 Economie | Auto
Producătorul auto chinez Xpeng a început marți să livreze în Europa modelul său fanion de sedan electric, scoțând în evidență concurența tot mai mare cu care se confruntă Tesla din partea unor competitori emergenți, relatează CNBC.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by