Auto
Andrei Piciorus alaturi de Mercedes-Benz 540K Cabriolet A Sindelfingen - Best of Show Sinaia 2018
Foto: Dragos Savu

​VIDEO/FOTOGALERIE Cum a fost la Concursul de Eleganță Auto de la Sinaia 2018

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Un Mercedes-Benz 540K Cabriolet A Sindelfingen (1937) a câștigat Concursul de Eleganță Auto de la Sinaia în 2018 („Best of Show”), fiind totodată și cea mai scumpă mașină din concurs. Valoroase sunt însă toate mașinile prezentate, mai ales că proprietarii lor sunt implicați activ și direct în restaurarea și menținerea lor în funcțiune. În acest clip poți vedea întreaga paradă și poveștile despre fiecare mașină participantă strânse de prezentatorul evenimentului, Alexandru Șeremet, secondat în prezentare de Irinel Marghioală și Bogdan Coconoiu (președintele Retromobil Club România – RCR).
Destinatiil de export pentru masinile din UE
Foto: Eurostat

Trump și amenințările cu taxele vamale  - Câte mașini produse în UE ajung în SUA și cum arată exporturile americane spre țările Uniunii

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 13 Iul 2018 Economie | Auto
În ultimele săptămâni președintele Donald Trump a amenințat că va pune taxe vamele mari pe mașinile exportate către SUA de țările UE și oficiali din țarile europene au ripostat și spun că America va avea mult de pierdut. Datele ACEA arată că valoarea exporturilor UE în SUA este de șase ori mai mare decât valoarea mașinilor trimise în UE de producătorii din SUA.
Masini parcate
Foto: Hotnews

Piața mașinilor noi a crescut cu 33% în primul semestru. Cea second-hand din import a scăzut, dar este de patru ori mai mare

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 12 Iul 2018 Economie | Auto
În prima jumătate a anului s-au înmatriculat peste 60.000 de mașini noi și aproape 235.000 de mașini second-hand din import, arată datele Poliției. Și numărul de tranzacții cu mașini second-hand pe plan intern este peste medie, depășind 51.000 de unități în iunie.
Stop MINI Union Jack
Foto: MINI

Retrofit interesant pentru MINI. Stopurile Union Jack pot fi montate pe toate modelele Hatch și Cabriolet din a treia generație

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Marţi, 10 Iul 2018 Economie | Auto
Modelele MINI Hatch (F56, F55) și MINI Cabriolet (F57) de generația a treia au primit în primăvara lui 2018 un facelift foarte vizibil mai ales în partea din spate, la nivelul stopurilor. Acestea au căpătat un design tip Union Jack, pe mașinile care au fost comandate cu faruri opționale cu LED, iar MINI a anunțat că aceste stopuri pot fi montate și pe modelele fără facelift, ca retrofit.
Jean-Philippe Parain
Foto: Radu Chindris

Jean-Philippe Parain, BMW: România este o piață mică, dar crește, iar mașinile vândute aici sunt bine configurate

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Luni, 9 Iul 2018 Economie | Auto
România, o piață auto mică în Europa când vine vorba despre mașini noi, se vede ca o sursă de creștere pentru viitor de la înălțimea conducerii BMW Group, iar ca particularități față de alte țări ies în evidență mașinile bine echipate și cererea mare pentru SUV-uri, a spus Jean-Philippe Parain, vicepreședinte BMW Group responsabil de vânzari în Europa, cu ocazia unei vizite oficiale în România, în cadrul căreia s-a întânit și cu jurnaliști auto. Oficialul BMW a subliniat că stabilitatea economică și politică sunt esențiale pentru dezvoltarea armonioasă a afacerilor și a explicat că în această perioadă toată lumea trece printr-o stare de volatilitate mare și prin curente protecționiste.
Un centru tehnic al Nissan
Foto: Nissan

Nissan admite că a falsificat datele despre emisiile poluante și despre consumul de carburant la o parte dintre vehiculele produse în Japonia

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 9 Iul 2018 Economie | Auto
Nissan a recunoscut oficial luni că la o mare parte dintre uzinele japoneze au fost folosite metode improprii de control și inspecție a emisiilor poluante, scrie AFP. Nissan nu a spus despre câte mașini este vorba, dar a admis că raporturile de inspecție au fost bazate pe valori eronate de măsurare.
Fabrica Jaguar
Foto: Jaguar

Jaguar amenință că va reduce drastic investițiile în Marea Britanie dacă guvernul va negocia un Brexit cu condiții dure

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 5 Iul 2018 Economie | Auto
Jaguar-Land Rover. companie cu 40.000 de angajați în UK, a amenințat că va reduce drastic planul de investiții în regat dacă guvernul nu va reuși să negocieze un Brexit cu condiții favorabile. JLR spune că a făcut achiziții de 50 miliarde dolari de la furnizorii britanici în ultimii cinci și că ar vrea să fie de 80 de miliarde în următorii cinci ani, însă suma ar putea fi mult mai mică dacă Brexit-ul va fi dur.
Osram Continental Innovative Lighting
Foto: Osram Continental

O companie mixtă Osram – Continental pune la cale viitorul iluminării auto. În România se va lucra din Iași

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Joi, 5 Iul 2018 Economie | Auto
O nouă societate mixtă, realizată de două companii importante din zona furnizorilor pentru industria auto, Osram și Continental, și-a început oficial activitatea, având ca scop dezvoltarea unor sisteme de iluminare auto foarte performante, dar și pentru a generaliza utilizarea luminilor cu LED în toate segmentele de autovehicule, potrivit unui anunț oficial. Pentru noul joint venture (denumit Osram Continental GmbH) vor lucra circa 1.500 de persoane în 16 locații din lume, iar în România vor lucra din Iași peste 100 de specialiști.
Trump, Merkel si Macron, la summitul G7
Foto: Twitter / Steffen Seibert

Administraţia Trump propune UE eliminarea totală a taxelor la importurile auto - Handelsblatt

de I.B. HotNews.ro
Joi, 5 Iul 2018 Economie | Auto
Administraţia Donald Trump propune Uniunii Europene eliminarea totală, pe bază de reciprocitate, a taxelor vamale pentru importurile de autovehicule, afirmă surse citate de site-ul publicaţiei germane Handelsblatt, citează Mediafax. Pe 22 iunie, Donald Trump a amenințat că va impune taxe vamale de 20% pe mașinile importate din UE. În replică, UE amenință cu represalii comerciale de 294 miliarde dolari.
Elon Musk
Foto: SXSW

Tesla Motors vrea să ajungă la 6.000 de mașini Model 3 pe săptămână, dar pentru a depăși pragul de 5.000 a făcut eforturi uriașe

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 3 Iul 2018 Economie | Auto
Tesla Motors a reușit să atingă pragul de 5.000 de mașini Model 3 produse într-o săptămână, iar următorul obiectiv este să se treacă de 6.000 în august, compania dorind să treacă și pe profit în ultimele două trimestre din an. Elon Musk pune presiune pe muncitori, a ordonat ca schimburile să fie mai lungi și a montat un cort lângă uzină, cort care i-a uimit pe mulți și i-a îngrozit pe alții. În acel cort s-au produs peste 1.000 de mașini în ultima săptămână din iunie.
Politisti
Foto: AGERPRES

Proiectul privind radarele, criticat dur de Consiliul European pentru Siguranța Transporturilor: Este în contradicție cu bunele practici europene, nu este susținut de niciun studiu și ar putea avea un efect negativ asupra siguranței rutiere

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 29 Iun 2018 Economie | Auto
Organizația independentă ETSC, cu sediul la Bruxelles, critică proiectul de lege care schimbă modul în care radarele vor fi instalate și semnalizate, avertizând că respectarea limitelor legale de viteză va fi foarte dificil de verificat. Reamintim că deputați din toate partidele politice, mai puțin USR, din comisia juridică și cea pentru de Transporturi din Camera Deputaților au votat un proiect de lege care aduce modificări la Codul Rutier și obligă ca polițiștii rutieri să folosească radarele doar pe mașini inscripționate și în locuri semnalate cu panouri rutiere afișate cu 500-1000 de metri înainte.
-
Foto: Bosch

Bosch prezintă tehnologii de asistență care ar putea reduce numărul deceselor în rândul motocicliștilor

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 28 Iun 2018 Economie | Auto
Bosch a prezentat câteva tehnologii care, folosindu-se de senzori, pot regla automat viteza motocicletei pentru a menține distanța față de alte vehicule, dar și sisteme care avertizează când există pericol de coliziune frontală. Grupul german derulează și un proiect de cercetare pentru a reduce alunecarea motocicletei în viraje, sau când drumul este alunecos. Producătorii de motociclete KTM și Ducati vor include noile sisteme de asistență pe modelele produse începând cu anul 2020.
Motociclete Harley Davidson
Foto: Harley Davidson

Harley-Davidson va muta în afara SUA producția motocicletelor destinate țărilor UE, din cauza creșterii taxelor vamale

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 25 Iun 2018 Economie | Auto
Harley-Davidson, celebra companie moto americană, a anunțat că va muta la uzinele din afara SUA o parte a producției sale, calculele arătând că fiecare motocicletă destinată Europei va costa cu 2.200 de dolari mai mult după ce UE a crescut taxele vamele pentru produsele importate din SUA, scrie Bloomberg.
Ryadh
Foto: Wikimedia Commons

Femeile din Arabia Saudită vor putea conduce mașini începând cu ziua de duminică, dar multe lucruri umbresc acest moment istoric

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 22 Iun 2018 Economie | Auto
Arabia Saudită, singura țara din lume care le interzice femeilor să conducă mașini, va ridica dumincă interdicția, însă lucrurile sunt departe de a fi perfecte. Cele câteva femei activiste care au avut curajul să se urce la volan în trecut, fie sunt în închisoare, fie în exil, iar o teamă există că în familiile cu bărbați conservatori în gândire femeile nu vor fi lăsate să-și ia permisul.
Masina autonoma testata de Uber
Foto: Uber

Uber și cazul mașinii autonome care a lovit mortal o femeie: operatorul uman de la volan nu a intervenit pentru că se uita la o emisiune TV pe telefon

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 22 Iun 2018 Economie | Auto
Operatorul uman care ar fi trebuit să intervină când mașina autonomă a Uber are probleme nu a făcut acest lucru fiindcă se uita pe telefon la o emisiune de televiziune, arată un amplu raport al Poliției din Tempe, Arizona. Reamintim că pe 18 aprilie o mașină autonomă a Uber a lovit mortal în Arizona o femeie care traversa strada noaptea prin loc nepermis, incidentul ducând și la terminarea programului de teste Uber cu mașinile care se conduc singure.
Tesla Gigafactory
Foto: Tesla Motors

Telenovelă la Tesla Motors - Elon Musk acuză un angajat de sabotaj. Acesta ripostează și spune că sunt probleme grave la uzina companiei

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 22 Iun 2018 Economie | Auto
Tesla Motors, celebrul producător american de mașini electrice, este în mijlocul unui scandal de proporții după ce un angajat a fost acuzat de sabotaj de către Elon Musk care susține că acel acesta ar fi furat date legate de sistemul de producție. Angajatul a ieșit însă la CNN și a spus că nu a făcut sabotaj, ci vrea să semnaleze presei grave probleme de producție și minciuni legate de totalul producției mașinii Model 3. Tesla a dat angajatul în judecată, iar lucrurile s-au complicat după ce au apărut zvonuri că angajatul ar fi zis că va veni la uzină și va trage cu pușca în toate părțile. Cel acuzat a negat că ar fi spus asta, iar șeriful local a conchis că amenințarea nu era credibilă.
Oliver Blume si Mate Rimac
Foto: Porsche

Porsche cumpără 10% din compania auto croată Rimac. Primul Porsche electric modern se va numi Taycan

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Joi, 21 Iun 2018 Economie | Auto
Porsche AG preia un pachet minoritar de acțiuni (10%) Rimac Automobili, investind astfel în compania croată de tehnologie și automobile electrice. Compania dezvoltă și produce componente pentru vehicule electrice, precum și mașini electrice super sport. Ca parte a eforturilor sale în direcția automobilelor electrice, Porsche urmărește un parteneriat de dezvoltare cu tânăra companie, se arată într-un comunicat de presă. Primul Porsche electric modern se numește Taycan, fiind derivat din conceptul Mission E, iar această lansare, combinată cu investiția în Rimac Automobili, indică foarte clar direcția electromobilității luată de Porsche.
Mazda MX-5 2018
Foto: Mazda

Mazda MX-5 facelift. Îmbunătățiri așteptate pentru cel mai vândut roadster din lume

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Miercuri, 20 Iun 2018 Economie | Auto
Mazda MX-5, cea mai bine vândută mașină decapotabilă cu două locuri (roadster) din lume, primește pentru 2018 un facelift care aduce îmbunătățirile de care modelul avea nevoie, respectiv un motor de top mai turabil, mai multă putere și detalii coloristice noi. Vânzările în Europa pentru Mazda MX-5 facelift încep în August 2018, iar restilizarea se aplică pentru ambele versiuni ale modelului: caroseria cu acoperiș textil și caroseria cu acoperiș metalic, a anunțat marca auto japoneză.
Tesla Gigafactory
Foto: Tesla Motors

Elon Musk spune că Germania este principala candidată pentru mega-fabrica europeană de baterii

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 20 Iun 2018 Economie | Auto
Germania este favorita lui Elon Musk care caută un loc unde să construiască prima sa mega-fabrică europeană de baterii, a spus pe Twitter celebrul om de afaceri. Tesla Motors a construit prima sa Gigafactory în SUA, împreună cu Panasonic, dar compania spunea că ar vrea încă trei mega-uzine.
Gama BYD ebus 2017
Foto: BYD

Autovehiculele electrice BYD intră oficial pe piața românească

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Miercuri, 20 Iun 2018 Economie | Auto
Autovehiculele electrice chinezești marca BYD intră oficial pe piața românească prin compania New Kopel Car Import, parte a SIXT Group România. BYD este cel mai mare producător și vânzător de autovehicule și autobuze electrice din întreaga lume, cu peste 100.000 de unități electrice vândute anual. BYD a livrat peste 40.000 de autobuze electrice în întreaga lume, se arată într-un comunicat de presă.

ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version